Freddy's best, Orange hill special i Euforia by Triptank

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Zlocestoca

Aktivan Član
11.12.2015
231
277
63
...mestre curke ti izgledaju zdravo,dobro si se naoruzao,sad samo jos da lete na krilima i dalje se odnosis prema njima ko prema djeci i sve ce bit SF....dalje kad dode do saltunga na 12/12,odnosno da cvatu malo vise opreza oko vlage i bit ce tu mesa!!!:thumb:
sto se tice filtera mogu ti rec iz iskustva pogodak i neces zazalit...ja sam jos pokraj uzeo ONU PRO i mozes przit i nemas beda sa mirisima ni najjacim...
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Triptank

Zlocestoca

Aktivan Član
11.12.2015
231
277
63
....frend pa ove kande su ti jer im fali vode....imas ph metar??? ovo se meni dogadalo moze bit od previsokog ph...
takav sam dobio odgovor...i s vremenom se totalno osusi list...
sve su ti takve?
inace su lijepe.....rijesit ces ti ove fleke pa da curke dalje budu prave macke:);):bocni::
 

Triptank

Krvave Bjeloočnice
13.05.2015
659
1.561
163
Trichome City
Neznam baš dali im fali vode kad su prije 3 dana sve flushane, još se nije površina zemlje osušila. mislim da je od viška dušika, zato sam morao napravit flush bilo je puno soli nataloženo u supstratu pošto prvih 4-5 puta sam zalijevao bez runoffa.. Ph nije problem, imam ph metar i ph perfect gnojivo i lightmix ima stabilan ph.Nisu sve takve, na slikama di su bolesni listovi piše na svakoj slici od koje je biljke. Trebaš samo malo temeljitije čitati, jer se ponavljam bezze, sve sam to već napisao u dnevniku. Čini mi se da se brzo oporavljaju od pregnojavanja, novi izrast ima lijepu boju i poslije flusha su doslovce eksplodirale u rastu. Evo čisto za usporedbu par slika da se vidi razlika koliko su narasle u 4 dana. Broj u zagradi govori starost biljke u danima
image.jpeg image.jpeg
image.jpeg image.jpeg image.jpeg image.jpeg

:spliff:
 

truare

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
28.09.2015
968
3.828
163
Ovo lišće sa pjegama je nedostatak kalcija al s obzirom da si zalijevao vodom iz pipe svaki dan to je malo vjerovatno, tako da je prije u lockoutu, ako kažeš Ph je stabilan, onda je vjerovatno od viška P-K tj. kako si i sam rekao, pregnojavanje, a to hoće blokirat kalcij, magnezij, cink i željezo. Mislim i ja da ti je flush bio neophodan a sad lakše sa zalijevanjem i gnojenjem.
 

Triptank

Krvave Bjeloočnice
13.05.2015
659
1.561
163
Trichome City
Pregnojio sam ih bio jebeno, doze gnojiva su bile u redu, ali sam svaku zalijevao sa 100-200 ml dnevno otprilike, tako da se gnojivo nataložilo u zemlji. Onaj prvi runoff koji sam mjerio kad su počele boje i kandže je bio 2800-3200 ppm hahaha skoro sam ih otrovo. Slijedeći put zalijevanje tek kad se osuši zemlja, i to s dosta runoffa da se soli isperu. Po mojoj procjeni za 3-4 dana ću ih zalit, to će im bit zadnje zalijevanje u vegi, i kad se posuše (biti će im otprilike 30 dana života) ću ih prebacit na cvjetanje ispod gavite. Onda bi trebao počet show, nadam se. :)
 
  • Sviđa mi se
Reactions: truare
19.04.2014
5
3
3
Puno puta sam ovde procitao, manje je vise, i svaki put se ta recenica ispostavi tacnom.. Nek' je druze sa srecom, s'o bi se reklo, da bidnu debeli i masni :D
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Triptank

Zlocestoca

Aktivan Član
11.12.2015
231
277
63
...macane ovo sto velis da je od viska dusika ili phosphora...reko agronom da je to skoro pa nemoguce,ja prasim fosfor cijeli gir i nikad problema.....dogadalo mi se slicno al u cvatu poceo je list dobijat fleke i pomalo se osusio,a to se dogadalo samo sa jednom curkom,
trazio sam sliku ali sam izbrisao da usporedis i pitao tu ekipu te dobio da bi mogo bit problem sa ph.....a cudno je to mislim da to genetika...mislimda ponekad malo previse kompliciramo da je to ipak drac koji smo mi oplemenili,tako da ruke gore makni gnojiva samo voda sa kontroliranim ph pa ces vidjet dal ce dalje bit tako ili ne....
sretno
 

Triptank

Krvave Bjeloočnice
13.05.2015
659
1.561
163
Trichome City
Ph nije, to sam siguran. Nego ovo što kaže truare za klorid, možda me to malo zeznulo, ustvari vjerojatno je klorid odigrao svoju ulogu u toksikaciji i lock-u nekih nutrijenata.
 

Brkato Prase

Mali covek sa velikim stomakom!
08.09.2015
262
519
93
Darkwood
Ne slusas savete sto se djubriva tice pa moram napisati ovo, nadam se da se ne ljutis.

Nemoj ih toliko daviti, kazes da si dnevno davao po 100-200 ml...sto je mnogo mnogo je kume.
Realno nemas potrebe za toliko gjubriva, neces postici nista bolje nego samo si napravis probleme.
Ja nisam video nedostatak gjubriva kod tvojih biljaka..mozda nedostatak calcija ili sta vec tamo neke tackice ali to se ne resava davljenjem u gjubrivo nego drugacije.
Niti sam video pregnojavanje na nekoj biljci koje se manifestuje zutim izgorenim vrhovima, a kod tebe nema ni u naznaci, ispravi me ako gresim.

Imas AN ali fali ti jako bitna stvar od njih a to je Nirvana koja ima preko 30-40 pa mislim i puno vise macro i mono nutrienta.
Ili uzmi Nirvanu ili nadji u gradu "najobicnije" Alge i problem ti je resen mada i ja mislim kao i drugi da je ph problem.
Proveri merac, kalibriraj jednom nedeljno ako imas zuti Kinez.

Jos jednom nemoj preterivati sa gjubrenjem i imaces visi prinos i bolji ukus.

Uzravlje
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Farmer

Triptank

Krvave Bjeloočnice
13.05.2015
659
1.561
163
Trichome City
Tih 100-200 ml dnevno je bilo prije flusha koji sam napravio 18. dan. Onda su dobile jednom vodu namještenog ph, i jednom sam ih još pognojio. Prije 2 dana kad sam ih pognojio u bocu od 5 l destilirane vode sam stavio:
4 ml sensi grow a
4 ml sensi grow b
2,5 ml cal mag
2,5 ml b-52
2 ml carboload


To mi je pokazalo 700 ppm. Destiliranu vodu sam koristio jer mislim da je možda problem u vodi iz špine koja kod mene pokazuje 500 ppm. S tim da sam na 4 litre destilirane stavio 1 litru iz špine pa mi ph bude 6,4-6,5 kad stavim gnojivo.Uskoro mi dolazi i ro filter.
Odkad sam napravio flush zalijevam svakih 5 dana kad se zemlja osuši.
Ph metar je Adwa, kalibriram ga prije svakog mjerenja s tekućinama ph 4 i ph 7, kalibracija traje minutu pa mi to nije problem. Svaku biljku zalijem s 5 litara i bude dosta runoffa. Znači jednom voda, jednom gnojivo .


E sad da vas pitam koje savjete ja to ne slušam u vezi gnojenja?
Ovdje sam naveo šta i kako radim, uputite me na pravi put ako sam nešto zajebo.

By the way više se ne brinem previše šta je biljkama, rastu dosta brzo, par ofarbanih listova me više ne brine, iako me hvatala panika prije desetak dana kad su ti listovi dobili boju. Ako mi izadje 300 g od ovog growa, meni je dosta za 6 mjeseci i bit ću zadovoljan. Neznam više šta da kažem, ako ima neko dobar savjet, recite, ja slušam i poslušat ću sve što će donijet bolje rezultate ili ispraviti moje greške.
 
Poslednja izmena:

Brkato Prase

Mali covek sa velikim stomakom!
08.09.2015
262
519
93
Darkwood
Sad je sve ok..
Pa ne moze se skupiti skoro 3000 ppm tek tako odjednom ili od dva gjubrenja.
A realno biljke nisu pokazale manjak gjubriva.
Imaj u vidu da se neka djubriva otapaju i razlazu sporije nego ostala pa je vrlo moguce da iako pratis uputstva po tablici da stavis gjubre svako drugo zalivanje vodom ali da opet biljke pokazu znakove pregnojavanja jer se ta stara doza tek pocela topiti a vec je dobila jos jednu mozda jacu dozu koja se mozda otapa pola odma pola u kasniji dan dva ili tri.

Cim ti je cilj takav onda uradi sve sto treba da isti ostvaris..sa previse gjubriva sumnjam da se moze isfurati grow do yaya.
Hej da!
To po listovima moze ali ne mora da bude i ph ili manjak nekog elementa..moze da bude i neki virus poput tobacco virusa ili mozda neki nametnici.
Proveri zemlju nakon sto zalijes da slucajno se nisu javili gamadi.
Vozis vegetaciju bez gjubriva..osim ako se ne javi ranije potreba zbog slabije zemlje ili ako koristis light mix koji mislim da koristis..
Ako se koristi jaci supstrat poput PotH onda prvo djubrenje ti je tamo negde nakon 2 nedelje od flipa na 12/12 i to laganini pa vidis dali i kako ima potrebe za malo vise.
Prvom prilikom uzmi Alge i apliciraj jednom nedeljno folijarno i garantujem ti da se nece javiti niti jedna jedina tackica sve do sredine bloom-a kada traze jace gjubrivo i PH pocinje da ide gore dole zbog gjubriva.
Ako imas prilike uzmi i Iguana Juice ili neki drugi Fish Mix(ja koristim obicni od 10 eura) i ne bi trebao imati problema.
I tebi isto bi preporucio buffertablete jer nisu previse skupi a punih 2 meseca vegetiram biljke u Gold Label Light Mix substratu i po 2 buffer tablete + myco+ bacto i nemaju niti jednu jedinu tackicu na sebe kamoli nesto drugo.
Osim folijarno Alge i malo bacto+ fish mix nisu dobile nista vise.
Tamo negde u 2 nedelji bloom-a dodacu malo organskog bloom-a i to je to do kraja + nesto karbohidrata i obavezna melasa.
Ako ti se sa Algama i Fish mixom pojavi problem do sredine bloom faze ja ti saljem paket startera.
Pozdrav
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Triptank

Triptank

Krvave Bjeloočnice
13.05.2015
659
1.561
163
Trichome City
U 5 dana se skupilo 3000 ppm, za to vrijeme sam ih 5 puta zalio po 100-200 ml, ali promjenio sam to sve odkad su počele žutit. odkad sam promjenio pristup zalijevanju, sve mi izgledaju ok. Lightmix koristim, s njim je nemoguće ne gnojiti do cvjetanja. biljke takodjer mogu pokazati nedostatak nekog nutrijenta kad se dogodi lock zbog previše nekog drugog nutrijenta, Npr previše P ili K može biljci napraviti nedostupnim kalcij, željezo... U početku sam koristio grow-micro-bloom, onda sam se prebacio na sensi grow.

@DalmatinoMediterano koristim destiliranu kad gnojim, tj. jednom sam ju do sad koristio, jer kad stavim gnojivo u vodu iz špine biljkama ne paše. Kad zalijevam bez gnojiva koristim vodu iz špine i namjestim ph. Destilirana dok ne stigne ro filter. Objasni molim te svoju tvrdnju da je nepotrebno
 

Triptank

Krvave Bjeloočnice
13.05.2015
659
1.561
163
Trichome City
Hahaha a ne znam ni sam šta me muči, ako imaš vremena pogledaj slike i reci šta ne valja. Tu gore sam napisao detaljno kako i s čim ih zalijevam. Tvoj savjet ili kritiku cijenim. Hvala unaprijed :)
 

Stipe

Urednik
Moderator
20.03.2014
12.260
35.790
2.698
Weed California USA
Ne muci te nista. Muci te previse kompliciranja i flushanja :) Sta ce ti toliko flushnje, ok biljka izgleda.
Nemoj nista flushat prije cvjetanja, daj joj vodu jednom-dva put za redom pa kad krene cvjetanje kreni sa gnojivom za cvjetanje po rasporedu koji pise na proizvojacu (ne poznam to gnojivo).
Ne trebas davat gnojivo za cvjetanje dok ne pocne cvjetat. Biljke izgledaju ok, osim sto si mozda malo previse gnojio ili zaljevao...
Neka se dobro posusi izmedju zaljevanja i gnoji svako drugo ili trece zaljevanje (ovisno o razmaku zaljevanja i brzini rasta).
Spomenuli ste valjda 20 gnojiva i dodataka pa vise ne znam sto se dogadja :)
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.