Meni
Forumi
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
Dnevnici
Dnevnici Vanjskog Uzgajanja
Dnevnici Unutrašnjeg Uzgajanja
Završeni Vanjski Dnevnici
Završeni Unutrašnji Dnevnici
Novo
Popularne teme
Nove poruke
Najnovije aktivnosti
Članovi
Trenutno prisutni
Forumi
Prijava
Registracija
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
Meni
Install the app
Install
Objavite odgovor
Forumi
Relaksacija i Razonoda
Muzika
Freestyle. Rime i betlovi.
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice.
Trebali biste nadograditi ili koristiti
alternativni pregledač
.
Poruka
<blockquote data-quote="Aidmints" data-source="post: 143391" data-attributes="member: 13868"><p>Evo kako nisam naišao na temu, i čak ni na podforum za kreativne umjetnosti, kreirao sam ovdje ovu temu.</p><p>Freestyle je čisto nabacivanje rima. Što više vaš freestyle zvuči melodično, i što više ima smisla ili ispravno govori o nekoj temi to je bolji. Ima repera koji se samo vrijeđaju u rimama, a ima i onih malo dubljih freestylova.</p><p>U ovu temu stavljate svoje freestyle-ove, nema pravila, čak ne treba ni svaki stih imati rimu nego jednostavno nabacujete flowove, odnosno ritmične riječi zajedno, i još dodate nekakav smisao. Bilo bi lijepo da nastavljate temu onog prije vas. Također, nabacujte koje stilsko sredstvo, metafore i sl.</p><p></p><p>Da započnem. </p><p>O prljavi drote, da nije tebe radile bi se leteće flote.</p><p>Neki od prijateljice lete, neki lakše dostižu mete,</p><p>a neki samo čilaju, dok pohlepni dilaju,</p><p>neki razmišljaju, budisti uz nju meditiraju,</p><p>dok oni gore krivo mišljenje o njoj biraju.</p><p>Pomažeš mi prijateljice, niču tvoje klice,</p><p>uz tebe ljudima pokazujem svoje pravo lice.</p><p></p><p>Vi nastavite. Bitno je da nastavljate temu, i onda polako, neprimjetno, nakon par postova će se (predpostavljam) sama od sebe promijeniti.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Aidmints, post: 143391, member: 13868"] Evo kako nisam naišao na temu, i čak ni na podforum za kreativne umjetnosti, kreirao sam ovdje ovu temu. Freestyle je čisto nabacivanje rima. Što više vaš freestyle zvuči melodično, i što više ima smisla ili ispravno govori o nekoj temi to je bolji. Ima repera koji se samo vrijeđaju u rimama, a ima i onih malo dubljih freestylova. U ovu temu stavljate svoje freestyle-ove, nema pravila, čak ne treba ni svaki stih imati rimu nego jednostavno nabacujete flowove, odnosno ritmične riječi zajedno, i još dodate nekakav smisao. Bilo bi lijepo da nastavljate temu onog prije vas. Također, nabacujte koje stilsko sredstvo, metafore i sl. Da započnem. O prljavi drote, da nije tebe radile bi se leteće flote. Neki od prijateljice lete, neki lakše dostižu mete, a neki samo čilaju, dok pohlepni dilaju, neki razmišljaju, budisti uz nju meditiraju, dok oni gore krivo mišljenje o njoj biraju. Pomažeš mi prijateljice, niču tvoje klice, uz tebe ljudima pokazujem svoje pravo lice. Vi nastavite. Bitno je da nastavljate temu, i onda polako, neprimjetno, nakon par postova će se (predpostavljam) sama od sebe promijeniti. [/QUOTE]
Verifikacija
Objavite odgovor
Forumi
Relaksacija i Razonoda
Muzika
Freestyle. Rime i betlovi.
Bottom