Gdje je VRH???

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Ras Tafari

Aktivan Član
03.06.2006
218
13
0
34
Biljica mi cvijeta 2 mjeseca, i u to vrijeme je dosta napredovala, dobila je dosta cvijetica na kojima ima kristalica THC, ukupno je biljcica visoka 80-ak cm-a
i cini mi se da je stala rasti, evo ovako...
Na samom vrhu nema cvijeta, nego mozda par zasebnih sitnih cvijetica, te je stabljika pri vrhu jako tanka, i prvi vrhu je pocelo rasto lisce bez prstiju, tj kao nekakav zasebni nazubljeni listic.
Odgovarajte!!
 

Ras Tafari

Aktivan Član
03.06.2006
218
13
0
34
A hebiga nemam sa cime slikati, evo malo jasnije cu objasniti, biljka cvijeta 2 mjeseca, na vrhu biljke josh nema cvijeta, nego samo novi listovi koji ce rasti, listovi imaju samo jedan prst(kuzite da list izgleda kao šaka ima pet prstiju).
Zanima me jeli to normalno??
 

Beyond

Vutra Veteran
07.08.2006
1.948
335
0
38
Bloodspiller je napisao(la):
Kako jedan "prst" ne razumijem? Probaj nekako slikat.
Vjerojatno misli na jedno pero. (List od vutre se sastoji od 1,3,5,7,... pera) Kada proklije ima dva embrijska listiæa, zatim se razviju dva listiæa samo s jednim perom, zatim dva para listova po 3 pera, onda po pet...
 

Growimir

Aktivan Član
10.07.2006
309
17
0
bit ce polako...nakraju ce biti sami cvijet sa malo listova samo strpljenja...
 

Ras Tafari

Aktivan Član
03.06.2006
218
13
0
34
Growimir je napisao(la):
bit ce polako...nakraju ce biti sami cvijet sa malo listova samo strpljenja...

Cvijetovi pri dnu izgledaju kao da su gotovi, grane na kojima stoje dosta su se udaljile od glavne stabljike, masni su i mozda 30% pistila je dobilo smedu boju.
Dali da skidam cvijetove pri dnu??
 

Bezze_Sa

Cannabis aktivista
Vutra Veteran
16.06.2006
1.581
327
108
Bosnia
@Ras Tafari - Haveru, imao sam isti slucaj i znam o cemu pricas.... Naime, donje grane, i èièci su pri kraju, dok jelde gore na vrhu još uvijek nema vrha nego par malih èièaka koji su bijeli???? Ako je tako, onda je biljka imala poremeæaj fotoperioda, tako da u fazi cvjetanja, je dobijala više svijetla nego 12 (èak ako su biljke u sobi, i TV preko noæi im smeta) jer kad je mrak, onda je mrak totalni. Ta biljka nije formirala "konaèni" vrh jer namjerava da raste još. Meni se isto tako desilo, s tim što sam ja ove donje što su bili "zreli" super, njih skinuo (gledao da ostavim na stabljici glavnoj što više listova) naravno odmah je bila u strogoj 12/12 (nekad èak i 10 sati je imala svijetla, u nastojanju da joj zaustavim rast, jer veæ formirani vrh se odjednom poèeo da izbacuje po jedan list samo (ne kompletan list sa 7) nego samo jedan (pokazaæu na slici). Mislim da se to i tebi desilo isto....Evo slike, ta biljka je desna skrooooooz! :)



Ovo su sve slike iste biljke (samo donji dijelovi :), tu je biljka desno skrooz, i fino se vidi da je narasla 20-tak cm samo da se zna... :)
 

Ras Tafari

Aktivan Član
03.06.2006
218
13
0
34
UUUUUUUUUUppppppppssss, meni je situacija takva da mi ona raste kao kucna biljka kraj prozora, nemam pojma shta da sada radim, kada ce prestati rasti??
Da je stavim u neku prostoriju gdje u nju ne udara sunce, nego ima samo svjetlosti, shta??
 

Baphomet

Aktivan Član
02.06.2006
205
10
0
www.konoplja.org
Ako oèeš da poène ljepo da cvate onda ji daj 12 sati svijetla i 12 sati mraka.
Ako je na oknu ili sobi(nije u boxu) stavi preku nje (poslije 12 sati svijetla) za 12 sati neko kutiju da ima mrak.
lp
 

Bezze_Sa

Cannabis aktivista
Vutra Veteran
16.06.2006
1.581
327
108
Bosnia
Da, da, jer ako si stavio cvjetanje npr: u 08:00 do 20:00 (u jutro svane rano, i biljke do 08:00 sati imaju svjetlosti, èak i jebeni TV smeta, ako biljke su u sobi i kad im je mrak.

Sad je biljka "pobrkala" fotoperiod tako da umjesto da svu snagu daje na èièke (hedove) ona æe to koristiti za rast. Možeš pokušati ako koristiš gnojivo za cvjetanje (da je malo) omjer: 4-5-7 (za cvjetanje) i obavezno sad prati 12 sati svijetlo, 12 mrak. Èak odmah sad nije na odmet, da zaustaviš koliko toliko, da joj daš manje od 12 sati svijetla. To samo možeš probati prvih nekoliko dana, kasnije moraš tacno 12 svijetlo, i 12 mrak, al' kad je mrak onda da je toootalni mrak, et' rekoh da èak i jebeni TV u sobi preko noæi smeta...mislim svi nekako podešavaju cvjetanje da lampe po danu svijetle a po mraku iskljuèene (manje ofirno....) Tako da upale u npr: 08:00 i do 20:00 i u 20:00 biljci je totalni mrak. Kako to misliš skontati ne znam, ali moras je pod hitno vratiti "da radi svoj posao" a to je sva snaga u budove :)
Sretno...
 

Ras Tafari

Aktivan Član
03.06.2006
218
13
0
34
Skinuo sam 6 malih hedova pri dnu, i isao ih susit na nacin da ih stavim u foliju i preko njih prelazim vrucom peglom, to sam naime procitao negdje na forumu, cvijetovi su mi se osusili i dobio sam mozda 3grama suhih cvijetova koji imaju snazni miris marihuane shto udara u zeludac lagano.
Jesam li se zajebao??
 

Bezze_Sa

Cannabis aktivista
Vutra Veteran
16.06.2006
1.581
327
108
Bosnia
JA lièno evo šta radim kad ne mogu doèekati hedove neke biljke da se osuše do kraja.
Otkinem granu sa hedovima (èiècima :)) oèistim od listova, tako da na grani ostane èièci (ako još ono nisu zreli, normalno da æe ostati po neki list, ali gledam da ga cjepnem (oštrim makazama, jer koristim vrh njih jer precizno skidam, i bolje neke manje imati), onda, kad oèistim to stavim u mikrovalnu i stavim na "Odledjivanje mesa" (tj. skroooz na low, kod nekih što imaju od 100 do 800 (znaèi na najmanje postaviti (100)), namjestim na 5-7 minuta (ovisi o velièini grane i hedova na njoj) kad krene nakon par sekundi poène pucketati (tj. izlazi hlorofol), tad otvorim vrata, okrenem i opet pustim, i tako par puta, kasnije æe prestati pucketati nakon 10-20tak sek.). Kad prestane pucketati,ponovo zatvorim i u minuti okrenem komplet granu sa druge strane 2-3 puta, jer se ispod stvara kapljice vode (u kojoj je vecina hlorofila, tako da veoma malo thc-a ispari jer se proces odvija veoma brzo). Nakon par minuta, nestace ispod hedova kapljice vode i opet kad okrenem osjeti se da su hedovi, tj. èièci "tvrdji"... kad zadnjih 2 minute sve pokupim i stavim jedno na drugo (ako susim recimo par grana sa hedovima (ja sam znao i veæe stavljati :) LOL) kad se sve završi izvaditi i ostaviti par minuta na nekom papiru, i veæ poslije se može pušiti. Moje su ne vjerovatne bile, ljudi koji su pušili nisu mogli vjerovati (molili me da im prodam)...
Ako previše hedovi budu u mikrovalnoj onda æe postati previše tvrdi i slijedeæi dan æe veæ biti slièni prašini, najbolje izvaditi dok je "tvrda" i ljepljiva, tj. teško se mrvi, mora se kidati (to je par minuta) naravno prvo provjerite svoje mikrovalne (ko ima naravno) sa manjim cvjetovima, vjerujte mi, ušteliæe te se nakon par puta. Još jedna caka, tako osušena vuva, ako prenoæi još je bolja i nemojte je previše pakovati u kesu itd itd, dovoljno je samo zamotati (prvu noc, ako vam ostane :) LOL) onako površno da ima nekog vazduha, jer još uvijek u njoj ima hlorofila.
Moja jedna indika (hibrid neki, ne znam taèno koji), extra su (evo sliku, æu vam pokazati) tako da sam skinuo donje grane na kojima su extra veliki headovi bili, i tako sušio ihhhh.... pravo dobro mi je došlo, jer to je biljka ako neko se sjeæa (da ne postavljam ponovo na forum, ona kojoj se fotoperiod pojebo, i poèela pri kraju cvjetanja, da raste....tako da sam donje "obrstio" jer fakat pravo mi se svidjelo, jer najbolju sam imao vuvu (ni jedne sjemenke nijie bilo) mislim super mi ispalo, a ovu foru mi isto reko lik jedan i od tada, non-stop mikrovalna je radila...

Upozorenje samo jedno: Kad stavljate u mikrovalnu, nemojte stavljati alufoliju, itd itd (mislim da znate to ali eto za svaki sluèaj, znaèi staviti na onaj njen stakleni dio što se okreæe, i najbolje po æoškovima staviti nego u sredinu, tako vuva više kruži, i ne laganiju temp ima...(Ovo sam sam skonto :) LOL)
 
  • Sviđa mi se
Reactions: M a n d o r
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.