Gelato #33 - Advanced Seeds

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
07.02.2021
19
31
13
Nema tu po meni potrebe dalje za topingom ona je lepo popunila sve sad kad flipnes svetlo na 12/12 i kad se strechuje bice to zverka. Buraz sto se tice zalivanja uvek zalij da probije da izadje vode bar tipa pola l ne valja ako zalivas cisto da dopuni. Sa fona sam pa mi muka listati krs je, jel imas ph merac?@
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Vutra Dzanki

Vutra Dzanki

Naduvani Član
01.11.2019
929
2.592
163
32
Amsterdam
Slažem se da nema potrebe za topingom, tako da ga neće ni biti, uvek zalijem da procuri malo u tanjirić, čim vidim da sa određenom količinom vode više ne curi ja sledeće zalivanje povećam za 300 ili 500ml, nemam PH merač, već 3. grow pičim bez korigovanja PH i dok je biljka zadovoljna neću ga ni nameštati,mada bih ga trebao nabaviti da stoji za svaki slučaj. Vodu nalijem iz česme u otvorenu posudu, ostavim da odstoji 1-3h i tek onda zalivam.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: serviser

truare

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
28.09.2015
968
3.828
163
Evo da i ja poželim sreću za dalje, nisam te prepozno, valjda si promjenio avatar, al mi dzanki zvonilo od nekud :D happy growing!
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Vutra Dzanki

Whacky Tobaccy

Aktivan Član
08.11.2020
66
371
53
Osobno više volim zaljevat po mraku, ali ne želim ih stresirat otvaranjem boxa pa dođem samo par min prije nego što se svjetlo upali :D
Također mislim da je uvijek bolje zaljevati prije mraka ili po mraku ali to je moje mišljenje.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Vutra Dzanki

Vutra Dzanki

Naduvani Član
01.11.2019
929
2.592
163
32
Amsterdam
Može i tako, moje lično mišljenje je da se biljke zalivaju kada su žedne a ti sitni detalji zavise isključivo od growera, neke naučne dokaze na tu temu nisam uspeo da nađem tako da bilo ko može biti u pravu, a možda smo i svi u pravu.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Whacky Tobaccy

truare

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
28.09.2015
968
3.828
163
Ima jedan grower na autoflower network forumu, nick mu je autobeast. Čovjek zalijeva 2 puta dnevno, ujutro prehrana, navečer voda, ovisno o fazi rasta povećava litražu, dok ne dođe do 1,5L ujutro i 1,5L navečer. Ima hrpetinu svojih dnevnika i sve do jedne biljke su mu potpuno zdrave od početka do kraja. Uvijek koristi biobizz zemlju. Moje mišljenje je da supstrat ne treba ostavljat previše suh jer je to biljci stres, već ga održavati vlažnim. Naravno treba razlikovati vlažnu zemlju od močvare. Negdje sam isto čitao da nepravilnim i nedovoljnim zalijevanjem ostavljamo u zemlji "dry spotove" gdje biljka s tim dijelom korijena ne može unositi nutrijente. U usporedbi npr. s kokosom koji je kao spužva i kad zalijevaš voda se uvijek ravnomjerno rasporedi kroz cijeli pot, za zemlju je ipak poželjno si odvojiti nekih 15-ak minuta kad zalijevaš da si siguran kako si ju zalio ravnomjerno i da nije voda slučajno procurila kroz neke svoje kanale ili po strani pota. Meni je ušlo u praksu da pričekam runoff 10-ak minuta da vidim hoće li ga biljka upiti, ako voda nestane iz tanjurića još brže samo još nadodam u tanjurić i čekam neko kratko vrijeme da zemlja to posrće. Ako više nejde izbacim tu vodu i to je to. Na taj način mi je nebitno jel mrak il svijetlo jer vode uvijek ima, najbitnije mi je samo da tegla ne leži na hladnom.
 

Vutra Dzanki

Naduvani Član
01.11.2019
929
2.592
163
32
Amsterdam
To sa zalivanjem mi malo čudno zvuči, verovatno koristi neki supstrat koji ima dosta kokosa u sebi čim biljka može da izdrži tolika zalivanja, uvek zalivam polako u razmacima od 5 do 10 minuta iz nekoliko puta, tako da sam siguran da je biljka uvek popila tačno koliko joj treba, ako vidim da nije procurelo dole ili da je procurelo manje povećam količinu sledeće zalivanje i to je to. Sigurno jeste stress za biljku ako se presuši tu nema šta, ali mislim da joj je itekako potreban taj Wet-Dry ciklus kako bi se razvijala kako treba, mislim da je najbolje gledati kako to priroda radi pa što je više moguće primeniti u indooru.
 

Saša443

Izmedju planina i mora..
13.03.2013
2.378
8.618
258
pa nema tu neke filozofije kad znamo da biljku mozemo uzgojiti i hidroponik(vodi),ali samo donji deo biljke je u voda a gornji hvata vazduh...
mora da taj lik sa autoflower.net ima veoma prozracan supstrat....
nego sumnjivo mi to da ide svaki dan prehrana,mozda neki busteri,aminokiseline,itd...
sto se tice dry spotova ja to zovem vazdusni djepovi i desava se kad zemlja presusi (sto mi se desilo puno puta) i onda ti zalijes sa puno vode ali ona samo projuri kroz zemlju i ne ovlazi je ujednaceno...zato se zaliva iz 2-3 puta kao sto kaze kolega @Vutra Dzanki a kad se zeznes i bas presusi moras i po 5-6 pota pomalo da bi je vratio u normalu..
 

truare

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
28.09.2015
968
3.828
163
Vratio se ja pročitat još jednom pa se moram ispričat jer sam prenio krivu informaciju. Očito sam ga čitao prenapušen.
Ne zalijeva i ne hrani ih svaki dan.
Koristi Biobizz Light mix zemlju u fabric potovima od 11-18L, znači full organic, i od hranjiva sensi grow a+b i bloom a+b. Zemlju najprije zalije s 1.5L pa pikne menku i prva 3 tjedna samo lagano mista.
Pa kaže.. kad biljke navrše 3 tjedna počinje ih hraniti 2 puta tjedno, tj. svaka 3 dana po 2ml grow na 1.5L, tako da ujutro da taj mix a navečer ide samo 1.5L vode. Zatim svaki tjedan povećava dozu za 1ml dok ne dođe do 5ml/1.5L. I tako kroz cijelu tranziciju tj. tek kad je strech završio prebacuje se na bloom s istim režimom.
Sorry za krivi info.
 

Vutra Dzanki

Naduvani Član
01.11.2019
929
2.592
163
32
Amsterdam
@Wizdom
hvala kolega, ide flip sutra ili prekosutra najkasnije.

@Saša443
slažem se, ali ako me sećanje dobro služi i u hidro uzgoju ima pumpa koja dovodi kiseonik u vodu, mada o hidru jako malo znam a i nije mi nešto preterano privlačan tako da nisam kompetentan da komentarišem.

@truare
Nikakav problem, svima nam se desi :whato:::cool23:
To već zvuči kao mnogo normalniji i ozbiljniji pristup od onog što si prvo naveo, tako nekako i ja radim i mislim da to prvobitno zalivanje pre pikovanja menki dosta pomaže biljci da se u startu lepo razvije. Što se tiče hrane, to može jer uzgaja u light mixu koji ima jako malo nutrijenata, evo ja od prvog dana do danas nisam još dao ni kap đubriva, samo root i bakterije a po boji biljke čini mi se da ni neću đubriti još bar 10-15 dana, prvi grow sam posle 55 dana vegetacije dao pola doze TNT i pecnuo sam biljku, znači potH lagano ima hrane za mesec i po do dva meseca zavisi koliko biljka jede.

Upravo sam joj skinuo 2 klona koji će ići u odvojen boksić(neki improvizovani) sa ciljem dobijanja feminiziranog polena tehnikom prskanja koloidnim srebrom, više o tome u nekom narednom update...

klon.jpg
 

Grona

⸸Ⓐ⸸
Banovan
20.05.2014
703
3.724
163
Sretno Dzanki druže sa tim klonom i da bude menki hrpa i to naravno samo ženki :D :))
Reci mi kako ti se čini za sada Gelato 33?
Vidim po netu da se priča da nije za početnike, da je kud i kamo zahtjevan i dosta osjetljiv na promjene temperature...
Dobio sad od druga sa foruma menku istog :respect: pa kalkuliram. Kažu zahtjevan, ali zato da je dim za pamtit :D

:respect:
 

Vutra Dzanki

Naduvani Član
01.11.2019
929
2.592
163
32
Amsterdam
@raskovnik
Svaki put hoću da uzmem kad idem u hidro i nikad se ne setim, imao sam slavol S on je neki kao hormon, klonovi su i dalje u vodi ali ne vidim koren, neka ih još nekoliko dana.
@grona
Hvala kolega, ja sam lično prezadovoljan strainom, raste ko lud, jako dobro reaguje na HST ali po meni još bolje na LST, već od 3. sprata je krenula da izbacuje bočne grane, što se tiče temperature tu nisam siguran jer je kod mene uvek konstantna. Vidim da joj jako prija ovaj wet-dry ciklus gde pustim da se zemlja dobro prosuši pa tek onda zalivam. Što se tiče hrane to ćemo još videti, ja joj od starta pa do danas nisam dao ni kap NPK đubriva, samo root i bakterije pa ne mogu da komentarišem to, evo baš se razmišljam da li sledeće zalivanje da ubacim 1/3 TNT-a jer će uskoro da krene streč, mada verovatno neću jer ću ići full dozu boostera koji takođe ima određenu dozu NPK. Ja sam imao priliku da probam gelato neki pre nekoliko godina nisam siguran koji je i bio mi je skroz okej, ali ništa specijalno, videćemo kroz koj mesec kakav je ovaj.
 

Vutra Dzanki

Naduvani Član
01.11.2019
929
2.592
163
32
Amsterdam
Od prvog growa koristim čitavu hesi paletu i prezadovoljan sam, jedino ne koristim njihov PowerZym, umesto njega koristim naš domaći proizvod Bakterije. U redu onda, sutra dobija pola doze TNTa i full dozu boostera, to će biti onda prva klopica.
 
Poslednja izmena:
  • Sviđa mi se
Reactions: Grona