Google Chrome

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

LucidDream

Miran dečak
26.02.2007
1.239
110
88
43
Lol...mogu da zamislim koliko ce mi rezultata izbaciti...i dok ja sve to pregledam vecnost prodje...
Nudice mi i bete...
Ali ne zaboravi jednu veoma vaznu stvar...Lucid je na dial up-u ...xexe
Sve in slow motion,....
 

kobasicat0r

Tehnička podrška
Administrator
23.10.2004
2.043
771
138
/dev/null
vutra.org
Brate, to je Google-ov browser, odeš na www.google.com i imaš link na naslovnoj. A možeš i na www.google.com/chrome

Mada, ja ga lično neću koristiti, pogotovo ne u poslovne svrhe, jer se korišćenjem istog bukvalno odričete svoje privatnosti. Evo delova iz uslova za korišćenje (EULA):

11. Licenca za vaš sadržaj

11.1 Zadržavate autorska i druga prava koja već imate za sadržaj koji šaljete, postavljate ili prikazujete u okviru usluga ili preko njih. Slanjem, postavljanjem i prikazivanjem sadržaja vi dajete kompaniji Google licencu koja je trajna, neopoziva, dostupna svuda, besplatna i neekskluzivna. Na osnovu ove licence kompanija Google može da umnožava, prilagođava, menja, prevodi, objavljuje, javno koristi i prikazuje i distribuira bilo koji sadržaj koji vi pošaljete, postavite ili prikažete u okviru usluga ili preko njih. Jedina svrha ove licence je da omogući kompaniji Google da prikazuje, distribuira i promoviše usluge i ona može biti poništena za određene usluge, kao što je definisano u dodatnim uslovima tih usluga.

11.2 Prihvatate da ova licenca uključuje pravo kompanije Google da omogući da takav sadržaj bude dostupan drugim kompanijama, organizacijama ili pojedincima kojima Google pruža usluge ustupanja sadržaja i da može da koristi takav sadržaj u vezi sa pružanjem tih usluga.

11.3 Saglasni ste da kompanija Google, u toku preduzimanja tehničkih mera neophodnih za obezbeđivanje usluga svojim korisnicima može da (a) prenosi ili distribuira vaš sadržaj na razne javne mreže i putem različitih medija i (b) vrši promene vašeg sadržaja koje su neophodne da bi se taj sadržaj prilagodio i bio u skladu sa tehničkim zahtevima mreža za povezivanje, uređaja, usluga ili medija. Prihvatate da će ova licenca dozvoliti kompaniji Google da obavi ove radnje.

11.4 Potvrđujete i garantujete kompaniji Google da imate sva prava, punomoćja i ovlašćenja koja su neophodna da biste dodelili gorenavedenu licencu.
Dakle, promislite još jednom hoćete li ga koristiti?


edit:

Mada... izgleda da je pritisak javnosti učinio svoje i da će to biti izmenjeno:

Google said on Wednesday that it plans to alter contract terms that gave the search provider broad rights to use anything entered into its new Chrome browser.

"In order to keep things simple for our users, we try to use the same set of legal terms (our Universal Terms of Service) for many of our products," Google said in a statement provided to CNET News. "Sometimes, as in the case of Google Chrome, this means that the legal terms for a specific product may include terms that don't apply well to the use of that product. We are working quickly to remove language from Section 11 of the current Google Chrome terms of service."

As first noted by CNET News on Tuesday, Chrome's End User License agreement appeared to give Google a perpetual right to use anything one entered into the browser. Section 11 stated that although users retain copyright to their works, "by submitting, posting or displaying the content you give Google a perpetual, irrevocable, worldwide, royalty-free, and non-exclusive license to reproduce, adapt, modify, translate, publish, publicly perform, publicly display and distribute any Content which you submit, post or display on or through, the Services."

Google said the change, once it is made, will apply retroactively to anyone who has downloaded the browser.
 

Bugi

Aktivan Član
10.11.2006
515
14
0
37
auuu jbt danas sam prvi put cuo za njega i na 68 mjesta...
dodem na posao "a jes vidio gugl chrome"...aj ca, necemo ga koristit..
dodem doma uleti brat "u trebas vidid gugl chrome"..
upalim msn i poruka izleti "www.google.com/chrome check it out"...
dodem na vutru :( kad ono "gugl.chrome"...
goooood damn...prespor sam ja..jos nisam ni na mozzilu 3 presao...a kamoli nes novo instalirat...
al eto...
valjda ce biti bolji :p
kaze prijatelj da ne postoji button "home" i da ga to nervira...
 

mr.skunk

Vutra Veteran
16.01.2007
831
44
0
34
evo sta kazu novinari BUG

meni je dobro kad imam dva acounta na gmail-u da mi npr mozilla otvara jedan a chrome drugi istovremeno i svidjaju mi se ikone s historijem a to sto se tice privatnosti to me bas puno ne dodiruje .... i inace sam veliki googlov fun pa cu ih uvjek podrzati bilo sta novo da naprave a vec koristim sedam osam njihovih alata.......

google je majka!
 

LucidDream

Miran dečak
26.02.2007
1.239
110
88
43
Evo 2 nedelje kako koristim chrome...
Brz je...to mogu reci samo...
Inace,puno slika nece da mi prikaze...nece ni vecinu klipova sa jubitua...
To sam zakljucio za sada...
 

OkiyKiku

Aktivan Član
17.09.2007
91
5
0
41
Slažem se Lucid...

Pros:
Brzina prikaza
User frendly

Cons:
Problemi sa Yubitojom
Ne otvara PDF-ove ako su na dawnload linku
Bomark manager je nekako smotan

Bez obzira na više negativnih od pozitvnih bodova ;) osobno mislim da je najbolji browser...