Grejanje pomoc

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

-BäR-

-skill from hill-
Poznanik Foruma
13.01.2016
734
5.256
233
Čudna šuma
Na prvi pogled grijalica mi se činila ok zbog regulacije puhanja,praktična je nekome tko si doma sam svaki put pali i štima jačinu puhanja,vjerujem da pri slabijem puhanju troši oko stotinjak watti što i nije tako strašna potrošnja...
Ali ovako kako je meni spojeno,puše na maksimumu i to bi bilo 370w,što ispada da trenutno trošim više struje u mraku,sreća da je trenutno 6 sati mraka,trebat ću vidjeti sad kad prebacim na 12/12 ali grijati se mora...
 
  • Sviđa mi se
Reactions: ultras94 and hazeri

mr.dr.Smok

Prijatelj Foruma
13.03.2010
1.495
3.538
188
57
Evo da se nadovezem.
Posto imam mali box (cca.1,5m3) i imam problem od jedno 4C nize temperature od potrebite u nocnom rezimu.Ova grijalica mi se ucinila kao dobro rijesenje.Da ne izmisljam nesto sa obicnim sijalicama ili grijacima za terarije.Al da skratim i da opisem sam rad grijalice.Znaci nominalna snaga 370w.Zamisljena kao prenosna grijalica za putivanja.Samim time svakim gasenjem uredaj dozivi reset.Od mogucnosti na samom uredaju imate taimer za gasenje uredaja.Znaci mozete kad ga upalite i namjestite zelnenu temperaturu namjestit da se ugasi za maximum 12 sati.Naravno i sve manje od toga u intervalima od sat vremena.
E sad malo o temperaturi.
Na uredaju mozete namjestit dve brzine rada ventilatora.Sto je i manje bitno,osim toga mozete namjestit i zeljenu temperaturu.Uredaj reagira tako da ugradeni termostat gasi grijac ali ne i ventilator.Znaci kad uredaj odredi da je zeljena tepmeratura dostignuta on prestaje grijat ali ne i puhat.Sve dok temperatura ne padne pa opet pocne da grije.
Napomena da nisam kontrolirao tocnost ugradenog termostata.U smislu dal je njegovih 20C realnih 20C u prostoru.
Kao sta kaze gore kolega za one koji su kuci pa svakodnevno mogu palit i namjestat teperaturu je dobro rijesenje.
Grijalica kao grijalica grije stvarno dobro za svoju velicinu i nazivnu snagu.Mislim odlicna varijanta za manje boxeve.Tipa ormare,raznorazne satore i tome slicno moze dobro posluzit.Naravno moze se sve to ljepo spojit na vanjski termostat.Kako kaze gore kelga poslje svakog reseta ili ti ukljucivanja.Grijalica se ukljucuje sa zadanom temperaturom od 32C i u drugoj brzini ventilatora.Pa se sa vanjskim termostatom moze fino iskoristiti.A za one kojima treba dnevno nocni rezim uzmu si takav termostat i rijesen problem.
Mislim da je uredaj interesantan zbog svojih dimenzija,nazivne snage i sposobnosti grijanja.Imao sam prilike vidjeti i dozivjeti keramicke cijevi koje se koriste u groow boxevima za grijanje.I to slicne nazivne snage.Mogu vam rec da ovaj prenosni uredaj bolje grije od te keramicke cijevi a tu su cjenovno.Vjerujem da ovaj uredaj susi vise zrak od te keramicke cijevi.Al za nase potrebe i bolje da susi.
Jos da napomenem da je cjena za one koje su u top shop klubu 199kn.
Eto nadam se da sam vam docarao uredaj i da ce ove informacije pomoc nekom u odluci.
Ostajte mi dobri i veseli Vutroljubci!
 
Poslednja izmena:

-BäR-

-skill from hill-
Poznanik Foruma
13.01.2016
734
5.256
233
Čudna šuma
Koliko sam skužio, mr.dr.Smok i ti si kupio grijalicu,pa imam pitanje čisto da si zaključim priču u glavi :)...
Da li se ona svijetlost od grijača grijalice računa kao nešto što bi remetilo mrak biljkama o_O ...?
 
  • Sviđa mi se
Reactions: hazeri

Squerlz

F'ing squles greasy bastards
06.07.2011
534
856
113
@mr.dr.Smok A jel postoji nacin da se nakaci na mehanicki i da se pali na najace bez zadavanja komandi na tih 12 sati ?
 

-BäR-

-skill from hill-
Poznanik Foruma
13.01.2016
734
5.256
233
Čudna šuma
Squerlz. Može. Tajmer na grijalici se ne pali osim ako ga sam ne ideš namještavati ;)...
Kad vanjski tajmer (u tvom slučaju mehanički) upali grijalicu ona puše na maximumu i tako puše dok ju tajmer (u tvom slučaju mehanički) ne ugasi :) ...
Znači samo treba obratiti pažnju kamo okrenuti grijalicu a da ne puše po biljkama direktno ...
I da ne zaboravim reći,koliko vidim nitko nema namjeru poštivati njihove upute i držati grijalicu uštekanu u zid :rolleyes:...

Grijalica se NE SMIJE držati na podu zbog usisa na donjoj strani!
P1150247.JPG
1.jpg
 

mr.dr.Smok

Prijatelj Foruma
13.03.2010
1.495
3.538
188
57
-BäR-! Ono malo svijetlosti sta proizvodi grijalica je totalno zanemariva i nije direktna.Svijetle dve tocke na samom dnu na toj keramici.Ja sam probao stavit lux metar blizu i uopce ne reagira.Pa tako mislim da nema nikakvog utjecaja na biljke.
A sta se drzanja grijalice tice ja sam montirao nadzbuknu uticnicu u cosak boxa.Tako da grijalica stoji u uticnici i ne vadim je.
Za moj box radi odlicno posao i za sad je palim rucno i stelujem.Cekam ove dane termostat sa ebaya koji sam bio ovako i onako narucio.Pa cu to ljepo spojit kad stigne i nece vise bit nikakvih problema.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: -BäR-
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.