Grow box na tavanu - 1st time grower

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

optimus_crime

Aktivan Član
08.02.2010
63
2
0
73
Želim predstavit svoj tavanski grow box i kratku priču kako je nastao.

Nakon godinu dana razmišljanja i dvojbi dali uopće počet sa uzgojem i detaljnim planiranjem kako, gdje i zašto? Napravio sam jednostavan grow box. Poslužio sam se raznim grow dvd-ima i grow priručnicima koje sam našao na netu i kombinirao razne informacije te zaključio da je za mene naj idealnije da ga smjestim na tavan. Naravno da sam dosta stvari naučio tek na vutra forumu jer mi neke stručne riječi na engleskom nisu bile sasvim jasne. Kako bi dobio prostora prvo sam morao očistiti kompletan tavan od raznog alata, građevinskog materijala i drugih bezveznih stvari koje smo skupljali preko dvadeset godina pa pomesti i usisat svu prašinu. Trebalo mi je mjesec dana svaki dan po dva sata čišćenja, iznošenja i odvoza na otpad.

Već sam prije kupio sijalicu, starter i balast ali svejedno mi je najveći trošak bila aku bušilica, osb ploče, gredice, brava, folija, poklopci za ventilacijske otvore, kutni nosači šarafi itd. Sveukupno ću zaokružit na uloženih 200,- €. Sijalica je Sylvania HPS 400W sa diy reflektorom.

Kako sam taman prije mjesec dana ostao bez posla ništa mi pametnije nije palo na pamet nego da iskoristim vrijem i počnem radit na grow box-u.
Dimenzije su 1,35 x 1,25 x 1,80 m (a x b x h). Box je složen od osb ploča sa okvirom od drvenih gredica i sve je čvrsto spojeno kutnim nosačima. Na pod, za sada, sam stavio stiropor u dva sloja po 2 cm i crnu foliju ali kupit ću još dvije osb ploče za pod pa ih dobro izolirat trakom. Izrezao sam otvore za buduću ventilaciju i namontirao vrata sa bravom i lokotom. Tavanski prostor nije podaskan pa mogu malo podizati crijep za bolju cirkulaciju zraka, što će mi i trebat preko ljeta.

Evo par slika pa pgledajte. Sve nadogradnje boxa ću dokumentirati na ovoj temi a moj prvi grow report možete pratiti ovdje:

https://forums.vutra.org/threads/6450-1st-grow-400W-HPS-6-biljki-sjeme

box_05.jpg
box_01.jpg

box_03.jpg
box_04.jpg
 
  • Sviđa mi se
Reactions: HazeSeeker

Kurblaj Kan

Aktivan Član
15.12.2006
1.812
77
73
A čovječe stvarno si to lijepo izveo, pošto ti je otvoren tavan fino možeš riješit da ti sav miris ide van tako da spojiš vent za ispuh na neku cijev i nju negdje van turneš da izlazi, tako si uštediš para i truda oko izrade filtera.
Mislim da nema potrebe da za dno kupuješ osb ploče, jedino ako baš želiš iz estetskih razloga.

E i vidim da si u dnevniku spominjao da bi stavio foliju okolo po boxu, mislim da ti je puno jednostavnije sve ofarbat u mat bijelo bojom u spreju(autolakom), koliko se sjećam mat bijela ima bolju refleksiju od alu folije, a i alu folija je navodno sklona fokusiranju svjetlosti u točku(hot spot) na kojoj spali biljku.

Sve u svemu predobro izgleda
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.