Gubljenje tezine nakon branja

Hempatia Soma Seeds Herbies Headshop
26.08.2007
6
1
0
35
Kolko se gubi na tezini od kad se biljka ubere do trenutka kad je potpuno suva i spremna za upotrebu? Posto sam cuo da se gubi oko 50% tezine.

• Sviđa mi se
Reactions: lazarius

slobodan

Aktivan Član
16.08.2010
329
70
0
73
mislim da ti na to niko nece odgovoriti,posto na to jedno tvoje pitanje bi trebao da odgovoris na prethodnih 10...recimo za pocetak, zamisli sad one koji uzgajaju u pc kucistu cija je biljka visoka svega 30,40cm i one koji rade outdor cije su biljke visoke i po nekoliko metara...
imas temu dnevnik uzgoja pa malo prelistaj i nacices odgovor...
ali je sigurno da gubis nekih 70% od tezine

edit:born me preduhitrio... :))

24.08.2010
15
5
3
Evo praktican primer:
imao sam dve biljke u ormanu 50*60 cm i radio sam ih sa 10 CFL- ki ukupno oko 200 wati.
sorta snowwhite i jedna mi je dala oko 30gr suve a druga preko 50 gr tako da zavisi i od same biljke a ne samo od uslova.
Sa druge strane, jednom sam sinuo neku domaju napolje i dala je oko 150 po slobodnoj proceni.
pozdrav

hazeboy

Aktivan Član
05.07.2011
100
16
8
36
Evo ja imam sada onaj vrh u sredini veliki na vrhu.tezio je ubran frisko 32g?nakon 2 dana susenja dosao je na 25,nakon jos dva dana na 17 i sad cekam.skoro je suh al nije jos.susi se na oko 21 stupanj i 50%vlage.slikao sam ga u ruci i nakon 2 dana kuzi se da mu se smanjio volumen.previse to pada s tezinom ja mislim.

Etajglecha

Aktivan Član
24.02.2009
160
23
18
29
ja volim kad je skroz suva, da se rasprsne kad je mrvis, onda mi lepse i dimi, a ne kad donesu ortaci od sugavih lerdija koji uopste ne suse vutru, samo cap cap i bam u pakete...mater im kolko ih mrzim. a vutra smrdi na onaj hlorofil ili kako se vec zove, a kad zapalis, pa vise mi dimi duvan nego vutra, ma uzas!!! zato lepo osusis skroz i uzivas hehehe a tu ti tezina nije ni bitna :) ae pozz

20.08.2011
2
1
0
33
zdravoo..evo odlučio se na prvi post makar kaj sam sa vama tu već par mjeseci, samo škicam iz kmice :).. zanimalo bi me to pravilno sušenje, na koji ju način najkvalitetnije osušiti prie paljenja? čito sam forum al na to nisam naletio nigdje o_O

• Sviđa mi se
Reactions: ultras1990

hazeboy

Aktivan Član
05.07.2011
100
16
8
36
Treba bit onak suha,al ne da se raspada kad mrvis nego da je kompaktna.kad rastrgas vrh da nije mokra neg masna onak.ja sam svoje susio maksimalno po uputama i mogu rec da takvu travu nikad nisam dobio od nekoga.il je bila mokra il onak dehidrirano suha.od tad sam skuzio da je fakat bitno susenje i da puno popravi okus i miris.

• Sviđa mi se
Reactions: NewPlayer
21.02.2010
13
0
0
32
slobodan je napisao(la):
mislim da ti na to niko nece odgovoriti,posto na to jedno tvoje pitanje bi trebao da odgovoris na prethodnih 10...recimo za pocetak, zamisli sad one koji uzgajaju u pc kucistu cija je biljka visoka svega 30,40cm i one koji rade outdor cije su biljke visoke i po nekoliko metara...
imas temu dnevnik uzgoja pa malo prelistaj i nacices odgovor...
ali je sigurno da gubis nekih 70% od tezine

edit:born me preduhitrio... :))

sad sam se zapitao,dali da radim LST ili da je prebacim u šumu da raste u visnu?
što je bolje za veci urod? inace biljka je sad u PC boxu visoka 15ak cm...