leko je napisao(la):
e da vas pitam nešto.u sobi imam 4 jako lijepa komada i na 70 cm od vrhova biljki sam stavio halogeni reflektor od 500w koji i sami znate da grije za popizdit.cijeli sam se ispržio,imao sam incident.e sad ja nemam nikakav ventilator pa me brine da se ne *zapale* ali mi nisu u boxu već u ćošku sobe.hoće im smetati ili da ipak nešto smislim i kako da ga postavim,gdje da puše?
Slično sam isto i ja imao... tj. isti reflektor (grije duplo nego HPS....) i sve je dobro dok su ti u ćošku... bez box-a ako ga stavis u box, trebace ti veeeliki ventilator, praavo veliki da spustis temp.
On je mene "spasio" dok nisam nabavio hps (a prilicno jeftin) i nije istina da puno struje trosi.... meni za mjesec dana je (jer i ja sam isto se bojao za racun

) al' kad je stigao i vidio da je vise za 2€ ... pao mi kamen sa srca.... Ne trosi on puno, sama sijalica je kao prst debljine, (košta 1-2€ od 500W) samo daje snagu kao 500W (halogenka)
Iz ličnog iskustva, isto biljke (4 kom.) bile su mi u ćošku, i 20h je bio upaljen reflektor, udaljen naravno, da ne sprzim biljke i nisam imao potrebe za nikakvim ventilatorima. (samo da napomenem, da je bilo ljeto i temp uhhh...) al biljke su extra vegetirale tj. razvile se (dok sam HPS nabacio...)
Samo ti njega udalji ili ako mozes, provjeri temp na vrhovima biljaka...
btw: kod mene nije visio, nego sam mu napravio stalak (od stare obicne lampe) tako da je bio visine kao ja, s tim da sam ga uperio u biljke.... Samo sta sam morao voditi racuna, a to je da ih okrećem svaki dan po malo.... (mada to je i preporucljivo i sa MH i HPS lampama...)
Ko sto rece Inq, ima tema (ako nije izbrisana...) potrazi o halogenim reflektorima...
Jesu slabi (kad ono pomislis na 500W...) al' za privremeno rjesenje, extra je (samo nikako za u box!!!!)