Herbal Bob's medical lounge...

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

marckoni

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
12.08.2013
136
224
43
Spisak onoga sto ne znamo je neuporedivo duzi od onog sto navodno znamo, pogotovu po for. temama o medicini. Primetno je da vecina procitano na stranim forumima dozivljava zdravo za gotovo, ali slucajno malo ko opaza razliku neuporedivog: tamo nekog internog-ispitivanja i naucnog istrazivanja.

Jos uvek ne postoji proverena metoda za unistenje maligniteta u ljudskom organizmu, nevezano kojom metodom. Postoji vise varijanti kako to uraditi u laboratoriji, ali zivi organizam je jos uvek teska enigma za nauku.

Dakle, ako nismo sigurni ni kako i na sta deluju kanabinoidi, besmislena je svaka tvrdnja o doziranju i varijantama apliciranja.
 
25.07.2017
7
2
3
33
Pozdrav svima!

Ima li netko informaciju gdje bih, primjerice u Zagrebu, mogla kupiti tekući suncokretov lecitin? Ili neki webshop s kojega bi se isti mogao naručiti?

Zahvalna sam na svim i bilo kakvim informacijama.
 
25.07.2017
7
2
3
33
za one koji su naručivali s iherba, koji ste način dostave koristili? DHL express, UPS ili Global Post Delivery? koji je zapravo najbrži i najpouzdaniji?
 

jan_du

Aktivan Član
10.11.2015
117
605
93
Pozdrav ljudi!
Dugo nisam ništa napisao o svojem stanju, a i priupitao me jedan član kako sam, pa evo da napišem.
Imao sam pauzu od ulja jedno 2mjeseca. Sam silazak na nulu nakon maksimalne doze od cca 3mj., sam radio ekstra polagano (par mjeseci). Od kada sam se prisjetio trauma iz mladosti o čemu sam prije pisao, psihički sam puno lošije. Neznam da li bi bilo bolje da sam skidanje skratio ili što sam išao laganim putem, jer me skidanje rasturilo skroz. Imao sam totalne promjene raspoloženja, plača, nervoze, lagano sam se gubio u totalnoj dekoncentriranosti, skoro cijelo vrijeme sam imao faze nespavanja iako sam zadnje smanjivao večernje/noćne doze.... bilo mi je pakleno, pakleno, ali evo preživio sam :). Inače idem na psihoterapiju u jedan centar za psihološku pomoć za tematiku koja me muči, te idem kod psihijatra po istom pitanju. Drugi mi prepisuje hrpetine lijekova, ali ja nisam niti jednu tableticu ozeo. Psihičko stanje trenutno liječim uljem. Uzimam lagane dnevne i jače noćne doze. Ide mi super na bolje. Veliki + u poboljašnju općeg stanja pripisujem i bolovanju kojeg koristim, jer sam izoliran od stresa kojeg primam od posla kojeg sam shvatio da nevilom niti malo. Još od kraja prošle godine nakon previranja po prošlosti vezanoj uz traumatska iskustva, shvatio sam da sam išao putem koji me je odveo u totalno krivi smjer i da sam totalno nezadovoljan profesijom, pa se još cijelo vrijeme "borim" sam sa sobom oko promjene iste ka nečemu što volim. Nažalost nemogu samo tako prekinuti kontinuirani priljev novaca potreban za održavanje četveročlane obitelji od trenutnog zaposlenja. Inače, cijelo vrijeme bolovanja se igram po stanu sa raznoraznim poslovima od krečenja do sitnih prinaka što mi isto godi.
Što se tiče mog tumora, bio sam na MR prij 2mj i nalaz je da se tumor nije promjenio 1god (koliko otprilike koristim ulje). Iašao sam nekoliko konzultacija kod raznih neurokirurga. Bio sam i kod jednoga koji ima iskustva sa uljem kanabisa, iskustva sa pacijentima koja koriste ulje, oragnizaror je i jedne tribine o dobrobitima ulja. Čovjek podržva ulje 100%. Ogorčen je na zdravstveni i pravni sustav u Hr po pitanju prodaje/korištenja/primjene ulja jer ima dokaze o pozitivnom djelovanju. Rekao mi je informaciju o kojoj je @marckoni pisao: da ulje ne djeluje na benigne tvorevine. Njegov prijedlog (kao i svih drugih neurokirurga) je da pristanem na terapiju "gamma nožem" (laički rečeno: precizno koncenrtirano zračenje kojim se tumori zrače maksimalnim dozama, dok okolna tkiva dobivaju manje doze, pa ih se manje "oštećuje"). Inače je sama dimenzija na koju je tumor narastao se je debelo jako približila graničnoj dimeziji da "gamma nož" bude uopće moguće primjeniti, a onda mi nebi ginula operacija uslijed koje su velike šanse da ostanem bez vida lijevog oka, do mogućih komplikacija da mi ostanem nepokretna cijela lijeva strana tijela. Tumor si nije moga naći gori smještaj u mojoj glavi od ovog na kojem je, al jbt ga, tješim se što je benigne prirode. I samom operacijom ne bi se mogao cijeli odstraniti i opet bi ga trebalo zračiti. Zadnja odluka mi je da ipak pristanem na taj gamma nož, kao neku koliku toliku sigurnost da uslije šta ja znam kakvih komplikacaja ne dođe i do tog malog povećanja, pa da budem u goroj situaciji nego sada. Odluko sam donesao i na osnovi toga, da trenutno nisam u psihičkom stanju odraditi novu maksimalnu dozu kako bi dao sam sebi potvrdu da li mogu samo uljem održavat trenutnu dimeziju. Sad čekam zadnje konzultacije i dogovor za termin zračenja. Moram napisati da tek kad sam se skinuo 100% sa ulja da mi se je glava razbistrila i da sam tek tada postao svjestan koliko sam bio ne sam svoj (neznam kako da to opišem) i da uslijed ugode koju stvara ulje da nisam ni bio svjestan koliko sam bio nepriseban. Kad sam ponovo počeo uzimat ulje, sam osjećaj djelovanja mi je puno intenzivniji nego prije. Neznam čemu da to pripišem, pogotovo što koristim isto ulje kao i prije. Plan mi je odradit gamma nož, a sve "negativne " strane zračenja krpat sa uljem i usput istim poboljšavat opće zdravstveno i psihičko stanje.
Već sam prije nekoliko puta napisao, ali moram opet, meni je ulje pomoglo i smatram ga pravim lijekom jer mi je pomoglo da se prisjetim trauma, čije činenice su me godinama kurvinski potiho izjedale iz zasjede u meni, Sad je na meni da se naučim svjesno nositi sa njima i nastaviti živjet sretno i zadovoljno. Duži je to proces, ali radim na njemu i vide se pomaci.
Lp
 

Sensi Star

Organic grower :)
Prijatelj Foruma
26.07.2016
1.787
5.412
258
Tamo iza ugla
Ovo za skidanje s ulja i promjene raspolozenja i nespavanje su se takodjer dogadjale i kod moje zene, ali kod nje je bilo i povracanja. I ona mi je nedavno rekla da bi promjenila posao i radila nesto drugo. Psihicki vrlo slicne traume prolazi i ona. Jedna stvar koja je njoj pomogla da se psihcki digne je bioenergija i Bachove kapi. Mi smo bili kod bioenergeticarke Biserke Blaskovic u ZG. Bachove kapi ti posebno preporucam jer cuda rade za psihu, al mora te prije toga pregledati bioenergeticarka da ti moze napraviti tocno ciljani mix za tebe osobno.
Ako mislis na gamma noz (Varian Edge) u poliklinici RadioChirurgia u Sv. Nedjelji to ti preporucam jer nema nikakvih nuspojava. Tim nozem, odnosno zracenjem, je zeni odstranjen tumor u zdjelici dok bi je klasicnom operacijom izmasakrirali i dobila bi trajnu vrecicu (kolostomu).
Jedino sto je njoj malo noga bila utrnuta i osjecala jemalo pikanje i toplinu, al drugo nista. Moram napomenuti da je ona tada bila na gramu ulja dnevno.
 

jan_du

Aktivan Član
10.11.2015
117
605
93
@Sensi Star
Hvala na preporuci.

Sinoć sam zaboravi napisati što se tiče mojih drugih simptoma. Tijekom većine perioda korištenja ulja mi se je smanjilo i/ili nestalo trnjenje lica, desni, jezika s lijeve strane lica. Tijekom faze smanjivanja doze mi se je utrnjenost počela vraćati, te jako pogoršavati vid (dvoslike pri pogledu u lijevu stranu). U fazi bez ulja mi se je utrnjenost smanjila skoro da je ni nneosjetim, ali mi je vid pogoršan cijelo vrijeme. Trenutno je lošiji nego kada mi je dijagnosticiran tumor, a bio se je super popravio u vrlo kratkom roku na početku "liječenja" sirovom hranom i eliminacijom poznatih stvari (šećer, brašno, emulgatori...) koje utječu na rast tumorskih stanica.

Lp
 

Sensi Star

Organic grower :)
Prijatelj Foruma
26.07.2016
1.787
5.412
258
Tamo iza ugla
@jan_du

Samo mali ispravak - na Radiochirurgiji nije gamma noz nego Varian Edge stroj najnovije generacije za najpreciznije zracenje tumora. Kazu da je precizniji od gamma noza. Cisto za info da imas.

P.S.
Cijena zracenja je skupa - cca.7000 do 12 000 eura, a odredjuje se ovisno o kolicini i velicini tumora.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: mamma and hazeri

tri u jednoj

Aktivan Član
08.05.2015
48
285
53
56
München
Pozdrav svima.Napravila sam si Bio Mix kapsule te bi ih htjela koristiti samo za odrzavanje. Za sada koristim 1 kapsulu dnevno.Dali mi moze netko odgovoriti dali je to dovoljna doza ili bi trebala uzimati vise.
 

boscco

Aktivan Član
16.02.2016
116
393
63
74
Pozdrav svima .
Koliko tekućeg lecitina dodati na 900 ml ulja ?

Ja sam izračunao da ide po Herbal Bob recepturi 22% lecitina

Pozdrav svima.Napravila sam si Bio Mix kapsule te bi ih htjela koristiti samo za odrzavanje. Za sada koristim 1 kapsulu dnevno.Dali mi moze netko odgovoriti dali je to dovoljna doza ili bi trebala uzimati vise.

Ako si radila po receptu Herbal Boba onda imaš 150 kapsula (136,5ml biomixa) za jedan mjesec, što znači da konzumiraš 3 kapsule dnevno...

Pardon 5 kapsula dnevo
 
Poslednja izmena od urednika:

tri u jednoj

Aktivan Član
08.05.2015
48
285
53
56
München
Boscco hvala, ali mislim da se nismo skužili.Ja sam postavila pitanje koliko kapsula uzimati kada je osoba cista od tumora ili Metastaza.Mislila sam kao preventivu , tj.odrzavanje trnutnog stanja.Ja sam dvije godine ;čista".
 
  • Sviđa mi se
Reactions: none

boscco

Aktivan Član
16.02.2016
116
393
63
74
- pomiješati 1.5g/ml CCO sa 30ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja kojim dobijemo omjer 1:20 CCO/carrier..

- u gore navedenu mješavinu dodamo još 80ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja i 25ml tekućeg suncokretovog lecitina i dobro promiješamo da se supstance spoje, ovdje imamo omjer cca 3:1 carrier/enkapsulat i dobili smo 136,5ml BioMixa potrebnog da se napuni 150 kapsula (mjesečna preventivno/rekreativna doza od 1.5g CCO)..

Svaka čast na pobjedi, to je jako ljepo čuti ;):thumb:
Iz Herbal bob posta ja sam skontao da je preventivna doza isto 5 kapsula dnevno ali je biomix napravljen samo sa 1,5g/ml ulja, nadam se da je sada bolje jasno...
 
03.11.2017
5
0
1
36
Pozdrav,

pročitala sam Vašu temu i vidim da imate puno iskustva pa Vas molim za što više savjeta..
Imamo tešku dijagnozu, rak gušterače s metastazama na jetri. No polako, dan po dan , vjerujem u ulje i ostale prirodne pripravke..
počeli smo s uljem (od kojeg baš ne može spavati pa nam je to malo problem) ,a sad sam pročitala da su u biti bolje te biomiks kapsule i da bi trebao rektalni i oralno ih uzimati... pa Vas molim da mi ukratko napišete što bi bilo najbolje..

Inače, on je na alkalnoj dijeti (najviše pije sok od cikle, mrkve, celera,rotkvice i krumpira i za doručak: svježi,domaći kravlji sir s medom i uljem lana i sjemenkama lana) pije zeleni čaj, čak korijena maslačka, noni sok, koštice marelice, ulje crnog kima,ulje grozda, sok od gorke dinje, kapsule gorke dinje i slatkog pelina i uskoro ćemo početi s kapima škorpiona...

Nadam se da se to ništa ne kosi nešto s nečim ,a ni sa uljem kanabisa.. Koliko sam se raspisala ne..
Hvala puno
 
02.08.2016
38
112
33
64
Pozdrav prijatelji,
Evo narucio sam sa pipingrock-a tekuci suncokretov lecitin ( 473 ml ) i ulje limunske trave i slatke naranče
Sa postarinom malo manje od 140 kuna. Etericna ulja po 59 ml tako da je stvarno povoljno. Naruceno 16.11 i stiglo za 12 dana ( najjeftinija postarina ). Pa za info ako nekome zatreba.
Sada moram kupiti jos i ulje kopaibe pa kako postoje dvije vrste , jedno etericno i drugo kopaiba smola a koja ima u opisu :

Kopaiba nam dolazi u dva oblika: prirodna oleorezina, ili destilat.

Prirodna smola sadrži diterpen kauren, koji se ne nalazi u destilatu, pa je pogodnija kod zacjeljivanja i regeneracije kože od destiliranog ulja kopaibe.

Smola se koristi kao i bilo koje drugo viskoznije ulje.

Kopaiba također sadrži dosta beta-kariofilena, molekule koja komunicira sa kanabinoidnim receptorima u koži. To potiče stanice kože da proizvode beta endorfin, jedan od hormona sreće.

Beta-kariofilen također ima snažno protuupalno djelovanje, pa kopaiba nalazi primjenu kod svih kožnih iritacija i upala, ali i upalnih tegoba probavnog sustava (Chronova bolest, iritabilni kolon).

Zbog analgetičkog djelovanja nađe se i u recepturama za tretman artritisa, glavobolja, fibromijalgija, išijasa...

Zbog izraženog protuupalnog djelovnja i slatkastog, balzamičnog mirisa, dobrodošao je sastojak formulacija za njegu svih tipova kože.

U emotivnom smislu koristi se za ublažavanje straha, briga i tjeskobe.

Nekako mi logičnije kupiti ovu smolu jer je i podrucje djelovanja puno šire. No zato ovdje postoje znalci i svaki savjet je vise nego dobrodosao...;)
 

Prilozi

  • IMG_20171128_112019.jpg
    IMG_20171128_112019.jpg
    227,4 KB · Pregleda: 31
  • Screenshot_2017-11-28-13-13-43.png
    Screenshot_2017-11-28-13-13-43.png
    132,8 KB · Pregleda: 33

boscco

Aktivan Član
16.02.2016
116
393
63
74
Ja osobno nebih dirao ovu eteriku za oralnu upotrebu, istina je da nije skupo, jer je za koristenje u aroma terapiji a ne za oralnu upotrebu.
Nisi pročitao ovo:
All essential oil blends are for aromatherapy use only and are not for ingesting!

Ja kupujem ovdje:
https://www.doterra.com/US/en/p/lemongrass-oil
https://www.doterra.com/US/en/p/wild-orange-oil
https://www.doterra.com/US/en/p/copaiba-oil
https://www.doterra.com/US/en/p/lavender-oil

Ovo su pune cjene, može se ukucati neka koda i dobije se mislim da 30-40% off...ili nešto slično...
Ovu firmu su mi savjetovali ljudi koji se bave više godina sa eterikom i kažu da je ovo najbolja kvaliteta za oralnu upotrebu...