High Pressure Mercury sijalica

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Sekach

Tekst kojim se isticem
30.07.2010
797
149
63
Ukratko, ne valja...mozes naci detalje na forumu... Mala izlazna snaga svjetlosti i los spektar...
 

Monk

Aktivan Član
26.09.2011
137
19
0
35
unknower je napisao(la):
HPS-High Pressure Sodium


High Pressure Ssodium sijalica se kod nas moze naci pod nazivom "Natrijumova sijalica" u cilindricnom i blagom ovalnom obliku(pogledaj gornju sliku).
Ovakva vrsta sijalice se vecinom koristi u fazi cvetanja, jer sadrzi crveni spektar koji je neophodan za razvitak cvetova kod biljke, odnosno ploda.
Ovakve sijalice se mogu naci u rasponu od 35-1000W,razlicite jacine u watima nose sa sobom i razlicito oslobadjanje temperature,jacinu svetlosti,velicinu sijalice . . .
Treba znati da HPS sijalice imaju od 10-15% vecu jacinu svetlolosti od MH sijalica iste jacine.


unknower je napisao(la):
MH-Metal halide

MH Sijalice pored svoje siroke upotrebe se koriste i za uzgajanje biljaka. Metal Halidne sijalice sadrze pvali spektar,koji je veoma bitan na pocetku rasta biljke.Ove sijalice sluze prvenstveno za vegetaciju ali u kombinaciji sa HPS sijalicama mogu posluziti i u fazi cvetanja,stvaranja ploda.U svakom slucaju MH sijalica je losijeg “kvaliteta” od HPS sijalice.
Ovakve sijalice se mogu naci u rasponu od 50-1000W,razlicite jacine u watima nose sa sobom i razlicito oslobadjanje temperature,jacinu svetlosti,velicinu sijalice . . .

https://forums.vutra.org/search.php - ako ne google u svakom slucaju :read: ti ne gine :icon_lol:
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Z&N

DrGreen

Aktivan Član
17.09.2011
57
12
0
37
živa......hmmm.......nije živa dobra blizu biljaka i zapravo nije uopće dobro imati posla sa živom niti imati živu igdje blizu sebe.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.