Hiljade stabljika konoplje otkriveno u RS

Hempatia Soma Seeds Herbies Headshop

Weed-bong

Aktivan Član
03.06.2006
53
1
0
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Stanislav Èaðo izjavio je da je od 2.300 stabljika indijske konoplje, koliko je policija u petak pronašla na jednoj plantaži kod Prijedora (najveæa kolièina pronaðena poslednjih godina), mogla da se dobije skoro tona marihuane. Priveden je Željko Grbiæ iz Rasavaca nakon što je policija u blizini njegove kuæe pronašla zasade i rasadnike indijske konoplje, dok je za njegovim bratom Radovanom Grbiæem raspisana poternica. Pored pronaðene stabljike kanabisa, visine od 15 do 140 centimetara, policija je kod Grbiæa pronašla i èetiri puške. U blizini njihove porodiène kuæe u odvojenim kavezima držano je i 150 pasa i dva vuka sa leglom vuèiæa, koji su bili rasporeðeni na putu do njive sa indijskom konopljom.

Naèelnik Uprave kriminalistièke policije MUP RS Gojko Vasiæ izjavio je da bi se preprodajom na veliko i u najlošijim uslovima, od ove kolièine indijske konoplje moglo zaraditi oko milion konvertibilnih maraka.

Pohvalivši policiju zbog uspešne akcije u mestu Rasavci, Èaðo je rekao da je to jedan od pokazatelja ukupnih aktivnosti koje pripadnici MUP RS sprovode u poslednja tri meseca.

Vasiæ je rekao da policija u ovom momentu ne može povezati privedenog Grbiæa sa nekom organizovanom grupom, mada pretpostavlja da je on veæ imao obezbeðeno tržište.