HITNO potreban heptanon (metadon)

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Bezze_Sa

Cannabis aktivista
Vutra Veteran
16.06.2006
1.581
327
108
Bosnia
Nađoh temu, gdje bih mogao pitati raju ovdje, a da nije OT!...
Imali neko slučajno sa ovih područja, a da je u stanju nabaviti HEPTANON (hitno potreban), ako ima nek se javi na p.m. sa cijenom naravno :)
Hitno mi je ovo ljudi.... fakat
 

Bezze_Sa

Cannabis aktivista
Vutra Veteran
16.06.2006
1.581
327
108
Bosnia
Jeste, to je supstituciona terapija za ovisnike o heroinu. Pošto sam čist 3god. (mislim na heroin), pijem hep. tj. heptanon. Mnogi govore da metadon i heptanon je isti, medjutim grijese. Istina je da imaju iste supstance, ali heptanon je mnoooogo bolji, tj. ucinkovitiji. Npr: Krkin Apaurin je TITO za Bosaurin što pravi BosnaLijek (a iste supst. spadaju u diazepame) tako i ovo.... Najbolji je PLIVIN Heptanon, dok švicarci prave svoj "Methadone" koji nista ne valja. Trenutno pijem 13tbl. hep-a dnevno, a da je svicarski met. da bi me "pokrilo" trebalo bi najmanje 20tbl.

Sto se tice www.uho.hr tamo mogu dobiti info o hep-u, i (ako tamo živim) kako se prijaviti na lijecenje. S obzirom da sam u BIH (SA) to nema sanse, a da mi prodaju isto nema sanse jer ne smiju (krivicno djelo)

:( neam pojma sta da radim.... imam jos za par dana i to nekako razvlačim praaavo, sjeb bi bio da se sad "spucam" (čak neam želju za to, imam gdje uzeti dzaba ako treba, ali nije to TO)... Inače Heptanon je medicinski heroin koji ako se koristi pravilno je lijek, u suprotnom je gudra (i to opasnija od heroina, mislim što se krize tiče)


video link http://www.youtube.com/watch?v=Z7qslwCG1Qo

Ovo su boce od 100ml=1 000mg=200tbl.
 

Vutragenjo

Sutra Genjo
Administrator
23.10.2004
5.421
8.733
298
Čikago, USA
www.vutra.org
meni se drug skida vec vrijeme i nikad mu nije uspjelo


sad ima neki inplantat i izgleda super...skroz se oporavio barem fizicki dobio sbagu i volju za zivot i vec duze vriejem nista ne uzima...koliko razumijem to je malo skupo ali jebiga mora se odvojit...od sveg srca zelim tebi i njemu puno ozdravljenje
 

Narquila

Aktivan Član
02.02.2007
225
17
0
36
Odvikavanje ne traje mjesec,godinu,10godina nego cijeli zivot.Valjda statistike pokazuju da 90% onih sto su otisli na odvikavanje velika je vjerovatnost da ce ponovo uzeti heroin a samo 10% se skine,
al opet to su statistike zapadnih zemalja.

Ja preporucujem onom ko nije nikad probao heroin da ga nikad ne proba jer to je nesto najgore sto vam se moze desiti u zivotu!!!!!!!!!!!!!!!
 

Ramona_Red

Aktivan Član
27.02.2007
258
9
0
49
www.magicatmint.has.it
Nece ti to stari nitko prodat ovako priko neta. Il oće al si onda najeba naletiš li na ... kako si kažete ono ... 'levata'
Prodaće ti Cedevitu u papiru. Ritko ko dobiva hep u komadu - jedino oni koji su na 'ti' sa svojom med. sestrom - ili imaju sreće - ako je to sreća - jer isti ti je q progutao ih cile il s malo cedevite - kontam da ih je još lakše s cedevitom - cipneš u usta i zaliješ vodom - a ne jednu po jednu, il 2 po 2 (gorke) tablete gutat (i svaki put nasilu pit guc vode).
Kapi u mom gradu nema.
A ako navališ da oćeš jedino u komadu, uvik ti se može uvalit vitamin C, koji izgleda, kao tableta, potpuno isto ko heptanon - ima urezano ono Plivino 'P' - i ne mosh znat jel pravi dok ga ne poližeš - a ni onda - možda ti ga 'poslovni partner' uvalja u nešto gorko da te zavara na prvi liz
Savjet: što se zajebaješ s netom? javi se brate kod doktora lipo i nek ti da ono što ti je nužno - tome doktori i služe - a ne ideš ilegalno dobavljat stvari - ne vidim uopće kako bi to izveo da ti recimo ja oću prodat - kako???
Aj stari knjižicu u ruku, put pod noge - i - puno sreće želim da se što brže skineš s tog smeća
 

b r a i n c h i p

Vutra Veteran
12.12.2006
1.145
90
0
17
On i dobiva od doktora propisanu terapiju sa hep-ovima. Ali, desilo mu se da je dobio losiji hep, i onda mu fali, i javlja se pocetak krize (znoji se, ne moze spavati, trese se...) Kada im se obrati sa pricom da mu fali, ili da mu neko potkrada dozu, oni mu ne vjeruju, kazu da su to ''narkomanske'' spike... I bude li se previse zalio jos ce izgubiti povlasticu da moze uzeti ''za doma''... U tome je problem...
Za ovo da ce tesko naci preko Neta slazem se, ali barem je probao.

Drzi se Bezze, nemoj se sad zajebati nakon 3 godine!
 

Beyond

Vutra Veteran
07.08.2006
1.948
335
0
38
Bezze zašto ne odeš u komunu? zašto ne probaš završiti tu priču? Zar cijeli život misliš uzimati to smeče heptanone? Kvragu Bezze, sretno...
 

Ramona_Red

Aktivan Član
27.02.2007
258
9
0
49
www.magicatmint.has.it
A tako ... a jooj ... ajme stari rado bi ti pomogla da mogu ... joj držse! A da ipak probaš opet spikat s doktorom - možda da prominiš doktora u nekog pametnijeg ako možeš i ako postoji - ili da mu jednostavno dođeš predveče pa da te vidi kakav si - koliko dižeš komada?

ili ... a možda za tvoje dobro ipak, ha? Da se malo pokušaš suzdržat - bolje nego da opet dižeš dozu - ako je već nisi, kupovinom naokolo - ne znam - a da kupiš/nabaviš radije nekakve 'benkice' (apaurine/normabel, sanval ili helex il nešto bilo što, za spavanje) - a par hepta će te pokrpati - ili podijeli terapiju na pola i pola - pa pola popij uvečer - ili - ma kažem ti - još bolje ovako - popij ujutro hept a uvečer kad te skrpa ludilo, čvakni 2 helexa i spavaćeš ko beba - pa za jedno 10 dana počni skidat helex da te on ne sjebe!
Veliki pozz tebi i svim sarajlijama od ramone
 

PSG fan

Aktivan Član
03.01.2007
107
4
0
35
sranje prijatelju, mogu samo zamisliti kako je tebi tesko, ne znam sta da ti porucim sem ne daj se, nemoj se zajebati kad vec nisi 3 godine..
 

Silent Bob

Aktivan Član
09.06.2005
291
35
18
Da li su heptanoni slicni trodonima. Posto se u CG uzimaju metadonske i trodonske (trodon retard) terapije. Je li to isto, samo drugo ime?
 

domba

Aktivan Član
06.01.2006
353
10
0
Joj što nevolim kada čitam ovakve stvari...zašto heroin?Koji vrag na to?....jako mi je žao..prijatelju..teško ti je...slušaj me.znam da je teško..ali ovo JE VELIKI KORAK što si priznao da trebaš pomoć..sada ljepo uzmi telefon...nazovi starce..rodbinu..nekoga koga znaš i kome možešš povjeriti život..nazovi ih i reci da trebaš pomoć!

A *****u krv pa šta ti je da ideš na to....buraz nazovi nekoga..ako ništa nazovi policiju i sam se prijavi....nemožeš sam to riješiti....
***** ti krvavu kemiju i život i sve...stvarno mi te žao buraz...jako bih ti htjeo pomoci.da te znam sam bi te prijavio...
*****u sunce odi u komunu....makni se sa toga...zaključaj se u sobu...nemože to biti jače nego ti...JEDNOSTAVNO NEMOŽE!...
prijavi se nekome što prije dok se nisi ubio ili nešto..
žao mi te jako buraz...jako.. :(((((((((((((
 

domba

Aktivan Član
06.01.2006
353
10
0
Evo pričam sa legom koji je bivši ovisnik oko heroina..sda je 5 godina čist....pa ti javim šta on kaže!
 

kanehbosem

Rehabilitacija kanabisa !!!
Banovan
12.10.2006
619
46
48
@Bezze
ak se stvarno želiš skinuti sa dopa
fino nazovi onog lika što skida sa ibogainom, mislim u sloveniji, sve ćeš naći na uho.hr
i kasnije nemaš uopće terapiju,
poslušaj me i skini se preko ibogaina.
kriza nije jebena a on te vodi kroz cijli trip koji ide u par navrata
sve traje par dana, a kad je gotovo onda je stvarno gotovo,nemaš zajebavanja s ničim, a psihu ti skroz restartira....
nemoj gubit vrijeme na hept terapiju, i zajebavanje s feelingom,ili se sam zavaravati
ništa nije nemoguće - ali treba donijeti odluku da skroz završiši s time.što znam da baš i nije lako.kako god odluka je na tebi.
 

Bezze_Sa

Cannabis aktivista
Vutra Veteran
16.06.2006
1.581
327
108
Bosnia
Hvala vam svima na podrsci, ali kod nas je skroooz drugacije stanje. Na Kliinickom centru imaju odjeljenje za narkomaniju. Tu dolaze na detoks 12-16 dana (smijesno...) i naravno niko nije ostao cist. Ovo trenutno kod nas nije skidanje, nego više "održavanje". Sve je super bilo dok nije dosao prije nekoliko dana, hep koji smrdi, ukus odvratan (nisam ja samo u pitanju, ima jos raje kao i ja) znaci kad je to doslo svi su se zalili. Pošto svaki dan se ide (ko nema povlasticu) na C. Vrh (naselje u SA) gdje ima kao neka kuća i tu se dijeli terapija. Da bi se tu doslo tj. da bi te primili, moras imati najmanje 2 neuspjela lijecenja (tipa detoks na klinici ili komuna) i onda nakon par mjeseci te prime gore. Ja sam kad sam tek dosao gore dobio terapiju 12tbl i dizali (ovo prije 3 god.) do 24 (120mg) tad kao stabilizovao se... i lagano skidao sam (kod nas doktori ne skidaju terapiju sami, (osim ako sam (+) na testu) i kao kazna skine ti 5mg=1tbl.
Sto je još najbolnije, nisam ništa od bolesti "fasovao" (hepatitis A,B,C, Anti-Hiv, ve negativno). 2006 (skoro citava godina), isao sam gore svaki dan i pred njima pio, kao i svi. Kad se ispostavilo da sam duuugo negativan, dobio sam povlasticu tako da sad idem gore 2 puta sedmicno.
Opet ponavljam, sve je super bilo dok se nije pojavio ovaj "smrdljivi" heptanon. Na početku nisam nista nikome govorio, osjecao sam nelagode ali jebo to, ono, to je smijesno. Kako dani prolaze sve gore i gore... nocas nisam nikako spavao (jah' i da napomenem, da pijem 50-70mg apaurina dnevno i nekad Trazem 1-2 za spavanje.
Gore sam medju najboljima sto se toga tice, nema ono cas dobar, cas "ajnšpric) uvijek rega ono (osim BZO i THC) što njima to ne smeta.
Mene doktor pita, kaže: "Kako objasnjavas ovoliko mjeseci na istoj dozi, i sad odjednom los"???? Reko' doktore neam pojma, ali ovaj vas smrdljivi hep sto ste dobili ne valja nista. On kaze, isti je, Plivin, boce su iste (ne dobijamo mi tbl.) sve je isto.... Opet ne smijem se ni zaliti previse jer ne samo da ce mi skinuti povlasticu (haj jebo tto) nego da me skrooooz iskljuce iz programa.... To bi ubistvo za mene bilo (trenutno)....Idem gore utorkom i cetvrtkom, u utorak mi je digao kad me je vidio dr. (ja skinuo laganu majcu, koja je toliko mokra da se zalijepila za mene, i naravno jeza (oni zovu "Guščja koža) i pitao ga je ovo normalno. Ili reko ne valja hep ili ne dobijam koliko stoji u kartonu.
btw: Taman u neko vrijeme kad se pojavio taj smrdljivi, pojavilo se na ulici boce (ima slika gore) na crno. Kod nas u tbl. nema sanse da se nadje.

@GreenMan - narkomanija.com u saradnji sa UGPROI nema većih lopova od njih (sad su napravili lafo kucu kao komunu na izlazu iz SA (bivsi ovisnici koji zagovaraju komunu a licno znam Samira i Amera koji nikad nisu vidjeli komune (lopine malo teže.....)

@Chmaka - (Trodon, Tramal, Tramadol), se koristi kao lijek kod osoba koji imaju rak, ovdje ga ima u RS bez recepta, a u Federaciji ima hrvatski Lumidol 100mg koji nista ne pomaze niti se koristi, svi doktori su STROGO protiv njega (može pomoci na pocetku ko je ono mjesec dana zaglavio i još na nosu, tad bi mogao malo pomoci....

Ja znam da ga nema šanse da cu naci nekoga ko ce prodati preko net-a, a sto se tiče podvala, to nema sanse.... veoma dobro mu znam ukus. Isto ko kad bi ti ja dao Fantu i reko evo ti Coca-Cola
Ovdje u SA se odjednom pojavile boce koje samo smije imati na C.Vrhu i na Klinickom centru odjeljenje za narkomaniju, alkoholizam i druge toksikomanije.

Jah' zaboravih, kad sam bio kod doktora (neuropsihijatri inače samo imaju "ovlasti" (da tako kazem" za hep. Taj dan kad sam bio kod doktora (utorak) uradio test i samo BZO (+), (valjda nisu na THC radili) i jeeedva mi je digao za 1tbl tj. 5mg tako da sad pijem 65mg, sad cu opet kod njega i traziti da mi opet digne 1tbl. (u suprotnom sam 100% siguran da cu se srediti, jer ovo nocas vise nikad necu dopustiti) doktori dolaze oko 10:00, pa cu pravo gore. Opet od dva zla, biraj ono manje.... ako i to ne bude OK... belaj cu gore napraviti i sve reci doktorima, kako se krade, kako boca ima na ulici (a on tvrdi da nema sanse da ijedna boca izasla na crno, kako postoji evidencija i sve se poklapa u mg, na sto sam se samo nasmijao)... inace cuvam ovih 5 boca samo radi toga.... i pravooo belaj napraviti, da će se čuti van granica BIH..... sto je dosta..... dosta je !!!!!!
 

Bezze_Sa

Cannabis aktivista
Vutra Veteran
16.06.2006
1.581
327
108
Bosnia
Jah' samo da dodam, da komune ne prijmaju nikog, ko nije detoksiran. Ako je na heptanon-u (neko) prvo u saradnji sa dr. drasticno mu skidaju terapiju kako bi taj usao u komunu bez krize. Naravno niko nikoga ne sili, ali ni jedna komuna ne prima nikoga ko nije prosao detoksikaciju (neke prime, ako "pacijent" zahtjeva da "takav" udje u komunu, tad ga izoluju i nema nista od lijekova (sto mu odmah kazu, tj. skidanje na suho) i naravno, poslije toga nikome ne pada na pamet komuna
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.