zanimalo me šta može obièna hps 150w- ove tri zadnje biljke sto sam kaèijo, radim sa obiènom sylvania shp-t150w.prednost je što se manje greje pa možeš skroz primaknuiti biljki-sve vrlolepo krene-biljka se odmah razgrana ...-ali onda premala jaèina za napred-ide to ali mnogo-mnogo sporije sporije....Verujem,da se može napraviti sa malo truda i dodatkom dveh flora neonki tri lepe biljke, urod-dovoljno skromnom braènom paru za godinu dana.Naravno glupo je birati èiste sative jer bi bilo još više krize sa svetlosti :wink:
box je bolje sto više ali 90cm je neki min-a može i niže ako obezbedite toliki protok zraka- cooltube(ispod 400w nije isplatljiv-naprotiv..)
meni duvaju dva ventilatorja vani iz boxa,jedan meša hladan vazduh i jedan za dovod zraka.
da pored njih su dve neonke za akvarije/flore od 20w
ali ja sam navikao na 400w i ipak mislim, da je za nas koji gojimo za liènu upotrebu-najbolja i isplatljivija -napraviš za sebe jednu mešanu turu(po svom odabiru) i imaš to uhaaaa vremena ako je pravilno "skladišteno"/spremljeno
ko se odluèi za 150w neka uzme obe vrste MH i HPS žarulje.Tako èe imati malo lepšu zelenu masu...

box je bolje sto više ali 90cm je neki min-a može i niže ako obezbedite toliki protok zraka- cooltube(ispod 400w nije isplatljiv-naprotiv..)
meni duvaju dva ventilatorja vani iz boxa,jedan meša hladan vazduh i jedan za dovod zraka.
da pored njih su dve neonke za akvarije/flore od 20w
ali ja sam navikao na 400w i ipak mislim, da je za nas koji gojimo za liènu upotrebu-najbolja i isplatljivija -napraviš za sebe jednu mešanu turu(po svom odabiru) i imaš to uhaaaa vremena ako je pravilno "skladišteno"/spremljeno
ko se odluèi za 150w neka uzme obe vrste MH i HPS žarulje.Tako èe imati malo lepšu zelenu masu...