I dalje ne znam sta je sa biljkom... need help!

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

Nameless_One

Aktivan Član
07.09.2008
53
1
8
40
UBODNIKKKK :::

1.Uzgajate li svoje biljke iz sjemenki ili klonova(reznica) ?

iz semenki (Domatjica)

2.Koliko su stare vaše biljke ?
oko 23 dana

3.Koliko su visoke vaše biljke ?
oko 20 cm

4.Kolike su tegle ili posude u kojima su vaše biljke ?
7 L ( jutros sam je presadio iz 5-to litarske posude)

5.Kakva je vaša zemlja (Sa čime ste ju mješali , jel zagnojena, )

-Terracomposti( rekoshe mi kvalitetan italijanski kompost za cvetje sa mikro elementima) oko 30%
-perlit 2 chashe
-pesak chasha ( Uredno ispechen u rerni na 250 C nekih pola sata)
-manje od pola chashe glinenih kuglica
-biohumus(6,5 ph, djubrivo prisutno ali ne u nekim jakim kolichinama)oko40%
+ "proverena" ilovacha oko 1,5 chashe
{{{ chasha je 0.25L}}}

*** na pochetku oko 5-6 dana zalevao kreten) sa Floravitom za vegetaciju dodushe sa malo blazeim rastvorom nego sto su propisali ( i mozda josh oko 2 puta do 14-15 dana)

6.Kako često zaljevate i kakvu vodu koristite ?
U pochetku kad god sam mogao da sipam ja sipao!!!KRETEN
Onda se malo informisao na forumu i pocheo da primenjujem ono sto sam prochitao: kad vidim da je suva i na nekih 2-3 cm u dubinu zalijem sa otprilike 300 ml vode a sledetji put sa isto toliko rastvora h20 i h2o2 ( 3%). i tako u krug.
Koristim vodu iz vodovoda prokuvanu i to dobro prokuvanu ( logiichno ohladjenu :p)

7.Kakav je ph vaše vode (bar približno ako imate lakmus ph tester) ?
oko ~~~ 6.9

8.Kakva gnojiva koristite i kakav je omjer N:p:K (odnosno dušika,fosfora i kalija) ?
znaci 2-3 prihranio sa Floravit-om za listanje 8-4-4, i od kako su listovi pocheli da se pomalo uvijaju ( nista naglo i mnogo) prestao sa djubrenjem full od tad!!!

9.Kakva svjetla koristite (koliko wata koliko lumena,HPS,MH,fluo,halogen,običnu) ?
hps, 400w ( hladim sve to ventilatorom klasicnim od 200W prechnika 40 cm)

10.Koliko su lampe blizu biljki (udaljenost od vrha biljki) ?
oko 70 cm je udaljenost

11.Koliki je vaš prostor u kojem gajite (u metrima kvadratnim ) ?
1,25m2
shpajz

12.Kolika je temperatura i vlaga u vašem prostoru za uzgoj ?
Sutra mi stize termometar sa higrometrom

13.Koliki je ph zemlje ?
oko 6,7

14.Dali ste uočili nekakve insekte u vašem prostoru za uzgajanje ?
nope

15.Koliko imate iskustva u uzgajanju ?
nemam nikakvo iskustvo, ovo je moj prvi grow

To je to shto se tiche upitnika!


Vetj sam pitao za ovaj problem u drugom odeljku foruma ( pogreshio sam odeljak, sori josh 1 put) :

http://forums.vutra.org/unutrasnje-uzgajanje/874-pitajte-sve-sto-vas-interesuje-128.html
[[ idite i na narednu stranu na 129 i tamo sam postovao]]

Poslushao sam Stonerov savet i sklonio skoro sve kuglice ostalo je mozda 10-tak chisto reda radi. I od tad sam pratio biljku. Ceo dan listovi oboreni ( nekako stondirani LOL)
kad prodje faza mraka ( inache 18/6) posle jedno 2 sata od ukljuchivanja svetla malo zivne i listovi nekako ozive. Onda se sve vrati u oboreno stanje. i tako u krug. jutros je bila bash nekako jadna i ja sluhcajno podignem saksiju a ispod na samom dnu gde su rupice za drenazu MREZA KORENJA (to je bila saksija od 5 litara) EVO slika:::
posechem ono sto je virilo, i presadim u vetju od 7 L! E sad bojim se, da mozda nisam trebao da presadjujem.


posto sam je presadio :::


Sad nisam mogao da slikam jer je trenutno faza mraka ali pre gasenja je bila u josh gorem stanju nego sto je na pretposlednjoj slici - znachi skroz oboreni listovi( mozda od presadjivanja)!

chisto da napomenem listovi su na dodir kakko da kazem , puni, nisu suvi, nema nikakvih fleka ni ostetjenja.

Da li neko zna sta bi mogao da bude uzrok ovome sto se deshava sa biljkom i kako da je lechim ( e da iskoristio sam priliku i uradio mini minimorum flush tj. sipao sam negde oko 4 litara vode ( prokuvane; temperatura vode je bila sobna) i pre nego sto je vratio u box pustio da se dobro ocedi, voda je bila izuzetno braon ; nisam hteo da preterujem sa tim tako da nisam to ponavljao)?????????????
 
30.08.2006
2
0
0
ok je sve to, biljka izgleda ok, samo sto su joj listovi pali, trebalo bi da se vrati u normalu. ali nemoj toliko vode. puno je to za teglu od 7l. 4 l vode, mnogo.
 

Brener

Aktivan Član
10.11.2007
341
10
18
40
Tebra otkud ti ideja da korjenje rezes? Sad ju pusti neka raste po njenoj volji i nediraj nista. Oporavit ce se ona. Ja kad god sam previse puta cackao po njoj ispala bi na kraju hermic, tako da je najbolje da ju sto manje diras.sretno
 

NoTrippin

Aktivan Član
26.04.2007
552
80
48
Presađivao si iz 5 u 7 litara.Mala razlika za šok presađivanja.A korjenje kada ispuni pitar i počme se
vrtit u krug samo malo razrežeš sa strane kad presađuješ da se prestane vrtit u krug, a sve te viške
šta vire dole samo polegneš u novi pitar,to se ne reže.Biće to ok kroz 10ak dana samo joj nemoj više
ništa rezat nigdi.
 

Nameless_One

Aktivan Član
07.09.2008
53
1
8
40
ok shvatio sam.korenje se ne sme rezati,ali vi mene niste bash razumeli. ja ispod saksije nisam imao 3-4 korenchitja vetj chitavu mrezhu,da bi presadio chitavu biljku morao sam ili da ih orezhem pazhljivo ili da ih pokidam nasilno jer u protivnom ne bih mogao da izvrshim presadjivanje.no sve u svemu primljeno k' znanju. Hvala na savetima
 

GreenMan

Grizem beton,zvacem armaturu
Vutra Veteran
24.10.2004
1.801
169
88
49
www.legalizacija.org
Ma izraslo mu premnogo kroz rupe,pa se provuklo dole u tacnu itd.Ali bez obzira osnovno i sveto pravilo je kako kaze Brus "ne drkajte previse". :) Stvarno razlika izmedju 5 i 7 litara je minimalna.
 

Nameless_One

Aktivan Član
07.09.2008
53
1
8
40
...sam se zeznuo sa onim presadom i sa sechenjem. Ok lekciju sam nauchio. u subotu mi je stigao novi termometar/higrometar i proseci ochitavanja od juce ujutro do danas su sledetji:
DAN : 25-27 C 40-44%
NOC : 19-22 C 45-51%

trenutni izgled :
(ovu zakrzljalu u chasi u saksiji kao i ovih 10 white widow-ki neprimetjujte :b_hop:, kako lepo lalaju:snooze: ,lutkice moje mawe :) )


Dodushe ovo je ochitanje za period od 24 h ali ono sto mislim da ima veze jeste da nisam uopste menjao rezim tretiranja biljki ( svetlo,ventilacija , hladjenje hps) dok sam merio
=>Znachi dobijene vrednosti se krectju u ovim granicama od pochetka uzgajanja!

Posto se listovi na ovoj manjoj i dalje uvrtju ( a na vetjoj je pocela da se javlja zutina (pa posumnjah i na pocetne simptome nedostatatka azota) po listovima [to je ova presadjena, inache izgleda malo bolje nego neposredno pred presad], trazetji resenje naletih na :( slika odgovara stanju listova mojih biljka) :::


Kao sto pishe u opisu slike ,uvrcu se i klonuli su iz 4 moguca razloga : prezasitjenost zemlje solima ( posledica nepravilnog djubrenja), -najverovanije, jer zezenuo sam stvari na pochetku ali od tad je proshlo skor 15 dana tako da,..., zatim, toplotni stres- vrlo mogutje-mada u prvim danima posto su nikle imao sam muke sa pronalazenjem idelane visine a da ne bude gorenja biljke i mogujte da su tad bile izgorene( znaci pre 15 dana), 3. manjak vode-otpisujem.

4. manjak vlage tj. nedostatak .-laznost u grow boxu treba biti oko 60-70% a meni je vlaznost od pochtka oko 40% znachi skoro pa suvo. tako da je to 1 od mogutjih razloga uvrtanja.

Ovako, prvo shto tju pokusati je da napravim malo vetji stepen vlage u boxu, pa tjemo da vidimo da li ima nekih naznaka boljitka po pitanju mlitavosti listova i uvrtanja sa strane. javljam kad se desi nesto:thumb:





p.s. zamolio bih bilo koga ko pomisli da zelim da reklamiram svoje growersko znanje, da odmah u samom startu to ne chini jer mi to nije namera i celu ovu analizu problema sam napisao zbog same teme i da bi mozda neko moja iskustva iskoristio u sluchaju da se sretne sa istim problemima. ja sam samo veliki pochetnik koji uchi!
 
13.11.2011
28
1
0
32
ja imam isti problem ali u 27 danu,biljka mi je u 5l saksiji i korenje je vec izbilo na dnu saksije,sta da radim da je presadjujem ili nema jos uvek potreba ?!?!?!
 

Blade

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
11.07.2011
2.504
2.929
188
39
Negdje na Balkanu
Nemeless,nema potrebe da prokuhavaš vodu,smo ju ostavi da odstoji 24 sata ili više-svijelo slobodno spusti bliže bilju (grovaš u špajzu 2 biljke povelik prostor svijetlo spusti bliže)-pošto si sad malo sje... biljku daj joj malo vremena za oporavak ne drkaj po njoj,samo voda po potrebi

Kiboloco ja sam u 5 lit teglama uzgajao bilje 4 mjeseca 150cm visine zadnjih mjesec dana sam zaljevao svaki dan jer je korijenje bilo nagužvano u tegli i popio svu vodu-ali nisam presađivao-biljke su bile dobro-ti sad sam odlući želiš li presađivati ili ne
 
13.11.2011
28
1
0
32
moja greska...saksija je veca, mislim da je od 7l..ne znam da li da ostavim tako da joj viri na dnu saksije, jer brinem da ne dozivljava stres zbog toga..meni to malo izgleda ruzno..unapred hvala :)
 

thc boss

Aktivan Član
29.12.2011
275
216
43
43
po mom skromnom mišljenju i iskustvu treba presaditi kada se nakupi korjenja na dnu jer se onda drastično uspori rast.
čim se presadi u veću odmah naglo živne i izduži se preko noći..tu ulogu igra ne samo dubina nego i širina, zato sam ja izabrao veliku posudu pa onda nek se korjenje širi međusobno.
vjerojatno može se uzgojiti u maloj posudi, ali onda treba duugo čekati, kao što blade kaže više mjeseci da dobiš neku jaču strukturu.
 
13.11.2011
28
1
0
32
Pa onda da se bacim na presadjivanje...npr. iz 7l u 13l..nadam se da ce joj to pomoci da odboluje stresove koje trenutno ima..:)
 
25.01.2012
4
0
0
37
​pomoc....Presadio sam biljku kako pise al mi je nakon pet min od presadjivanja skroz savijena kao da je naglo uvela ne znam sta je po sredi...Molim za pomoc bilo ko? ....