I-Doser

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

Da li vas radi I-Doser?

  • Da

    Votes: 1 16,7%
  • Ne

    Votes: 5 83,3%

  • Total voters
    6

Bugi

Aktivan Član
10.11.2006
515
14
0
37
mene je nasa draga biljka davno navela da slusam muziku bez ometanja drugih osjetila...
i cisto svaka muzika ima svog efekta... neka vise od drugih... pa kako i nece... izmedu ostalog, osjet za ravnotezu ovisi o zvuku..
dat cu vam ja mjuze pa je poslusajte na isti nacin i recite efekte... af...
 
27.10.2008
18
0
0
44
da, sve su to samo generatori zvukova na odredjenoj ucestanosti/frequency, pitanje je koliko su koji kvalitetno odradjeni, ja sam skinuo neke u okviru lucid dreaming mega pack [torrent], i nisam imao vremena sve lepo da ih preslusam, ali kao dopuna za odredjena stanja svesti koja individua zeli da postigne nisu losi, mada:
Delta stanje sa vibracijama frekvencije od 0,5 do 4 Hz (duboki san), Teta (4 – 8 Hz, neraspoloženje), Alfa(od 8 do 14 Hz, relaksirano stanje) i Beta (14 – 30 Hz, uzbuđenje i koncentracija).
a to su sve jako niske frekvencije koje uho i ne cuje, naime opeseg čujnosti je od 20Hz do 20 000Hz, mada je svako uopštavanje veoma diskutabilno, ali to je otprilike taj opseg, za podsecanje audio sistemi [npr. ja slusam na nearfield monitorima koji su opsega 20Hz do 20 000Hz, ali se u realnosti ne cuju ispod 40-50Hz, a cena im je oko 450eur/par], dakle mozete osetiti jedino vibracije i to ukoliko posedujete iznimno jak audio sistem.
Dokazano je da reprodukcijom pojedinih frekvencija u i na ivici opsega
čujnosti možemo direktno uticati na rad čovekovog auditornog i
neurološkog sistema. Naime, poznato je da pojedine frekvencije ispod
spektra čujnosti na podsvesnom nivou mogu izazvati neprijatnost i
mučninu. Niskim frekvencijama možemo čak i mehanički delovati, jer
velike talasne dužine uzrokuju pomeranja vazduha koje i te kako možemo
da osetimo. Isto tako, reprodukcijom određenih frekvencija u i iznad
opsega čujnosti možemo izazvati osećaj opuštenosti, čak i „alfa stanja”
mozga.

Za usporedbu:
music_frequency_chart.jpg


p.s.
 

DirtyD

Aktivan Član
26.11.2008
155
2
0
33
Pa kad ljude muce sa white noiesom lude i imaju halove....bar tak kažu....a i u onom nekom dokumentarcu kad su americki vojnici dobrovoljno prosli legalne medote mucenja protivnika....isto je lik reko da je poceo ludit i vidio likove iz crtica....

Ali to ni droga nego mucenje tako i ovo valjda radi na principu izludjivanja + stimulirajuce/opustajuce frkvencije....tj. ne radi uopce. Sam još trebaju prodavat dokumentarac u kojem ti objasne kak mos legalno imat halove od udaranja glavom u zid....

Vec bi se to na veliko koristilo da nest valja a to sigurno najvise koriste klinci i osobe koje nemaju pristup pravim drogama i "drogama" pa se ovak lagano opuste i maštju o halovima ili sta vec...

A mi sretnici uzivamo u pravim stvarima....
 
08.06.2009
5
0
0
42
Hmm, mogu reci da me radi.
Moram da napomenem da nisam do sada imao iskustva sa halucinogenima, ne znam sta bi tacno trebalo da ocekujem, mada me mnogo zanimaju. Jedino sam grass koristio 3:)
Skinuo sam na netu besplatno u mp3 formatu peyote i LSD.
Preksinoc sam probao peyote, zavalio sam se u krevet, mrak, zmurio, pustio na plejeru, ali nisam bio dovoljno koncentrisan, malo me smorilo, i mislim da sam malo zaspao, i nesto je zasustalo (ili se meni ucinilo da je) i iscimalo me da sam skoro bacio slusalice :D Ipak sam nastavio da slusam, i pomalo mi se prividjala crvena boja dok sam zmurio, ali sam izgubio koncentraciju i prekinuo. A kada sam ustao i upalio svetlo, pogledao u zid bio je nekako crvenkast, menjao boju u zeleno i tako :D
Posle sam se osecao malo cudni, nista nisam sanjao.

A sinoc sam gledao nek dokumentarac o DMT-u, izuzetno zanimljiv, i nakon toga slusao LSD. Ali sam ovoga puta bio dosta koncentrisaniji.

Prvo sto sam primetio je toplina u rukama, zatim nisam mogao da ih pomerim, a kasnije sam osecao kao da su se spojile xD
Osecao sam da mi oci lutaju, a prikazala mi se neka plava svetlost, poput mnostvo linija spojenih u jednu tacku, neko vreme se okretala igrala, zatim nestala a onda kao da sam video neki vulkan ili fontanu, nesto svetliji , boja se rasipala unaokolo, bilo je jos dosta toga ali ne mogu da se setim detalja bas najbolje, i tada se promenila melodija i puf, kao da sam odleteo iz svega toga, sve je nestalo xD Onda je poceo da me boli vrat jer sam se lose namestio, izgubio sam koncentraciju, nekao skinuo slusalice, ali je jos malo ostao onaj tezak osecaj u rukama, i pri otvorenim ocima su se pojavljivale neke boje, ali je brzo nestalo. Mislim da jhe bitno i da kazem da ono sto sam video dosta lici na slike iz dokumentarca koji sam prethodno gledao.
Tako da, ovo cudo stvarno radi :D Probajte ljudi, ne morate kupovati, potrazite mp3 na netu, samo ispostujte pravila, da vas nista ne ometa, mrak potpuni, tisina, koncentracija i iz nekoliko puta bi trebalo da uspe! :)
Pozdrav, nadam se da ce ovo nekom biti od koristi :)