I-Doser

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
01.11.2007
12
0
0
34
Ovaj članak objavio sam na svojem blogu podravec.blog.hr, a isto tako i na portaklu Magicus, pa isti prenosim i ovdje.

Kroz jedan poduži period pratim područje Elektroencefalografije ili kako se najčešće skraćeno naziva „EEG“. Prema definicijama iz neurologije, EEG mjeri električne aktivnosti mozga putem sitnih električnih elektroda što se stavljaju na lubanje; tj. odvođenje i registracija potencijala koji nastaju bioelektričnom aktivnošću mozga. EEG se koristi za procjenjivanje promjena svijesti, a korisna je za dijagnostiku bolesti poput epilepsije i poremećaja spavanja. Pregled nije invazivan niti bolan; može se raditi u budnom stanju ili u snu; pretraga traje oko 30 minuta.

Osnovni ritmovi:
o Alfa-valovi ( 8 – 13 Hz)
o Beta-valovi (14 – 30 Hz)
o Theta-valovi (4 – 7 Hz)
o Delta-valovi ( < 4 Hz)
Metode provokacije:
o Hiperventilacija
o Fotostimulacija
o Uskraćenje sna

Prenijeto sa: ree-bj.t-com.hr/medicinskaskolabjelovar/skripte/KLINIKA/EEG.doc

No nasuprot tome, ali i u skladu s time, postoji aspekt u ovoj grani medicine koji se pokazao djelotvoran kod primjene u raznim alternativnim i drugim tehnikama, kao što su to meditacija, DNK aktivacija, stimulatori nekih stanja ponašanja, metode odvikavanja od ovisnosti, razne vrste relaksacije i slično.

U tu svrhu razvili su se posebni računalni programi koji su još poznatiji kao generatori, odnosno u originalu „Brainwave generators“. U ovome članku neću elaborirati znanstvene činjenice niti samu neurologiju, jer o tome ne mogu kompetentno pisati, već samo predstaviti jedan od po meni ponajbolji i vrlo djelotvorni program koji se zove „I-Doser“.

Na tržištu danas postoji pregršt programa koji svojim udarnim komercijalnim porukama nastoje nametnuti mišljenje da je njihov program najbolji. Jedna tvrtka npr. garantira uz slušanje njihovih generatora, uspjeh u životu na svim mogućim područjima, drugi isto to na drukčiji način. Tu su razne metode odvikavanja od svega postojećeg, pa i oni koji vam garantiraju uspjeh u novčanoj dobiti itd.

Isprobao sam neke od tih generatora i ne mogu baš pohvaliti neki uspjeh u onome što propagiraju, no sasvim slučajno sam od jednog dragog prijatelja dobio preporuku da isprobam program koji se zove „I-Doser“.

Da ne bih kritizirao sve ostale programe, moram naglasiti izraziti uspjeh u nekim tehnikama prilikom slušanja čistih Alpha, Theta, Beta, Delta i Gama valova koji svaki imaju svoju svrhu utjecaja za određene module ponašanja i stanja.

No ono što razlikuje I-Doser od svih ostalih je to da su ljudi iz I-Doser labsa, raznim testiranjima nad ljudima došli do praktično uspješnih rezultata. U pravilu, tvrtka prevenstveno testira određeni produkt i nakon što se pokaže djelotvornim, publicira ga na tržište.

Tvrtka za razliku od svih drugih proizvodi tzv „doze“ ili programe za razne vidove željenog ponašanja, osjećaja i sl.

Svaka doza u pravilu predstavlja određeni stimulans mozga za određeno emocionalno stanje. Kao primjer, ukoliko netko želi imati osjećaj da halucinira, može isto osjetiti putem posebnog programa ili doze za to. Ukoliko netko ima problem sa spavanjem, određena doza je namijenjena za tu svrhu itd.

Budući je naš mozag prepun centara koji uzrokuju određeni vid ponašanja ili osjeta, I-Doser labs su supjeli u tome da za svako željeno stanje izrade određeni program.

Od kad sam se zaintrigirao za I-Doser čitam putem weba sa njihove službene stranice, ali i drugih izvora dojmove korisnika. Dok neki pišu da na njih uopće ne djeluje, drugi pišu da im samo dio tih programa djeluje, dok neki tvrde da su svi djelotvorni. Osobno spadam među potonje jer sam se uvjerio u učinkovitost tih doza.

Ono što sam osobno iskusio je to da se treba pridržavati točno određenih pravila kod slušanja doza. Bitno je da ne postoji ništa što bi ometalo slušanje. Doze se slušaju isključivo sa slušalicama i vrlo je važno biti u potpunom miru i tišini i što zamračenijem prostoru sa zaklopljenim očima. Temeljni ključ uspjeha doze je FOKUS na ritam određene doze.

Ukoliko se pri slušanju premještate, budete ometani nekim izvanjskim zvucima ili vam misli pobjegnu u nekom drugom smjeru, doza neće imati djelovanje.

Dakle, bitno je da se strogo prate uputstva i tek tada doza i djeluje.



I-Doser tvrtka kao što sam spomenuo proizvodi pregršt programa, odnosno doza za svaki vid željenog ponašanja i osjećaja. Mnoge doze služe i u terapijske svrhe i po meni je za najbolji uspjeh određenog dabiran da se jedna doza sluša kroz jedan određeni period.

Trenutno tvrtka ima u svojem programu viš od stotinu doza. One se slušanju preko posebnog programa i cijene su po dozi od 3.5 do vrtoglavih 200 dolara.

Budući da tvrtka prizvodi doze i u mp3 formatu, to omogućuje da se doza sluša i putem prenosivog mp3 playera. Osobno koristim doze u mp3 formatu koje su mi najpraktičnije.

Tvrtka u svom programu ptroizvodi razne doze koje stimuliraju razne droge i druga neka čudna stanja, ali ono što mi se osobno najviše sviđa su programi koji su usmjereni na tehnike opuštanja, inspiracije i duhovne aspekte. Velik broj doza stimuliraju i tzv. droge, pa us klopu toga imamo neke poput: Cocaine, Marijuana, LSD, Peyote, Acid itd.

Predstavljam vam neke doze po mojem izboru koje sam vrlo sažeto opisao prema originalnom opisu. Za cjeloviti pregled svake doze pa i cjelokupni asortiman valja posjetiti službeni web shop I-Doser Labs na adresi:
http://www.i-doser.com/storev3/index.php
 
01.11.2007
12
0
0
34
nastavak...

Hangover - Mamurluk / rekracijski (srednje jaka doza), trajanje 30 minuta. Nakon burnih noći, kad se probudimo s glavoboljom mi mučninom, uzmite čašu vode i ovu dozu.



5HTP / antidpresiv (srednje jaka doza), trajanje 25 minuta. Ova doza pospjeuje balans hormona Serotonina i hormona Melatonina. U biti radi se poticanju boljeg raspoloženja i usklađenja. Preporučuje se slušati dozu u jutarnjim satima ili prije spavanja.



Alcohol – Alkohol / rekreacijski (srednje jaka doza), trajanje 35 minuta. Doza koja simulira utjecaj alkohola, pa se stjeće dojam pijanstva. Zabilježena su svjedočenja da su se uz ovu dozu neki oslobodili ovisnosti o alkoholu.



Alpha – Alfa / rafinirani alpha valovi (8 – 13 Hz), trajanje 30 minuta. Za one koji nisu upoznati s djelovanjem alfa valova na mozak, najbolje za razvoj intuicije. Pospješuje redukciju stresa, poboljšava memoriju, motivaciju, inspiraciju i sl.



Anti-Migraine – anti migrena / sedativ (srednje jaka doza), trajanje 20 minuta. Ublažava probleme s migrenom. Ova doza vas vodi iz Alpha stanja u 5Hz, stanje u kojem se frekvencijski ublažavaju tegobe s migrenom.



AntiSad – protiv tuge / antidepresant (snažna doza), trajanje 30 minuta. Dovodi stanje mozga u područje 30Hz do 15 Hz čime otklanja depresivno stanje.



Astral Projection – Astral (vrlo snažna doza), trajanje 30 minuta. Jedinstveno iskustvo astralnog putovanja. Valja se pridržavati preciznih uputstava za upotrebu kako sam prije opisao.



Beta valovi (13 do 30 Hz), trajanje 30 minuta. Poznati beta valovi koji pospješuju koncentraciju, mentalne sposobnosti, fokus i povečavaju IQ.



Black Sunshine / rekreacijski (vrlo snažna doza), trajanje 35 minuta. Potiče osobna emocionalna stanja i osobnost. Iz I-Doser Labs upozoravaju da doza nije za svakoga i da je ne bi smjeli koristiti početnici. Ukoliko se želite suočiti s vlastitim emocionalnim stanjima ova je doza pun pogodak.



Brain + - Mozak / rekreacijski (vrlo snažna doza), trajanje 30 minuta. Doza potiče poboljšanje funkcije mozga.



Calm ME / za panična stanja (srednje jaka doza), trajanje 20 minuta. Pomaže kod suzbijanja napadaja panike.



Chakra / stimulacijski (vrlo snažna doza), trajanje 30 minuta. Potiče otvaranje svih čakriu pola sata seanse (ovo je meni najzanimljivija doza). Neki svjedoče o ulasku u više razine svijesti, pojačavanje prisutnosti, snažan instinkt i druge manifestacije. Nije preporučeno za početnike, ali dobrodošlo za one koji prakticiraju duhovne tehnike.



Confidence- Samopouzdanje (vrlo snažna doza), trajanje 30 minuta. Potiče samopuzdanje.



Content / sedativ (srednje jaka doza), trajanje 20 minuta. Doza umiruje, potiče na pozitivno ponašanje.



Delta, (0.5 do 4 Hz), trajanje 30 minuta. Delta valovi koji potiču regeneraciju, rebirthing, osobni razvoj, visoku razinu meditacije i sl.



Diet+ / stimulator (vrlo snažna doza), trajanje 30 minuta. Ne utječe na direktno mravljenje ali potiče ubrzavanje metabolizma. Uz program mravljenja ova doza omogučit će vam da slijedite kontinuirano program mravljenja, ukoliko to želite.



Divinorum / stimulator (vrlo snažna doza), trajanje 30 minuta. Doza koja pobuđuje vaše JA i pruža pogled na to tko ste vi u svojoj nutrini duše.



Energizer / stimulator (vrlo snažna doza), trajanje 30 minuta. Mnogi posežu za Red Bullom da bi bili aktivni, budni i puni energije. Ovo je doza koja upravo to radi, kao što je to Red Bull.



French Roast / stimulator (Srednje jaka doza), trajanje 5 minuta. Ukoliko ste umorni, mamurni ili slično ova doza vas pobuđuje i daje dovoljnu energiju da se osječate svježi. Neki svjedoče da im je omogučila da se bez problema rano ustaju kad im je to potrebno. Koristite rano ujutro pri buđenju ili prije spavanja. Doza vas dovodi u stanje mozga od 14Hz, a što je stanje svjesnosti, budnosti i potpunog fokusa.



Gamma (25.00 - 34.75 HZ), trajanje 30 minuta. Gamma potiče Talamus, regiju mozga, a potiče bolju koordinaciju i sinkronizaciju neurona. U biti Gamma predstavlja sistemsku frekvenciju mozga.



Hand of God – Božanska ruka / Premium (neopisivo), trajanje 30 minuta. Opus magnu tvrtke, njihov State of the Art. Mnogi su iskusli vrlo neugodna iskustva s ovom dozom jer ona ponire u najdublje sfere duše. Potiče sve emitivne procese. Nije za početnike ili one koji se žele suočiti sa samim sobom. Mislim da je u pitanju susret s unutarnjim duhovnim vodićem za kojeg treba biti spreman.



Insomniac - Nesanica (vrlo snažna doza), trajanje 45 minuta. Za one koji imaju problema sa spavanjem i nesanicom ovo je odlična doza koja pomaže ublažavanju tegoba i boljem snu.



Inspire - inspiracija / eksprerimentalni (srednje jaka doza), trajanje 30 minuta. Poticanje inspiracije, kreativnosti, vizualizacije i sl. Neki svjedoče o iznimnom uspjehu ove doze.



Lucid Dream – svjesno sanjanje (vrlo snažna doza), trajanje 30 minuta. Doza koja potiče proces te vrste sanjanja. Upozorenje je početnicima da nenkoriste ovu dozu osim ako je netko iskusan praktičar alternativnih metoda.



QUIT! / eksperimentalni (srednje jaka doza), trajanje 30 minuta. Ukratko, doza koja potiče proces odvikavanja od svih vrsta opijata i slično.



Sleeping Angel – anđeo sanjanja (snažna doza), trajanje 25 minuta. Doza koja vas vodi u ugodan san, pomalo hipnotički. Isprobao sam ovu dozu i omogučuje istinski jedan osječaj dobrog odmora kad se probudite.



Theta (4 do 8 Hz), trajanje 30 minuta. Theta stanje već poznato po tome da odlično djeluje kad ulazimo u meditativna stanja i kad smo u stanju pobuditi svoje šesto čulo. Duboka relaksacija koju pruža Theta, pruža višu razinu u trazvoju svoje osobnosti.



Out of Body / stimulator (snažna doza), trajanje 30 minuta. Kao u slučaju s dozom Astral, ali ovaj puta kao čisto izvantjelesno iskustvo.



Victory – pobjeda / steroid (vrlo snažna doza), trajanje 30 minuta. Doza pospješuje mentalne sposobnosti i samopuzdanje, dovodi do pobjede u svim aspektima vašeg života. Vrlo mitivacijski simulator.


Službena stranica I-Doser Labs: http://i-doser.com

Web shop koji sadrži sve doze s opisima: http://www.i-doser.com/storev3/index.php

Dakle preporuka su dobre slušalice i svi uvjeti za slušanje kao što je prije opisano. Jo valja napomenuti da se ne preporuča slušati razne doze jednu za drugom, budući se mozak stimulira na određenu frekvenciju, te se prije promjene doze valja reprogramirati, a za to postoji jedna doza pod nazivom "RESET". Preporuča se ako se već želi primijeniti doza da se druga doza sluša idućeg dana ili uz spomenutu RESET dozu. Moje iskustvo govori da je dobro nekoliko dana slušati samo određenu dozu, jer će efekti biti još djelotvorniji.

ovo je kopiranje sa jenog foruma,ali ukoliko ne zhelite da platjate tolike pare,poprchkajte malo po netu i torrentima...:family1:

Peace!
 

dziba

Aktivan Član
22.01.2007
203
12
0
Da, to je vrlo zanimljivo... Ali I doser je ipak malo... Kokain, LSD?
Treba bi, druze, da proucis malo HemiSync od The Monroe Institute, pogotovo Gateway Experience. To je "prava stvar"! Oni su sve to zapoceli (jos 1970 tih godina), imaju stotine hiljada testova i jako puno uspesnih "studenata". Potvrdjujem da je delotvorno.
 
01.11.2007
12
0
0
34
vidim i ti si vojvodjanin kao i ja...
no,ja tju za koji dan i da isprobam ovo,ali npr. i brainvawe mi je isto jakoo puno pomogao ko astralnog putovanja...
 

Bugi

Aktivan Član
10.11.2006
515
14
0
37
jebga skepticar ja..
znam da to djeluje, naravno da zvukovi (ako se pak tolike frekvencije mogu nazvati zvukom) utijecu na nas.
samo je tvoj post cudan, napisan je po marketinskom manualu iako neznam bas jel prodajes sto.
inace evo da ja dam komadic svoga znanja jer zivim sa audiofilom.
mp3 kida frekvencije i cuva odredeni spektar, taj spektar frekvencija je najblizi sredini sto ga ljudi cuju.
dakle kida sve niske i visoke frekvencije i kodira ostatak da bi smanjio velicinu fajla.
moj drug uvjerava nas sve da mp3 nase usi ulijenjuje bas zbog tog neprirodnog i nepotpunog zvuka, zbog malog spektra frenkvencija.
svi znamo da zvuk dijeluje cudno na nas, i na zivotinje i biljke, ali je to jos uvijek jako malo definirano podrucije i bas zato je to savrsena prilika da tvrtke prodaju svoje proizvode na racun nekoliko uspijesnih testova sa strane divova koje javnost ne zanima, "toplih" rijeci i placebo efekta.

naravno ne osporavam ja nist, znam da me tisina moze preporodit, kao i neki sitni miris ili toplina.
nekidam citam knjigu, slusam muziku, i odjednom se pocmem smijat, pjesma je bila tako sretna i osjecao sam se euforicno u trenutku...prvi drugi put sam cuo tu pjesmu, isao vidit kako se zove i eto ga na :"Sacred Spirits - 01 - Yeha-Noha (Wishes Of Happiness & Prosperity).mp3"
ostao sam zaduden i sretan i stvorio svoju personalnu asocijaciju zvuka i osjecaja.
 

mr. Gucho

Aktivan Član
30.06.2006
251
17
18
34
ma ovo vam ništa nevalja sve je placebo, probalo je nas 10-ak u raznim prilikama, sami i grupno i nikad ništa, samo te upila, ima na natu program s cijelim repertoarom droga, probajte na phazeddl ili katz.cd
 

Kurblaj Kan

Aktivan Član
15.12.2006
1.812
77
73
Za to bi vam trebale jako dobre slušalice one dj-evske što idu preko glave ja imam od 200 kn ali meni nije radilo s njima ali možad je i do mene. I koliko sam ja shvatio najbolje bi bilo u kombinaciji s slušanjem toga odraditi nekakvu meditaciju znači apsolutno opuštanje i prepuštanje tomu.
Meni nije djelovalo ali mojoj dvojici prijatelja(braće) obojici je možda jer imaju bolje slušalice možda jer su podložniji tome ili možda jer su jako sugestivni, pojma nemam
 

High Times

Aktivan Član
05.12.2007
78
3
0
73
imam Hi-Fi slusalice,ali sluh je ostecen od rada u buci,cujem do 12000 Hz,a sugestivnost je pojacana paznja,sirovine od ljudi je nemoguce hipnotizirat i oni misle da im je to vrlina.A prevelika sugestibilnost moze izgledat ovak
From Wikipedia, the free encyclopedia



Jump to: navigation, search
This article is about the Peoples Temple leader. For other persons of the same name, see Jim Jones (disambiguation).
James Warren "Jim" Jones
Photo credit: The Jonestown Institute
BornMay 13, 1931(1931-05-13)
Crete, IndianaDiedNovember 18, 1978 (aged 47)
Jonestown, GuyanaOccupationLeader, Peoples Temple
James Warren "Jim" Jones (May 13, 1931November 18, 1978) was the American founder of the Peoples Temple, which became synonymous with group suicide after the November 18, 1978 mass murder-suicide in their isolated agricultural intentional community called Jonestown, located in Guyana, South America. Over 900 people died from cyanide poisoning or gunshot wounds. To the extent the actions in Jonestown were viewed as a mass suicide, it is one of the largest such mass suicides in history, perhaps the largest in over 1,900 years and the largest mass suicide of United States citizens. At a nearby airstrip, the event also resulted in the first and only murder of a Congressman, Leo Ryan, in the line of duty in the history of the United States, along with the murder of two journalists and a defecting Temple member.
o:
 
01.11.2007
12
0
0
34
ne,ja ne prodajem,vetj sam i doser nashao kao jednu odlichnu stvarchicu kao i brainvawe generator...
probatju,ali ynam da sam ployhan ti yvucima,i nadam se da tje uspeti...
Peace!
 

choki123

Aktivan Član
25.04.2007
477
29
0
35
ono na koji je on način pojasnio jednostavno ne funkcionira. frekvencija EM valova koje ispušta mozak ne odgovara frekvencijama zvuka koje proizvode ti programi, tj. zvučne kartice. ovo u mozgu je u GHz području, a mi čujemo samo do 20 kHz, a to samo oni s dobrim sluhom. uostalom, jedno su titraji molekula zraka, a drugo su titraji EM polja. nema veze jedno s drugim.

naravno, efekt postoji. zvukovi stvarno utječu na ljude. ali ne na svih isto i jednakim intenzitetom, zato kupovati ovakve stvari nije nešto pouzdano, a ako se prodaje pod tvrdnjama da liječi ili olakšava tegobe, možemo biti sigurni da je riječ o prevarantima.
nekima će neki zvuk smetati, nekima biti ugodan. kako kome.

Ne vjerujem u to,ne znam,možda jesam skeptičan,al to mi je sve već nekako poznato i već viđeno,pogotovo jer se naplaćuje,ma da se i može za besplatno nać....
 

dziba

Aktivan Član
22.01.2007
203
12
0
Mozda bi trebali da obratite paznju na to sto sami sebe ogranicavate? To nece moci jer... Zato i zato... Skeptik, nauka ovo, nauka ono...
Sve se moze, samo se treba dati sve od sebe i biti otvoren za nove stvari. Neznam za I doser, ja govorim o Hemy-Sync Gateway Experience, ali isto vazi i za sve ostalo.
 

ROX

Aktivan Član
21.11.2006
342
18
0
36
Reko bi da djeluje al onda se sjedim da je SVA mjuza sama po sebi mind-altering pa onak.....moj stav prema I-Doseru ostaje "pfff" :/
 

Pacox

Aktivan Član
20.04.2005
82
5
0
34
Ako mp3 "kida" te frekvencije, sta je sa FLAC formatom? Sada sam video da ima gomila doza u FLAC formatu, samo nekako mi se ne skida par gigabajtova preko slabog torrenta :) Barem dok ne dobijem neke informacije :D
 

domino

Aktivan Član
16.08.2007
116
3
0
38
Upravo sam preslushao neke doze, interesantno je. Ima empetrojki po netu, skinite, probajte... Bash sam probao marijuana Quick Hit, verovatno je placebo, ali mi je stvarno bilo interesantno... Ima ludih stvari...
pozz