Imam problem molim pomoć

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
12.01.2012
3
0
0
33
Pozdrav imam jedan mali problem u samom poceku sam unutrašnjeg uzgoja imam suver box i rasvjetu.. al muče me sjemenke posadio sam iih onako kako je napisano u vodiču nekih 20 komada i nikako da počme rasti. da izbiju malo na površinu pa da vidim da su zive ima li ko kakav savjet koristan cjenim svako mišljenje hvala :)
 
12.01.2012
3
0
0
33
Posadio sam ih ima 10dana
Ovdje sam našao vodič za početnike i po tom se ravnao.. al imam ja dosta iskustva iz vanjskog uzgojat.. pamo je sve štimalo
sjeme neznam točno jer ih nisam naručivao al izgledaju super velke crne tigraste
 

The Man From Utopia

Aktivan Član
06.08.2009
172
129
43
51
Da si stavio semenke u mokru salvetu da proklijaju prvo znao bi na čemu si, ovako ko zna, možda niknu-možda ne. I ja sam imao sličnih problema pa sam prešao na proklijavanje u salveti i vodi, iznenadio sam se koliko mi je semenčica omanulo, a mogao sam se zakleti da su dobre.
 
17.10.2011
12
0
0
31
sjemenka je sjemenka
samo u zemlju i da vidis. ne treba ti maramica i to
u casu od jogurta vlazna zemlja i mozes jos odozgo lupit ubrus natopljen vodom (al ne jako natopljen) i foliju 2 3 puta dnevno otvoris natopis ubrus i to tie to
samo moras malo cesce to provjeravat da ti nebi ona izrasla a da nema kud rast od ubrusa. meni je radilo na ajmo rec 9 od 10 puta
jednostavnije je neg zezat se sa mokrom salvetom i onda pazit da klicu ne sjebes i sve to
probaj ovak kak sam ti MORALO bi radit
sretno ti bilo ;)
 

Z&N

Aktivan Član
27.12.2009
3.360
5.539
298
Gle ovako... nema veze kojom metodom klijate, ako su dobre niknut će, ako nisu neće. Prvo pitanje koje se postavlja je koliko su stare sjemenke? Ja sam recimo nedavno stavio na klijanje neke domaće. Jedne su bile svježe, od protekle outdoor sezone, a druge od prije godinu dana. Klijanje 100%! Nisam ih u nikakvoj salveti klijao, jer se samo izmaltretiram na taj način. Totalno nepotrebno.
Kupiš jednu od preporučenih vrsta zemlje (osobno preferiram composanu), zaliješ, ubodeš sjemenke malo ispod površine (0,5-1 cm) i prekriješ najlonom te staviš na toplo mjesto. Tako jednostavno.
Ovim putem te molim da više ne otvaraš teme za ovako banalna pitanja, jer uvijek nekog ima online i dobit ćeš odgovor i ako pitaš u već predviđenoj temi za pitanja u vezi uzgoja.
Pozz & :signs046:
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.