Indoor Solar Lighting Using Fiber Optics

Hesi Original Sjemenke Hempatia
Želite nešto više od socijalne mreže?
Društvo za legalizaciju marihuane, medicinu i uzgajanje kanabisa. Registrujte se za dodatne opcije foruma.
Registracija
11.06.2013
4
7
3
Ljudi procitajte ovaj clanak
Nemate dozvolu da vidite linkove. Prijavite se ili registrujte se.
i istrazite malo o
Nemate dozvolu da vidite linkove. Prijavite se ili registrujte se.
ovo moze biti revolucionarno otkrice u pogledu rasvete za nase drage biljcice i to jos potpuno ekoloski i besplatno u neku ruku :)
Ovo je ideja o uvodjenju potpunog suncevog spektra u box optickim kablovima jer oni u stvari bas za to i sluze za prenosenje informacije svetloscu!
 
Poslednja izmena:
02.05.2016
85
222
33
Sve je to super, al pitanje se postavlja koji spektar ta svjetlost ima te koju jakost i dal je uopce pogodno da bude za growanje... Pod projektima nemaju nista di su stavili za plastenike... Mozda oponasa suncevu svjetlost ali ju ne prenosi, nocu sunca nema a ovo svijetli. To je princip solarnih celija samo na optickim kablima, a nigdje im ne pise cijena a sigurno je paprena pa se za nas male i da je super kvalitetno ne bi isplatilo...
 
OP
OP
dzimutka
11.06.2013
4
7
3
ovaj video bi trebao malo vise da ti priblizi kako opticki kablovi funkcionisu, a iskren da bude uopste nisam mislio da to kupujem od njih vec sam da napravim. Zato sto nije to atomska bomba vec samo par sociva konveksnih i optickih kablova i sa druge strane deo koji ce raprsiti ili fokisirati svetlost sve se moze improvizovati :) inace spektr svetla je pun samo bez UV i IR zracenja i do ove teme sam dosao iz razgovora sa jednim amerom koji vec ovako gaji :) i sve funkcionise tako da racunam kad moze on mogu i ja .