iz slovenije...

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
28.12.2010
7
0
0
32
najprije vas ljepo pozdravljam sve tu na forumu.moram reči da ste stvarno lijepo organizovali stranicu. Kod nas u sloveniji ima jedna stranica o marihuani a ni blizo nije ovako dobro napravljena.Ja se vam izvinjavam što sam otvorijo novu temu ali nisam znao gdje da ovo pišem pa sam zato otvorijo,vi ga brišite kasnije ako bude smetao. Dakle ovde na vašom forumu sam dobijo u jednom danu više informacija nego što sam na našoj stranici dobijo u tri tjedna.A pišem vam zato što se spremam na svoj prvi indoor grow pa bi mi trebala jedna mala mala pomoč još od vas, da malo utvrdim ovo što sam naučio.Dosta stvari več znam, pa bi samo zamolijo nekoga od vas da me samo malo saslušate kako sam napravijo box i koje sprave sam dao unutra pa da mi nešto savjetujete pošto sam u dilemi dali ovako ili onako :eek:hno: a pitanja ču postaviti ako bude ko zainteresovan ako ne, nema veze vaš forum mi je pomgao puno, i hvala vam još jedanput za dobru stranicu !!
 

mr.dr.Smok

Prijatelj Foruma
13.03.2010
1.495
3.538
188
57
Dobro nam došo!
Samo ti napiši šta te muči pa če neko več da ti odgovori.Ili još bolje možda da otvoriš dnevnik pa te pratimo i pomažemo tokom cjelog growa.Odluči sam kako ti paše.Uvjek če ti neko odgovorit,nebrini.
Ljep pozdrav!
 
28.12.2010
7
0
0
32
zdravo smoke! nisam još počeo sa growom treba mi još najmanje tjedan dana da sve uštimam a pošto če nova godina možda če se malo i zavuči do 2 tjedna al ipak se spremam za grow tako da treba mi još malo informacija. pa da počnem: Znači moj grow box je dimenzija 105cm x 70cm x120cm. Unutra mislim imati 10 biljki u loncima 22cm x 22cm x 26cm. svijetla če biti od hps 250w jedna za veg. a jedna za cvetanje. Plus cool tube, da stavim žarnicu unutra , da mogu iskoristiti prostoriju, kad je žarnica vruča ,pa da ne dodje sa listovima u kontakt..(Nadam se da razumjete šta pišem malo mi loše ide to pisanje u naš jezik). VENTILACIJA: Hm, tu imam manji problem ali ču kasnije da pitam,sad ču opisat. Znači htjeo sam ugraditi dovodni ventilator u box(urezati rupu u box) od 125mm sa 190m3/h a da zrak izlazi sam mislijo uvrtati dvije rupe od 100mm. Znači da zrak kruži. U te dvije rupe bi stavijo reducirku(ja mislim da se kod nas isto kaže reducirka ako ne to je ovo http://www.hempatia.si/izdelek_REDUCIRKA-ZA-CEV-125-100) pa gore na tu cjev staviti neke ženske žabe,ne za filtraciju zraka nego samo tako da mi nebi ulazile kakve baje i prah kroz rupe. Pa mi je neki na našom forumu svjetovao da je bolje ugraditi odvodni ventilator, pa če on sam da vuče zrak iz onih dviju rupa što sam prije spomenuo. E sad na pitanja: (prvo se izvinjavam na mom smotanom pisanju ali ja mislim da se razumije, ako ne , vi me popravite pa me pitatje)

1. pitanje nije ni tolko bitno ali ja ču pitati za svaki slučaj

Dali su lonci dovoljno veliki za uspješnu rast biljki(u mom primjeru lemon skunk)

2.ovo pitanje je bitnije

dali je stvarno bolje ugraditi odvodni ventilator u box(ako več ugrađujem samo jedan ventilator) nego dovodni ventilator? Moje mišljenje je bilo da dovodni ventilator je bolje pošto puše u biljke i stvara vjetrić, a za ilaz zraka, ima na razpolagu dvi rupe od 100mm. Pa mi je netko rekao da je bolje da ugradim odvodni ventilator. E sad dali je on imao pravo, ili ja, ili je to skoro svijedno, volio bi da to razčistim. Pa se zahvaljujem svima koji mi pomognu.
 

slobodan

Aktivan Član
16.08.2010
329
70
0
74
pozdrav marahana
ako dosad nikad nisi uzgajao gledaj da ti lonci budu bar 10l ili 12l. sto vece to bolje... mislim da 10 kom limun skunka na tom prostoru nemozes izgurati.
sto se ventilacije tice pasivan ulaz vazduha se bas i nije pokazao kao najbolje resenje. uvek gledas da ti je izduvni ventilator jaci u odnosu na onaj koji ubacuje vazduh u box. jer biljke vole kad se stvori negativan pritisak
dovodni ventilator bez odvodnog nije 100% dobro resenje.
trebalo bi ti jedan rotirajuci ventilator unutra u boxu da bude koje ce duvati po biljkama.on simulira vetar,i biljki se lepo zadeblja stablo,ali bitnije je to sto mesa vazduh jer biljke vole svez vazduh.
i jos bi ti dodao da stavis stiropor ispod boxa da ti saksija nije direktno na betonu...
sijalica od 250w je ok za taj prostor,ali ako je nisi kupio bolje uzmi onu od 400w. razlika u ceni je mala a puno ce biljkama znaciti
 
28.12.2010
7
0
0
32
slobodane hvala ti za te odgovore. da te još nešto pitam, ako ne smetam. Lonci bi imal 12,5 litara (22X22x26). A zašto misliš da mi 10 komada nebi moglo izgurati.? Ja sam to ovako mislijo posaditi 10 pa od otih deset če sigurno biti kakav muškarac ili 2, ja mislim da 10 ženskih sigurno neču imati zato sam se odlučijo za 10. Što se tiče ventilacije, hvala ti na odgovoru to sam trebo da čujem, znači morat ču da mjenjam planove.
p.s. nebi bio box na betonu bio bi na tepihu hehe :). A za žarnice, mislijo sam kupiti 400w al pošto gledam da potrošim čim manje struje odlučjo sam za 250w. Ali ja mislim da je i 250w dosta, plus obljepit ču box sa bjelim platnom.
 

slobodan

Aktivan Član
16.08.2010
329
70
0
74
e pa ako je na tepihu to u mnogome menja stvar! :)) ne smetas,znam kako je meni bilo kad sam pocinjao...
oblepi box mylar folijom ako uzimas 250w. nije ti to velik box tj stavka,a puno mu znaci dobra refleksija svetlosti.
mislio sam da ces uzimati fem seme,pa sam iz tog razloga rekao da je 10 kom puno na toj povrsini
12,5l posude su ok. koju si smesu zemlje mislio koristiti???
 

mr.dr.Smok

Prijatelj Foruma
13.03.2010
1.495
3.538
188
57
Pa ovako!
Lonci su ti dobri za do kraja izgurat.Box ti je malo mali za 10 komada Lemona sa nekom normalnom vegetacijom.Al može se svašta samo ako se hoče.Da,bolje ti je stavit ventilator da izbacuje zrak nego da ga ubacuje.I obavezno ga spoji na taj Cool tube da vuče i taj topli zrak vani.I ako več misliš nečim obljepit box.Onda to napravi sa onom daimond foliom.Pojačat če svjetlost tvojoj 250 watnoj lampi i poboljšat cjeli grow.Tolko od mene.Nemamo baš previše informacija da možemo više komentirati.
Samo razmisli dobro i o uvjetima van boxa jer če puno utjecat na takav box i njegovim uvjetima u nutra.
Ljep pozdrav!
 
28.12.2010
7
0
0
32
da obljepit ču box sa folijom milar, malo sam se zatipko htjeo sam reči folijom ne bjelo platno. Pa fem. seme sam i mislijo uzet samo mi je jedan na našom forumu rekao da može iz otih isto koji muškarac da nikne,sad zbog čega neznam. a ako bi bilo 10 ženskih zašto bi bilo previše, aj da rešim i to pitanje :) e samo da te nešto još pitam, eto kad sam več rešijo za ventilaciju da stavim 3 odvodna ventilatora i jedan dovodni, dali mogu kompjuterski ventilatori koristiti kao odhodni ventilator (3 vent. 120mm x120mm)?. A dovodni bi bio 125mm sa pretokom zraka 190m3/h-pa bi tako omogučijo da se stvara vjetar u boxu. Za zemlju nisam još razmislijo al htjeo sam otiči u kakvu zadrugu pa pitati za zemlju koje su najbolje.
 
28.12.2010
7
0
0
32
smoke hvala nisam vidio odma da si piso, uvjeti van boxa če biti normalni u sobi če biti box tako da nema šta utjecati na njega.
 

He-Man

√-1 <3 π
Urednik
Moderator
31.05.2009
1.569
1.432
188
Eternia
Pozdrav :sun2:

Feminizirani lemon skunk je prilično stabilan kod germinacije, tako da vjerovatno neće biti niti jedan muški.
Budući ti je ovo prvi grow onda i ja preporučam da odradiš s manje biljaka,
ovisno dali ćeš raditi raditi LST, SCROG ili neki drugi trening, jedno 5 maksimalno.
A i više od tog mi se čini da niti nebi stalo u box, ja sam imao growbox sličnih dimenzija
pa su mi 2 biljke zauzele poprilično prostora. (za moj dnevnik klink na ovog što bere vrhove u potpisu :p)

Za ventilaciju saznaj koliko m3/h imaju ta tri PC venta pa onda stavi za odhodni ventilator onog koji ima više.
Jer kao što je rekao slobodan treba da bude negativni tlak u boxu.
Zemlju pokušaj nabaviti Substral Terra Magma ili Composana
svijetla če biti od hps 250w jedna za veg. a jedna za cvetanje.
Misliš HPS za cvjetanje a MH za vegetaciju ? nisi valjda kupio dvije iste HPS :p ?
 
28.12.2010
7
0
0
32
Da radio bi lst trening, baš to sam hteo, prije sam pitao na našom forum dali može lst trening na lemon pa niko nije odgovorijo,nije baš dobar sajt ko ovaj. Znači sa lst tehnikom max. 5 biljki, okej važi .Samo mi je žao pošto dobivam deset sjemena u paketu :/. ja bi stavio 3 ventilatora za odvodni a vidim da je smok napiso da ugradim i ventilator u cool tube tako da bi onda imo 5ventilatora, 1 za cool tube,3 za odvajanje vazduha i jedan za dovajanje vazduha. Ma neznam koliko ima m3 koji ventilator kad nepiše...piše samo pretok zraka- 68cfm ali neznam šta je to cfm... za dovodni ventilator piše 190/m3. he-man hvala za tip oko zemlje.
Da, hps za cvetanje a mh za vegetaciju malo sam se zbunijo hehe.
 

He-Man

√-1 <3 π
Urednik
Moderator
31.05.2009
1.569
1.432
188
Eternia
CFM je Cubic Feet per Minute - 1 m3/h = 0.5885745 cfm , znači ta tri ventilatora od kompjutera su ti 346m3/h i njih onda staviš za odvod.
I ventilator koji spojiš na CoolTube ti mora izbacivati toplinu izvan boxa, nekako to složiš s onim fleksibilnim crijevima.
Pogledaj moj grow i koliko su meni dvije biljke s LSTom zauzele prostora, Link - Big Bang GHS box je 90x87x137
Evo ti malo o LSTu - Link
I vidi jel ti ima tu šta korisno ako već nisi - Sadržaj portala

E i obavezno nam nabaci neke slike, da ti možemo točno reći kud šta i kako :icon_wink:

Pozdrav
 
28.12.2010
7
0
0
32
he-man SVAKA ČAST. stvarno ljepe ljepotice samo dvije biljke a tako bujno!! znači lst tehnika pali!.i koliko grama dobiješ iz otih dvije? da na cool tube ču cjevku da fiksiram pa na ventilator da mi izbacuje vani vazduh. hoču poslati slike kad namontiram sve na box.