izdaje nas tata google!

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

natura

Aktivan Član
29.05.2009
228
146
0
46
svi ste verovatno uklanjali upozorenja zadnjih mesec dana o "new google privacy policy", retki su verovatno procitali o cemu je rec.
secam se dok smo jos koristtili pretrazivace tipa altavista i yahoo, google je tek izasao i evo bio je super sve te godine, odlican i efektivan, dok me nije razocarao jer se ujedinio sa ostalim zliberima da pretvori ovaj svet u veliki big brother show.. oni koji ne znaju o cemu se radi, neka procitaju ovo nize:

Google je objavio da će od svih svojih korisnika zahtijevati da prihvate nova pravila o privatnosti i uvjete koji će integrirati više od 60 različitih Google usluga. To ujedno znači potpuni nadzor vaših aktivnosti na njihovim stranicama.

Svi korisnici Googlea morat će prihvatiti nova pravila o privatnosti i uvjete, objavljeno je iz te kompanije. Ujedno se ističe da će se na taj način integrirati više od 60 različitih Google usluga, uključujući i Gmail, YouTube te pretraživanje.

Google će ujedno prikupljati podatke o vašoj lokaciji svaki puta kada se spojite preko mobitela.

Direktorica odjela za privatnost u toj kompaniji, Alma Whitten, objasnila je da će Google novim načinom funkcioniranja moći kombinirati informacije koje su dobili od korisnika s informacijama na raznim servisima.

Tako će vas tretirati kao jedinstvenog korisnika diljem svih njihovih usluga, što bi, ističu u Googleu, trebalo znatno pojednostavniti korištenje Googleovih proizvoda.
 

Big L

B.I.G.
Poznanik Foruma
11.09.2009
1.841
2.187
188
Brooklyn NY
E pa reko sam vam ja.... ajde nije kraj svijeta....imate milijun drugih search enginea.....


Preporučam duckduckgo.com ..... koristim ga zadnjih par dana i super je.....


Samo me brine što to obuhvaća i youtube account kojeg imam još od 2007. kad youtube i google nisu ni bili "u vezi".... sad neznam što ću s tim..... :(
 

artistic

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
26.07.2011
346
1.478
143
Universe
ma zaboli me qratz...nek me prate, ne znam samo šta će s tim postić što znaju di sam i na koje internetske stranice idem, nek se napuše labana
 

natura

Aktivan Član
29.05.2009
228
146
0
46
i sad smo se razmazili ovim androidima koji su sinhronizovani sa google nalogom, da bi uopste mogli da ih upotrebljavamo, kako sad da opustim sve to i vratim neku staru nokiu bez wlan i gps.. sve je lepo dok delujes u granicama zakona, a svi znamo da se vecinu vremena krecemo nekom sivom zonom.. znaci mogu da platim kaznu jer moj android zna da prekoracujem brzinu ako je samnom u kolima, to znaci zna google, moze da zna i murija.. pitanje vremena kada ce da usavrse sve sto su zapoceli, ima da nas ustroje, jos cemo da placemo za komunizmom..
 
  • Sviđa mi se
Reactions: MuddyWaters

natura

Aktivan Član
29.05.2009
228
146
0
46
e jeste sad:vb_whip:
i nemoj da lecis druge feniksom, pogotovo ne pisi o tome po forumima jer te google gleda i tako dalje
 

Hooker

music support
09.01.2012
929
2.318
163
55
Ukratko,nemamo mi pojma...Mogu da nas "prate" kako god hoce,Google ili neki drugi pretrazivac,mreza je to,sve je to povezano.Prinudjeni smo da koristimo modernu tehnologiju u svakodnevnom zivotu,ne mogu da prdnem sto necu upaliti komp ili koristiti mobilni,pa sta cu....

Ako puno razmisljam o tome postacu paranoican,odmah mi se u glavi motaju teorije zavere....Ma ne mogu bre,sto manje znam na tu temu to sam mirniji,ne mogu uticati na te stvarii tako da necu ni da se opterecujem njima.

Secam se prvih SF filmova koje sam gledao,pa 70% stvari koje su mi onda bile van pameti sad su tu,neke u svakodnevnici.Ne mogu da se setim u kojem filmu sam prvi put video kako telefoniraju i gledaju se sa onim sa kim pricaju,uaaauuu evo ga sad,normalno,da ne pricam za ostalo.

Zato moj savet,samo opusteno...

I sto kaze brat Artistic,mogu da nam ga duvaju....

Pozdrav!!!
 

dinosaur

Aktivan Član
14.02.2011
422
66
28
44
Hooker je u pravu.
Veliki ujka Sem, posmatra ceo svet od kada je nastao, a sa upotrebom tehnologije, jos je i lakse.

Necu zaboravit, pre 10-tak god, surfam ja i neka reklama me odvede na sajt, a na sajtu ceo moj spisak od fajlova, foldera i konfiguracije, sve sa slobodnim mestom na hardu i markom monitora !!!

Samo treba izbegavati nepotrebne reci, da li na engles*** ili domacem jeziku, tipa dro*a, r * t , .....
 

Vutragenjo

Sutra Genjo
Administrator
23.10.2004
5.421
8.733
298
Čikago, USA
www.vutra.org
Na svaki sajt koji dodjete u je u necijem vlasnistvu i vlasnik moze i ima pravo da pokupi sve vase podatke. To jest nije da moze nego po defaultu to i radi. To radi i nas sajt. Mada ti podatci nisu bas toliko alarmantni niti imate cega da se plasite jer niko ne marihuana bas vas nego se sve svodi na neku statistiku. Od 100000 posjetilaca ovoliko koristi mozillu, ovoliko win7, ovoliko je doslo sa ovog sajta ovoliko sa onog itd itd

Medjutim kada dodjete na google dolazite opet na privatno vlasnistvo i oni sa potpunim pravom mogu da kupe i dodatne informacije. Sta trazite i da li ste to nasli. KOliko ste ostali na sajtu. U sustini vecina stvari se radi da bi upravo nama bilo lakse naci nesto a sad dali oni daju te podatke svojoj drzavi...hmm pa i ja bi pomagao svojoj drzavi da je google moj :)
 

peskafondo_420

Aktivan Član
06.02.2012
58
4
0
39
Je li kome u zadnje vrijeme bilo upozorenje na gmail-u da je vasem racunu pristupljeno sa druge IP adrese, meni je bila Kina i Kanada,a nisam koristio proxy.
 

dinosaur

Aktivan Član
14.02.2011
422
66
28
44
peskafondo_420 je napisao(la):
Je li kome u zadnje vrijeme bilo upozorenje na gmail-u da je vasem racunu pristupljeno sa druge IP adrese, meni je bila Kina i Kanada,a nisam koristio proxy.

Nisam imao taj problem, ali mi to deluje kao da ti je racun hackovan.
Menjaj pass za pocetak
 

natura

Aktivan Član
29.05.2009
228
146
0
46
da, ostavljam mogucnost da su hekeri nametnuti da bi se sto pre sprovelo to sto zele, za kaznu za nestasnost jos brze, zabrana sharinga i ikakve slobode i privatnosti na netu