Izmisljotine ili istine

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
04.11.2012
10
2
0
31
Eto prvo da vas lijepo pozdravim pa krenimo odmah na temu. Ugl. mene zanima utječe li kako marihuana na mozak kod maloljetnika, pošto se mozak u toj dobi još razvija je li moguće da marihuana ostavi neki loš utisak na njega? Unaprijed se zahvaljujem svim odgovorima. :respect:
 

He-Man

√-1 <3 π
Urednik
Moderator
31.05.2009
1.569
1.432
188
Eternia
Utjecaja u tom razdoblju sigurno ima, kakvo te koliki je opseg tog negativnog djelovanja još nije sasvim sigurno.
Ali nikako nije preporučljiva pretjerana konzumacija kanabisa u vremenu dok je mozak još u "pubertetskom" razvoju. (do 23. ili 25. godine)
U tom periodu mozak prolazi kroz rapidne transformacije i razvijanje određenih područja, i za sve ono što na neki način ometa normalne moždane procese može se smatrati da ima negativan utjecaj. Pod to spadaju alkohol i duhan, i sl.

Pablo Escobar je napisao(la):
za ostalo se savjetuj sa lječnikom ili ljekarnikom :))
Pametnije je da se posavjetuje s google-om, većina naših liječnika zna o kanabisu i negovom utjecaju daleko manje od većine korisnika ovog foruma.

Pablo Escobar je napisao(la):
ali dosta ces se uljenit sto ces i sam primjetit
Zašto bi se uljenio ako to ne želi ? Naravno da će se uljeniti ako samo puši i leži na kauču, isto bi bilo i s običnim ležanjem po čitave dane, bez pušenja. Ali ako netko puši i bavi se bilo kakvim fizičkim aktivnostima, hodanje, bicikliranje, rolanje, planinarenje, čišćenje kuće, ... ne vidim kako bi se razvila ljenost. (posebno ako se tim aktivnostima bavi i dok je napušen)

Kanabis ne sadrži niti jedan aktivni sastojak koji aktivira okidač "lijenosti" u mozgu, također niti onaj za prelazak na teže droge, za vožnju automobila pod žešćim utjecajem, za ispaljivanje vatromet rakete iz dupeta, i sl. Sve su to vlastiti izbori koje onda ekipa pravda učincima vutre.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: trevor and Z&N

Strijela

Aktivan Član
16.05.2011
98
46
28
105
Mislim da je bitniji indirektan učinak koji će društvo imati na konzumenta jer će ga etiketirati kao "narkomana".

Što se tiče dugotrajnih posljedica, mislim da ih za neku normalnu konzumaciju nema. (normalno = 2 puta po tri jointa na tjedan).
Ne pušit dan prije ispita, jer malo budeš pod utjecajem ako si noć prije puno popušio. Što se tiče lijenosti, ovisi o vrsti marihuane, imas "leafly" pa malo pogledaj sorte. S vremenom ćeš znati prepoznati kako djeluje ovo što dobiješ na ulici.

BTW, sama cinjenica da si došao tu i postavio pitanje govori da si dovoljno zreo da nećeš provesti cijeli puberter napušen.. Pomalo i sve bude ok :)
 
13.03.2013
4
0
0
dobro si se onda navuko hh
lubenica i pipun (dinja) čiste od toxina i ostalih zebancija
ali ako pretjeruješ možeš bubrege da opteretiš
ja sada jedem barem 5 kila lubenicu na dan i jedan pipun od 2 kg
vodu skoro i da ne pijem,organizam ne traži a neću da ga silim


dobro si se ti onda navuko x)


ajd jedan pametan zar je potrebno kad ti izraste biljka i da je stavis u vodu na par dana da izadu te neke stetne tvari iz nje pa je onda naravno osusis
 

Avantura

kontrolor leta
Prijatelj Foruma
17.10.2008
3.867
2.556
228
To se zove watercuring, brže se pripremi za konzumaciju ali izgubi karakterističnu aromu i miris(ovisi).
 
  • Sviđa mi se
Reactions: usrname
06.04.2013
5
0
0
Imam problem,pušim travu možda pola godine.
Prvi put kad sam sa rajom popušio 2 jointa mješao sam sa rakijom i povraćao sam.
To nije obično povraćanje nego kao da osjetim dio po dio svakog organa dok sve ne ispovraćam.
Obično sam povraćao po 5-6 puta u roku od sat vremena.
I juče sam popušio topa nas 5orica i opet sam povraćao.
Da li je to normalno?Može se biti alergičan na travu ili slično?
 

PowerSeed

fuckin' admin
Urednik
Administrator
15.10.2006
22.849
44.456
3.198
Bekaa Valley
samo nam objasni kog ce ti trava ako loces rakiju, ti kao da imas 16 godina, odluci se bro sta ces pa nece biti tih problema, sem mozda nakon litre rakije ;)
 
  • Sviđa mi se
Reactions: usrname
06.04.2013
5
0
0
PowerSeed je napisao(la):
samo nam objasni kog ce ti trava ako loces rakiju, ti kao da imas 16 godina, odluci se bro sta ces pa nece biti tih problema, sem mozda nakon litre rakije ;)
Drugi put kad sam duvo i povraćo sam nisam konzumiro uopšte alkohol i opet sam povratio na isti način ko kad sam konzumiro.
 

PowerSeed

fuckin' admin
Urednik
Administrator
15.10.2006
22.849
44.456
3.198
Bekaa Valley
onda se mani duvke, a i sa rakijom ne preteruj ;) upitno je kakva je ta vutra, nekad se sprica razlicitim pesticidima a da se ne vodi racuna o vremenu karence, nekad se namerno sprica raznim sranjima da bude "jaca", moz da bude vise razlicitih faktora u igri, kad sam uzgojis svoju znaces i sta pusis
 

nox1cous

Aktivan Član
07.01.2012
159
54
0
30
Meni to nije jasno, sta je sa time, cuo sam dost ljudi da prica o tome, a meni nikad od tone razlicitih ulicnih smeca nije bilo muka ili da sam povraco. Jedino mi je znalo bit muka kad sam sa frendovima pusio, a oni stavljaju stvarno puno duhana, pa mi zna bit lose od toga.
 

mlst

EvilWeed
04.08.2009
207
206
43
35
Nis be!
Mislim da je mit to prskanje nisam siguran , ali definitivno zna ponekad da vozi na mucninu. Mada ja to resavam NE POMERANJEM , skamenim se i bude mi bolje. Ali vrlo vrlo vrlo retko se desavaju takvi fleshevi .
I da ako se stavlja mnogo duvan oce to takodje od nikotina , previse kafe itd . Pa buxna oce to sve da ocisti :D
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Čupčupava

PowerSeed

fuckin' admin
Urednik
Administrator
15.10.2006
22.849
44.456
3.198
Bekaa Valley
na zalost, prskanje je daleko od mita, pogotovo pesticidima jer ni jedan komercijalni uzgajivac nece dozvoliti da mu propadne 15~20 il naravno vise biljaka ako pred kraj krene npr. spider mites, a najlakse je skoknuti i kupiti najjeftiniji ortov pa dobro pospricati i hemijom odrzavati do branja. za ova druga sranja cime se sve sprica vutra mozes potraziti po netu, u neki post sam ja to okacio pre vise od godinu dana kad sam malo istrazivao na tu temu ;)