izrada boxa 60x90x?

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
Pozdrav forumaši!

Eto i ja se odlučio za unutarnji uzgoj, pa me sad muči par stvari:

-prostor me ograničava na 60x90 box (koja bi bila idealna visina?)

-planira se uzgojiti lemon_skunk X super_silver_haze (sjeme je feminizirano to je "Buldog haze")

-kolko biljki za taj prostor (imam 5 sjemenki i nisam planirao sve u prvi grow a i premalo mjesta ima čini mi se)

-box bi bio drveni od starog ormara koji je sjajno bijeli (dali ga treba sa mat sprejem prešpricati?)

-ja sam za rasvjetu mislio staviti HPS 250W za početak i kraj Grow-a (sad sve su opcije otvorene)

-zemlju bi uzeo teramagma, je li to ok ? (također bi mi trebala i preporuka gnojiva koje se može kupiti u smartshopu)

-za ventilaciju sam mislio koristiti ventilatore od kompa ali ako bi bolje bilo "pravi" ventilator na 220V kakav i gdje nabaviti... (cijena?)

-kakve vaze? okrugle kvadrtne 8-10-12 litara nemam pojma...

To bi bilo to za moje "prvo" pitanje, i nadam se uspješnom Grow-u
 

Sensi*Jana

Aktivan Član
30.09.2010
223
106
43
51
procitaj dnevnike uzgoja sa slicnim karakteristikama velicina boxa,jacina HPS-a,fem.seme.Sigurna sam da ces naci opciju koja ti najvise odgovara.Mnogi su odvojili vreme da napisu dnevnik i podele svoja iskustva,zato nemoj biti lenj i citaj.Zavrsi box i posadi biljke pa mozda otvori dnevnik i obavezno slikaj,uvek ce se naci neko iskusan da ti pomogne u toku growa.
Zelim ti uspesan grow!
 

Z&N

Aktivan Član
27.12.2009
3.360
5.539
298
Pozz!
Pošto je ormar u pitanju,svakako gledaj da iskoristiš maximalno visinu,znaći koliko god može (to bi bilo cca 140 do 180 cm uobičajeno).
250W W je dovoljno za taj prostor.
Teramagma je ok,može i composana (baš kao što jana reče,malo po dnevnicima pogledaj koja se zemlja obično preporuča).
Pošto imaš haze genetiku,to će vjerojatno ići u vis pa će bit potrebno dosta prostora za "treniranje".Za koju vrstu treninga ćeš sam odlučiti,a ako nisi ništa čitao o tome,kucaj u search LST (low stress training).
Koliko biljaka...hm,ja bih dvije,a ti sad vidi :)
Saksije uzmi 10l ili veće,s tim da opet moraš odlučiti hoćeš li presađivati pred cvjetanje ili ideš od početka u velikim saksijama,ali što više zemlje,to bolje.Za oblik ti je mislim svejedno,jer ti zaista realno ne stane više od dvije biljke,pa nije nužno da budu kvadratne,ali ako biraš,biraj njih,jer će ti možda kasnije biti važan kvadratni oblik.
Za gnojiva pitaj u shopu koja bi bila najbolja.Večina koristi Hesi,a oni još imaju dvije vrste (barem ovi u mojoj blizini,ako u međuvremenu nije još nešto stiglo za što ne znam).
Ventilatori:
http://shop.emgd.hr/ventilator-ugradni-fi-100.html
http://shop.emgd.hr/catalogsearch/result/?q=Ventilator+ugradni+fi+120&x=0&y=0
http://shop.emgd.hr/catalogsearch/result/?q=Ventilator+ugradni+fi+150&x=0&y=0
Pc ventovi bi mogli također odraditi posao,samo bi trebalo dosta njih rasporediti.Čak bi možda bilo bolje s njima raditi nešto kao "propuh" u boxu,odnosno na jednu stranicu stavit nekoliko komada raspoređenih na različitu visinu (npr. na svakih 30cm po jedan) za upuh,a nasuprot njima postaviti ispušne ventove na isti način.Ja do sad nisam tako radio i bilo je teško ohladiti i cfl-ke,ali jedan drugi grower mi je ovako preporučio jer je on tako napravio i to upravo sa 250W hps-om unutra,ali ja nisam isprobao.Vjerujem da funkcionira,jer zna on šta radi :)
Još jedna bitna stvar ti je gibanje zraka u boxu,pa i za to rješi ili neki mali oscilirajući ventilator (sobni) ili pokušaj sa nekoliko pc ventova to rješiti.
Eto,nadam se da sam ti pomogao,sad je na tebi da još malo utvrdiš gradivo (pogledaj si malo i DIY kolekciju) i kreneš u realizaciju :)
Pozz
 

NoTrippin

Aktivan Član
26.04.2007
552
80
48
Stavi svih 5 sjemenki u pitare od 10ak L ili posadi 2 sjeeme u pitare od 20ak L. Da ja radim sve bi
ih posadia,al možeš kako ti paše.Pošto ti je prvi put, bolje je više zemlje, manje problema bude.

Ma možda ti je i bolja solucija da ih staviš 2, vegetiraš duže i igraš se sa njima, više češ naučit.
 

Vanzemaljac

Aktivan Član
02.01.2006
387
61
0
Bitna stvar, ako se odlucis za pc ventilatore(ili bilo koje slabije)ih je fino rasporediti,tj.sto vise njih da zrak lagano cirkulira cjelim boxom.Pri instaliranju voditi racuna da se po potrebi lako vade ili dobar pristup istima u toku grova.Redovno ciscenje im odrzava i dobre performanse(min 2 put mjesecno).

Nakon prilicno vremena(mjesec+)sam ocistio svoje ventilatore(12cm pc) nakon skidanja pola kile taloga :icon_surprised:sa istih prosjecna temperatura u boxu je pala za 3c(sad je u donjem djelu prehladnjikavo:icon_lol:).Kod mene je to lako,al sam ljen ponekad:bong7bp: :hippy:Samo istekam i izvadim,s tim da vadim i biljke koje ih pokrivaju..:costumed-smiley-027
 
Nakraju ispalo 60x40x160 (ŠxDxV) long gloss reflektori žarulja 250HPS su kupljeni i namontirani, sad još treba prigušnicu, balast, 2 vaze veće, zemlju i gnojivo (termometar, etc, sitnice) vent sam našao neki kupaonski za 100kn u gradu, al eto financije stisle....

Frend mi donio komad stiropora ko za fasadu 5cm debljine tako da ću to na pod......

Ma bit će, samo još malo keša ulovit, pa kad bude pri kraju nabacim slike
 

Vanzemaljac

Aktivan Član
02.01.2006
387
61
0
koliko si spuco za reflektor?(a tanak si vidim:eek:hno:) a da si napravio CT za razliku si mogo rjesit komplet ventilaciju(kupaonski,pc. kinezi),zemlju+bi ti ostalo za pola prigusnice,ako ne i cjelu.U prevodu imao bi sve:costumed-smiley-027
 

Vanzemaljac

Aktivan Član
02.01.2006
387
61
0
jeftino ali sta je u stvari to,moze slika?http://www.google.com/images?rlz=1C...8&source=og&sa=N&hl=en&tab=wi&biw=853&bih=557

Ako je sa staklom,onda taj ko ti prodo nije normalan,ako je ono sto mislim cjena je i realna,ako je cjena za lim bez grla onda ih tuzi:sick:

Al svejedno,ako ti plan podrazumjeva i cekanje onda sljedi zacrtani plan i djeli sakom i kapom mukom skupljenu lovicu.Stici ces do cilja(pod uvjetom da ti biljke prezive tretmane gnojivima?)puno kasnije.
Balast i lampa ti svakako trebaju+5 kg zemlje i start.Trebalo je vec da raste,pa onda skupljas lovicu za dalje,ako ti se bas radi"kako treba". :dog_walk2: