Izrada ulja od hedova prepunih sjemenki ?

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
24.11.2011
15
4
0
38
Pozdrav travoljupci.Da ne otvaram dvije teme ukratko ću se i predstaviti,red je :).
Istinski sam obožavaoc marihuane.Volim prirodu,sport,druženja,radit nesto kreativno dok sam napušen itd ...
Maru sam prvi put zapalio kad mi je bilo otprilike 21 godina bilo je to prije neke 4-5 godina kad sam se uselio kod frendova koji su vec odavno pušili.Ne znam zašto je ranije nisam probao.Nisam imao predrasude ni ništa,imao sam priliku ali jednostavno nije me zanimala.I tako ja uselim kod njih i zapalim s njima.Ne sjećam se kako mi je bilo taj prvi put ali u iducih pola godine kolko sam pušio s njima svakodnevno , razvaljivalo me tolko jako da bih morao ići u krevet iako je ekipa još tu i tek je počela igra.EEhhhhhh to su bili lijepi dani.Volio bih da,me i danas tako udara :eek:hno: ....
Zavolio sam marihuanu zbog njenog opuštajućeg djelovanja na psihu ali i na tijelo_Odlična je kod nesanice i za dobar odmor.
Ove godine sam se odlučio na outdoor grow i tako sam našao ovaj sajt trazeći upute i savjete.Proklijao sam sjemenke u vati i posadio u čaše od pola litre .Nakon toga išle su u zemlju na sajt polovicom petog meseca.Sjemenke su bile iz trave koju sam kupovao "na ulici".Bila je to trava loše kvalitete u 90% slučajeva što je bio jedan od razloga za započeti vlastiti grow.Iako sam ja počeo lagano čupkati hedove krajem osmog mjeseca službeno branje je bilo sredinom 10 mjeseca.Zahvaljujući dobrim ljudima na ovom forumu sad uživam plodove svoga rada.Kad se samo sjetim onog filinga prije nego što ću probati svoj prvi hed.Bio sam uzbuđen kao malo djete kad dobije igračku svojih maštanja. Hvala svim aktivnim članovima vutre !!!
Jedna od mojih pokojnih biljoza je totalno oprašena i puuuuuuna sjemenki.Mužjak je bio udaljen od nje 1-2 metra.Bio sam odsutan 2 mjeseca a prije polaska jedna se pokazala ženka a druga ostala nepoznata.Bilo mi je žao čupati pa sam odlučio riskirati i ostaviti.Kad sam se vratio i vidio nered koji je napravio taj mudonja došlo mi je da zaplačem.Srećom samo je ta jedna oprašena .Imao sam ih još nekoliko koje nisu bile oprašene.Najveća je bila preko 3 metra visoka.
Budući da su hedovi od te jedne stabljike puni sjemenki zanima me isplati li se od nje napraviti ulje.Pušio sam je i onako nije baš loša ali budući da imam dovoljno za pušenje okušao bih se u izradi ulja.
Koja je vrsta,ne znam.Uglavnom hibrid neki.Po radu heda i izgledu stabljike rekao bih da je odnos sativa:indica nekih 60:40 u korist sative.
Kvaliteta prilikom pušenja nije loša ali opet daleko je to od onih najpotetnijih vrsta i primjeraka.Uglavnom da je zapali neki rekreativni pušač koji zapali jednom mjesečno njemu bi bila super.
Nadam se da sam vam bar malo predočio o kakvoj kvaliteti trave se radi pa bih vas molio vaše mišljenje po pitanju izrade ulja od toga.
Od ulja ne očekujem i ne tražim da bude vrhunske kvalitete.Bio bih zadovoljan s uljem kojeg npr.malo namažeš na cigaretu i da te udari fino kad ga zapališ kao neka dobra vutra.
Isplati li se pokušati ili mi već sad netko može reći da od toga nema koristi ??????
 

He-Man

√-1 <3 π
Urednik
Moderator
31.05.2009
1.569
1.432
188
Eternia
Možeš slobodno, ali ne znam koliko ti se "isplati" raditi ulje budući da je solvent prilično skup. (Izopropilni alkohol)

Druga opcija ti je ice-hash.
 
24.11.2011
15
4
0
38
Nije bitno koliko će me novca koštati,kupit ću i kuhalo s termometrom i alkohol ako bi bilo od toga koristi u smislu da imam solidno ulje koje kad se konzumira pušenjem udara kao neka dobra vutra.
Zato sam i pokrenuo temu,vjerojatno nitko na forumu nema takvo iskustvo ali slobodno pišite i svoje pretpostavke i logičke zaključke ima li smisla ova moja ideja.
 

He-Man

√-1 <3 π
Urednik
Moderator
31.05.2009
1.569
1.432
188
Eternia
Pazi, ne možeš ti nikako promjeniti količinu THC-a u "jedinici smole" jer ona je konstantna.
Ali s ekstrakcijom kada dobiješ ulje ili hashis tada ti je ta količina THC-a koncentrirana
u manjoj količini materije (hash, ulje),... pa tako onda možeš "više THC-a" staviti u frulu.
 
24.11.2011
15
4
0
38
A mislim da cu pokusat napravit to ulje.
Ako je vutra solidna za pušenje onda mora i ulje bit dobro ako se pravilno uradi.Valjda ...
 
27.03.2010
42
5
0
44
pozz popaljivac

Evo da i tu napisem koju, vidio sam i tvoju temu ali sam znao da ces tamo procitat :)

Ma sve sta neces popusit probaj pretvorit u ulje , koliko ces dobit to nitko nezna. Bolje je iz nicega dobiti nesto ulja nego baciti u smece.
ali eto okvirno kako je meni ispalo
110g lisca + 2L alkohola se dobije prosjecno 1,7 ml ulja
lisce je od zenskih biljki i to znaci sve sto sam "trimao" tj. odrezao visak sa headova i ostalih grana.

Naravno da mozes uz lisce ubaciti i koji head za kolicinu.
 
24.11.2011
15
4
0
38
Još sam na nešto zaboravio.Jel moraju hedovi bit svježe pobrani ili mogu bit posušeni ?
Moji su ubrani prije mjesec dana.Posušeni po propisu i sad su u teglama na kjuranju već neko vrijeme.Iako tu sjemenjaru ne planiram pušit kjuram i nju jer imam tegli viška :D
 

huana.meri

Banned
Banovan
30.11.2010
1.110
7.467
258
ja bi si na tvom mjestu dao truda oko izrade finog haša, uživao bi u tom.
mislim da za ulje trebaš puno jako dobrog staffa...
:banana_rasta:
 

Z&N

Aktivan Član
27.12.2009
3.360
5.539
298
He-Man je napisao(la):
Druga opcija ti je ice-hash.

Google, YouTube, a ima i na vutri već tutorijala koliko hoćeš :icon_wink:
Ako ima puno menki, ali baš ono, puno :icon_lol: , ja bi ih odvojio prvo. Nisu baš za baciti.
:ridinghorse::cow_yellow:
 

mazar

šaman
Poznanik Foruma
28.07.2011
1.551
2.971
188
POPALJIVAČ;183123 je napisao(la):
Još sam na nešto zaboravio.Jel moraju hedovi bit svježe pobrani ili mogu bit posušeni ?
Moji su ubrani prije mjesec dana.Posušeni po propisu i sad su u teglama na kjuranju već neko vrijeme.Iako tu sjemenjaru ne planiram pušit kjuram i nju jer imam tegli viška :D

Samo onih tjedan dana sušenja na tavanu ti je dovoljno, nije ih nužno kjurati.
 
24.11.2011
15
4
0
38
zlo&naopako - upoznat sam sa načinima izrade haša,pogledao sam dosta materijala.Sjemenki ima stavrno puno.Pretpostavimo da imam na hrpi te hedove u kojima su sjemenke.Otprilike kad bih očistio sve sjemenke iz hedovine sigurno bi ta hrpa nakon toga bila za 30-40 % manja nego je sad.Eto,onda možeš pretpostavit kolko je tu sjemenki.Naravno da ću ove veće i naoko bolje sjemenke odvojiti i sačuvati ali za svo sjeme očistiti trebalo bi puno živaca i vremena.Neznam koliko imam te hedovine u gramima,ali ona tegla od marmelade je puna do vrha.(hedovi su nabijeni u teglu kolko se god moglo nabit i taman bude puna tegla).Tegla je zapremnine 1 litar bar ja mislim.

Ovakva...
images
Vagu nemam,neznam gramažu ali ima toga količinski dosta.
 
13.08.2009
12
6
0
53
Moje mišljenje je da izmelješ sve i stabljike i lišće i sjemenke i to sve prokuhaš u vodi i nakon toga staviš u mlijeko i lagano kuhaš nekih 20 minuta.... iskoristio si apsulutno sve od biljke i dobio si , po meni, genijalnu stvar. piješ mljeko a pere te strava....
za ulje je potrebna kvalitetna pljuga i alkohol kosta puno i idu samo hedovi koliko sam upoznat, a s ovim iskoristiš apsulutno sve od biljke.
 
24.11.2011
15
4
0
38
ULJE ili HASH ???

cevolaen -
Probao sam to mlijeko.Nisam bio oduševljen radom.Skoro pa nisam ništa ni osjetio.Jedini filing je bio lagani relax i opustanje mozdanih vijuga,ali nista intezivno.Tako da to mlijeko smatram bacanjem vutre.
Ne isključujem ni vlastitu pogrešku dok sam to kuhao.Možda je bila previsoka temp.pa sam uprskao stvar i zato nije djelovalo a možda sam zaspao prije nego je počelo djelovati.Znači.kad sam popio takvo mlijeko čekao sam još neka 2 sata da počne djelovati ali nisam baš primjetio neki efekt.Budući da je već bilo kasno i vrijeme za spavanje otišao sam u krevet.Možda je tek počelo djelovati nakon što sam zaspao,možda sam trebao još sačekati...Ne ,znam.uglavnom to je moje jedino iskustvo s kuhanjem mlijeka i marihuane zajedno i moram priznat da sam bio razočaran.Hedovina je bilasvježe ubrana,masna i puna kristala.Stavio sam punu šaku hedovine na 2-3 dcl mlijeka.
Kad sam otvarao temu mislio sam isključivo radit ulje.Hash mi nije uopće pao na pamet.Ovi vaši prijedlozi da radim hash su me također zainteresirali.Budući da nemam iskustva u izradi hasha ni ulja a također nisam to dvoje nikad ni konzumirao, molim vas recite što bi vi radije napravili.Pretpostavimo da sve potrebno imate.Znači imate tu moju hedovinu,imate sve uvjete za izradu hasha ali i za izradu ulja.Rekao sam već da nisam nikad pušio ni hash ni ulje(ako izradim ulje ne moram ga ga isključivo samo pušenjem konzumirati,može i oralno ili na drugi neki način,samo je bitno da je potentno i da djeluje).
Meni je dakle cilj od ove hedovine napravit što bolju i potentniju materiju koja sadrži što veću koncentraciju THC-a i da ima što jače djelovanje kad se konzumira bilo da je to stond ili high,nebitno je.Nije važna ni težina postupka ni potrebna sredstva samo želim dobit dobar kvalitet.Da ostvarim taj cilj mislim da je logično da ulje napravim jer kad se hash radi u hedovini ostane velik dio THC-a s samo se odvoje oni kristali koji otpadnu mješanjem u ledenoj vodi.
Kod izrade ulja po mom mišljenju bolje ću iskoristit tu hedovinu nego u slučaju hasha.Ovo su samo moji zaključci i treba mi pomoć,sva mišljenja i komentari su poželjni.Što bi radili da ste na mom mjestu.ULJE ili HASH ????
 
27.03.2010
42
5
0
44
Evo ti moje misljenje
ulje - treba alkohol i malo se zajebavat sa kuhanjem - dosta skupo , ulje mozes lizat ili pusit , teze ce te netko otkriti
hash - trebas led, vrecice i vremena - jeftinija varijanta ali samo ga mozes pusit

U principu i od jednog i drugog dobis cisti THC koji ti trazis samo je stanje konzumiranja drukcije :icon_lol:
 

Sekach

Tekst kojim se isticem
30.07.2010
797
149
63
Hash se moze koristiti za puno vise toga od samog pusenja...

Moze se koristiti kao dodatak maslacu nakon cega dobiva puno primjena... Moze se ubaciti u mlijeko... Takoder se moze ubaciti u bilo koje jelo(najcesce kolace) i tako pojacati dozivljaj...
 

mazar

šaman
Poznanik Foruma
28.07.2011
1.551
2.971
188
Sekach je napisao(la):
Hash se moze koristiti za puno vise toga od samog pusenja...

Moze se koristiti kao dodatak maslacu nakon cega dobiva puno primjena... Moze se ubaciti u mlijeko... Takoder se moze ubaciti u bilo koje jelo(najcesce kolace) i tako pojacati dozivljaj...

A možeš i ulje na taj način koristiti
 

NoTrippin

Aktivan Član
26.04.2007
552
80
48
I nemoj bacat te sjemenke šta izvadiš, stavi ih sa strane pa imaš šta za grickat ili posut po salati, ili samo umočiš žlicu u med i prođeš po sjemenkama, nešto jako fino:chef2:
 
24.11.2011
15
4
0
38
Pozdrav svima,
Odlučio sam napraviti hash.Skužio sam uglavnom što je bit pa sam to namjeravao napraviti ovako.

1.sve hedove počistiti od sjemenki
2.hedove odvojiti od grančica što je više moguće
3.malo rukom usitniti hedove
4.nakon toga hedove ubaciti u shaker(za mljevenje voća i pravljenje frapea) i naliti vode
5.sve to usitniti
6.tu smjesu vode i hedova koju smo dobili preliti u drugu posudu i ubaciti u zamrzivač
7.kad se to skroz zamrzne izvadit i ubacit u 2 plastične vrećice
8.onda sve to omotati u neku krpu i dobro istući velikim čekićem dok se skroz ne smrvi u ledeni prah
9.nakon toga taj prah iz vrećice istresemo u SHAKER malo vode dodat po potrebi i miješat 20 min (dodavat leda ako treba)
10.onda to sve nakon što se otopi procijediti po želji i sacekat da se nataloži u posudi...
11.vodu cu isisati pomoću šprice ili slamke,snać ću se već nekako

kasnije cu ga kad se malo prosuši vjerojatno zamotati u najlon i papir i u toster ubacit.....

Onda,kako vam izgleda ,je li ovo ispravno ?