Kada idioti pisu gluposti..

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

weed_master

Banned
Banovan
04.04.2009
43
1
0
35
Citajuci tekst na droge.hr o marihuani natjeralo me da i ovdje postam, jer taj post je slozen ocito, bez ikakvog iskustva o marihuani...

ZELENA TRAVA ZABORAVA

Da je trava (zelena ili malo manje zelena) vrlo opasna droga zna vrlo malo ljudi. Između onih koji znaju što je joint i kako razorno djeluje na karakter mladog čovjeka - nalaze se i bivši ovisnici. Oni gledaju narko svijet na drugi način, rekao bih zreliji po pitanju droga nego ostali. Teška iskustva i pogled s rubova života otvaraju im neka nova saznanja i zbog toga su iskustva ovisnika dobra komponenta u zaključcima o narko temama. U razgovorima o djelovanju marihuane mnogi od njih smatraju je velikim zlom.

Američki kriminolog Eliot Meibl, uz konstataciju da je maruhuana opasna, dodaje da je to vrlo podmukla droga. Podmukla je zato što prevari! Problem je sljedeći; Nekoliko jointa zaista neće prouzročiti veće štete i zbog toga je ukorijenjeno mišljenje da je to „laka“ neopasna droga, posebice i zato što je ovisnost o marihuani rijetka. Međutim, duži period pušenja marihuane pretvara se u trajnu i nenadoknadivu štetu. Shema je poznata; zbog oštećenja kratkoročne memorije počinju problemi u školi, slabe ocjene, izostanci, društvo koje puši joint odvaja se od šire skupine.
Slijede sastajanja po parkovima napuštenim gradilištima i skrivenim prostorima. Grupa postaje kompaktna, svi ostali ne valjaju, roditelji su glupi, profesori su glupi... samo njihovo društvo vrijedi. Povlačenje u grupu rezultira i drukčijim ponašanjem, oblačenjem. Često se dagađa napuštanje škole. I sada ono najvažnije; događa se promjena karaktera; trajno se gube radne navike, pušač marihuane odbija svaku obvezu i svaku odgovornost. Postaje nepouzdana neodgovorna osoba prema sebi i prema drugima. Cijela priča odvija se polako kroz vrijeme adolescencije kad je psiha najranjivija, postupno se, teško primjetno ali sigurno, karakter mijenja i marihuana pretvara mladog čovjeka – u neradnika. Zato je podmukla. Ukoliko prestane s marihuanom i ne krene dalje stazom droga, zbog gubitka radnih navika – bivši pušač marihuana ostaje zauvijek slab radnik, slab u svakom poslu, nezadovoljan sobom i svojim okružjem. Ako krene dalje, prema heroinu – još gore!

Žalosno je, ali istinito da veći dio naših stručnjaka o dugoročnom djelovanju marihuane na adolescente – ili ne zna ili zanemaruje taj važan aspekt. Događa se (pa i u TV emisijama, dr. Torre, dr. Perasović...) olako i neodgovorno ocjenjivanje marihuane samo po kratkoročnom konzumiranju. Međutim, nepoznavajući pogubno djelovanje marihuane kroz duži period na mlade osobe - neodgovornim izjavama kao što je Perasovićeva „da je joint manje opasan od mlijeka“ – oni čine velike štete u javnosti. Mnoge majke i očevi neće se zabrinuti kad otkriju da im se dijete drogira marihuanom. Dogodit će se velike štete, čak i ako ne krenu stazom droga dalje. Takav pristup „stručnjaka“ rezultat je površnih i subjektivnih ocjena bez ozbiljnijih proučavanja i prakse u narko miljeu. Dovoljno je pogledati bezvoljne i napušene mladiće i djevojke kojima je zabava, glazba i površna komunikacija jedini interes u životu. Ništa drugo njih ne zanima!

Dobro bi bilo da ti vrli stručnjaci upitaju kojeg malo inteligentnijeg bivšeg ovisnika; što je marihuna? Vjerojatno nisu htjeli upitati kao što nije pitao ni naš predsjednik Mesić kad je svećano otvarao tvornicu duhana (čitaj: tvornicu smrti) u Kanfanaru. Sramota!

Često se čuje da su neki doktori, inžinjeri, odvjetnici ... pušili marihuanu, pa ipak uspjeli u životu. To je točno, ali to su izuzetci. Ona golema većina pušača jointa životari na marginama društva - prečesto na grbači svojih roditelja ili na socijalnoj skrbi.

Netko reče da svi mi imamo na dlanu čitav svijet. Imaš ga i ti, mladi čovječe – učini sa svojim svijetom što želiš – ali ne uzimaj joint u ruku – ne isplati se!

Opatija, veljače 2009., Saša Radović.ž

Užas..totalni užas..koliko ja znam tinejdera koji puse travu vec 2 godine ili vise, a imaju dobre ocjene u skoli,nikad pali razred,ne markiraju,vole svoje roditelje,postuju profesore...WTF sa velikim oproštenjem, ovo što je napisao saša je čista glupost.
vaše misljenje?
 
15.04.2009
25
0
0
44
Paaa, ovaj Sasa ocigledno nikad nije probao , nego je samo pricao sa nekim ko jeste, ili cak sa nekim ko zna nekog ko jeste.... toliko...


a dali je grass putt ka tezim stvarima? ....ne znam za druge, ali meni je itekako bio!
 

Grasak99

Aktivan Član
26.03.2009
124
8
0
45
Prije 18. godine zivota ne smije se konzumirati droga. Tocka.

Cesti problem ovakvih tekstova je spominjanje mladih (maloljetnika) u kontekstu zloupotrebe droge. To je rezultat nesredjenog crnog trzista i tog problema nebi bilo da se primjeni ovakav recept:
-kanabis dekriminaliziran za osobe starije od 18 godina zivota
-kupnja moguca u specijaliziranim trgovinama
-drzavno kontrolirani uzgoj i prerada za prodaju u tim trgovinama
-dopustena sadnja max 10 biljaka, od toga 5 u cvjetanju
-kazne za dilanje legalnih i ilegalnih droga NAJMANJE 10g zatvora
-strogo provodjenje zabrane konzumacije droga (duhan, alkohol, kanabis) za maloljetnike uz drakonske kazne onome tko im proda u trgovinama (novcane pravnim osobama u rangu 100 000kn pa prema vise+zatvorske odgovornim fizickim osobama u pravnim osobama za ponovno krsenje)
-maloljetnici ulovljeni u krsenju zakona bi prvi put prosli s opomenom, a za ponovljeno hvatanje bi bili testirani na droge svaka 2 tjedna do punoljetnosti, a roditelji bili novcano kaznjeni visokom jamcevinom koja bi im se vratila nakon punoljetnosti djeteta ako ono nebi bilo ulovljeno opet ili bilo pozitivno na testu. U slucaju pozitivnih rezultata tada bi ta jamcevina isla drzavi.
-testiranje bi bilo provodjeno i na duhan i alkohol uz ostale droge
-medicinska upotreba kanabisa i ostalih ilegalnih droga koje imaju medicinsku iskoristivost (LSD u psihoterapiji npr)
-kvantificiranje "utjecaja" od droga za vozace koji budu uhvaceni u prometu od strane policije da to zbilja budu ulovljeni vozaci koji voze pod utjecajem, a ne netko tko je pusio prije 3 dana ali zbog nazadnih uredjaja on ispadne nadrogirani vozac


To ovako iz glave :)

Mogli bi napraviti jedan topic gdje bi mogli predlagati stavke za svoj zakon o kontroli upotrebe i zloupotrebe droga! Netko navede (kao ja gore) moguce stavke zakona i o tome se moze raspravljati i usvajati one prijedloge koji su dobri i argumentirani! Tako bi se mogao iskristalizirati nekakav predlozak zakona koji bi bio podloga za mogucu organizaciju za reformu sadasnjih zakona na podrucju drzava bivse juge.
 

Beyond

Vutra Veteran
07.08.2006
1.948
334
0
38
Svaki tekst sa droge.hr je žešći bullshit. Isto kao i kod većine udruga koje se "bore" protiv ovisnosti lažu o drogama koliko to maksimalno mogu. Ne biraju sredstva za postizanje cilja svoje ideologije i zato nisu u stanju sagledati i prihvatiti objektivnu istinu.
A trava kao trava djeluje na svakoga od nas različito ovisno o našem mentalnom i duhovnom stanju, tako da su varijacije djelovanja i posljedica moguće, ali ovo što rade te udruge nema veze s vezom jer se temelje na ideologiji da su sve droge loše i ne biraju sredstva da ljude u to uspiju uvjeriti. Činjenice izokreću, o drogama kreiraju mišljenja i govore kroz filter svog uma koji ima svoj jasan cilj, i u najboljem slučaju uzimaju u obzir samo priče bivših narkomana koji krive travu za svoj pad, makar ništa od toga nije bazirano na objektivnoj istini i znanstvenim činjenicama već samo na osobnom mišljenju koje je takvo kakvo jest zbog brdo različitih razloga i samouvjerenja.

Što se tiće maloljetnika oni su omiljeno sredstvo kojim se služe u anti-droga popagandama. Kao da samo oni postoje na svijetu i samo oni uzimaju droge. Jedina pomoć koja njima može koristiti je ozbiljan razgovor baziran na činjenicama i mogućim posljedicama, a ne na bezočnim lažima i zabrani. Zabranjeno voće (i još tome nepoznato) je najslađe. Maloljetnik mora znati opasnost, a kad to zna nitko nemože biti odgovoran za njegova nedjela prema samome sebi. Svatko je gospodar svog života, pa i maloljetnik. Zabrana nečega kao što je droga samo kreira crno tržište, ali još uvijek je tržište, samo crno, ne riješava nikakve probleme. Možda se globalno time i smanji konzumacija ali to je zbog straha od zakona. Šteta što su ti maloljetnici (općenito gledajući naravno) tako tupoglava stvorenja, ali nitko ih nemože kriviti. Umjesto da se gleda to kako droge štete maloljetnicima i kako zato moraju biti ilegalne, trebalo bi gledati kako zaštititi maloljetnike a da se odraslima ne uskraćuje sloboda zbog njih.
 
29.01.2008
26
2
0
34
Pa naravno, da ne lažu o drogama bile bi legalne.
Ne, nekima je u interesu da su droge ilegalne pa i jesu, sa stajalista razuma i individualne slobode, nema niti jednog razloga zasto bi bilo koja supstanca (koja nije kemijsko oruzje) bila ilegalna.
Ne samo da lazu nego oni kojima lazu slijepo vjeruju u to, pa onda mene krenu uvjeravat... presmijesno... a nemos nista, sta god da kazes imaju uvjezbani odgovor.. koji je naravno laz.. a sta ces...
 

elephant0r

Vutra Veteran
17.09.2007
1.495
59
0
39
to je onaj soj poremecenih ljudi koji jos uvijek vjeruje da ako neki drugi covjek ne dijeli njihovu viziju postojanja nije normalan i opasan je po svoje zdravlje..

a koliko su oni opasni i naporni nece biti ni najmanje svijesni sve dok ne pokusaju nekog namazat svojim mentalnim proljevom na pre agresivan nacin pa im eksplodira u facu :2flip:

nismo mi ti koji pokusavaju navuc cijeli svijet na marihuanu... oni su ti koji pokusavaju navuc cijeli svijet na njihovu ideologiju postojanja, to je savrsen zlocin.. napad je savrsena obrana.. stalno kvocaju svojim lazima, jer znaju da cim zasute istina ce se sama pokazati.

iz ovoga meni je sasvim jasno tko je tu opasan po koga..
 

majkl

Aktivan Član
09.07.2009
65
11
0
39
katanom protiv droge, droge hr i templara
slobodnih zidara i politichara...
problem je shto su aktivisti marihuane obichno prenapusheni da bi ishta napravili, filozofirat i srat u svako doba dana, al ustat se iz kaucha ipak malo teže :)

ratovat che ljudi s dushom protiv ljudi bez i makar ispushe, njihova che djela odzvanjati u vjechnosti... samo je pitanje vremena, promjena je neizbježna.
Ustat če narod i tražit svoja ljudska prava, osnovnu slobodu, pravo da uzgojim i zapalim svoje.
mamicu im!
 

djunga

Aktivan Član
23.07.2008
66
5
0
48
Evo sta je ideologija.Kad su pitali jednog mudraca sta misli o demokratiji;rekao je,demons and crazy,u prevedenom znacenju ludaci glasaju za demone.Dok to ljudi ne shvate nema nam vajde i trava ce biti zabranjeno voce.
 

Avantura

kontrolor leta
Prijatelj Foruma
17.10.2008
3.867
2.555
228
Slijede sastajanja po parkovima napuštenim gradilištima i skrivenim prostorima. Grupa postaje kompaktna, svi ostali ne valjaju, roditelji su glupi, profesori su glupi... samo njihovo društvo vrijedi...
Pa budale,ovo je zato jer su oni to napravili zabranivši je!Normalno da se "sakriješ" da nemaš sukob sa zakonom,normalno da nečeš pušiti u svakoj grupi i pred profesorima...jer češ biti drukan starcima,i još puno toga!!!Zabrane,naprave problem jer izmisle zakon i onda optužuju uživaoce ili kako već da skreču u pogrešni smjer!
A ne kužu ko misle pušiti ili bilo šta da če i dalje to raditi jer je to njegovo pravo slobode i izbora i nitko mu to ne može zabraniti.
Ma nab..em sve seratore skupa s onima ko ih plača za to!
 

Stoned_Grower

Aktivan Član
29.06.2009
63
12
8
45
Ljudi imaji pravo da iznesu svoje misljenje-pogresno ili ne...
Ovo je moje: TRAVA JE JEDINI LIJEK PROTIV DROGE!!!!!

ReSpEcT
 

majkl

Aktivan Član
09.07.2009
65
11
0
39
genijalno :) gica bi treala bit legalna, ak iz ni jednog drugog razloga onda zato što ona omogučuje chovjeku da on nakratko zaboravi na brige i probleme i sagleda situaciju iz daljeg kuta. A sad... nekad je potrebno sagledavati situaciju chesche nekad rijeđe, to ovisi od situacije do situacije. :))
Problem je što nekim mochnicima neodgovara da ljudi sagledavaju situaciju, kao što im ni nepaše da se nađe univerzalni ljek, jer kak bi quark reko "nema profita u tome", a novac je moch... Mauna takođe sadrži moć pa svejedno netraži dushu drugih. Problem je shto debela riba nikad nije zadovoljna svojom debljinom, teži da bude sve vecha i vecha. To je prirodno stanje debele ribe. Živla demokracija! hm... ako preko 50% ljudi kaže da za gicu, neznachi li to da je onda demokratski izglasana lega, lega, legalizacija???
hehehe

zamisli taj podhvat, peticija sa 3 miliona potpisa... :)))
 

brend

Power of Marihuana
04.06.2005
323
25
0
49
Odakle pravo Sasi Radovicu da pise ovakav clanak ?Ko je on uopste????
Odakle mu pravo da pise neistine???
Dokle vise da nas "informisu" nestrucna lica koja vutru nisu ni videla a kamoli da znaju sta je to?
 

pav1337o

Aktivan Član
14.09.2009
91
16
0
41
nekima je u interesu da su droge ilegalne

Tu si apsolutno u pravu, a ja imam i dokaz.
Naime...kazneni zakon kaže:

"...tko neovlašteno proizvodi, koristi, dijeli, prodaje, prenosi itd itd..."

Mislim da boldana riječ sve govori.
 

pav1337o

Aktivan Član
14.09.2009
91
16
0
41
Ajmo kontra!

Vekija, trava(rica), piva

Da je alkohol (žestok ili malo manje žestok) vrlo opasna droga zna vrlo malo ljudi. Između onih koji znaju što je alkohol i kako razorno djeluje na karakter mladog čovjeka - nalaze se i bivši ovisnici. Oni gledaju alko svijet na drugi način, rekao bih zreliji po pitanju droga nego ostali. Teška iskustva i pogled s rubova života otvaraju im neka nova saznanja i zbog toga su iskustva ovisnika dobra komponenta u zaključcima o alko temama. U razgovorima o djelovanju alkohola mnogi od njih smatraju ga velikim zlom.

Američki kriminolog Eliot Meibl, uz konstataciju da je alkohol opasan, dodaje da je to vrlo podmukla droga. Podmukla je zato što prevari! Problem je sljedeći; Nekoliko piva zaista neće prouzročiti veće štete i zbog toga je ukorijenjeno mišljenje da je to „laka“ neopasna droga, posebice i zato što je ovisnost o pivi rijetka. Međutim, duži period ispijanja pive pretvara se u trajnu i nenadoknadivu štetu. Shema je poznata; zbog oštećenja kratkoročne memorije počinju problemi u školi, slabe ocjene, izostanci, društvo koje pije odvaja se od šire skupine.
Slijede sastajanja po parkovima napuštenim gradilištima i skrivenim prostorima (jer se alkohol NE MOŽE legalno kupiti u dućanu, a svi koji još idu u školu su maloljetni). Grupa postaje kompaktna, svi ostali ne valjaju, roditelji su glupi, profesori su glupi... samo njihovo društvo vrijedi. Povlačenje u grupu rezultira i drukčijim ponašanjem, oblačenjem (najčešće sotonistički - zatvoriti M.Mansona). Često se dagađa napuštanje škole. I sada ono najvažnije; događa se promjena karaktera; trajno se gube radne navike, ispijatelj alkohola odbija svaku obvezu i svaku odgovornost. Postaje nepouzdana neodgovorna osoba prema sebi i prema drugima. Cijela priča odvija se polako kroz vrijeme adolescencije kad je psiha najranjivija, postupno se, teško primjetno ali sigurno, karakter mijenja i alkohol pretvara mladog čovjeka – u neradnika. Zato je podmukao. Ukoliko prestane s pivom i ne krene dalje stazom alkohola, zbog gubitka radnih navika – bivši pivopija ostaje zauvijek slab radnik, slab u svakom poslu, nezadovoljan sobom i svojim okružjem. Ako krene dalje, prema rakiji – još gore!

Žalosno je, ali istinito da veći dio naših stručnjaka o dugoročnom djelovanju alkohola na adolescente – ili ne zna ili zanemaruje taj važan aspekt. Događa se (pa i u TV emisijama, dr. Torre, dr. Perasović...) olako i neodgovorno ocjenjivanje alkohola samo po kratkoročnom konzumiranju. Međutim, nepoznavajući pogubno djelovanje alkohola kroz duži period na mlade osobe - neodgovornim izjavama kao što je Perasovićeva „da je alkohol manje opasan od mlijeka“ – oni čine velike štete u javnosti. Mnoge majke i očevi neće se zabrinuti kad otkriju da im se dijete opija pivom. Dogodit će se velike štete, čak i ako ne krenu stazom alkohola dalje. Takav pristup „stručnjaka“ rezultat je površnih i subjektivnih ocjena bez ozbiljnijih proučavanja i prakse u alko miljeu. Dovoljno je pogledati bezvoljne i pijane mladiće i djevojke kojima je zabava, glazba, (TUČA) i površna komunikacija jedini interes u životu. Ništa drugo njih ne zanima!

Dobro bi bilo da ti vrli stručnjaci upitaju kojeg malo inteligentnijeg bivšeg ovisnika; što je alkohol? Vjerojatno nisu htjeli upitati kao što nije pitao ni naš predsjednik Mesić kad je svećano otvarao tvornicu duhana (čitaj: tvornicu smrti) u Kanfanaru. Sramota! (ali i dalje je legalan duhan)

Često se čuje da su neki doktori, inžinjeri, odvjetnici ... pili alkohol, pa ipak uspjeli u životu. To je točno, ali to su izuzetci. Ona golema većina pivopija životari na marginama društva - prečesto na grbači svojih roditelja ili na socijalnoj skrbi.

Netko reče da svi mi imamo na dlanu čitav svijet. Imaš ga i ti, mladi čovječe – učini sa svojim svijetom što želiš – ali ne uzimaj pivu u ruku – ne isplati se!

Bjelovar, rujan 2009., pav1337o

Ajde sale, ***** te neobrazovanog, daj komentar na ovo...
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.