Kako gajiti Jack Herer?

Hempatia Soma Seeds Herbies Headshop
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
09.03.2011
13
1
0
35
Cao,volela bih znati sta je sve potrebno za indoor jack herer-a.Brat mi je kupio neke semenke Jack-a u Holland,pa ako mi mozete pomoci nekako,hvala.
 

Data

Aktivan Član
13.05.2010
226
264
43
43
Dobrodošla!
Pokušaj pretražit forum.U nekom dnevniku uzgoja možda ima i Jack-a, ako nema, nema veze sve to što pročitaš u dnevnicima možeš primjeniti i kod sebe.U biti je bitnije kakav prostor imaš nego sjeme...sretno:)

live long and prosper
 

slobodan

Aktivan Član
16.08.2010
329
70
0
73
pozdrav djinaa
sad kad bi krenuli da ti pisemo sutra bi zavrsili...
prvo moras znati koliko semena oces posaditi,na osnovu toga pravis box,pa na osnovu boxa ubacujes rasvetu,pa ventilaciju,filter... zatim odabir zemlje,gnojiva...
e sad ako neces nista od toga sama da pravis imas i da kupis gotove boxove sa svim potrebnim za uzgoj...
 
09.03.2011
13
1
0
35
Pa ako se 10 semenki dobija u pakovanju,prvo bih posadila 5,pa posle jos 5...Za grow box ne brinite,imam sve sto je neophodno,od svetla,preko ventilatora,zemlje,tajmera i ostalih zezalica heheheheh =]]]]]
 
09.03.2011
13
1
0
35
Medium GrowBox

GrowBox dimenzija 90x60 i visine 160cm, veoma je pogodan za gajenje biljaka na malom prostoru. Dovoljan da u njega komotno stane 8-10 biljaka, ovaj mali GrowBox je idealno rešenje za uzgajivače koji imaju malo prostora za uzgajanje i sve one kojima više od toga i nije potrebno.

GrowBox-ovi vam omogućavaju da sa lakoćom kontrolišete dan i noć, jer oni ne propuštaju spoljašnje svetlo unutar GrowBox-a niti svetlo iz GrowBox-a može da izađe izvan.

Uz pomoć GrowBox-a kontrola temperature i vlažnosti vazduha je takođe olakšana, jer je prostor na kome ona treba da se kontroliše znatno manji.

Sve ostalo je takođe mnogo lakše kontrolisati, npr. mirisi, insekti, CO2, u ovoj sobnoj verziji staklene bašte.

Spoljni zidovi GrowBox su napravljeni od veoma izdržljivog crnog najlona koji ne propušta svetlost (bilo spolja ili unutra), a sa unutrašnje strane zidovi su specijanom mylar folijom koja REFLEKTUJE 98% SVETLOSTI. Unutrašnji zidovi osim što sjajno reflektuju svetlost, takođe su i vodootporni.

Ceo GrowBox se drži na metalnoj konstrukciji, a na krovu ima i specijalne šipke koje vam omogućuju sa lakoćom da okačite svetla i filtere (po potrebi).

GrowBox takođe raspolaže mnoštvom patenta kojima se sa velikom lakoćom otvara i zatvara.
Na krovu ima specijalno napravljen otvor za izlaz za filter ili samo ventilator, dok na dnu ima takodje jedan manji otvor (10cm) koji se može iskoristiti kao ulaz za vazduh ili izlaz za kabolve. Gornji otvor ima užad kojima se lako pričvršćuju izduvni ventilatori, a na dnu GrowBox-a se nalaze tri otvora kroz koje sa lakoćom ulazi vazduh.

GrowBox ima još jednu neprevaziđenu pogodnost a to je duplo dno, koje vam omogućava da GrowBox bez sekiranja stavite na bilo kakvu podlogu i da ste bez brige u slučaju da vam se izlije malo vode.

GrowBox ove veličine je savršen za sisteme od 250W i 400W, a takodje je veoma pogodan za kloniranja.
Ovaj mali GrowBox je takođe pogodan i za sisteme od 200W.

Ceo GrowBox se može sklopiti za manje od 20 minuta, a dolazi zapakovan u braon kutiji veoma malih dimenzija! Nikakav alat nije potreban za sastavljanje!

Uz ovaj GrowBox su vam takođe potrebna svetla za gajenje, i ostala prateća oprema.

Cool Tube φ120

Napravljen od Pyrex(R) staklenih cevi i metalne konstrukcije nerđajućeg čelika.

Pomaže u kontrolisanju temperature u vašoj prostoriji za gajenje. S obzirom da HPS a pogotovo MH sijalice dostižu ogromne radne temperature, i time vam onemogućavaju da stavljate vaše biljke blizu ili direktno ispod njih. Cool tube rešava taj problem tako što se postavi cevni ventilator (ne mora biti istog prečnika kao Cool Tube dok god se koriste reduceri) na jedan kraj Cool Tuba da duva i hladi sijalicu i ujedno izbacuje topao vazduh iz sobe za gajenje. Ovakvim metodom topao vazduh nikada ne dođe ni blizu vaših biljaka već samo prođe kroz staklenu cev.
Visoke temperature prouzrokovane sijalicom mogu znatno da štete biljkama a čak i da im ostave "plikove" po listovima.

Cool Tube ima još jednu veliku prednost, a to je kod korišćenja CO2. Ukoliko ubacujete CO2 u vašu baštu, Cool Tube je pravo rešenje za rashlađivanje vaše bašte, jer ne vadi CO2 iz vaše bašte koji je preko otreban vašim biljkama a ujedno i skup da bi se tek tako izbacivao.

Ovaj mali Cool Tube ima jedan unutrašnji reflektor, i ima krilca kao spoljašnje reflektore koji zajedno u kombinaciji rasprostiru ravnomerno svetlost.

Cool tube ima ugrađene kukice za veoma jednostavno kačenje, a može da se koristi horizontalno ili čak vertikalno.

Na sebi ima E40 navoj i prihvata sve HPS i MH sijalice, svih jačina.

Par Easy-Roller Nosača

Easy-Roller nosači su veoma jednostavan način da okačite vaše reflektore.

Nose do 5kg težine svaki, i omogućavaju vam da podižete i spuštate vaša svetla bez ikakvih poteškoća. Imaju automatsko zaustavljanje tako da ih samo namestite na željenu visinu i ona tu stoje.

Mnogo su pogodniji od lanca jer kad ih morate svaki dan podizati to činite jednim pokretom.

MH 400W

Sijalica za prvi period uzgajanja, za period vegetacije vaših biljaka!

HPS 400W

Sijalica za period cvetanja vaših biljaka!

Prigušnica 400W

Prigušnica od 400W sa upaljačem, povezana sa reflektorom i ima kabla koji se uključuje u standardnu sobnu utičnicu!

Izbor Supstrata

Supstrat možete da birate i on zavisi od vašeg načina gajenja:

Zemlja 70L Klasmann Deilmann PotGround H
Coco Treset 70L Neopeat (2 komada)
Hydroton 50L

8 Koko Starter Diskova

Koko diskovi su savršeni za startovanje vaših biljaka. Potapanjem u vodu diskovi narastaju i u njih ubacujete naklijana semena biljaka koje želite da gajite. U njima biljka razvija korenje i kad je korenje dovoljno razvijeno da izbija kroz mrežaste zidove diskova, ono se sa lakoćom prebacuje u Kokos Kocke.

Ventilator φ120

Ventilator se postavlja na krov MylarBox-a tako da uvlači vazduh kroz cool tube i preko AluFlex creva ga izbacuje iz MylarBox-a. Ovime se takođe postiže cirkulisanje vazduha u MylarBox-u.
Topao vazduh se penje nagore, dok hladan vazduh ostaje dole. Otvori na dnu MylarBox-a omogućavaju da se hladan vazduh uvuče u box.

Ovaj ventilator obezbeđuje vašim biljkama uvek svež vazduh, i spušta temperaturu u MylarBox-u.

Merač temperature i vlažnosti vazduha

Merač temperature i vazduha veoma precizno pokazuje temperaturu u °C i °F i vlažnost vazduha u procentima. Merač takođe ima i memoriju i pamti najvišu izmerenu temperaturu i vlažnost vazduha kao i najnižu izmerenu temperaturu istih. Uz pomoć ovog merača možete saznati najvišu temperaturu koja se stvorila oko vaših biljaka i pokušati je smanjiti po potrebi. Takođe je jako dobro znati i najnižu temperaturu koja nekada može da ode veoma nisko noću ili kada su ugašena svetla.
Pored toga što pokazuje temperaturu i vlažnost, ima na sebi i sat sa datumom, kao i alarm.

Tajmer za svetla i ventilator

Mehanički tajmer pomaže kod podešavanja vaših svetala i pali ih i gasi umesto vas, pritom lišući vas veoma neugodnog posla. Mehanički tajmer radi na pricipu 24 sata vrti jedan te isti program. Ima žljebove koji svaki pojedinačno o beležava 15 minuta, i koji kad se pritisnu pale tajmer.

Ovim tajmerom možete sa lakoćom povezati svetla da vam rade 12 sati i da budu 12 sati ugašena, ili da vam rade 18 sati i 6 sati budu ugašeni, ili već po potrebi. Sa obzirom da tajmer možete opteretiti i do 3500W, na njega možete povezati i produžni kabl i tako u isto vreme sa vašim svetlima paliti i ventilatore po potrebi.

Ovim tajmerom takođe možete povezati i pumpu za vodu, i staviti vaše biljke da se zalivaju po par sati svaki dan, i tako uprostiti sebi i zalivanje.

Ako pustite mašti na volju mnoge stvari se mogu regulisati tajmerima i tako možete da napravite najprofesionalniju baštu koja malte ne sama sebe gaji!

LeMaGro GROGREEN Djubriva

U kompletu dobijate i vrhunsko đubrivo Belgijskog proizvođača. Tri kese, posebno đubrivo za početak, listanje, i cvetanje!
 
  • Sviđa mi se
Reactions: HazeSeeker

slobodan

Aktivan Član
16.08.2010
329
70
0
73
pa tu imas skoro sve...
samo djubrivo uzmi drugo posto je ovo lose...
i uzmi da gajias u zemlji i u nju dodaj 25%perlita i 10%vermikulita. klijanje bolje odradi u obicnom toalet papiru,pa kad pusti klicu u case od 0,5l pa nakon 10 do 15 dana u posude od 10l...
od djubriva koristi hesijev komplet i nemas brige... ct povezi na onu turbinu... a ubaci i neki slabiji ventilator za ubacivanje svezeg vazduha. trebace ti jos jedan ventilator koji ce da mesa vazduh unutar boxa a i u kasnijem periodu carbon filter zbog mirisa...
 
09.03.2011
13
1
0
35
Thanks so much ppl,nadam se da ce biti sve ok...Dosta ste mi pomogli,hvala zaista puno =]]]
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.