Kako ispraviti štetu nastalu odsecanjem bočnih listova u vegetaciji

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

zlavjestica

Superstrpljiva neurotichna konsultantica
Poznanik Foruma
12.05.2012
1.026
1.566
188
sorry tebi..nisam mislila da nisi chitao...samo znam trgovce + mnogi grow shopovi imaju zaposlenike koji nisu adekvatno obucheni i/ili upucheni...

nego..imash li moguchnost smanjivanja tog prostora ? nekakav paravan improvizirati ( okvir od letvica+folija ) ili neshto?
jer..zaista je nepotrebno-ako josh uvijek prichamo o tih 5 biljaka- da shibash sa 600+400W..
to shto kazhu da svjetla ne mozhe biti previshe..hmm...diskutabilno...postoji kolichina koju biljka mozhe iskoristiti ( neshto chitala o led sistemima..na engleskom :) ) + sam si spomenuo kako si bio paranoichan glede potroshnje struje..+ ..600W na manjem prostoru che biti bolje iskorishteno od 1000W na prevelikom prostoru..
i..OK..jasno si nam dao na zanje da si stariji ( vjerojatno smo svi djeca ovdje ..jel? ) + znash poneshto itd..pa ono..ajde u skladu sa svojim godinama.razmisli i o svom "Ecological Footprint-u" ..

edit:shalu na stranu...stvarno mozhesh smanjiti box i shibati sa 600W ( eventualno prije pogledaj specifikacije od te sijalice-600W -da vidish shto kazhe .kakva je lumenazha i koliko kojeg spektra ima..ako je iz kine..ne znachi da je bah teshki shkart..mozhda samo ima krachi vijek trajanja )
 
  • Sviđa mi se
Reactions: opa cupa

mičurin

Prof.Doctor
Poznanik Foruma
22.11.2013
723
2.509
163
Kad bi samo dva dana na večer potrošio po par sati svog sobodnog vremena i prelistao po dnevnicima i galerijama na forumu,ne bi trebao postavljati nikakva pitanja,jer bi ti sve bilo jasno...
To što si skinuo listove nema nikakve veze! Izbit će neki drugi i to je rješeno.Sa jačinom svjetla također ima xy kombinacija i ima tablica koliko lumena po kvadratu je taman,školski. Inače jako bitno je koje su lampe,i općenito kako u sistemu sve funkcionira,ali o tom nemam volje pisati jer bih tipkao 2 sata :(
I još nešto,gotovo sam 100% uvjeren da ako growaš a ne dilaš i murija te na neku foru provali,neće te dirati jer im kao takav nisi nikakav problem.Problem su im oni klinci od kojih si kupovao,jer oni ne biraju čim će trgovati...
 
24.08.2014
28
8
3
POMAGAJTE LJUDI HITNO!!! ZEZNUO SAM SE STAVIO SAM LAMPU HPS ZA CVETANJE NA TAJMER OD 17-07h, ZNAČI 14 SATI MI RADE U CVETANJU VEĆ 3 NEDELJE. PROCVETALE SU ALI SLABO JOŠ UVEK MI RASTU KO LUDE. ŠTA DA RADIM? DA LI ĆE MI NA KRAJU PROCVETATI. SAD SAM VRATIO NA 12 SATI RADA. SVE SU ŽENKE ALI SU MI PREPUNILE BOX. NE ZNAM DA LI DA SKRATIM VRHOVE? DA LI DA RAČUNAM KAO DA JE POČETNA FAZA CVETANJA OD DANAS?
KAKAV UJEB NE MOGU DA VERUJEM. MOLIM VAS ZA SAVET. POZDRAV
 

PowerSeed

fuckin' admin
Urednik
Administrator
15.10.2006
22.849
44.457
3.198
Bekaa Valley
savet je da ne pises velikim slovima i da sledeci put izracunas sta je 12 sati, nastavi sad 12/12, cvetace zasto ne bi, a za guzvu si sam kriv, jbg
 
24.08.2014
28
8
3
hvala power seed. reci mi samo da li da nastavim da računam kao da ulazim u 4 nedelju cvetanja ili sam sada na početku? gledao sam na you tube kako izgledaju biljke nakon 3 nedelje, moje nisu ni blizu toga, ali su svuda izbili cvetovi(oni prvi). u boxu mi je džungla prava zato pitam da li da ih skratim ili nekako uvijem da idu u stranu i sl.
PS Taman sam se malo opustio jer sam imao problem sa velikom vlagom(išla je i do 95%). Problem sam rešio sa apsorberom vlage calgonit(sad je od 38-55%).
 
24.08.2014
28
8
3
Potrudiću se da vam okačim slike konačno, mada je to za čiču komplikacija žešća. Ako budem mogao večeras, pa ćete moći da bacite vrlju na toliko skrivanu tajnu(videli ste da se čuvam više i od bilderberga i od masona).
 
  • Sviđa mi se
Reactions: gangula brat

Tarzan

Aktivan Član
31.05.2013
3.999
6.425
298
109
The Mighty Jungle
pa ako su procvjetale onda racunas da su u cvjetanju normalno ko na 12-12, nemoj nista rezati jer ces napraviti sr*nje :D nisi spomenuo ni vrstu koju imas u boxu, neke divljaju s rastom u vis i u cvjetanju, poz
 
24.08.2014
28
8
3
white widow, critical kush, holly grail kush i verovatno ak-47(tu mi je semenku dao ortak), napisao sam već u prethodnim postovima, ali evo da ponovim.poz.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Tarzan

PowerSeed

fuckin' admin
Urednik
Administrator
15.10.2006
22.849
44.457
3.198
Bekaa Valley
racunanje dana je samo neki orijentir, ako pratis biljku videces kada je zrela, a ako malo odanes od paranoje i okacis periodicno fotke, videcemo i mi pa ti javiti dok sam ne udjes u stos, samo cool
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Bizzzo
24.08.2014
28
8
3
Slikao sam ih malopre, ali se ubih tražeći kablić od fotoaparata. Našao sam kablić od mobilnog. Sutra ću slikati ponovo pa se nadam da ćete u ovo vreme već moći da pregledate biljčice.












Evo nekoliko sličica gde možete da vidite kako sve to izgleda. Pozdrav!
 
Poslednja izmena od urednika:
24.08.2014
28
8
3
Srećni vam praznici forumaši!!! Imam jedan mali problem, pa bih voleo ako neko može da mi da odgovor. Pisao sam već da sam imao jednog hermića, kojeg nisam odmah primetio. Pored njega mi je stajala biljka koja je sada najduža, ima puno pistila i hedovi su zaostali u odnosu na druge biljčice. Video sam da imaju neke kuglice, ali one ni malo ne liče na muške cvetove. Otkinuo sam jednu i provalio da se unutra formira seme. Moj je zaključak da mi je ženku oplodio hermić, recite ako grešim. Da li neko može da me posavetuje šta da uradim sa tom biljkom? Da li će ti oplođeni hedovi valjati za pušenje, ako ikada i izrastu( kažem jako su zaostali, izgledaju kao da su u 3-4 nedelji cvetanja, a ne u 8oj)? Da li mogu da mi oplode ostale biljke? Da li je moguć oploditi ženku u 8oj nedelji uopšete? Da li da sačuvam biljku zbog semena( to je bila feminizirana biljka critcal kush oplođena hermićem sorte ak-47)? Vredi li je zbog ičega sačuvati? Moje peto i po čulo mi govori da je posečem. Šta vi kažete na svet to?
PS Ako iko prati ovu temu, a može da mi pruži neke odgovore, molim da mi odgovori što pre jer se žetva bliži a ne bih volio biti harvester of sorrow?
 
  • Sviđa mi se
Reactions: gangula brat

PowerSeed

fuckin' admin
Urednik
Administrator
15.10.2006
22.849
44.457
3.198
Bekaa Valley
ne gresis, zenku ti je oplodio hermic, hedovi mogu da se puse kad povadis seme naravno :) biljka moze da bude oplodjena u 8 nedelji cvetanja ali je mala verovatnoca da ce seme dozreti, treba mu bar tri nedelje. ako si maknuo hermica na vreme sto je uradjeno uradjeno je, ako ne vidis seme na ostalim biljkama nisu oplodjene, ili ces pronaci po koju menku u hedovima. seme koje dobijes moze biti feminizirano, ali moze dati i hermije, sve zavisi kako je pohermila ona biljka. privedi to kraju i opusteno, nece biti harvest of sorrow :) jedino sto ne vidim nikakvu vezu izmedju tvojih pitanja i naslova teme, sledeci put pitanja u pravu temu!
 
24.08.2014
28
8
3
Hvala, PowerSeed. Mislio sam da nije loše ispratiti grow, zbog kojeg je nastala tema, do kraja. Pored toga što sam dobijao korisne savete, izlagao sam i o problemima i dilemama koji su me mučili tokom uzgajanja. Potrudiću se da postavim slike na kraju, kako bih vam se na neki način zahvalio.