Kako napraviti ionizirano (koloidno) srebro za proizvodnju feminiziranog sjemenja

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

Sekach

Tekst kojim se isticem
30.07.2010
797
149
63
Kako napraviti ionizirano (koloidno) srebro za proizvodnju feminiziranog sjemenja


Prvo s nekim osnovnim informacijama, a zatim i malo detaljnije kako napraviti to sto nam treba... ;)


Sto je koloidno srebro?


Koloidno srebro je cisto srebro(element), u cesticama od 15 atoma ili manje, svaka sa pozitivnim elektricnim nabojem. Te nabijene cestice srebra su eksremno male, u prosjeku izmedu 0,001 do 0,01 mikrona u promjeru, te se zadrzavaju u deioniziranoj vodi. Snaga elektricnog naboja je jaca od sile gravitacije, tako da se srebrne cestice zadrzavaju u vodi umjesto da se taloze na dnu.


Kako se pravi koloidno srebro?


Jednostavno se pusti slaba struja kroz destiliranu vodu koristeci elektrode od cistog srebra. Unatoc opcem vjerovanju, destilirana voda ce provoditi malu kolicinu struje, dozvoljavajuci kreiranje mikrocesticnog koloidnog srebra.


Kakve to ima veze s kanabisom?


Koloidno srebro koristimo za proizvodnju feminiziranog sjemenja koje nam kasnije daje biljke iskljucivo zenskog spola(u 99% slucajeva).
Osnovna ideja je da s vremena na vrijeme spricate koloidno srebro po zenskoj biljci, tjerajuci ju tako da izbaci muske cvjetove. Tu pelud koristimo da bi oplodili drugu zensku biljku(ili cak i tu koju smo hermafroditizirali) i rezultat su sjemenke koju su feminizirane jer je pelud dosla sa zenske biljke umjesto s muske.


Takoder postoje druge supstance koje se koriste u istu svrhu kao srebrni tiosulfat i giberilicna kiselina, ali koloidno srebro nije otrovno, lako, sigurno i jednostavno je za napraviti kod kuce i ne zahtjeva posebno kemijsko znanje ni posebne kemikalije.


Koloidno srebro se moze i kupiti na raznim mjestima(koristi se u medicini), ali u puno manjoj koncentraciji koja nama treba.


KAKO NAPRAVITI GENERATOR KOLOIDNOG SREBRA?


U staklenu ili plasticnu posudu nasipajte destiliranu vodu. Nemojte koristiti neku drugu zbog necistoca koje imaju u sebi.


Uronite dvije srebrne elektrode(mozete koristiti srebrne vodice, srebrni pribor za jelo ili neki drugi izvor cistog srebra) u destiliranu vodu tako da im dio viri iz vode(kako materijal kojim spajate elektrode na izvor ne bi dodirivao vodu i time poremetio sastav koji trebamo.


Spojite plus i minus izvora na dvije srebrne elektrode. Najjednostavnije je da koristite takozvane krokodilke za spajanje elektroda sa zicama izvora. Nije vazno na koju spajate plus/minus.


Najboljim se pokazao izvor od 9V istosmjerne struje koji daje otprilike 600mA. Nije striktno odredeno, ali probajte biti sto blize tim vrijednostima. Mozete koristiti baterije, punjace mobitela, punjace akumulatora i sl...


Ukoliko ste dobro sve napravili, trebalo bi vam izgledati nesto slicno ovome:

silverwell_sing9v_big.jpeg

ili ovako simple-gen1.jpg


Zatim samo ukljucite izvor i ostavite da radi 7-8 sati...mozete ostaviti malo duze, time ce te dobiti vecu koncentraciju srebra u vodi.


Nemojte pretjerivati sa vremenom elektrolize jer mozete dobiti prezasicenu koncentraciju...12 sati max.


Tekucinu cuvajte u tamnog boci(od piva moze posluziti)..


Koristenje koloidnog srebra za proizvodnju feminiziranog sjemena


Pocnite spricati svoju biljku tekucinom nedugo prije ju stavite u cvjetajuci rezim i nastavite spricati svakih par dana. Prekocimo strucne termine i biologiju iza ovog postupka, krajnji rezultat ce biti da vasa zenska biljka pocinje praviti muske cvjetove(pelud), Pokupite tu pelud i iskoristite za oprasivanje druge zenske biljke. Mozete pustiti i da biljka oprasi samu sebe, ali sjeme dobiveno na takav nacin ce imati vise hermafroditskih svojstava.


-------------------------------


NE PREPORUCUJE SE ispijanje koloidnog srebra kucne radinosti, jer kolicina srebra u toj vodi je puno veca od one koju mozete kupiti.

Prevedeno i prilagodeno by Sekach
 

The Man From Utopia

Aktivan Član
06.08.2009
172
129
43
51
Sjajno!, baš sam se pitao kako prave te semenke. Imam tu sreću da već posedujem aparatić za koloidno s. Radi na tri bat. od 9V, i ima tester kvaliteta vode.
Hvala na veoma korisnom postu.
 
04.06.2011
5
0
0
43
Kada da tretiram kolonoidnim srebrom autoflower biljku koja raste 9 tjedana ? Nebi uzimao polen nego da sama opraši ove druge. Molio bih nekog za odgovor.
 

Shlaym

Aktivan Član
10.08.2010
80
54
18
Gedza je napisao(la):
A da li se moze ovo primeniti kod sadnje napolju, i da li valja da se na muzjaka ili hermica stavi kada krene da cveta nekakva kesa i uvije kraj za stablo da ne izlazi polen? Tim polenom bih posle sam oprasio biljke onoliko koliko ja hocu.

Kad pocne da cveta krecu velike vrucine a kasa na biljci tad je ubistvo biljke
 
04.06.2011
5
0
0
43
Počeo bi ju poslje 3 tjedna tretirat, jer sam pročito da kad se opraši da sjemenki treba mjesec dana da sazrije a sad neznam kada bi mogao počet skupljat polen. I još neznam kolika količina vode ide uz gore navedeni postupak.
 

nevalja

Aktivan Član
20.03.2007
93
4
8
41
Ja se unapred izvinjavam, znam da sam citao o tome ali ne mogu da nadjem po forumu. ovaj serch ne kapiram nikako :(


moje pitanje je: Imam narucene feminizirane semenke hymalaya gold, od doticne fem biljke sam uzeo klona i uspeo se primiti.zelim ga staviti na 12/12 i tehnikom colidol srebra naterati da izbaci polen i oprasiti neku od fem hymalaya sto rastu. Buni me sledece da li ce ovako uzet polen i oprasena biljka biti feminizirano seme, posto sam citao da tehnika RODELIZACIJA moras da odgajis biljku koja njije fem.
https://forums.vutra.org/blogs/parazyd/121-dobivanje-feminiziranog-sjemena-metoda-rodelizacije.html

Nadam se da razumete moje pitanje. jos jednom sorry. Unapred hvala
 

metalmaniac

Sve već piše na forumu, koristite Search. :)
16.10.2009
3.148
6.157
298
54
uhvati se ti čitanja malo bolje...

ako iz feminizirane biljke napraviš hermića i onda oprašiš drugu feminiziranu biljku, iz tih sjemenki dobit ćeš samo hrpu hermića, ništa drugo...

to je tome tako jer su feminizirane biljke već dobivene oprašivanjem od strane hermića, pa sad ako ti iz takve biljke napraviš novog hermića i opet oprašiš fem biljku, gotovo sigurno da će ti iz tog sjemena opet ispadati hermići...

(molim vas, ispravite me ako sam u krivu ali tako mi logika i zdrav razum govore)
 

Quix

Aktivan Član
11.09.2011
71
11
8
59
griješiš. evo ti s jednog stranog foruma


Any seeds from a herm female will be female. Some say that those seeds will have a tendancy to become a herm plant as well. I definately wouldnt say that's always true or even normally true. In fact from my experience I would say the opposite is true. I've grown alot of seeds over the past years from herm plants and ended up with 100% healthy female plants. From my experience, Herm plants don't fertilize the entire room. Usually they only fertilize itself and a few plants close to it. If you do have a herm I suggest you move it away from the other plants and dont have a fan blowing on it unless ofcourse you want alot of female seeds.


 

nevalja

Aktivan Član
20.03.2007
93
4
8
41
e to sam i ja procitao negde, pa rekoh da pitam ovde dal neko zna sta da radim, zeleo sam da ne kupujem vise seme. da li jos neko moze potvrditi ili ne?
 

$DoLaR$

Aktivan Član
16.06.2011
489
36
0
40
metal da nisi pomješao ako hermi opraši sam sebe ta sjemena će bit 99,9 posto hermiji kad naraste biljka jel.......ili drugog hermija.....ali ako opraši bilokakvu ili regular ženu ili feminiziranu onda će sjemena bit feminizirana....barem meni jesu kaj su mi prošli hermiji oprašili normalne i samo sam od tih "normalnih" uzeo sjeme....
 

metalmaniac

Sve već piše na forumu, koristite Search. :)
16.10.2009
3.148
6.157
298
54
možda ste i u pravu, nisam probao pa ne mogu tvrditi.

samo mi logika govori da ako hermić opraši fem biljku (koja je ionako već nastala od hermića) postoji jako dobra šansa da sjeme budu hermići.

druga stvar je ako hermić opraši "normalnu" biljku koja je prirodno ispala ženska i u tom slučaju se dobiva feminizirano sjeme...
 

hazeboy

Aktivan Član
05.07.2011
100
16
18
37
quix je dobro napisao.ja sam isto to vidio par puta negdje.imam cak doma sjemenke.himalaya gold hermic oprasio fem white widow.treba probat..