kako ostvariti ovu metodu.....

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

choki123

Aktivan Član
25.04.2007
477
29
0
35
dakle tražio sam i pod search ali sličnih tema nije bilo..........
zanima kako ostvariti da se biljka opraši kad se pokažu mudonje,ali ne da se posve opraši nego malo,dakle da proizvede manje sjemenki,naprimjer ako imam više mužjaka dal bi trebao pusti da se otvore svi pomalo ili bi trebao sve sasjeći i ostaviti jednog da pocvjeta do kraja,molio bih ako netko zna da potroši malo vremena i otipoka par slova...........peace........:pat:
 

b r a i n c h i p

Vutra Veteran
12.12.2006
1.145
90
0
17
Nije nikakva mudrost. Moras imati odvojene bokseve, za decke i cure... I onda napravis kontroliranu oplodnju. Kad se muzjakove peludne kesice otvore skupi pelud i kistom ga nanesi na one cvijetove zenske biljke koje zelis oploditi.

I mozes li molim te drugi put dati temi neko normalno ime. Da se iz naslova vidi o cemu se radi. Za par dana doci ce jos neko i pitati isto pitanje jer nije mogao naci temu zbog cudnog imena. :)
 

ja0

Aktivan Član
14.08.2007
102
8
0
44
nego kada se mudonje pokazu mozes li otkinut peludne kesice i ostavit jednu dvije i zavezat ih u vrecicu, neka rastu pa kasnije oplodit curu de na radim 2 boxa?
 

b r a i n c h i p

Vutra Veteran
12.12.2006
1.145
90
0
17
A hedove kad pocnu, u kesicu pa nek rastu...? e nebudu
Daj malo kreativnosti... kad pocnu mudonje, odnesi ih u drugu sobu, na prozor... i to je to... Ne treba ti ni posebna rasvjeta ni nista, kesice bi se trebale otvoriti za dan-dva i onda kontrolirano oplodi zenke...
 

Tripco

Aktivan Član
23.11.2005
312
99
0
suptropia.4t.com
Sve ovo što je brainchip rekao je apsolutno ispravna metoda, ali ako ih gajiš outdoor, negde na lokaciji (mislim, ipak si stavio post u outdoor odeljak), onda se mora primeniti malo drugačija metoda.
Mužjaci u najvećem broju slučajeva otvaraju prašnike pre nego ženke počnu da cvetaju. Nekad se to desi znatno ranije, nekad se gotovo poklopi početak cvetanja muških i ženskih, sve zavisi od spoljnih faktora i sorte koju gajiš. Zato treba stalno pratiti razvoj situacije na terenu (iz dana u dan, pa čak i nekoliko puta na dan ako se vreme otvaranja cvetova poklapa) i kad primetiš prvog muškog da otvara prašnike, namakni kakvu plastičnu vreću preko njega i skloni ga odatle. Ostale mužjake odmah skini (ako je još neki počeo da cveta, isti postupak kao za prvog). Zašto je bitno da namakneš vreću preko? Zato da bi smanjio mogućnost rasipanja polena po okolini, jer čak i ako ženke počnu sa cvetanjem dosta kasnije, vetar može da odnese do njih taj polen (ili još grđe: može polen da se sakupi odmah, pri skidanju, na ženkama). Neka eventualna kiša u međuvremenu može da umanji mogućnost takvog oprašivanja iz okoline, ali ne treba se izdati u to.
Sad kad si mužjaka odneo na drugo mesto, stavi neki poveći komad papira ispod njega i stresi polen a posle to prebaci neku kesicu ili kutijicu. Ako ideš odmah da oprašuješ, obavezno operi ruke i promeni odeću (u svakom slučaju čak i ako ideš posle više dana na oprašivanje nemoj u istoj toj odeći sem ako nije u međuvremenu oprana).
Za oprašivanje nabavi neku finu slikarsku četkicu (najbolje su one za akvarele) i njome oprezno nanesi polen na donje cvetove i to je to. Donji će ti biti oprašeni a gornji će biti sensi.