Kako se zaštititi od različitih nametnika u prirodi

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

Hypersor

Aktivan Član
31.05.2008
92
8
0
36
Pozdrav !

Evo zapoceo sam temu u kojoj nadam se ce se pronaci tehnike i savjeti u outdoor-u :spcartman:
Znamo da u outdoru ima podosta problema sto se tice zivotinja,bolesti,previse kise,opskrba vode,pripremanje sajta itd :maryjane:
Pa da pocnem... JA CU NAPISATI ONO STO JA ZNAM A VI SLOBODNO DODAJTE SVOJE. Zato sam i otvorio ovu temu da naucimo :eyebrows:

TRIKOVI:
KAKO SE RIJESITI ZECEVA : -ocat tjera zeceve, dakle potrebno je imati klipove od kukuruza i ocat. Klipove treba namociti u ocat i staviti ih okolo sajta. :)
KAKO ZADRZATI VLAGU (da se tlo brzo ne osusi ): -stavljanje sumske gornje podloge (lisce) okolo dna biljke nece samo zadrzati vlagu vec ce i zastiti od temperatura. Posto sve sto je mrtvo ispusta hranjive tvari tako da i to je na neki nacin malo gnojivo.
ZASTITI BILJKE OD KISE (moj nacin ): - ovo vrijedi najvise za cvatnju jer kao sto se zna kad je biljka u cvatnji i kad kise pretjerano padaju dolazi do raznih bolesti bud-a. Tu je najprije fungus. Eo ovako moj nacin da se zastite je da se stavi iznad njih najlon i da se napravi neki pad da voda curi sastrane a ne da se zadrzi gore jer moze puknut i ode sve u k.

Ovaj post ce se edit-at :p
 

Hypersor

Aktivan Član
31.05.2008
92
8
0
36
heheh .. ocat ili kvasina ono cime slazes salatu:p
a vapno ili krec to je ono bijelo sto seljaki sipaju po polju :)
 
05.04.2012
16
4
0
38
Češnjakom protiv skakavca i drugih sitnih čudasa šta jedu listove:
već pisalo negdje na forumu
Izmixat jedan češnjak, dolit recimo litru vode, pustiti tijedan dan u boci te onda krenut špricat listove sa tim. Isprobao lani i radi odlično. Naravno nakon kiše nanovo pošpricat.

Ljute feferone il nešto drugo ljuto za veće biljojede od zečeva do ovaca:
Pustit pored biljke ili isto kao i češnjak izmixat pa pošpricat i ako "neprijatelj" to pojede nebude mu laka, tvoj sajt čemu ostat u lošem siječanju.
Nisam isprobao već mi je rekao prijatelj da se tako uspiješno riješavao koza oko vočnjaka.

Naša na stranim forumima i nekim knjigama da se pored ili na biljci puste dlake od mesoždera (znači i ljudska pali) ili osušena krv na kamenu i uglavnom to tijera biljojede.
Ove godine sam kod malih biljčica pustio malo kose oko bodljikavih granja šta ju okružuju i još uvijek su nepojeden za razliku od lani kad su mi nakon par dana bile pojedene.
Prst mi se nije dalo bost radi krvi...

copy paste od tih stranih foruma/knjiga:

1. It's also a good idea to put up a two foot high fence at this time. This will keep small animals out and the use of dried blood and/or human hair will fend off deer.

2. Wild animals love to eat young marijuana plants and if you don't want your plants to be food then you must keep them away.
Human hair and blood works well. Hair from predator animals such as bears, foxes, lions and wolves also works well.
If you would rather put up a fence then fishing line hung at eight inches and 3 feet off the ground will stop deer. When the plants are small a drinking glass can be placed over them to act as a humidity tent and to keep rodents and deer out.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: mrcina z otoka

vigier

Aktivan Član
06.11.2010
98
26
28
116
Kao što i piše gore, dlake od lava sigurno tjeraju nametnike. Isto tako dobar posao urade i pera od kondora sa anda, očnjaci od bengalskog tigra ili koža od komodskog zmaja. Ne zamjerite mi mozak sam prevario :) elem, manje egzotike, treva se držat iskustava običnih seljaka iz kraja u kom growaš. Nikakve magijske rituale ne upražnjavati niti iskustva growera iz kanade, japana, brazila i slične gluposti
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Nogud and 1delfa1

Blade

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
11.07.2011
2.504
2.929
188
39
Negdje na Balkanu
Ako mogu da se nadovežem,ima sprej Herba Max,rijeć je o potpuno prirodnom proizvodu (ecological spray) od prirodnih biljnih ulja.
Sprej je namjenjen zaštiti kućnih ljubimaca od raznih gamadi,kako sprej nije otrovan ljubimci ga mogu i polizati ništa im neće biti sve je potpuno prirodno,prilićno je ućinkovit i ja sam znao s njim odkloniti gamad ak sam našao na biljci+prilićno je intenzivnog mirisa pa u prirodi tijera i druge životinje koje nam mogu nanjeti štetu na biljkama.
Sprej se može nabaviti u veterinarskim ambulantama,košta cck 7 eura,ljudi ga također mogu koristiti kao zaštitu od krpelja i uboda komaraca
 

Sulundar

Ready to grow!
19.08.2010
582
194
63
109
ideja,za razne glodare...vise puta su mi pravili stetu u potrazi za hranom,vodom ili sklonistem.. Sitna zica,cena 2e... probna godina,verujem sda ce ih zaustaviti,a i malo fe nije na odmet :)
 

mali_1.3

Aktivan Član
09.09.2011
230
24
0
31
samo da vas pitam, ovaj recept za skakavce tjerat, koji su mi poceli pristile cupati...kako se misli 1 cesnjak sa vodom pomjesat, jel se to misli na 1 glavicu cesnjaka (vese manjih kamadica cesnjaka) ili samo 1 komadic cesnjaka, nekako mi to malo izgleda ?
Hvala na odgovoru