Kanabis ulje - izrada, doziranje i djelovanje

  • Vutra Radio is back. Možete ga slušati preko forum plejera ili preko web plejera. Slušamo se!
Hempatia Seedsman iGrow Mills Nutrients
23.03.2013
76
37
18
Pozdrav cenjeni forume. Nadam se da bitka koju vodite sa bolestima napreduje u vasu korist. Pratim forum vec duze vreme, tu sam sve naucio sto znam. Imam jos dosta toga da naucim ali uspeo sam prvi grow privesti kraju. Sada treba izvrsiti sledeci cilj: napraviti biomix kapsule. Kapsule i lecitin sam narucio i uredno mi je sve stiglo. Ali imam problem da pronadjem gde bi se mogla uzeti etericna ulja Kopaiba, Limunska trava, Lavanda, Slatka naranča. Da li njih ima na nasim prostorima, odakle vi uzimate? Video sam post gde se spominje neka americka firma ali cene su dosta visoka pa me zanima sta vi iskusniji znate o tome. Nadam se da ovo pitanje nece predstavljati neki problem. Peace
 
Sviđa im se: happy place and hazeri

CilI

Habanero Maya Red
Urednik
Moderator
24.10.2012
7.996
7.085
258
48
Texas,USA
Sada se upotrebljavaju pravi terpeni od vutre. Critical, cheese, oh kush, gorilla glue, jamaican dream, furious Candy, to se može dobit. Eterična ulja, ako imaš, može.
 
Sviđa im se: Tema1 and mimika
24.09.2005
14
20
3
Pozdrav svima!
Otac ima tumor na mozgu i situacija nije dobra. Posle operacije je korstio male doze ulja i bio je prilicno dobro. Medjutim, stanje mu se pogorsalo u poslednjih 2-3 meseca i sada je u krevetu. U medjuvremenu smo povecali dozu ulja. U svakom slucaju, znam kakvo mu je bilo stanje, pre svega psihicko, kada nije koristio ulje, tako da siguran sam da mu ulje znaci.
Za oca pripremam biomix kapsule vec neko vreme. Otac sada koristi: mix COO:nosilac = 1:7, 4x dnevno, uz apigenin i amentomax pre svake doze. To je ~0.5ml dnevno.

Elem, poslednju ulja sam sam pravio od Ultimate haze i Chronic 1:1. Odvojeno sam pravio ulje od svake sorte. Pratio sam iskustva i uputstva sa foruma i jos par dodatnih izvora. Na kraju sam za dekarboksilaciju koristio hot oil bath. Znam da @CilI preporucuje rernu, ali ja nemam poverenja u svoju. :) Istina, jos uvek nisam ubedjen u svrsishodnost dekarboksilacije (vec je bilo reci o ovome na forumu). Za vreme dekarb, ~45min, ulje nije prelazio 100c. Na kraju nije bilo nikakve aktivnosti na povrsini.
Jedne nedoumica koju imam je: E sad, kada sam poceo pripremu kapsula, UH je proveo u zamrzivacu 1 dan, dok je Chronic bio sveze pripremljen i topao. UH sam stavio na zagrevanje (malo vise nego sto je potrebno) i pojavili su se dodatni mehurici. Pitanje je: da li prethodno zamrzavanje ulja poboljsava dekarboksilaciju? Da li bi trebalo zamrznuti ulje pre dekarboksilacije? Ili sam ja pak nesto lose uradio?

Hvala puno!
 
Sviđa im se: happy place and mimika