Kanabis ulje - izrada, doziranje i djelovanje

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

karamela

Aktivan Član
21.03.2018
133
510
63
37
Do se vjerojatno dogadja jer je prenaglo smanjio dozu ulja. Jesi ti probala to ulje?
jesam prije nekih mjesec dana u kolačima - bila sam totalno high satima. ne jedem kanabis često, s uljem su efekti bili haos. krene u intervalima - lupanje srca, smušenost, high u cijelom tijelu pa popusti i obori me da legnem, pa opet krene da voza i sve tako. mislim da ne bi trebalo biti do ulja, ali razlog svakako može biti u tome jer je naglo smanjio pa jučer ujutro full dozu uzeo. Zabrinjava me ovaj visoki tlak.
 

karamela

Aktivan Član
21.03.2018
133
510
63
37
@Sensi Star nije u pitanju diler, izvor provjeren 100%, ulje testirano - svaka tura. Ulje je po preporuci rađeno od indica dominantnih strainova i kadda nije bilo varijacija u dozama sve je bilo u redu - gradio je postepeno toleranciju, bio duže vrijeme na max dozi, ostalo mu još 5 dana da završi RSO protokol i onda je bio primoran, jer se zeznuo u računici, da sačeka da ulje stigne - bio je 3 dana na nešto manje od četvrtine doze, ulje stiglo i uzeo je punu dozu odmah i - visok tlak, jaki otkucaji srca, anksioznozst i sl.

Rečeno mi je da ulje uvijek ispunjava standard, ali da nekad nivo THC-a može biti malo veći i rečeno mi je da je nova tura malo jača u THC-u.

Srčani je bolesnik, ima dva stenta ugrađena, ali kardiolog mu je rekao da bez brige može koristiti RSO i da postepeno izbacuje betablokatore, tj. lijekove za obaranje tlaka.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Sensi Star

mario339

Medical Grower
Urednik
Grow Support
26.08.2012
2.148
8.323
258
Neka izdrzi par dana smirit ce se samo od sebe cim se privikne na novu turu ulja jer netreba oko toga stvarat paniku to su normalne nuspojave ali su daleko lakse nego one od kemo terapije ili zracenja ali tamo nitko nepomislja smanjit dozu vec nastavlja dalje jer tako doktor kaze....ako se ne stabilizira kroz 7 dana onda treba pocet razmisljat o sastavu ulja koje nemora imat sative da bi stvaralo taj efekt dovoljno neka je malo ranije ubrano i indika moze uzrokovat taj nemir
 

karamela

Aktivan Član
21.03.2018
133
510
63
37
@mario339 hvala ti na odgovoru, nisam znala to, tj. nisam razmišljala o tome uopće. znam da se kod indica sorti čeka, tj. čekiraju trihomi da pređu iz mliječne boje u "amber" smeđu kako bi se postigao što sedativniji "couch-lock" momenat. Moguće da je ranije ubrano, a moguće je da su ga i ove oscilacije u dozama dovele do ovog stanja.
 

mario339

Medical Grower
Urednik
Grow Support
26.08.2012
2.148
8.323
258
Puno je tu mogucnosti najbolje je stinut zube progurat tih prvih 7 dana i nerazmisljat previse o tome uzet to kako normalno i okrenut se pozitivnim stvarima
 
  • Sviđa mi se
Reactions: karamela and lu&k

karamela

Aktivan Član
21.03.2018
133
510
63
37
Update:
Naša borba postaje sve zanimljivija. Otac otišao kardiologu, povišen pritisak je ok, kaže da je psihički i da se malo uznemirio. Čim se vratio od doktora okrenulo ga na smijeh, tlak spao, počeo se opuštati. Polako će povećavati dozu kroz naredni period.
Zanimljivost dana, međutim je sljedeće - nalazi pred pregled onkologa - krvna slika skoro sva u referentnim vrijednostima, crvena krvna zrnca koja su mu stalno niska bila, sada su i bijela u referentnim vrijednostima kao i svi jetreni parametri. marker CA-19-19 za dvadeset dana sa 120 spao na 80.
Eto, lijepe vijesti na kraju dana, CT-u se nadamo uskoro. :) Hvala svima na savjetima!
 
07.04.2018
30
21
8
40
@karamela

Hvala na opširnom odgovoru tebi i ostalima koji su se uključili. Ti markeri šta oni u stvari pokazuju? Da li je to u stvari pokazatelj koliko ima tumornih ćelija u organizmu ili oko ili u nekom organu gde se nalazi tumor?
Moja žena je uradila CT i ubrizgali su joj kontrast, međutim postoji i PET CT koji su sada preporučili takođe da uradi. U čemu je razlika?
Da li je ovaj PET bolji jer svetli i šta on u stvari pokazuje?
Koliko je potrebno vremena da ulje krene da deluje na organizam od trenutka uzimanja, kada kreće smeh ili taj osećaj u organizmu da ulje " radi "?
Pitam pošto sam malopre dao ženi jednu kap razređenog RSO ulja pomešanog sa konopljinim jestivim uljem , šta mogu da očekujem ili šta da pripremim, vodu, neko voće, neki sok ako bude tražila, ili šta da radim ako ne deluje da joj dam još jednu kap ili dve ?
Izvinjavam se ako sam preopširno pisao

BTW moja žena pije 2 ibuprufena na dan zbog bolova u ramenu,( jedna ujutru i jedna uveče) to je sve što uzima od tableta protiv bolova. Čitao sam da RSO deluje tako da joj vremenom ti ibuprufeni neće više trebati kao i da snižava šećer za one koji imaju probleme sa šećerom ili uzimaju insulin?
 

karamela

Aktivan Član
21.03.2018
133
510
63
37
@cobbreti Tumorski markeri su jedan od elemenata na osnovu kojih se utvrđuje postojanje tumora u organizmu. CEA
markeri pokazuju vrijednosti karcinoembrijskog antigena u krvi čije su vrijednosti znatno povišene kod bolesnika s rakom debelog crijeva te se ova pretraga najčešće provodi u dijagnostici te bolesti, ali nalazi mogu uputiti i na neka druga stanja. CA 19-9 je tumorski antigen povišen kod raka debelog crijeva, gušterače...itd.

Razlika između CT scana i PET scana je sljedeća: Dok CT pokazuje promjene tipa pristustvo tumora i sl. PET daje znatno više informacija - biološku aktivnost na molekularnom nivou i detektuje promjene na celularnom nivou prije nego što one formiraju bilo šta i postanu anatomski vidljive.
Kod onkoloških pacijenata se obično kombinuju CT i PET zarad bolje i preciznije dijagnostike.

Što se tiče djelovanja ulja, ono je individualno. Po RSO protokolu ne bi trebala imati znatne psihoaktivne efekte jer se polako privikava na njega kako povećava dozu. Kod promjene doza, tj. povećavanja, mogla bi osjetiti malo jače efekte.
Djelovanje, ovisno o probavi započinje tek nakon nekih sat do tri sata. Osjećaju su subjektivni ali uglavnom su - sušenje usta, tijelo postaje teško, umor, želja za ležanjem i spavanjem, smijeh, blaga euforija, razmišljanje kroz asocijacije... Moguće je i da se pacijent prepadne osjećaja pa da ga uhvati anksioznost ili panika, bitno je samo da ima mir i da si misli okupira nečim vedrim jdok osjećaj ne popusti.

Što se tiče ishrane, prije neoliko dana (pogledaj dvije stranice unazad možda na ovoj temi) sam pisala o alkalnoj dijeti, njenim prednostima i važnosti njene uloge u liječenju kancera. Dakle, sve što alkalizira je poželjno. Možeš joj napraviti limunadu s malo meda i neka pije generalno dosta tekućine - vode.

Doziranje - drži se RSO protokola, kreće se sa kapljicom veličine jednog zrna. Ništa ne brini i ne daji ni više ni manje nego što je navedeno u RSO protokolu i vidi kako na to reagira.
Svi mi koji smo jeli kolače sa kanabisom znamo dobro šta znači pojest komad viška. Pogotovo ako su u pitanju ljudi koji nikad nisu konzumirali kanabis, to može biti izuzetno neugodno iskustvo. Dakle, drži se doza i polako ih povećavaj kako stoji u RSO protokolu.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: cobbreti
07.04.2018
30
21
8
40
Nabavio sam ulje koje je razblaženo sa uljem obogaćenim 3, 6 i 9 omega kiselinama. 10 ml od kojih je 2ml RSO a 8ml ulje bogato omega kiselinama, od toga sam joj dao pre sat vremena jednu kap, i tako ću nastaviti i povećavati dok ne razvije toleranciju i onda krećem samo sa čistim uljem.
Ne znam da li da joj dam kasnije još jednu kap ili da sačekam sutra pa da krenem poslepodne jednu ili dve kapi pa uveče isto tako pred spavanje...
Idem pažljivo i nekako mi je bolje tako nego da preteram odjednom pa se ona uplaši....
 

karamela

Aktivan Član
21.03.2018
133
510
63
37
@cobbreti ja ne znam za takva ulja i kakva doziranja tu idu.
Za tretiraanje kancera se koristi RSO ili smola koja se pravi od cvjetova kanabisa bogatog THC-om.
Zašto odmah ne kreneš sa RSO? Ogromna je prednost RSO protokola gdje imaš cijelu shemu doziranja, sve lijepo napisano. Drži se te sheme i neće biti problema. Apsolutno neće "odvaliti" od jedne kapi RSO-a.

Za ovaj mix što imaš, nemam baš predstavu sad koliko jedna kap toga ima kanabinoida u sebi, prvenstveno THC-a. Ali uvijek je tako - daj jednu dozu i čekaj da djeluje između jednog i tri, nekad četiri sata. Šta više, vrhunac "high-a" može da se dogodi i par sati nakon konzumacije. Ako ti supruga nije imala iskustvo sa kanabisom ranije, drži se minimalne doze da ocijeniš kako će podnositi i da sve prođe što ugodnije. :)
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Sensi Star

Sensi Star

Organic grower :)
Prijatelj Foruma
26.07.2016
1.787
5.412
258
Tamo iza ugla
Vrati to ulje od koga si uzeo. To nije pravo RSO ulje (smola) i nece imati nikakvog ucinka na ubijanje raka. Sta god da ti kaze ta osoba od koje si to uzeo, ne obaziri se, vrati ulje, a on tebi novac. Nevjerojatno je kako muljaju ljude. Katastrofa.

Trebas koncentriranu THC smolu, odnosno RSO ulje,od minimalno 55 plus postoTHC-a, al prosjek je nekih 60-65 posto THC-a. Ako ides metodom Ricka Simpsona onda ti je target 1.2 - 1.5 grama ulja dnevno.

Info odoziranju imas ovdje - http://phoenixtears.ca/dosage-information/

Preporucam ti vlastiti uzgoj jer ces tocno znati sta dajes zeni.
 
05.06.2018
6
4
3
46
Evo da se javim...
Počela sam navečer, s 1/4 zrna.. ništa... povećavala postepeno dozu i sinoć 2 zrna... nisam mogla stati na nogama.. ljuljala se cijela..
Srećom sam pročitala ovaj forum , u protivnom bi me panika uhvatila sigurno..
Osjećaj vrućine po cijelom tijelu, neugodno, osjećam da mi je mozak usporen ali isto nisam mogla zaspati.. i bol je isto bila prisutna...
 
  • Sviđa mi se
Reactions: SlamJack

mario339

Medical Grower
Urednik
Grow Support
26.08.2012
2.148
8.323
258
Vidim da ima puno nove ekipe koja nazalost trazi nacina kako pobijediti bolest do sad smo dosli dosta daleko ali jos uvijek to nije ono najbolje jer u ovih 6 godina sam se nagledao svega i moj zakljucak je da bi sve snage i volju vas novih i starih trebalo usmijeriti na istrazivanje dostupnosti kanabioida nakon konzumacije jer sve ovo sto radimo je daleko od dobrog i vecina kanabioida bude unistena prije nego dodje u krvotok zato trebamo unositi ogromne doze a to nisu svi u stanju podnijet ni fizicki ni financijski.

Ja sam htio istraziti i napisati temu o tome ali zivot mi trenutno neostavlja previse vremena zato molim ostale aktivne clanove da svi usmijerimo snage u istrazivanje ove teme koja po meni je kljuc lijecenja kanabisom..

Otvorit cu temu u kojoj cu zalijepit neki od linkova pa cemo tamo diskutirati o novim metodama i nasim zakljucima i probati naci najbolju metodu za nase najmilije jer se puno toga mijenja svaki dan a mi kaskamo za novim otkricima
 

karamela

Aktivan Član
21.03.2018
133
510
63
37
@Nelina samo polako i strpljivo. Ako sami ne sadite, svakako da je dobro nači načina da se ulje provjeri na sastav.

Kod mog oca je stanje identično i sve više mislim da su osjećaji koje opisuje zapravo posljedica kemoterapije i da usljed male pauze tolerancija mu je opala i sada ima te neke neugodne osjećaje tipa povišenog tlaka, brzih otkucaja srca i sl.

@mario339 mislim da je tvoj prijedlog sjajan. Svjesna sam koliko su razmjene u iskustvima bitne i ja ću učiniti sve što mogu da dam svoj doprinos da drugima bude jednostavnije i lakše proći kroz RSO protokol ili bilo koji drugi vid protokola s uljem!
 
07.04.2018
30
21
8
40
Evo mene sa novim pitanjem :) moja žena treći dan uzima ulje i pritisak joj je pao , spava joj se i naravno totalno je smirena. Pritisak je 90 sa 60 malopre sam merio, jeli to u redu? Rekao sam joj da uzima tečnosti, tj da pije vode često pošto mislim da je to bitno. Koliko nisko sme da spadne pritisak tj. može li joj nešto od toga biti? btw vreme je ovde ( u Nemačkoj) užasno, kiša, oblačno, pa opet kiša, pa opet oblačno, možda i to ima uticaja, znam da na mene ima jer meni je pritisak 100 sa 70 pored 3 popijena esspresa.
Hvala vam svima na odgovoru unapred,
 

karamela

Aktivan Član
21.03.2018
133
510
63
37
@cobbreti Da li ste počeli koristiti RSO ili ste još na onom miksu kojeg si spominjao? Tlak 90/60 je sasvim ok, meni je konstantno takav i nemam nikakve brige. :D
Pritisak će joj u početku, ako ste na RSO protokolu padati i može imati blage oscilacije što je normalno. Neka pije dosta tekućine, kod jačeg pada tlaka sam čula da pomaže limunada s malo meda. S vremenom ćete naći vlastite metode kako da dižete tlak prirodnim putem ukoliko dođe do naglog pada. U svakom slučaju, bez brige i samo hrabro naprijed! :)
 
07.04.2018
30
21
8
40
@karamela

OK i meni se činilo da je 90 sa 60 ok ali bolje da pitam jer i meni pada pritisak na ovo vreme samo tako. Čini mi se da ovaj mix deluje, i to baš dobro, za toleranciju, nabavio sam i čisto RSO s tim da sam namerno krenuo sa ovim mixom da mi se žena ne uplaši od delovanja čistog ulja, iako sam pričao sa njom i objašnjavao joj i sve, nisam želeo da se uplaši i uspaniči, sutra uzimam frižider koji će biti samo njen (ovaj koji imamo je mali i prepun)da joj natrpam sa voćem i povrćem i kupujem mixer i samo da jede voće i povrće, planiram da kupim i matični mleč, čuo sam da je extra, samo ovde treba to i naći da bude bio i pouzdano kod nemaca. Btw nekako sam mirniji otkad sam nabavio ulje i verujem u njega u potpunosti, naročito kad sam pročitao tvoje postove, kako se stanje tvog oca popravlja, iako moja žena odlučno odbija hemoterapiju...čak sam kupio knjigu od Ricka Simpsona pa ću je pročitati za vikend , hoću i da kupim cbd ulje da mešamo sa RSO...moja žena spava dok ovo kucam, kupio sam joj malopre maline pojela je i nastavila da spava :)