kazna za uzgoj ?

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
05.01.2012
14
1
0
44
svaki dan najmanje 1-2 sata provedem na forumu jos ni pola nisam procito tako ako ova tema ima negdje da je nisam skonto ja se izvinjavam na spamu..

zanima me zna li tko kolika je kazna ako vas murija uhvati sa biljkama nekih recimo 3-4,,niste imali prije problema sa zakonom,tj. niste kaznjavani
naravno ja mislim da bi im reko da je to samo meni za osobne upotrebe pa me zanima koja je najveca a koja najmanja kazna za to
 

iSensation

iSensation
Poznanik Foruma
24.08.2009
1.815
1.808
188
Nazalost prepusten si na milost i nemilost zakona (policije, suca....). U HR nema pravila, nazalost opet!
Vjerojatno ces svirati klavir za nesto takvo...
 

Vutra Samotnjak

VenloNL
Poznanik Foruma
07.06.2010
8.479
43.585
2.598
Zapriječena kazna,ako te osude samo za uzgajanje je od 3 godine pa na dalje.Procedura je sljedeća;1.prvo te uhvate panduri i odvuku u stanicu ,napravi se zapisnik,tj...daš izjavu,i čekate nalog od suda za pretres kuće,
2.pretres kuće,zapisnik o pronalasku ili ne pronalasku svega što se tiče toga djela,
3.onda čekaš pozive...kad dođe prvi,još uvijek si osumnjičeni,
4.onda ideš kod državnog tužitelja iznijeti svoju obranu,sve se snima...,
5.onda slijedi sjednica optuženičkog vijeće,ako drž.tužitelj procijeni da treba podignuti optužnicu.
6.nakon toga slijedi,nagodba...u kojoj ti predlože kaznu,ako imaš sreću bude umanjena,(ali bude zatvorska !!!)
7.poslije toga slijedi pripravno ročište,e tu si već ''optuženik'',tu te isto pozovu da prihvatiš predloženu kaznu,....a ako ne prihvatiš,
8.SUĐENJE !!!

Sve skupa traje od dana hvatanja do suđenja 6-7 mjeseci...i obavezno te osude na zatvor,osim u iznimnim slučajevima.Ali za to moraš imati jako dobru obranu,tj argumente radi kojih si posadio malo trave(3-4 biljke).
Znači druže,pamet u glavu i oprezno,hebeno oprezno...ako ne želiš spoznati koliko je brutalan ovaj sistem:icon_lol:

EDIT;da ne pišem drugi post.Isto ti je to.
Članak zakona 173.2. ne razaznaje broj posađenih biljaka !!!
Samo dobro pripremljena i argumentirana obrana,može djelomično ublažiti kaznu.Nažalost,tako je kako je:(
 
05.01.2012
14
1
0
44
kontam to sve,,pusim travu 16 god ali mora nesto da bude u zakonu,,nije isto posadio ja 3 bilje ili 103,,sa 3 bilje se mogu branit da je to meni za osobne upotrebe kosto i jeste,,ako je isto posadio ja 3 ili 103 idem da zaklijam jos 100 sjemenja :D
 

DJFlyHigh

Aktivan Član
18.05.2010
768
459
83
50
normalno da nije isto... ja planiram 2 biljke sadit i vec pripremam obranu (sebi u glavi) ako padnem... sve je moguce tako da treba uvijek bit spreman... moja obrana je da mi mama ima problema sa srcem i niskim tlakom, i da sam uzgajao marihuanu za medicinske svrhe bez obzira sta je ilegalna ja zelim pomoc mami... sad kako ce oni to shvatit i oce li prihvatit to sud ili nece, to je na njima... ali nadam se da uopce mi nece doletit panduri tako da nemoram nista od toga izmisljat.... ali treba bit spreman na sve... u medicinskom kartonu od stare pise stvarno da ima problema sa svim i svacim i stalno se muva po bolnicama radi ovog radi onog... tako da mogla bi proc fora a i nemora... barem da mi ublaze kaznu ako me ulove a? eh... bemti sustav taj... :/
 

PowerSeed

fuckin' admin
Urednik
Administrator
15.10.2006
22.849
44.456
3.198
Bekaa Valley
"KRIVIČNA DELA PROTIV ZDRAVLJA LJUDI
Neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga


Član 246.
(1) Ko neovlašćeno proizvodi, prerađuje, prodaje ili nudi na prodaju ili ko radi prodaje kupuje, drži ili prenosi ili ko posreduje u prodaji ili kupovini ili na drugi način neovlašćeno stavlja u promet supstance ili preparate koji su proglašeni za opojne droge, kazniće se zatvorom od dve do dvanaest godina.

. . .

(4) Učinilac dela iz stava 3. ovog člana koji opojnu drogu drži radi sopstvene upotrebe može se osloboditi od kazne."
 

Z&N

Aktivan Član
27.12.2009
3.360
5.539
298
Ili po tome što laprdaš okolo i neko te druka.
Ili zbog prodaje, opet te neko druka.
Ili zato što nemaš sreće, pa ti naleti neko na grow i opet te, jel, druka.
Puno je "ili", ALI, nijedan nije "velik račun za struju". Na kraju, pitanje se postavlja i dal je taj račun podmiren.
 

Prater

Prijatelj Foruma
04.04.2012
208
639
93
HEP boli k**ac! Sto ti vise trosis, to oni vise zaraduju, njih samo zanima da im se racun za struju na kraju mjeseca plati, ukoliko ne platis, dolaze iskljucit struju. A kad dodju iskljucit struju imat ce sta za vidjeti. Placas im sve na vrijeme, ti miran od njihove strane, oni mirni jer su dobili pare, i nece bit sranja. Na sve to treba pazit. Isto murija, ako ti previse ne pricas okolo o tome sta radis, ne privlacis paznju (ne pustas muziku na max u pol noci, ne radis sranja itd.), manja sansa da te uhvate. Opet postoji sansa da neko vrata do tebe napravi sranje, doci ce i tebi mozda.... nisi kriv al si na*ebo. :)

a jel' ti racun za struju nosis u policiju kada ga placas
ja da Pogledajte prilog 432
 
04.12.2011
6
13
3
40
Bas kao sto kaze zlo&naopako. Panduri mogu da ti dodju jedino ako te neko drukne. Drugacije je gotovo nemoguce. Pa cak i ako nesto posumnjaju moraju opet da imaju necije svedocenje ili neki drugi dokaz da ti imas grow, i jedino na osnovu tih dokaza ili necijeg svedocenja mogu da dobiju nalog za pretres.

Ja sam lezao 6 meseci zbog marihuane, i mozes da pogodis, neko me druknuo. Znaci prvo, i GLAVNO pravilo je: Nikome ne pokazuj shtek! Drugo je: Najbolje je ne saditi na adresi na kojoj se vodis da zivis! Jer cak i da nesto posumnjaju za tebe licno, oni ce ti najverovatnjije doci na adresu. A kad ti dodju na adresu tu si gotov jer tu zivis, to je tvoje. Ako sadis negde drugde onda, pravno gledano, imas sanse da dokazes da si se tu slucajno zadesio i da to nije tvoje.

Sve u svemu, cutanje je zlata vredno. I da ti kazem, tek kad se coveku desi sranje onda shvati da samo u sebe moze da ima poverenja. Kad sam pao, poceo sam da razmisljam ko je mogo da me drukne. Vrlo brzo sam poceo da razmisljam u stvari ko nije mogo. I onda sam shvatio da u stvari ja svo to vreme sam mislio da verujem nekim ljudima a duboko u sebi sam znao da nikome ne treba da verujem.

A sto se tice oslobadjajucih okolnosti, za licnu upotrebu i ostalo: slabe vajde. Za mene su znali da je za licnu upotrebu jer im je verovatno i taj koji me je druknuo to i reko, jer ja stvarno nikad nikom nisam prodao. Za to nisu ni pokusavali da me terete. Imao sam jednu biljku i dredove do pojasa. Apsolvent na fakultetu, iz postene i situirane porodice. Nikakav motiv nisam imao da prodajem, a dredovi kao dokaz pa purnjam ko lokomotiva isto nisu pomogli. Sve sam reko, i u religijske i u zdravstvene svrhe, te ovo te ono. Al veruj mi, njih boli briga za istinu. Oni su na meni opravdali svoju platu i to je njima bitno. Jes da u zakonu stoji: "Učinilac dela iz stava 3. ovog člana koji opojnu drogu drži radi sopstvene upotrebe može se osloboditi od kazne." Ali ovde je kljucna rec MOŽE. Ne pise da mora. Zakon je napisan tako da mogu da rade sta hoce. Za svaku olaksavajucu okolnos pise da se MOZE uzeti u obzir. Ali naravno ne mora, i oni se time i vode. Ja sam lezao i sa ubicama ali i sa ljudima koji su posadili dve tri biljcice u casu od jogurta, ili su imali pet grama za svoje potrebe. Na takvim "kriminalcima" oni prave karijere i opravdavaju svoje plate.

Sorry, ja se raspisao. Mene mrzi da pocnem, al kad pocnem nemogu da stanem da kucam.

Znaci ljudi, PAMET U GLAVU I JEZIK ZA ZUBE!

Stay safe
 
  • Sviđa mi se
Reactions: SlusamCitamUcim

iSensation

iSensation
Poznanik Foruma
24.08.2009
1.815
1.808
188
......a sto se struje tice.... za vise potrosenu struju placas razliku u odnosu na dogovorenu mjesecnu ratu. Tak svakim pola godine se vidi dali si u plusu ili minusu... Stvarno nema vise smisla ovo o struji pisati.
 
05.01.2012
14
1
0
44
ma gledo sam i ja na discoveryu emisiju o tome da prate struju ali to je u engleskoj,,cak i nabavili neke aparatice sto ocitavaju toplinu prostorija jer oni to u engleskoj sade u stanovima,,cijeli hebeni stan u tome,daleko je balkan od engleske.

a sto se tice drukanja evo brzo moj slucaj od prosle godine-
ja i frend posadimo 4 zenke na prelijep sajt,razvezemo kap po kap,stvarno se potrudimo,,,za 30 dana zna jos jedan lik,,od prijatelja mi prijatelj,, za 40 dana znaju za to 5 ljudi,,sve je to ekipa sa kojima duvamo,,ali sam reko da vise neidem na sajt i da ih pocupamo da nas glava neboli--eto tako sam popusio proslu godinu,,radi dugog jezika mog frenda

ove godine radim sam,, ako padnem--sam pao sam se ubio

i hvala ti na postu korenko sto si isprico iskustvo sad znam sta me ceka i spremam sam na to ako su oni spremni da trce zamnom preko draca i luzina :D
 
  • Sviđa mi se
Reactions: anonymousSrb
04.12.2011
6
13
3
40
Worm79, dobro je sto si tako uradio. Ja sam napravio matematiku: Ako jos jedan sem tebe zna, imas 10% sanse da padnes. Ako dvojica znaju, imas 20%. A ako destorica znaju onda su sanse gotovo 100%.

Mali offtopic (za worm-a): Nabavi jedne od ovih i samo nocu obilazi, mnogo lakse ces da dises:
Spy Net Night Vision Infrared Stealth Binoculars - Brand New - FREE SHIPPING (047875840041) | eBay
ili
SpyNet Eyeclops NIGHT VISION INFRARED STEALTH BINOCULARS New | eBay

Kazu da su ove druge kao bolje mada mislim da su iste. Sa IR baterijskom lampom vidis jako daleko.
 
05.01.2012
14
1
0
44
Korenko je napisao(la):
Worm79, dobro je sto si tako uradio. Ja sam napravio matematiku: Ako jos jedan sem tebe zna, imas 10% sanse da padnes. Ako dvojica znaju, imas 20%. A ako destorica znaju onda su sanse gotovo 100%.

Mali offtopic (za worm-a): Nabavi jedne od ovih i samo nocu obilazi, mnogo lakse ces da dises:
Spy Net Night Vision Infrared Stealth Binoculars - Brand New - FREE SHIPPING (047875840041) | eBay
ili
SpyNet Eyeclops NIGHT VISION INFRARED STEALTH BINOCULARS New | eBay

Kazu da su ove druge kao bolje mada mislim da su iste. Sa IR baterijskom lampom vidis jako daleko.

pametna ideja sto se nocnog dvogleda tice,razmislit cu o tome iako mi sajt nije daleko od kuce,znaci nemoze me murija docekat a da prije toga ja njih nevidim od kuce,,znao bi da se nesto sprema ali od viska sigurnosti glava ne boli.
hvala na savijetu