Klijanje - rast u casi - presadjivanje

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

PowerSeed

fuckin' admin
Urednik
Administrator
15.10.2006
22.849
44.456
3.198
Bekaa Valley
frenzyg je napisao(la):
eto i ja metnuh sjemenke da klijaju.....nitko nije rekao dali one mogu biti zatvorene u kutiji (znači tamno) ili malo biti i na suncu (jedno 3-4 h ? ),i dali ima netko iskustava s tim da kad proklijaju,stavi ih u čaše pa ih iznese van...npr ja bi ih povješao po nekom drveću jer mi stara doma sve skuži (stara đanerica hippy sve će mi pobrat i skuvat neku juhu =) ):bis:
Malo ga kasnis za outdoor, sto ne metnu ranije? Nije neophodno direktno sunce da proklijaju, toplo i vlazno, mada ne znam u kakvu ih kutiju zatvaras? A to da vesas po drvecu, nikad cuo, tj. nikad video. Odakle ti ta ideja? Kad niknu treba im sunca, gde ces ih stavljati u hlad krosnji. Nemoj se patis bez veze, nista neces napraviti. Nadji neko zgodno mesto i zabodi pa sta odrade u naredna 4 meseca, to ti je.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Grona

UNDERCOVER

Don't tell, Don't smell, Don't sell !
27.02.2007
303
71
28
frenzyg.... malo si zakasio sa sadnjom.... stavi sjemenke u wc papir umotaj i natopi vodom.... al ne da se sljeva svuda okolo.... i otvaraj svakih 24 sata da uđe malo zraka.... netreba ti sunce ni ništa... ako ti ne niknu u roku od 5 dana možeš ih bacit... loše sjemenke... nemoj vješat na drvo već traži dobar sajt i daj biljkama dobre uvjete da narastu jer dosta kasniš....
__________
peace
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Żmigi
01.05.2007
10
1
0
35
znam da kasnim..jbga nisam imo niti vremena niti volje do sad...ovo s drvećem....znaći metnem sjemenke u čaše (proklijane) odem na vrh nekog drveta u kvartu i povješam čaše tak da imaju sunca,mogu ih lako zaljevati (popnem se i zalijem) uvjek ih imam na vidu (gađam na drvo što mi raste ispred prozora :icon_lol:) i pustim da izrastu u mladice..e a onda na sajt ..to mi je plan...e da sjemenke dobro napreduju,onolko kolko vidim (neželim baš prčkat po njima ) nekaj izlazi iz njih (klica)....e sad u vezi sajta...imam jeben sajt,u grmlju al iznad sajta je rupa pa dolazi sunce....blizu mi je (oko 2 min šepanja :icon_lol:) ima vode (odma potok pokraj ) no.....znam neke klince koji nekad tamo idu....no reko sam im da tamo idu opasni dečki koji se pikaju špricama :icon_lol: pa neće više valjda tamo ić.....al nije 100% ...dal da dalje tražim neki novi sajt?
 

UNDERCOVER

Don't tell, Don't smell, Don't sell !
27.02.2007
303
71
28
pazi da te neko nebi primjetio kak se penješ na drvo....a pogotovo vidio šta zaljevaš.... niko nebi oćekivo na drvetu tak šta al opet pripazi malo....što se tiće sajta....ako imaš priliku još djeci naprićaj gluposti i napravi si neki osigurać..... tako da znaš jeli ga je neko posjećivo a da nisi ti...nije baš pametno tamo sadit....al to je tvoja odluka.... ja na tvome mjestu nebi.... ali neznam kako sve to izgleda pa mogu prićat bajke.... zato najbolje da promotriš situaciju.... tih dana dok rastu na drvetu... dali neko zalazi još tamo.... jeli ima tragova ako je višlja trava... i tak to... ili dok rastu prošetaj pa možda naletiš na neku bolju mogućnost....
___________
peace
 
01.05.2007
10
1
0
35
e zanima me jos nesto...slijedece godine planiram sadit...ovo sto sada sadim je vise eksperiment. Zanima me jedna stvar:kada je najbolje početi s procesom uzgoja tj.u kojem mjesecu....neznam dal je vec odgovoreno na to pitanje,ako je ispricavam se =)
 

UNDERCOVER

Don't tell, Don't smell, Don't sell !
27.02.2007
303
71
28
Jesi je dobro zalio nakon presađivanja? kaku si zemlju stavio? jesi stavio išta gnoiva? Kolko je visoka?
 
13.09.2005
39
2
0
40
vrlo vjerojatno je da si oštetila korjen pri vađenju van, samo je treba dobro zaliti (ne gnojiti) i ostviti na miru, ako šteta nija velika oporavit će se, mada će joj sigurno za to trebati koji tjedan prilikom kojeg će rast biti znatno usporen! sretno
 
09.02.2008
1
1
0
36
ja sam hteo da pitam nije mi jasno ono sa tacnama i papiricima tj jel moze non stop da bude destilovana voda?ili nemora uopste? hvala unapred na pomoci p.s. nisam spavao 2 dana lol ispade mi srce :D i da zaboravih kolika temperatura sobe nije prevelika ni premala jel moze oko 20-25c?
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Nebojsa Lekic

Stoner

Aktivan Član
11.12.2006
856
285
83
24
to bi bila ok temperatura za vodu a što se tiče destilirane vode nemora biti dapače bila bi poželjna dobra kišnica a ako ne voda iz vodovoda ali izregulirana znači na određeni ph

Dobrodošao Inq nam natrag :D :common028:
 
15.02.2008
9
0
0
44
bok nov sam na vašem forumu sve kaj me zanima tu mogu nać pre dobro stee ga osmislili.
imam jedno pitanje u tri čaše sam stavio po četri sjemenke osam sjemenki mi je pustiloklicu nekih centimetar ipol i resadil sam ih u uneke biorazgradive čašice i pod lampu a, ove četri su mi se upljesnivile nezznam zakaj jel to zbog prljavih ruku il je neka bakterija došla.
ak znate recite šta je to uništilo moje bambučice koje sm skupo platio,radi se sjemenu MAROC,help:blah:
 
07.01.2008
35
1
0
32
Imam jedan problem stavio sam seme na klijanje i evo vec cetvrti dan i ne daje nikakve znake klijanja, jel to tako treba?
 

Narquila

Aktivan Član
02.02.2007
225
17
0
36
Sacekaj jos malo...ak sjeme valja i ako si klijanje uradio kako treba proklijat ce..ako je temperatura manja trebat ce duze da proklija a ako je optimalna 20-25C proklijat ce brze..

budi strpljiv
 

KaraJack

Aktivan Član
Evo da dodam moju methodu za klijanje i presađivanje u čašu ili u mini lončić.

Prekjučer sam stavio 10 kom. Durban u čašicu za rakiju sa mlakom ali vrlo mlaku vodu i pustim 24h da odleže. Naravno prostor mora biti taman i topal. Nakon 24h ležanje u vodi stavim ih u medicinske končane spužvice. Lijepo rasporedim da ne bude gužve zbog žila. Nakon 24h ležanja u vati svih 10 su nikle. nakon 12h ležanja dužina žile je 1 - 1,5cm i ravno snjima u čašicu ili mini lončić. U 3 dana sve gotovo...

Toplina i vlaga je najbolje za klijanje, ne može bit bolje od toga !!!
 

elephant0r

Vutra Veteran
17.09.2007
1.495
60
0
39
Sve sto ti imam rec karajack je da si imo ogromnu srecu.. jer si mogo isto tako izgubit svo sjeme da je bilo viabilnije.
SJEMENKE NEMOJTE DRZATI U VODI DULJE OD 4 SATA NI ZA ZIVU GLAVU.

Ako se otvori pod vodom uginut ce klica i pocet trunut u roku od sat-dva..
2h namakanja je vise nego dovoljno da se sjeme aktivira prije nego ih stavite u zemlju, a sve dulje od 4h bez konstantnog povirivanja u casicu (i ne tu ne mislim na konzumiranje alkohola) je izazivanje srece...