Kloniranje

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
17.09.2015
44
18
8
62
Power :) Blizu si !
Ova prepiska i nema za cilj da se prepucavamo.
Cilj je da razmisljamo o onome sto radimo.
Ja licno se ravnam po pcelarima - to su ljudi (proizvodjaci) koji spajaju iskustvo i struku (da ne nabrajam silne seminare). Ako ti nesto znaci (u proslom postu si pozvao ljude sa diplomom polj. fak.) mogu da okacim sliku moje diplome polj. ing. ali to ne znaci da znam ono o cemu pricam. Doduse, moju sam diplomu zasluzio 1988. god. u vrijeme kad nisu postojali privatni fakulteti i kad je bog po zemlji hodao. To mi daje izvjesnu prednost u odnosu na ljude koji sire neznanje umjesto znanja - i to mi najteze pada.
PLP
 

PowerSeed

fuckin' admin
Urednik
Administrator
15.10.2006
22.849
44.457
3.198
Bekaa Valley
ma mogu kaciti i ja moju diplomu, nista preterano mladju :) samo sve sto sam o struci naucio naucio sam kroz praksu s tim da ne osporavam znanje steceno u skoli, ima ono svoju funkciju ;) i nisam ja krenuo da se prepucavam, samo sam izneo svoje neslaganje sa nekim tvojim tvrdnjama, a to neslaganje se javilo kao rezultat prakse odnosno iskustva koje Marehu izgleda nije bilo dovoljno pa trazi dodatne cinjenice, kao da iskustvo nije istkano od cinjenica do kojih sam dosao tokom zivota :) evo, ja se trenutno zanimam kloniranjem automatika. to je ono sto se "ne radi", al da li se ne radi znacu tek kad probam. a u toku je :)
 
  • Sviđa mi se
Reactions: opa cupa

PowerSeed

fuckin' admin
Urednik
Administrator
15.10.2006
22.849
44.457
3.198
Bekaa Valley
ako bude sta za javiti javljam sigurno, secno sam sa prvom pistilom koju sam ugledao. radi se o ww auto od sensija, od tri biljke jedna se prilicno strecala pa sam odlucio da probam kloinirati i ispratiti sta ce da bude sa mamom a sta za klonovima, jer je biljka prethodno bila standardno topirana, pa sam skinuo dva klona ;)
 
  • Sviđa mi se
Reactions: nisamjaopet

PowerSeed

fuckin' admin
Urednik
Administrator
15.10.2006
22.849
44.457
3.198
Bekaa Valley
evo novosti :)
PB030403.JPG
danas bacio poglrd, jedan odradio posao :)
PB030405a.JPG
znaci, white widow automatik od sensija dala mi je tri semenke bez da sam oprasivao (cura je provela na terasi skoro 4 meseca). iz tri menke izasle tri cure. jedna se prilicno strecovala pa je topirana i uzeti klonovi kada su se pojavile prve pistile. klonovi stavljeni u vodu u plasticnoj flasici od slavola i ostavljeni na prozorskoj dasci. nisam sekao vrhove listova, nisam pokrivao kesom, reznice nisu "ukoso" zasecene. nikakvi hormoni niti prihrana, cista voda iz vodovoda bez kontrole ph ili temperature. ne znam na zalost tacno vreme, al nekih dve sedmice proslo i prvi klon sa korenom. sva cetiri prakticno izgledaju kao prvog dana. ovaj ce u zemlju pa pod lampu, ostale cekam. i to je to ;)
PB030405_cr.jpg
 

opa cupa

fuckin' Petrolhead
Administrator
04.03.2012
7.993
34.357
2.598
Ja sam davno rekao da trebamo otvoriti temu "razbijaci mitova"
Power upravo si jedan razbio :thumb: ima ih jos koji nepiju vodu.Ja znam neke ali nemam konkretne dokaze pa necu o tome dok nebudem imao :) Uglavnom bravo za klona :thumb:i razbijenom mitu o ne kloniranju autosa.
 
16.08.2012
34
9
8
da li moze da se uzme klon ako je keva u 10-14 dana cvetanja i koliko se procedura razlikuje od standardne ako je izvodljiva? kontam da je izvodljivo i da je potpuno sve isto kao kad se sece u vege ali bolje da pitam. (procitao sam temu od pocetka)
 

PowerSeed

fuckin' admin
Urednik
Administrator
15.10.2006
22.849
44.457
3.198
Bekaa Valley
moze buraz, jedino sto sam ja primetio kao moguci problem, ako ih stavljas u zemlju i pokrivas najlon kesom il sl. da bu povecao vlagu, moze da se desi da se cvet ubudja pa od klona nista. zato sam ovo gore prikazao i spomenuo da je bilo na prozorskoj dasci i bez kese jer je biljka i tih 15-ak il koliko je proslo dana cvetala i dok je pustala koren. imao sam jednom prilikom 2 klona od ssh skinuta u cvetu, i pod kesom nisu prosli.

@opa cupa, sacekajmo da vidim sta cu pobrati sa tih klonova pa da onda konstatujem da li je i funkcionalno, pored toga da je moguce :) a sto se tice mitova, pokazah i da nije neophodno da se listovi skracuju, ni da se grana klona sece pod uglom, kao i da vlaga od oko 90% nije neophodna (radi centralno grejanje a klonovi su na dasci iznad radijatora, nisam merio al sumnjam da je tu vlaga preko 50%) + pitanje kad biljka oprasi samu sebe, od 3 menke 3 cure, mozda sam samo imao srece ;)
 

mr.dr.Smok

Prijatelj Foruma
13.03.2010
1.495
3.541
188
57
:) a sto se tice mitova, pokazah i da nije neophodno da se listovi skracuju, ni da se grana klona sece pod uglom, kao i da vlaga od oko 90% nije neophodna (radi centralno grejanje a klonovi su na dasci iznad radijatora, nisam merio al sumnjam da je tu vlaga preko 50%) + pitanje kad biljka oprasi samu sebe, od 3 menke 3 cure, mozda sam samo imao srece ;)
O tome kad biljka opraši samo sebe i dal su menke ženke nakon toga reč ču ti uskoro.Pošto i sam imam par menki od samo oprašenih autosa. ;)
A što se tiče okorjenjivanja na način na koji si ti to napravio treba uzeti u obzir da je biljka bila iznad radiatora.Šta znači da je čaša sa vodom bila odmah iznad radiatora.Stabiljka biljke bila je u voodi koja se zagrijala i koja je veče temperature nego okolni zrak.Što nakraju pospješuje okorjenjivanje.Što je suptrat ili voda u koju se stavi odrazani klon topliji od vanjštine to pospješuje okorijenjivanje.A što se tiče rezanja listova i tih fazona.Bolje je ne rezati ih ako nemožeš zadovoljiti veliku vlagu.Biljka je naša strašno otporna i bori se za život bez obzira na uslove.Inače reckamo listove i to kako bi je se usporilo u rastu i kako bi se nagnalo biljku da se usredotoči na puštanje korijena.Kad je klon tako istresiran i sav poreckan treba mu velika vlaga kako bi uspio.Naravno sve se to odnosi na klasičnu metodu uzimanja klona u vegetaciji.U cvjetanju je sasvim neka druga priča šta se tiče reckanja listova.
Javim se uskoro sa saznanjem dali su i moje dobivene menkice od samooprašenog autosa isto cure. ;)
 
22.10.2013
24
9
3
Dugari samo jedno pitanje.
Mogu li se klonirati autofl. Sorte?
U pitanju je Super Critical Auto.
Cuo sam da ne mogu ali radije bi cuo od iskusnih. Hvala.
 

PowerSeed

fuckin' admin
Urednik
Administrator
15.10.2006
22.849
44.457
3.198
Bekaa Valley
a u cemu vidis problem. imas gore fotku kolika je bila kad je pustila prvu zilu i imas fotku iste nakon 25 dana. raste, razvija se i cveta najnormalnije kao svaka druga biljka. pitanje je jedino da li cu nastaviti da se mlatim sa njom jer mi je trenutno sve pobrano, tako da nit sam motivisan nit mi nesto treba. mada je jos ziva, kulira u kupatilu al mi se ne da trositi struju na jednog klona od 35cm
 

nisamjaopet

Aktivan Član
13.02.2015
111
506
93
steta.. iskreno bas bih volio vidjeti kako ce klon zavrsiti.. ovako kako mi izgleda sad, to bi bilo jako dobro.. hed od 30 cm
 

amneziaHaze

AluGrow
Banovan
19.04.2014
1.783
2.490
188
nikad nije ni postojao mit da se automatik ne moze klonirati, nego klon samo nastavi svoj zivot sto znaci ti je bilo svejedno hoce li biti na biljci ili pored nje isto bi rastao i isto bi rodio grama mozda cak i manje grama klon dadne jer je trosio energiju na razvoj korijena
 

opa cupa

fuckin' Petrolhead
Administrator
04.03.2012
7.993
34.357
2.598
Amneziahaze o cemu pricas ?? Da upravo je to bio mit."Automatici se ne kloniraju"i sada iz toga mozes zakljuciti da se to ne moze.
Medjutim evo ..Power je uspio klonirati autosa .
A ti pises tek toliko da se nesta napise .