Knjige

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

zekrt

Aktivan Član
15.05.2005
237
4
0
38
Recimo..da li citate? Ajde da podelimo iskustva malo..
Evo, recimo, meni licno, Tolkienova djela su klasici koje moram da procitam jednom svake godine, to je vec postao sestogodisnji ritual..
Zadnje vreme citam James B. Bakalar i Lester Grinspoon: Marihuana - zabranjeni lijek i odusevljen sam knjihom, ako mozete obavezno si nabavite tu knjigu jer to je mala enciklopedija korisnih medicinskih ucinaka Marihuane.
Recmo, Carlos Castaneda je odlican, Ucenja Don Huana, Odvojena Stvarnost, Put u Ixtlan, Prièe o Moæi i druge..covjece odlicne knjige..
 

robot_minimal

Aktivan Član
08.11.2004
58
3
0
Ja licno tolkina ne mogu, ni knjiga ni filmovi..tj o filmovi gospodari itd ne mogu da pricam jer s obzirom da mi se knjiga nije svidela filmove nisam uopste gledao. Ali rispekt! Znam mnogo ljudi ..i straight i koji se pucaju i citaju tolkina i pretpostavljam da je o.k.

Ja obozavam da citam i pozeiju i prozu i strucnu literaturu. Sada citam osnove farmakologije i recepture :)) i jos jednu drug related knjigu, opste ne naivne teme znaci o lekovima, dozama, stanjima...sve sve sve.
Inace jako se retko nateram da citam, ali, od ...mozak mi puche ne mogu da se etim onog brazilskog pisca, poznatog..sto je napisao veronika je dolucila da umre, alhemicara...dakle znam ko je, ali u ovom trenutku nikako da se setim, e njega volim..sve sam procitao...a i citao sam dosta drugih stvari...volim dobru knjigu pre nego jos bolji film
! :)

SF ne volim!

Volim dramu, filozofiju i dobre radnje. Originalne, loigichne surove situacije.

One krimitye, tipa agata kristi, i ljubitye tipa isidora bjelica prezirem, njih bi tukao po tabanima!!!

seticu se nechega vec pa cu ti preporuciti ;)

peace!
 

zekrt

Aktivan Član
15.05.2005
237
4
0
38
robot_minimal je napisao(la):
Inace jako se retko nateram da citam, ali, od ...mozak mi puche ne mogu da se etim onog brazilskog pisca, poznatog..sto je napisao veronika je dolucila da umre, alhemicara...dakle znam ko je, ali u ovom trenutku nikako da se setim, e njega volim..sve sam procitao...peace!
Fabio Coelho ::super

Nikako ne smijemo zaboraviti ili izostaviti Ivu Andriæa, mesiv rispekt
 
01.05.2005
2
0
0
54
Imate polarisov sf cd rom, javite se na pp. Gomila izvanrednih knjiga koje je Zoran Zivkovic cista srca preveo, spakovao i, nazalost, izvrsio ekonomsko samoubistvo dajuci nama da citamo. Hvala Mu. Uteha je da je teca postao internacionalno poznat SF pisac.
 

kanehbosem

Rehabilitacija kanabisa !!!
Banovan
12.10.2006
619
46
48
ja obožavam èitati komentare na novi i stari zavjet, i imam jedan program bibleworks 6.0. sa raznoraznim verzijama starog, novog zajveta ukljuèujuæi i izvorne jezike i komentare, etimologiju, rjeènike,i još dosta toga....
ak nekog sluèajno zanima teološka literatura, najbolji mi je rob bell i njegova prva knjiga "velvet elvis", proèitao sam prva dva poglavlja dostupna online u adobe i totalno je ok
logièan je (što nije lako kad je u pitajnu vjera), historièan, zanimljiv, relventan /za amerièku kulturu) i tak još puno toga, zapravo ak nekog baš zanima može otiæ na www.nooma.com i pogledati par clipova najomiljeniji mi je onaj flame i rhytm
ja imam prvih deset ostale bi trebo nabavit za koji mjesec
ak se nkom svidi nek javi pa budem poslo...
 

Beyond

Vutra Veteran
07.08.2006
1.948
335
0
38
Mene zanima "nova znanost" i kvantna fizika. To je znanost koja se razvila u zadnjih 10 godina. Znanstvenici dobivaju rezultate koje nemogu objasniti, Newtonovi zakoni padaju u vodu. Dolazi se do nevjerojatnih spoznaja moguènosti svjesti. Prouèava se gledanje na daljinu, telepatija, telekineza, sve ovo se poèinje znanstveno dokazivati, a za ono prvo èak je zainteresirana i amerièka vojska, i koliko sam proèital daje dobre rezultate. Znanost pokušava shvatiti zašto atom ne postoji ako ga se ne promatra (što je èinjenica). Znate li da kisik + vodik nebi smjeli po zakonima fizike biti tekuèina tj. voda? Meni je sve to jako zanimljivo i zanimaju me stvari "na rubu znanosti", šta je najbolje sve to ima smisla i poèinjete shvaæati iluziju percepcije za koju mislite da je "alfa i omega".

Jako zanimljive knjige o oveme su: Holografski Svemir od Michael-a Talbot-a i Polje od Lynne McTaggart
___________ _ _

Takoðer su mi jako interesantne nove teorije o piramidama, i kada to proèitate shvatite da su prièe kako su piramide grobovi faraona zapravo prièe za malu djecu i pomalo smješne.
Jedna od mnogih knjiga za razmišljanje o ovoj temi je Zemlja Ozirisova od Stephen-a S. Mehler-a
Takoðer zanimljivo je da su sada u novije vrijeme prikupljeni brojni dokazi koji potvrðuju piramide u Bosni, a vjerojatnost da nisu je 1:10000 i više.
Evo pogledajte slike i prikupljene dokaze pa sami prosudite: http://www.piramidasunca.ba/default.asp
__________ _ _

Takoðer, neznam dali vas je ikad zanimalo ali za sva živa biæa na Zemlji (biljke i životinje) se zna "drvo evolucije" tj. koje živo biæe se razvilo od kojeg (to se vrlo toèno utvrðuje genetskim inžinjeringom) osim za ÈOVJEKA. Genetski stuènjaci nemogu naæi jedino pretke od današnjeg èovjeka, kao da je jednostavno ubaæen u "drvo" evolucije od nikuda. I ako vas ne zanima teologija po tom pitanju, preporuèio bih vam knjigu Sjeæanja na buduænost od Erich fon Daniken-a, piše vrlo laièki i lako èitljivo, to je po meni obvezna literatura, i takoðer bi preporuèio sve knjige od njega.

Evo prije par godina sam èak prepisao knjigu u pdf koliko mi se svidjela, toplo preporuèam: Erich Von Daniken - Sjecanja Na Buducnost
 
Fakat klasike koje ako niste ste veæ trebali proèitati: Orwell - 1984 (Promijenila mi život/naèin razmišljanja), Aldous Huxley - Brave new world, Daniel Quinn - Ishmael (najjaèa knjiga ikad, isti rezultati kao kod Orwella)
Sad èitam od Nick Jonesa - spliffs, a celebration of cannabis culture. Više slikovnica nego knjiga, upute za razne naèine rolanja, recepti, home made bongovi i sl.
Te naravno bilo što od Charles Buckovskya, svaka knjiga ista, žene, alkohol i kockanje, a opet ti ne odosadi.
Njoy!
 
E da, i za weed-rana - Erich von Danieken.
Režem kitu ako ti se ne svidi. Proèitao sam samo ¡Sudnji dan je veæ odavno poèeo¡ te, ako išta drugo, ima savršenog smisla. Objasnit æe ti MNOGO toga što nisi shvaèao.
Da, o izvanzemaljcima je.
Nisam prevelik fan te tematike ali ova knjiga me fakat navela na razmišljanje.
 

Beyond

Vutra Veteran
07.08.2006
1.948
335
0
38
I svakako preporuèam Celestinsko proroèanstvo od James-a Redfield-a. I sve nastavke te knjige (Deveti uvid, deseti...) To je roman u kojem je pisac glavni lik i govori o energiji i svojim nevjerojatnim dogaðajima. Ova knjiga vam može promjeniti gledanje na "stvarnost". Taj roman može biti istinit ako ga prihvatite, a može biti i samo roman ako ga odbacite. Mene je vrlo fascinirao i podupro moja prijašnja shvaæanja stvarnosti.
 

kanehbosem

Rehabilitacija kanabisa !!!
Banovan
12.10.2006
619
46
48
moja žena stalno spomine tu knjigu celest.prorocanstvo al ju je poklonila nekom i sad joj krivo sto ja nemrem proctitat
ionako me nostradamus faza prosla tako da...
ma zezam se volio bih procitat to djelo
 

Beyond

Vutra Veteran
07.08.2006
1.948
335
0
38
Zapravo se u knjizi ne radi o nekim proroèanstvima kao od nostradamusa, šta bi èovjek prvo pomislio, to je jedan vrlo zanimljiv i fascinantan roman.
 

|{ 1 T @

Aktivan Član
13.08.2005
90
11
0
TrTveT je napisao(la):
Sad èitam od Nick Jonesa - spliffs, a celebration of cannabis culture. Više slikovnica nego knjiga, upute za razne naèine rolanja, recepti, home made bongovi i sl.

Dal netko ima ovu knjigu u pdfu ili zna link ?? Inace preporucam je svima, al nemam svoju pa ...
 
18.09.2006
0
2
0
pa, jedna od omiljenih knjiga mi je Autostoperski vodic kroz galaksiju, i procitao sam ga 5 puta, od toga 2 puta na engleskom, u originalu. inace, volim da citam stivena kinga, i ostale horore, trilere i fantastiku. Takodje, kad citam poeziju (vrlo malo) citam samo originale, nikad prevod (sto, u stvari znaci da sam ogranicen na srpske i engleske autore). Npr, Raven by Poe obozavam, anam ga skoro napamet... itd, itd, volim i filozofiju, i religiju da istrazujerm, nisam neki vernik, otvorenog uma prema svim verama, nikad necu reci nekome da ne treba da veruje, jer je vera najbolja stvar koja se nekome moze desiti... nego da ne pricam vise...
 

Beyond

Vutra Veteran
07.08.2006
1.948
335
0
38
Upravo èitam knjigu od slovenskog predsjednika Janeza Drnovšeka - "Misli o životu i osvješæivanju" koja je nedavno izašla. Nemogu vam opisati svoje emocije, èitajuæi ovu knjigu potekle su mi suze, plakao sam od sreæe, toliko sam sretan, jer našao sam èovjeka koji je širom otvorio oèi. Meðu svima oko sebe koji imaju èvrsto zatvorene oèi, tako èvrsto da ih veæ i mišiæi od lica bole, jedan èovjek je širom progledao - Janez Drnovšek. Njegova knjiga, njegovo razmišljanje identièno je mojem i sve što on tvrdi tvrdim i ja, sretan sam zbog toga jer vidim na nisam sam.
Da on je predsjednik države, interesantno, ali to nije bitno, ovo što je on sada postigao - otvorio širom oèi, to je "titula" kojom se istinski može ponositi, i biti predsjednik države je ništa prema tome. Na otvaranje oèiju potakla ga je bolest, imao je rak, prema procjenama doktora veæ je trebao umrijeti, ali on živi, i kaže da je zdrav.
Njegova knjiga pokušat æe vam otvoriti oèi, ali ako vi to ne želite, niko vas nemože prisiliti.

please read this book, please open your eyes, please