Koja e razlikata pomegu Cannabis Indica i Cannabis sativa

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

HazeSeeker

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
06.09.2008
2.240
1.666
188
Amsterdam-Barcelona-Prague
www.vutra.org
Ti moraš da se šališ ...evo ti jedan opširni infc+ i rep- kao šlag na opširnu tortu !
https://forums.vutra.org/threads/4672-Indica-vs-Sativa

Cannabis Sativa je visoka i tanka biljka,obicno izmedju 200 do 400 cm visine.Lisce je uglavnom svetlo zeleno,posto ima manje hlorofila nego Indica.Zbog toga raste i cveta duze nego Indica i potrebno joj je vise svetla.Sativa raste veoma brzo,period cvetanja moze da traje od 10 do 16 nedelja.Urod je uglavnom manji nego kod Indica,ali je vrlo jak.Vrhovi su dugacki i tanki.Miris Sative je sladak i kako se kaze “fruity”(sto bi znacilo nalik vocu).Dim je prilicno blag.Poreklo Sative su Kolumbija,Meksiko,Tajland i jugoistocna Azija.Sativa ima vise THC-a nego CBD-a sto prouzrokuje mozdani,energetski “rad”,koji moze da stimulise aktivnost mozga i da izazove halucinacije.




Cannabis Indica je niska i gusta biljka,visine izmedju 80 do 180 cm visine.Lisce je uglavnom tamno zeleno,ponekad sa ljubicastim krajevima.Potrebno joj je manje vremena i manje svetla za rast i sazrevanje nego kod Sativa.Kad pocne da cveta potrebno je 6 do 8 nedlja da sazri.Vrhovi su gusti i zbijeni,izuzetno jakog “lepljivog” ili “skunky”mirisa.Urod je veci nego kod Sativa.Dim Indica je najcesce gust,ostar i cesto izaziva kasalj kada se udahne.Indica je tradicionalni izvor hashisha,a poreklo vuce iz Maroka,Afganistana,Indije,Tibeta.Indica uglavnom ima vise CBD-a nego THC-a,tako da je “rad” vise “telesnog” tipa,tezi i jaci nego kod Sativa.”Rad” je opustajuci,tzv.”stoney high”.Zbog svojih svojstava moze se upotrebiti u razne medicinske svrhe.




Cannabis Ruderalis je treca vrsta koja poreklo vuce iz Rusije,Poljske i ostalih istocno-evropskih i srednje-azijskih zemalja sa hladnijom klimom.Jos uvek postoje neslaganja oko toga da li je Ruderalis uopste odvojena vrsta.Cannabis je klasifikovan u tri vrste na osnovu razvitka i oblika marihuna semenke i na osnovu perioda rasta i cvetanja.Ruderalis raste u hladnim predelima,sazreva brzo a ima pokazatelja da mogu biti nezavisne od fotoperioda(odnos trajanja dana i noci).Neke osobine Ruderalisa su velike semenke,niska korovasta biljka visine od 120-180 cm,a nivo THC-a je nizi nego kod Sativa i Indica.

Ovo su tri osnovne vrste iz kojih su se do danasnjih dana razvile mnoge nama poznate sorte,dugogodisnjom selekcijom i ukrstanjem.Cilj selekcije i ukrstanja je dobijanje biljke koja odgovara nasim potrebama,tj. dobijanje zeljenih karakteristika.Tako sad imamo biljke koje su predvidjene za indoor,za outdoor,mozemo da biramo nivo THC-a,miris,ukus,itd.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: GanđaMio

CAM

Aktivan Član
28.11.2009
201
38
0
43
HazeSeeker je napisao(la):
svetlo zeleno,posto ima manje hlorofila nego Indica

Netočno, samo ima raspored klorofila drugačiji pa izgleda svjetlija.


HazeSeeker je napisao(la):
Indica uglavnom ima vise CBD-a nego THC-a,tako da je “rad” vise “telesnog” tipa,tezi i jaci nego kod Sativa.
Kod kanabisa CBD se nalaze u 0. decimalnom postotku za razliku od THC-a što stvarno stvara logičan zaključak , iznošenje ovakvih tvrdnji samo se doprinosi urbanim mitovima.



HazeSeeker je napisao(la):
Cannabis Ruderalis je treca vrsta

Za ovo opalit šamar minimalno 2-3 , vrsta je definirana i odvojena od druge s nemogućnošću međusobnog razmnožavanja
razmisli da li se može križati indica x sativa x ruderalis


inače :
vrsta
podvrsta
varijatet
podvarijatet
forma
podforma


Znači :
Cannabis sativa var. sativa
Cannabis sativa var. indica
Cannabis sativa var. ruderalis
 

HazeSeeker

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
06.09.2008
2.240
1.666
188
Amsterdam-Barcelona-Prague
www.vutra.org
Brate mili ti si puko ...To je text star ko za kolko i apsolutno nebitne stvari spominješ noobu kojeg zanima obična razlika ....
Stvarno nepotrebno. To što se netko krivo izrazio prije par godina nije razlog za tvoje isfuravanje :2flip:

Napiši neki opširan text pa podjeli svoje obrazovanje sa ljudima , a ne solit pamet tamo di netreba ...
 
  • Sviđa mi se
Reactions: 0Marac0

CAM

Aktivan Član
28.11.2009
201
38
0
43
Brate gledaj što pišeš i nemoj iznositi gluposti i govoriti -rep samo zato jer je čovjek tražio info , malo smo svi puni sebe ha?

killerbuzz definitivno

nemam volje za filozofske diskusije
 

Teglica_Unka

Aktivan Član
02.05.2009
510
83
0
38
cam kad ce neke slike....?mislim tolke skole si zavrsio,a ni jednu sliku nisi postao pa to stvarno nije u redu:costumed-smiley-027:icon_lol:
 

Fukmondo

Varemengo
Poznanik Foruma
27.10.2006
767
481
113
Teglica_Unka je napisao(la):
cam kad ce neke slike....?mislim tolke skole si zavrsio,a ni jednu sliku nisi postao pa to stvarno nije u redu:costumed-smiley-027:icon_lol:

ae,ja to pito kurje oko imaaaa,pa na kraju trt off the milojka,treba bi nesto pridočit javnosti,ku ne ce dobit mala po guzi:icon_lol: