Koja Vam je rizla/papir za motanje/rege najbolja?

Hempatia Soma Seeds Herbies Headshop

Koja je za Vas najbolja rizla/papir za motanje?


  • Total voters
    1.325

doors_of_perception

Aktivan Član
28.10.2005
1.095
51
0
36
Ljudi...imate oèi, èitajte naslov. Ne smatram Vas papigama. Pitanje i dalje stoji. :tjaos:


Nego, da i ja kažem koje su meni zege najboljima. Bijeli Rips. Taman napravljene za vutru, tanke al opet elastièno-èvrste pa se lako rola i kad ima više vu (ne presavija se), odlièan okus, lagan i ne guši dim. Osim njih odliène su i Smoking, Rs, Legendarna Rizla + koja se nažalost u plavoj svima nama dobroj verziji više ne prodaje, rizla original u poveæanoj king size verziji, OCB i Rasta-Man.

Želio bih poslušati i Vaša Mišljenja.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: B.Stena

doors_of_perception

Aktivan Član
28.10.2005
1.095
51
0
36
Odlièno zvuèi, želatina...

Inaèe što se tièe Rs rizli, one su mi odliène; od žita napravljene niti ih ne osjetiš...al loše se mota u njima...mislim može se bez problema motat al s drugim zlama je bolje. Ljepilo je takoðe dobro.
 
14.09.2005
18
1
0
ah, plava dobra stara rilzla + rola!!!
rola moje mladosti!! :lol: :shock: :)
nikad necu prebolit sto su je povukli!!!
rips rola je uzasna, predebel papir i tesko se mota; cist promasaj po meni. i josh u svakoj trafici samo ta jebena rola!! :x :(
r s je cisto dobra a ni smoking nije losa!!
treba ponovo vratit rizla+ ; hitno!! :D
 

doors_of_perception

Aktivan Član
28.10.2005
1.095
51
0
36
Al sad je kao promjenjena Rips plava...papir su malèice stanjili al je svejedno sranje...Kakve su to uopæe rizle kroz koje ne možeš vidit i guše ko da si moto s papirom od kutije cigara :punch: ?
Da, i mene izluðuje šta na svakoj trafici samo one. Igrom sluèajnosti, našli smo u Ri jednu di imaju Rs...

Okus znaèajno ovisi o papiru za motanje... Iako, stvari više nikada neæe biti istima bez "Good old Rizla +" :jashe_konja:
 
14.09.2005
18
1
0
u malom kiosku na zabici (ri) ih imaju! :rasta: :eek:fftopic_ljut:

a millenium??!! one nisu lose; zbilja tanak papir, oslicno ljepilo, samo sto su preuske za moj ukus!
iako sam vidio i siroku varjantu, nigdje ih vise nema za kupit :loshe: !! isto dobre za motat a papir proziran tako da se uopche ne osjeti :eek:k:
povukli su sve dobre zle i zatrpali nas sa rips :goMno:
ali ajd, ovdje kod nas barem ima rizle u rola izdanju dok sam ja cuo da u SiCG toga nema!!??jeli to istina neka netko kaze??!!
 

doors_of_perception

Aktivan Član
28.10.2005
1.095
51
0
36
Da, mali kiosk u sredini :D Tamo sam prvi put prije nekih 2mj kupio i Smoking...Sreæom pa mi ih stara uzela i osto bez dobrih rizla veæ 2. dan.

Millenium se još proizvodil il? Jer èuo da ne više. Da, pretanak je...za skunk, haš...

Al zato Rips tanki je odlièan. Uske jesu al bih zato u bilo kojem trenutku raðe njih nego njenog pripadnika porodice "Original Blue Old Rips"... Kako su to loše rizle, ne ide mi u glavu kako proizvoðaè može takvo što napravit ako imaš tvornicu, istraživanja i još 95% ljudi ti se žali da su najgore rizle u povijesti i opet su napravljene i plasirane. :x
 

doors_of_perception

Aktivan Član
28.10.2005
1.095
51
0
36
Uzimaš li Extra King size Rizla Original? To ja znam uzet, al samo kad imam vu pa su mi to zleki za motanje za mene privatno...Al kad smo svi zajedno kao Društvo, trebaju se rizle u roli...
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Rea_greta

doors_of_perception

Aktivan Član
28.10.2005
1.095
51
0
36
Kad se nema zleki, najbolje doðe uzet papir iz kutije cigara...Njih uvijek ima baèenih po ulicama, pljugu kad pušiš ko da pušiš kubanku, al u sluèaju nestašice: "Bolje išta nego ništa" 8)

Sjeæam se kad smo jednom zapalili i u papiriæ od Crvenog Križa...Papir obièan A4 koji se koristi i za printanje zapravo... nije se moglo zalijepit nego sam držo s dvije ruke da se ne otvori i svi su èekali u redu da bi iz mojih ruku povukli dim... Takvih je sluèajeva, na moju Radost, bilo minimalno :lol:
 
  • Haha
Reactions: rastadreams and A22

P.P.

Aktivan Član
08.05.2005
291
9
0
33
ja sam jednom pusila u papir iz biljeznice... nismo imali zleri, a htjeli smo malo pusit prije skole pa smo u to smotali... nije se ljepilo, ali moglo se popusit.... :lol:
 
  • Haha
Reactions: A22

doors_of_perception

Aktivan Član
28.10.2005
1.095
51
0
36
Tankoæa papira za motanje inaèe se mjeri po gramima na metar kvadratni. Tako težine variraju od 11.5gr/m2 do nekih 15 gr/m2.

Smoking...Španjolska firma koja ponosno distribuira svoje proizvode od 1879. Jako kvalitetne
Kolko èitam, najbolje po sastavu i tankoæi su nove Master (srebrne), a od konoplje su Eco i Green. Odlièno lijepilo i lagan dim.

wwwherbaldistributionkingsize6.jpg


Rips...Firma iz Velike Britanije sa 150 godina iskustva. Evo crveni i bijeli Rips... Bijeli je inaèe od konoplje i meni osobno najdraži; kako i po okusu, tako i po rolanju i lakoæi pušenja.

cig19uno4003ld.jpg


Evo i zelenog...

cig23uno4006bv.jpg


Plave su najdeblje, guše dim, i najgore lijepilo koje sam vidio u bilo kojem papiru za motanje... Ližeš i ližeš...al se opet odlijepi kod filtera.

Rs ilitga Rolls, talijanske kompanija nastala 1984...Na našem tržištu su bile Millenium do nedavno, koje su nastale 1996. Sad ih više nema nego su zamjenjene originalnim Rs 2004 godine, re-dizajnirane su. Postoje 3 vrste i velièine; crvene koje su najuže, zelene koje su 1/1.4 i plavi Rs sa svojih 1/1.5 velièine. Jako tanke rizle i meni osobno najbolje lijepilo... Iako, okus...hm...definitivno se ništa ne osjeti, što je ogroman plus...al mi bolje leže rizle od konoplje.

products1ja.jpg


rp2011c1ho.jpg


rp2001b9qq.jpg


OCB rizle, francuska kompanija...Tanke, al se loše u njima mota...Inaèe, za pušit su jako dobre i ne osjete se. Lijepilo: srednje.

papersocbrolls4tw.jpg


I naravno papir za motanje u okusu... Najjaèe su mi u okusu vutre...Ono, ako kurim vu zašto bi to itko kupio? Al opæenito, uvijek kad sam pušio u okusu, nikad ništa ne osjetim...Al zato kolko kemije unutra ima...

cherryroll21mb.jpg


watermellon1140td.jpg


Evo Rasta Role o kojima prièo...Odlièno se u njima rola, jako odlièno...i lagano se puši...Al toliko boja i kemikalija...

rassrollrasta7my.jpgI za kraj legenda, Rizla +
...sam papir za motanje je dobio naziv po njima. Plave u roli više nažalost nema, veæ je na mnogim prostorima zamjenjena sa plavim Ripsom... Al u formi listiæa i dalje je ima u razlièitim oblicima i formama. Nastala u Francuskoj 1532. sa strane Pierra de Lacroixa od papira boce šampanjca, usavršene 1860. i ostale po jednakoj recepturi i dan danas. Inaèe, zanimljivo je da je odobrenje za proizvodnju Rizla papira za motanje de Lacroixu izdao sam Napoleon...Naime njegovi su vojnici tijekom rata motali duhan u obièan papir, stranice i druge za to neprikladne stvari...no Rizla je riješila problem. 1942. braæa de Lacroixa dobijaju i licencu za stavljanjem lijepila na Rizle a 1954 dobijaju svoj prepoznatljiv logo "+". Kao dokaz njene proširenosti i dobre zarade, 2002. Rizla + postaje generalni sponzor Suzuki motociklistièkog tima. 16 milijuna Rizli + je prodano 2005. godine samo u Velikoj Britaniji a kad bi to preraèunali u udaljenosti: 52 puta od Zemlje do Mjeseca.

a032c42vd.gif


a051c54be.gif


I meni jedne od osobno najdražih papira za motanje Rizla + Original, koje koristim za vlastite Potrebe, od konoplje, odlièno motanje, odlièan papir, fenomenalno lijepilo (meni osobno najkvalitetnje i najjaèe) i odlièan okus. Sve najbolje za ovaj proizvod.

rizlakingsize5ig.jpg


Najtanje Rizle + su Srebrne a njihova debljina iznosi 20mikrona, dok npr. ljudska kosa iznosi 50-100 mikrona.

d524lb.jpgZbilja su legende.
 

SLO-Era

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
24.10.2004
1.813
581
138
51
baš si potrudija,svaka èast :)

ja sam letos uvijajo u planini u prastare:Tvornica papira Rijeka.Složene u zeleni papir,bez lepka i vrlo debele.Datum proizvodnje-odmah nakon II. svetskog rata :D
 
14.09.2005
18
1
0
svaka cast doors_of_perception; zbilja znas svoje zlice :lol: !!

a sto se tice tvornice papira rijeka ona je svojevremeno proizvodila vrlo kvalitetan cigaret papir koji se izvozio ekskluzivno za americki malrboro ali je kao i vecina rijeckih tvornica neslavno propala---) standardno!! :cry: