Kolaci i ostali vutra recepti

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
01.12.2010
39
0
0
39
Da li neko moze da napise neki recept za kolace? Uskoro privodim grow kraju, pa bih hteo da od odpada napravim kolace, ili ako imate neku bolju ideju...
 

Meskalito

Panamamama
Urednik
Moderator
08.10.2008
955
1.439
163
Priprema

Vrijeme pripreme:45 minTežina:Srednje zahtjevno

  • 1
    Jaja, šećer i vanilin šećer pjenasto izmiješajte. Dodajte omekšali maslac, 150 g omekšane čokolade i brašno pomiješano s praškom za pecivo. Na kraju lagano umiješajte nasjeckane bademe.
  • 2
    Smjesu stavite u namašćenu tepsiju (vel. 37×22 cm), pospite ostatkom grubo narezane čokolade i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 25 minuta.

Posluživanje

Browniese narežite na kocke i po želji poslužite uz tučenu šlag pjenu.
Savjet

Ako umjesto badema umiješate nasjeckane pinjole, slastica će dobiti rafiniraniji okus.


Sastojci




 

Avantura

kontrolor leta
Prijatelj Foruma
17.10.2008
3.867
2.556
228
To sam se i ja zapitao ali izgleda da je potrebno imati wuter-puter predhodno pripremljen. Bilo bi bizarno jesti sirovo bilje u kolačima i pljuckati grančice:)
 
  • Sviđa mi se
Reactions: zxw

rockerboy

Aktivan Član
23.11.2010
183
56
0
31
U mlinac za kavu sve zmeljes i ubacis u smjesu, al mislim da se nebi trebalo pec na tolikoj temp. mozda bi thc izgubil svojstva, nemam pojma :D

Bum pito frendove kaj su delali, pa cu tu stavit, al mislim da nemres fulat ak rastopis cokoladu i u nju bacis zmrvljenu vu i fino u kalupice i omas čoksu koja puca :)
 
21.09.2015
2
0
1
30
e vidio sam neki dan kako praviti wuter-puter :p al sad nemogu nac bila je i slikica gdje je pisalo ak je jaka vutra da ide 5-7 gr, za lisce i to prek 20gr tak nekak ak znate molio bih vas da stavite jos jednom ili link ty
 
Poslednja izmena:
04.04.2015
61
147
33
40
ja volim radit suhe kolace.lakse ih je za cuvat i nosit...
recept koji koristim neznam precizirat u gramima.ja radim odoka.i sta se tice masla volim se vodit mislju "vise je bolje".naravno sve ovisi i o snazi maslaca al nikako nevolim kad neko napravi kolac koji je nedovoljno jak.pa bolje napravit mega jaki kolac pa da pojedes pola nego neki kojih mos pojest deset.isto tako prijedlog je da uz kolac od vutre napravite i kolac za sladokusce.cisto jer zna doc do overdoza :)
recept:
rastopim maslac i cokoladu(recimo 200 grama i puno maslaca :banana_rasta:).dok se to topi ili prije smrvim bajame(bademe) , ljesnjake ili orahe...uglavnom orasaste plodove(najbolje kombinacija, a mozete ih i poprzit).sve skupa zamisam i dodam malo(al stvarno malo ) brasna da poveze smjesu.secer i zacini tipa cimet, rum ili tako nesto po zelji.al svakako preporucam.dobivenu smjesu oblikujemo u cookiese i slozimo na papir za pecenje i ubacimo u pecicu zagrijanu na 100°C.pece se oko 20 minuta.triba pazit cilo vrime.kolaci mogu bit jos mekani kad ih vadite iz pecice.dovoljno je da im se osusi opna i to je to.ako zelite meksu sredinu pecite ih 15 min.
eto ako se drzite precizno recepta :lol: dibit ce te oko 50 kolacica.stane ih oko 25 u jednu skrovadu.drugu turu triba posebno pazit posto je prva vec pecena a zdjela polizana :banana_rasta:.cesto mi ta druga zna bit blago pecenija :rolleyes:.
sta se tice degradiranja kanabinoida mislim da se to događa na 120°C.iako nisam siguran jel ta temperatura raste posto su oni onako umisani u maslo, čokoladu i ostatak kolaca...vjerovatno!al eto ja ih drzim na 100° ili max 115° iz dva razloga.prvi je sta tim kolacima stvarno netriba velika temperatura i nemoraju se pec nego samo sljubit i malo osusit.a drugi je sta se dekarboksilacija trave odvija pri toj temperaturi tako da ako se nesto i nije dekarboksiliziralo u procesu izrade masla onda ce tu sigurno.
a zasto je dekarboksilacija bitna?pa zato jer bez nje bi jeli nesto puno neaktivnog thca(THC acid) kojem je potrebno zagrijavanje na određenoj temperaturi nebi li oslobodia taj "a" iz sebe i posta aktivan.

uz taj kolac jedno od omiljenih mi je i kakao.jednostavne je izrade i udara brže od kolaca.al opet sporije od trube :)
znaci kad se napravi maslac uvik ga se ostavi dio u zamrzivacu...onako da se nađe.a idealno se nađe sa mlikom,kakaom,secerom i cimeto.mala kockica..opet ovisi o snazi maslaca..skuhana sa navedenim sastojcima.pije se toplo i posluzuje se sa zlicicom radi mjesanja.najbolje ide na ex :ajnstajn:
dobra reciklaza se moze napravit i odma kad se radi maslac...znaci travu koju ste procidili zajedno sa krpom ubacit u tecu(najbolje u onu u kojoj ste kuvali maslac) i napunit sa mlikom.kuhat dok maslac ne ispliva po mliku.dobro procidit i zaciniy opet istim sastojcima...pažljivo zna bit dosta jace od ocekivanog :makaze::vozdra:

https://www.youtube.com/results?search_query=weed+butter

ona granny marihuana ima super dobar a jednostavan recept za maslac..
ma nema tu puno filozofije...kuvas vodu, travu i maslac skupa.procidis, ohladis i skupis maslo sa vrha.lakse nego kuvat samo u maslu.sta se tice temperature i vremena kuvanja tu neznam sta bi tocno mislia.svasta sam prova.od vruceg(znaci vrnje) jednosatnog kuvanja do dugotrajnog ne tako vruceg kuvanja.i naravno prva sam nesto između.i sve daje dobre rezultate.
npr. jedan put sam skroz zaboravia da kuvan maslac i to je vrilo bar dvi ure...ono luđacki.dok nije dosla frendica i pitala sta to kuva...:rasta:.to je recimo izvan nekih preporuka al maslac je bia mozda najaci sta sam ikad napravia...ili smo ga opako dozirali :grob:.ma ko ce ga znat.al uglavom volim kuvat oko 4 sata s tim da pustim svako malo da provrije...pa smanjim pa opet tako...itd.
jedino sta bi bilo vrhunski je da watercure-aš travu od koje ces radit maslac.tako da otopis sve osim kanabinoida iz njega pa dobijes maslac bez onog karakteristicnog okusa...a zna taj okus ljudima smetat...


* * *
Nemojte pisati post za postom, probajte prvo da editujete postojeći (opcija Urediti (Edit), dole levo u vašem postu)
 
Poslednja izmena od urednika:
16.12.2014
353
246
43
30
Hej atila :)
THC se veze za mast, tako da definitivno moze, ali na koji nacin nisam siguran, malo sam ti prosvrljao po stranim forumima i nasao ovo:
The milk-fat from cows is unique as far as animal fat goes, in that it contains small and medium-chain triglycerides.

But actual pork or beef fat, however, contains primarily long-chain triglycerides, which are absorbed lymphatically rather than through the portal vein and liver, and severely limit the potency/potential and liver conversion (from D9-THC, to the 3 - 5 x's more powerful 11-OH-THC), and only half of less of its fat content is made up of saturated fat.
These fats are not the kind of 'edible solvents' we're looking for, where cannabis glandular material is concerned these lesser fats become over-saturated with potency earlier, from much less material, meaning they are also not capable of holding as much bioavailable potency, as a higher quality oil source.


In other words, most animal fat is 1.) not great at breaking down cannabis glandular material, and 2.) the oil itself is not great for being absorbed properly, in the right areas of the tract, and what potency it does manage to contain in a solution, won't be used by the body as efficiently as it could be.


If you're going to use an animal fat, in order to keep in line with a traditional recipe, then you should at least substitute 30% - 50% of it for coconut oil, or worst case scenario, clarified butter.

But ideally, you should be using all coconut oil or butter for the canna, and you should just make it concentrated enough, that you can use it in addition to an unadulterated animal fat, if necessary or required by the recipe.

Preuzeto sa forum.grasscity.com