Kombinirani grow

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

Rolipop

Aktivan Član
11.02.2012
357
692
93
Pozdrav svima i hvala onima koji su par puta reagirali i pokušali pomoći.
Grow je pri kraju jer je kod mene sve naopako ispalo zbog nekog datuma kad moram obrisati sve tragove.
Ukratko ću opisati kako se situacija razvijala, na žalost više po sjećanju ali možda nekom pomogne, pa krenimo redom.
NL - northern light
Sredinom siječnja nabavio sam dvije sjemenke northern light-a, posadio ih zajedno jednu do druge u teglicu od 2,5dcl. i one nikle.
Rasle su ispod jedne fluo cijevi 21W, cool white koju sam montirao ženi u kuhinju za rasvjetu radne plohe, tako su tu relativno sporo napredovale jedno mjesec dana uz često stavljanje na prozor preko dana. Uglavnom imale su oko 18sati svjetla. Zemlja je bila mješavina domaćeg komposta, pjeskovite zemlje iz dvorišta i zemlje za cvijeće. Zaljevane su vodom iz vodovoda. Pošto su rasle zajedno jedna do druge odlučio sam pokušati dok su još mlade i savitljive uvit ih u spiralu.
Krajem veljače su imale jedva 4 izdanka i onda sam im posjekao vrhove, to ih je unazadilo dva tjedna nisu mrdale ali bilo je sve više sunčanih dana pa sam ih presadio u veću teglu cca 1litru, zemlja opet home made, voda iz pipe, gnojiva bez i lagano sunčanje i dosunčavanje na fluo lampi i FCLima koje sam dodao u međuvremenu...
Krajem ožujak sam saznao da početkom svibnja sve mora biti gotovo pa sam postao pitanje o tome kako ih dovesti u cvjetanje.
Presađene su ponovno u novu zemlju i tegle od 2,5l i prešle su na režim 8 sati sunčanja i unošenje na spavanje svako veće.
Jedna je stabljika postala muško a druga ženska. Na muškom sam ostavio 2-3 prašnika tako da se nadam da ću dobiti koje sjeme.
img0987zv.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]
img0991s.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]
img0989p.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]
 

PowerSeed

fuckin' admin
Urednik
Administrator
15.10.2006
22.849
44.456
3.198
Bekaa Valley
steta sto moras prekinuti, biljka ima potencijala, a za seme nisam siguran, cvetovi su se tek formirali i sad bi im leglo jedno 50-ak dana dobrog sunca
 

dupla-stotka

Aktivan Član
29.04.2011
99
2
0
31
ja bi u tvojoj situaciji izbacio to na neki site.. pa da izvuce maximum kolko je to moguce..
ovako imas pljugu samo :/ a NL je lepa vutrica ;)
 

DEDE

Aktivan Član
04.08.2005
444
38
0
51
dupla-stotka je napisao(la):
ja bi u tvojoj situaciji izbacio to na neki site.. pa da izvuce maximum kolko je to moguce..
ovako imas pljugu samo :/ a NL je lepa vutrica ;)

Ako si u mogucnosti izbacije napolje ima ubica da bude.

Sretno dalje
 

Napušena Vjeverica

Napušen Čan
Banovan
24.12.2009
1.002
189
88
Mislio sam da ce power ili zlo nesto konstruktivno reci pa odlucih pricekat.


Kao prvo kompa, jel znas koju temperaturu boje bacaju te tvoje lampe?
Sunce, sunceva svjetlost, u proljece i prvu polovicu ljeta baca vise plavog spektra, zato se koriste zarulje od 6900K temperature boje koje imitiraju tu svjetlost tog doba.


Tebi sada treba crvena svjetlost/spektar, temperatura boje 2700K. To je imitacija sunceva svjetla u drugoj polovici ljeta i ranu jesen.

Mozda ti to sve znas pa ti se nije dalo tipkat, zato se nemoj ljutit sto duljim.


Uglavnom, za to kratko vrijeme neces postici nista iako je ona vec usla u fazu cvijetanja (sada joj je potreban crveni spektar 2700K) posto je dugo bila pod plavim svijetlom (te lampe sto imas, ako se ne varam, su plavi spektar).

Da bi dobio fine vrhove sad je moras najmanje mjesec i po dana drzat pod crvenim spektrom. Ti nemas tu zarulju (cijena joj je oko 40€) ali nemas ni vremena za to.
Jedino ako mozes isfurat do 6. mjeseca... onda mozes uzeti lampe sa 2700K temperature boje pa dovrsiti posao.


Ako ne kompa, to ili u smece ili van ili pocupaj pa pusi bimbu (trava koja jako slabo puca ili skoro nista). Jbg, mogu si misliti kako ti je sada :D Ko da se moras rijesiti nezeljenog djeteta :p :p :p


No... ako je puknes van, ona ti nece biti spremna za 2mj posto ne dobiva taj spektar boje... ustvari sta ja znam, mozda bi i mogla, ovisi o sorti. Znaci ako je sada ajmo reci pocetak 5. mjeseca, one bi trebale biti vani 5.,6.,7. mjesec. A i to bas nije nesto, jer marihuana obicno sazrijeva oko krajem sedmog pa do pocetka 10 mjeseca, kazem, ovisno o sorti... neke vole prije neke kasnije. Ne radi se tu toliko o provedenom vremenu vani, nego u koje vrijeme je bila vani. Ovakva tvoja u idealnim uvijetima bi isla van sredinom sedmog mjeseca :)
 

Rolipop

Aktivan Član
11.02.2012
357
692
93
Da, to je velika dilema, mislim da ne bi bilo dobro prebaciti je van jer kad sam ju prebacivao u cvjetanje fazu stavio sam ju na 8 sati svjetla i postepeno smanjivao, sad je na 7 sati svjetla. Ekperimentiram tako što sam kupio 4 cfl 2700K pa je sada držim djelomično pod tim svjetlom cca 5 sati a od 12 do 15h ju sunčam, računam da je tih 3 sata sunčanja ipak bolje nego 4 lampe. Koja su vaša razmišljanja, jel to bolje tako ili da ju ostavim samo pod cflkama?
Bg ovaj grow je bio stihijski, bez dobre pripreme i sa puno improvizacije, nadam se samo da će ipak stvoriti koju molekulu TeHaCeja pa da se proveselimo.
Paralelno sa njom sam imao i 3 automatika northern storma, koji su isto tako cudnovati, procvjetali nakon skoro 2 mjeseca kad su trebali biti skoro gotovi.
img0990yw.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]
img0988eb.jpg


oni su jako brzo iscrpili zemlju a pošto ih nisam ničim gnojio sada su u društvu pelargonija...
 

Napušena Vjeverica

Napušen Čan
Banovan
24.12.2009
1.002
189
88
Da, bolje ih je drzat pod suncevom svjetloscu ako je ta svjetlost jaca od tvojih lampi (znaci ako je suncan dan, sunce je jace).

Nego, sta je ovo, kakve su to slikice? :D Kaj ti uzgajas botanicki ili vutru? :p
Zezam te naravno nemoj se ljutit. Ali za ozbiljno, sta je ovo covjece :D pa znas da svaka stabiljka vutre mora ici u svoju posudu, inace se korijenje vise biljaka zamota medusobno i ispadne sranje, plus, kako znas kada trebas gnojiti kada imas vise vrsta bilja u zemlji? Hmm hmm :D


Kolko ja vidim, ima ovdje puno kardinalnih pogresaka, treba to malo bolje :)))
;)
 

Rolipop

Aktivan Član
11.02.2012
357
692
93
Ima puno propusta znam, za neke sam i sam svjestan a za neke se unaprijed zahvaljujem... Ovima automaticima, čini mi se paše društvo pelargonija.
Inače ne gnojim sa ničim za sad, možda bih mogao u ovoj kasnijoj fazi malo prignojiti. Imam u vrtu vreću glistina, stajsko gnojivo u kojem su bile kolonije glista, plan je malo otopiti gnojiva u vodi pa zaliti a uskoro će doći i koprive koje se moče u vodi pa se onda sa time zaljeva, ima puno dušika u toj otopini pa ne znam jel to paše biljkama u ovoj fazi.
Koji omjer gnojiva je sada dobar u fazi cvjetanja a da je dostupan u poljeprivrednim apotekama i sjemanarama?
 

PowerSeed

fuckin' admin
Urednik
Administrator
15.10.2006
22.849
44.456
3.198
Bekaa Valley
pa ne pase im bas, vidis da su listovi naceti, svaka biljka ima svoju "hemiju" i drugacije koristi sastojke iz zemlje, nemoj vise mesati vutru ca tako nekim cvetnicama, ako su to automatici na zalost neces imati puno od njih, eventualno da ih oprasis pa da racunas na 10~15 semenki... raspitaj se sta imaju za cvetanje, lepo bi bilo nesto sa vise fosfora (P)
 

Rolipop

Aktivan Član
11.02.2012
357
692
93
img0318im.th.jpg
[/URL][/IMG]
Imam još jedan eksperiment i koliko vidim biljke su jako dobro reagirale.
Btw voda je blago lužnata, mjerili smo neki dan pa dobar dio neuspjeha mogu i tom svom nemaru pripisati.
Uglavnom htio sam reći da sam prije 3 dana biljke zalio sa izmiksanim listovima koje sam porezao + malo limunovog soka, napredak je bio vidljiv u roku 48 sati, na slici preporođeni automatik, northern storm.... Nastavljam tako jednom tjedno.
Da li je dobro umjereno skidati veće listove sa biljke koja je u pola cvjetne faze?
 

Rolipop

Aktivan Član
11.02.2012
357
692
93
NL u 4 tjednu cvjetanja... izgleda mi sretno a i mene vesele ovakve fotke.

Ovo je Čudakinja nepoznatog pedigrea, u usporedbi sa NL sve joj živo smeta!
 

$DoLaR$

Aktivan Član
16.06.2011
489
36
0
40
NEMOJ skidat listove....sve joj to donosi stres...ko da tebe netko čupa za kosu konstantno...baš bi te pito dal si u stresu ili uživaš.....dok ti ne požuti ne diraj ga....ja sam ih skido a uvijek jednu pustio i ne diro ju...i uvijek su imale više ove sa kojih nije ništa skidano.......
 

Rolipop

Aktivan Član
11.02.2012
357
692
93
ljudi, trebao bih još jedan savjet! Sada je sunce dosta jako i dan je sve duži. NL je prebačen u cvjetanje na način da sam ga iznosio na sunčanje u trajanju od 8 sati a kad nije bilo sunca bio je isto toliko na CFLkama 2700K. Jel bi bilo moguće sada biljku sunčati npr sat ili dva dulje, hoće joj se u tom slučaju poremetiti ta faza cvjetanja? Ne trgam joj više listiće, dajem joj kontroliranu vodu sa miksanom koprivom koja je već počela malo fermentirati... Čini mi se da biljki to jako paše, buja
 

Rolipop

Aktivan Član
11.02.2012
357
692
93
U 10ak dana NL je još malo narasao, hedići se pomalo pune.... I dalje je bez gnojiva osim mljevene koprive sa čime gnojimo povrće :)
Malo sam povečao dozu sunca na cca 9 sati.

Dodao sam par makro fotki NL-a jer nemam mikroskop a ovo je maksimum što sam uspio sa fotićem naslikati pa me zanima šta mislite o tome hoće li za 2 tjedna biti barem približno zrela, naime toliko otprilike imam vremena? Nemate pojma kako mi je teško to utrkivanje sa vremenom i što više gledam te fotke to su mi trihomi "mutniji" ne mogu više biti objektivan!

nl1oi.th.jpg
[/URL][/IMG]
nl2b.th.jpg
[/URL][/IMG]
nl3f.th.jpg
[/URL][/IMG]
 

Rolipop

Aktivan Član
11.02.2012
357
692
93
A ovo je slika od jednog Northern storm automatika koji za probu živi sa pelargonijama.... :)
Rastu dobro zajedno, u zadnjih 10 dana se uduplao a što je najvažnije nikome ne upada u oči!
norhernstorm.th.jpg
[/URL][/IMG]
 

DEDE

Aktivan Član
04.08.2005
444
38
0
51
Pozz

Rolipop@ a što je najvažnije nikome ne upada u oči!

Jesili siguran?

Onaj ko je jednom video znace odma sta je.
 

Rolipop

Aktivan Član
11.02.2012
357
692
93
Da javim i radosnu i tuznu vijest, grow je gotov, prekinut mozda 2 tjedna ranije ali ipak je zavrsen usprkos svemu. Postat cu teglicu da se moze usporediti dobiveno / ulozeno!