Kontrola toka misli?

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
10.08.2020
5
2
1
Prije svega pozdrav svima od novog člana foruma i drago mi je što sam postao dio ove zajednice ::listomahanje::
Već sam pisao na nekoj temi i uputili su me ovdje, pa ću samo c/p

Zanima me vaše mišljenje..
Vutru pušim već 4-5 godina (meni je 24), ali u zadnje vrijeme mi se dešava to da kada god ispušim buksnu opali me na neki hajmo reći loš trip. Svjestan sam da se svijest širi u momentu, podsvijest izlazi na vidjelo, ali jednostavno samo me počnu peglati te misli. Da budem precizniji, stalno mi se po glavi vrte neki loši momenti iz prošlosti i osjećam potrebu za kajanjem. Znam da se manje-više to svima ponekad dešava, ali kod mene je došlo do tog nivoa da sam morao malo guglati i naletiti na ovaj forum. :rasta:

Prije svake osude, kad se svede sve crno na bijelo, puno više imam pozitivnih osobina nego negativnih, smatram se uspješnom i pametnom osobom (bez nekog pretjerivanja haha), završavam tehnički fakultet na 5. sam godini - u roku, raja me poznaje kao pozitivnog i humanog lika itd da ne nabrajam sad, nije ni bitno ali jednostavno kada pokušam iskontrolisati misli i opustiti se, vraćaju se same kroz kratak period.. Čak su i drugovi to primijetili kad pušimo zajedno, vide neku zabrinutost kroz reakcije i govor tijela, a ako su misli baš intenzivne i duboke, logično neki lakši vid paranoje isprati to sve:eek:

Kada sam navaren, ishod svega toga je neki blagi strah, a inače kad nisam napušen sve probleme/odluke rješavam racionalno (ili ih nosim sa sobom neki period dok ne nađu izlaz, ugl bez nekog tripa :crazyd:).. Prije mi se to nije dešavalo, vjerovatno je zbog toga što sam živio od danas do sutra pa i nije bilo puno mjesta za razmišljanje, a sada već sazrijevam i neke stvari shvatam na drugi način.. Ne kažem da nema napušavanja gdje je sve pod kontrolom, ali u većini slučajeva je kontra od tog. Volim vutru, do sada mi je dosta pomogla, fale mi ona lijepa napušavanja i sve što ide uz to, ali me počinje opterećavati ova činjenica u zadnje vrijeme. Jel moguće da je do loše vutre ili je samo problem u mojoj glavi?

Iskreno se nadam da je prolazan period, da neće imati neke teže posljedice zato i pišem sve ovo, u suprotnom bih batalio :)
Sada me zanima da li ste vi imali iskustva sa tim, šta uraditi po tom pitanju, do ćega je, šta kako ...

Hvala na razumijevanju i nadam se nekom korisnom savjetu, lp :wave:
 
Poslednja izmena:

0Marac0

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
01.05.2017
2.067
15.494
358
Imaš više ovakvih iskustva!
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Saša443 and Badi