Konzumiranje sa članom porodice - sestrom.

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
06.04.2013
10
6
0
31
Behind the Corner..
Pozdrav ljudi.
E ovako, znači, uskoro se nadam da ću imati svoje plodove rada i željan sam je podijeliti sa sestrom.
Ona ne zna da pušim, rekao sam joj da sam probao ali ne bi mi baš drago bilo da zna da konzumiram.
Starija je par godina od mene i neutralna je što se tiče vutre, par puta kroz priču spomenula mi je da ima nekad želju probati ali da nigdje ne žuri.
Sad mene zanima kako bi bilo, da kad već "ima želju", da to bude sa mnom, a ne sa nekim ko joj možda neće odgovarat.
Ima li neko sličnih iskustava jer ne bi volio da odbije pa da me ispali.
Razmišljao sam o konzumiranju kroz neke kolače jer je nepušač i sigurno joj se dim neće svidjet, zna li neko koliku bi količinu otprilike trebao staviti u te kolače i da li je ovo uopšte pametna ideja ?..
zz
ps. da li bi joj trebao reći šta jede ili kad već pođe djelovati da joj kažem.
 

opa cupa

fuckin' Petrolhead
Administrator
04.03.2012
7.996
34.378
2.598
i ja se slazem da su kolaci jeben izbor za neiskusnu seku ali vazno je da joj kazes sta jede,nikako to nemoj presutjeti:) da nebi doslo do kontra efekta,paranoje,panike i svega nepozeljnog
 

Gagiba

Aktivan Član
Uvoditi nekoga u stanje promenjene svesti, naročito tako bliskog kao što je sestra, je rudarski posao. Koliko god mnogima delovalo bezaleno, konzumiranje kanabisa je i te kako odgovorna aktivnost.

Ja sam godinama koristio kanabis za "ispravljanje" prijatelja i ljudi za koje sam cenio da to uopšte ima smisla raditi, a već duži niz godina nikome ne skidam "nevinost" odnosno nisam taj prvi koji će nekoga bezbedno provesti kroz prvo iskustvo promene svesti. :)

Naglasio sam bezbedno jer prve konzuacije umeju i te kako da ostave traga na ličnosti. Ukoliko onaj ko uvodi nekog drugog u stanje promenjene svesti nije dovoljno iskusan, vrlo lako se može desiti da ostavi tragove na početniku i to u vidu trauma ili potpune odbojnosti za neka buduća takva stanja što katkad može biti velika šteta!

Naravno, sve se to da prevazići ukoliko se postepeno i oprezno priđe uvođenju prijatelja ili sestre u tvom slučaju u psihoakciju! :)
Nužno je potpuno strejt objasniti joj sa kakvim će eventualnim situacijama da se sreće, da bi kasnije pod uticajem thc-a imao potpunu kontrolu nad njenim ponašanjem. I pazi...kontrolisati druge je krajnje odgovorna aktivnost, nemoj je zloupotrebljavati! :)

Ja na početku kada sam se zabavljao sa kontrolom, dovodio sam početnike u razna stanja, uključujući i to da im recimo ograničim mogućnost hodanja, odnosno da ih potpuno prikucam za mesto! :)

Naravno, to je sve samo šala, ali ako se neoprezno izvede, može imati teške posledice za onoga ko je proživljava.
Tako da...lepo se zabavi sa sestrom ali joj prvo pojasni da je kanabis magična biljkica... ;)
 
  • Sviđa mi se
Reactions: skipe

Velicanstveni

Član šumske uprave
22.04.2013
379
981
93
Ja nemam tu praksu da dijelim s braćom jer znam po sebi da ako pijemo, uvijek to radimo sa svojom ekipom a ne zajedno. Kad se napijemo zajedno s užitkom, onda će valjati s vremenom dijeliti i vutru, s guštom. :)
 

Z&N

Aktivan Član
27.12.2009
3.360
5.540
298
Za recepte pogledati https://www.vutra.org/forum/41-kulinarstvo/
Predlažem napraviti maslac (puter), a za to ne treba poseban recept ovdje pisati, pošto je sve opisano već ranije u temi koju ćeš pronaći na gornjem linku. Kolač može biti bilo koji u čijem se receptu nalazi maslac ili nešto slićno (ulje npr.). Djelovanje se pomalo razlikuje od napušenosti, te se počinje osjećati nešto kasnije, kroz pola sata do sat vremena, pa oprezno po pitanju količine.
Što se uvođenja nekoga u svijet kanabisa tiće, ekipa je već naglasila potreban oprez i iskrenost prije svega, pa neću više ništa dodavati ;)
 

Domar

Aktivan Član
13.02.2013
186
174
43
31
Beyond the smoke screen...
Ja imam tri sestre, sve tri su starije od mene. Slična situacija bila, po mojim saznanjima su probale marihuanu ali nista vise od toga, sve tri sam pitao odvojeno hoće zapalit samnom u različitim vremenskim razmacima...

Dan danas se nasmijem kad se sjetim da su mi odgovorile kako godinama puše samo nisu htjele da znam kako nebi dobio loš primjer u adolescentskoj dobi. Baš se pitam dali je privlačnost marihuani možda i genetski uvjetovana hahahha

Poanta priče je probaj, ako zaista nije pušač, nemoj ju nagovarati, objasni joj točno što je marihuana, kako je utjecala na tebe, na tvoju komunikaciju i način odnošenja prema drugim ljudima, možda i prema njoj. Nakon toga bitno je da ju uvedeš u high, objasnis da mozda nece niti imati ( ja sam tek high osjetio nakon cetvrte pete konzumacije), bitno da si joj potpora ,nikako nemoj nagovarati, objasni joj sve ovo i neka sama donese zakljucak...

Sretno frende ;)
 

userNomore

Aktivan Član
16.09.2013
193
606
93
Mislim da kolači nikako nisu dobar izbor za nekoga ko nikad nije osjetio efekte vutre. Kroz želudac kanabis djeluje sporije i na neki način totalnije, ali isto tako sporije i "pušta". Ne znamo kako će sestra reagirat - da se eksperiment ne pretvoti u višesatnu agoniju.

Obzirom da je seka nepušač, radije bi smotao tri manja jointa bez duhana i dogovorio se za 3 "seanse". Svaki put neka povuče po par dimova više da osjeti rad i to je to. Biće kašljanja, biće suza ali vjerujem i smijeha. :)

Po meni, ne treba se ni previše pričati unaprijed, niti stvarati drame, samo se stvara napetost i očekivanja, a nema se što ni reći. Osjećaj uduvanosti je nešto što se ne može "prepričati" drugome, treba se iskusiti, poput osjećaja zaljubljenosti. Pozdrav.
 

Gagiba

Aktivan Član
Ne bih ja nikoga prvi put "navarivao" bez prethodne pripreme. Kod "upoznavanja" sa radom THC-a često se javljaju simptomi poput ubrzanog lupanja srca, teške dekoncentracije, suvih usta (to pod obavezno) a sve to zajedno može lako početnika da natera da sklizne u paranoju. Ukoliko "šaman" (osoba koja je na sebe preuzela obavezu uvođenja početnika u svet promenjene svesti) nije previše iskusan i ostavi takvu osobu bez potrebnih odgovora, prva iskustva mogu biti negativna.

Ukoliko šaman teoretski pripremi kandidata onda je lebdenje kroz svet psihoakcije neuporedivo lakše, lepše i bezazlenije.

A možeš jednostavno i da pustiš kandidata da se malo prži sam pa kad dođe sebi da mu pojasniš nekes tvari... :vb_kez:
 
02.05.2013
30
14
8
Ja bi zapalija isprid nje, pa ako oće nek se pridruži. Nema poštenijeg poziva.
A, koliko se sićan, davno je to bilo, i mene je sestra 'uvela', starija sa svojon ekipon. Ustvari, duvali su kod nas doma, sićan se da je simena bilo svuda, meni su zarolali joint kojeg san odnija vanka i skurija ga s prikon.
To je već daleka prošlost, puno san i popušija od tad pa se svega i ne sićan...:), al oko ovog uvođenja...

Nedavno san pozva poznanicu u moje društvo, išli smo na koncert i kao tila je zapalit, nije dugo.
Zapalili smo. Al kad je nju uvalilo valjat, nije se mogla dignit sa zidića, stalno je spominjala filmove....reka san a u *****, prisilo mi je sve. Malo san stavija, baš iz tog razloga, al san se mora i ja rastriznit jer nisan zna oću li je morat vozit na hitnu, di će to završit.
Sutradan je po njenome bila skroz napušena...šta mi je, šta mi je....po sto puta. A ja se mislin, e neš više, to ti je bilo jučer i ko zna kad.
A poanta je, da je ubrzo našla tipa i da s njin puši svaki dan.......ispada da san joj otvorija oči sto godina zatvorene! E jebi se tamo s njin, nek te on gleda.....
 

doc_doc

Aktivan Član
13.12.2013
91
103
0
joj kakvu ja sestru imam kao da je sa drugoga planeta, neznam sta bih rekao ona je jednostavno zatupela lobanja za neke stvari. to znaci da jednostavno neema ako joj ja nesto zelim rec nece uopce da cuje ma o nicemu kad se spomene vutra. ja stvarno neznam odakle joj takav stav, i sklop, mislim znam da je svojeglava ali sad je vec fakultetski obrazovana i nije mi jasno odakle joj toliki animozitet prema tome. jel se ona krece u nekom uvrnutom drustvu :unsure: dosta je zatvorena. a inace mladja je par godina i nebi nista rekao da su nam starci panjine neke zakucane konzerve pa su je oni ''ucili'' naprotiv starci su nam prilicno liberalni i razumni, stara se educirala oko toga nije da je pusila ali zna da ja volim zapalit i to godinama, zna i stari on je i probao. jednostavno mi nije jasna, htio sam nekad zapalit sa njom znas mislio sam mozda bi bilo kul zapalit sa sekom. makakvi, sad me vise uopce ne zanima da joj ista govorim ili objasnjavam u bilo kojem smislu, znaci cura je mladja generacija od mene a kao da je generacija moje babe, a mislim da je i moja baba otvorenija, je sigurno... odakle njoj takav sklop u glavi ja i dan danas nisam odgonetnuo.
javi kako je proslo