KOPB dnevnik konzumacije RS ulja

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
02.08.2016
38
112
33
64
Dragi vutroljupci o_O ;

evo kao što se i iz samog naslova može iščitati trenutno mi je prva i osnovna briga pokušati izliječiti/poboljšati stanje pluća jer imam kroničnu opstruktivnu plućnu bolest teškog oblika i pluća su na zadnjem pregledu , prije cca 6-7 mjeseci radila na 5% a u međuvremenu stanje se zakompliciralo. naime umjesto jack pota dobio sam srčani infarkt i u isto vrijeme imao i napada kopb-a , e sada vjerujem da je kopb bio prvi no tko će ga znati.

Kako kod nas još nema nikakovih iskustava sa RSO i KOPB-om zato i otvaram ovaj dnevnik gdje ću ovisno o stanju pokušati pravovremeno iznositi svoja iskustva pa možda nekome i bude od koristi. Toliko toga imam pa ako nešto bude zbrda zdola pokušajte me shvatiti jer bi sve htio obuhvatiti.

Pa da krenemo sa terapijom za KOPB:

- Inhalator Seretide diskus 50/250 ili 50/500 2x dnevno obično u 7 i 19 sati
- Inhalator Spiriva
- Inhalator Atrovent ( prije bio na Ventolinu ) 4x dnevno , cca 6 h /14 h/20 h/ 01 h

terapija koja je navodno jedina za mene tj. ne postoji ništa jače. Idući i zadnji korak bi bio kisik za trajno ili bar veći dio dana i to je jedan od razloga zašto nisam išao na kontrolu jer sam u ovome periodu odradio unutarnji grow i napravio ulje , dobio sam 40 i nešto sitnoga mililitara . Najdraža :spliff: je bila purple glam kush 100% indica. Imao sam neke druge zamisli no kada sam nabavljao sjeme trenutno nije bilo tih sorti koje sam želio pa eto izbor je pao na nju. Moj prvi grow i ulje i sve odrađeno uz pomoć ovog predivnog foruma. Bilo je čitanja i čitanja, pa opet tako ali eto isplatilo se.

Od slijedećih terapija koristim :

- Controloc 40 mg , jer sam čiraš od kada znam za sebe tj. prvi puta sam saznao sa 16. godina i uz tri perforacije i dvije operacije , zavidan staž.
-Prilen i, Corlentor i Fursemid koji su na popisu od zadnjeg infarkta. Corlentor sam izbacio iz financijskih razloga , zamjene nema a bezobrazno su skupi , toliko da se i doktorica sablažnjavala. Fursemid mi dali radi izmokravanja i visokog tlaka mada sam se u bolnici lelujao koliko je bio nizak . Tu dolazim do jednog od problema jer jedni govore što više tekućine zbog pluća , a kardiolozi pizde zbog tolike količine radi srca. Pa sada ti budi pametan i svima udovolji.

Po psihijatru :
- Normabel od 5 mg , 3x dnevno , iako to kao tik tak bombone i mogu maznuti i cijelu tablu i ništa posebno
-Eglonyl 1,1,0 od 50 mg
- Mirzaten 30 mg 0,0,1
-Dormicum 15 mg 0,0,1
Mirzaten i Dormicum sam izbacio samoinicijativno jer pluća sa ovim kapacitetom to ne bi izdžala.
Nekada sam imao 96 kg i pao na 50-60 kg i uz sve boleštine nije ni čudo da sam pukao. E tko će sve zapamtiti, dobio sam i osteoporozu i osteopeniju , a zbog smanjene kilaže koristim ensure plus jer imam i problema sa gutanjem hrane. Zeza jednjak i zapne hrana pa neće ni gore ni dole.

Zbog bubrega i kamenja i ostalih priraslica , na jelovniku , Dexomen i Spasmex tako da i to ne zaboravimo , au skoro ostade i moj glaukom , dakako višegodišnji.Baš sam kao :djede:.

I sada ono naj važnije . Od večeras sam krenuo sa terapijom :
prva 4 dana 1 zrno navece.... od 4-8 dana 2 z.n....od 8-12 dana 3 z.n
od 12-16 dana 3 z.n i 1 zrno ujutro...od 16-20 dana 3 z.n i 2 z.u...od 20-24 dana 3 z.n i 3 z.u
od 24-28 dana 3 z.n - 3 z.u i 1 zrno u podne i tako sve dok ne dostignemo dozu od 3 x 3 zrno rize...

Dakako malo sam prilagodio sebi i krenuo sa 1/4 zrna jer mojih 50 i nešto sitno kila žive vage pa rekoh bolje da krenem opreznije. Nabavio sam kalupe za čepiće od 2 gr i prva tura je napravljena , RSO u kombinaciji sa kokosovim uljem , i što se i podrazumijeva uzimaću rektalno.

Prvu terapiju sam uzeo oko 22 sata i već nakon pola sata :let: , disanje se toliko popravilo da je to za mene bio jedan veliki pozitivan šok. Naravno da sam zvao ženu i ona nije mogla vjerovati da se nešto tako desilo u tako kratkom vremenu. Eto ja sam od početka vjerovao i vjerujem i dalje a kako vrijeme bude odmicalo nadam se da će doći i do drastične korekcije kompletne terapije sa medikamentima. Naravno da ću biti strpčjiv i sve kontrolirati pa lagano smanjivati i odbacivati ukoliko se stanje na svi frontama bude popravljalo.

Dragi moji :vutra:, evo lagano mi se okice sklapaju pa idemo utonuti u san a ja se javim kako vrijeme bude odmicalo.
 
Poslednja izmena:

jesam

rokenrolerica
Urednik
Moderator
14.01.2012
2.238
10.096
358
mislim da bi ti odlično sjelo i vaporiziranje
uz takav odlican start i pozitivan stav bit ce sasvim dovoljno zadovoljstva u mozgu :) pa bi
možda mogao izbaciti normabel,eglonil i mirzaten
mislim, dakle, ozbiljni problemi s plućima i srcem, a ono najvise ljekova za mozak :D
 
Poslednja izmena:

mario339

Medical Grower
Urednik
Grow Support
26.08.2012
2.148
8.323
258
Uh stari nakupio si ti toga da ti mogu pozavidit i najveci kolekcionari :) al kao sto je Jesam rekla vidi se pozitivan duh a to je vec pola posla a za ostalo ce se pobrinuti ulje;) ja bi ti samo skrenu paznju da sa doziranjem ides polako i da se ne opterecujes unesenom kolicinom jer kod tebe je slucaj potpuno drugaciji nego kod oboljelih od karcinoma pa sa time mislim da nisu potrebne ogromne kolicine dnevnog unosa vec da si trazis omijer u kojem ces se najbolje osijecat ;)

Sretno i :respect: za otvaranja dnevnika
 

CilI

Habanero Maya Red
Banovan
24.10.2012
5.179
7.241
258
54
Texas,USA
Vazan je pozitivan stav. Puno puta je ulje cuda napravio.
Preporucio bi ti, da napravis biomix kapsule. Lakse dozirat, manja potrosnja ulja i vise kanabinoida u krvi.
Početna terapijska doza: 300mg CCO dnevno (trajanje 1 mjesec)

Ova doza je ekvivalent po biodostupnosti kanabinoida sa 1.2g RSO oralnom aplikacijom...

- lagano zagrijati 10g/ml CCO + 25ml carrier/ maslinovo ulje/ ulja po izboru i dobro promiješati = dobijemo 35ml BioMix baze
- bazi dodati 75ml carrier/maslinovo ulje/ ulja + 25ml suncokretovog lecitina = dobijemo 135ml BioMix terapije
- dodati po 5 kapi od svakog eteričnog ulja (Kopaiba, Limunska trava, Lavanda, Slatka naranča)
- zamrznuti na 24 sata nakon čega je spremno za punjenje u kapsule
- zagrijati u mlakoj vodi prije punjenja, sobna temperatura 22-23°C.

Koristiti kapsule 00 veličine koje imaju kapacitet od cca 0,9ml te ćemo dobiti 150 BioMix kapsula potrebnih za mjesec dana intenzivne terapije...

Ako podijelimo početnih 10.000mg CCO (10g) na 150 kapsula dobijemo količinu od 66.66mg CCO/kapsula, 66.66mg CCO po biodostupnosti ovom metodom (90%+) nam daje 60mg čistih biodostupnosti kanabinoida po kapsuli te aplikacijom 5 x dnevno postižemo terapijsku dozu od 300mg/dan...

Psihoaktivni efekti ove metode se bitno razlikuju od RSO metode iz razloga sto se ulje apsorbira u limfni sustav osim u slučaju tretmana raka jetre ali i u tom slučaju konverzija THC je puno sporija te "high" nije toliko intenzivan.. Bez obzira na sve to počnite polagano i ustanovite nivo tolerancije, svi reagiramo drugačije na THC...

Krenite sa jednom kapsulom u jutro i jednom predveče, za tri dana pojačajte na tri puta dnevno po jednu i tako opet do pune doze od 5 kapsula dnevno.. Nakon toga održavati dozu dok se ne potroši 150 kapsula...

Ovisno o receptivnosti osobe, vidljivi pomaci u smanjivanju eventualnih tumora i povlačenju metastaza trebali bi biti vidljivi na kompletnom onkološkim pregledu kojeg preporučamo na kraju prvog mjeseca te se prema nalazima kalibrira terapija...


Nadam se da ce ovo pomoći svima u tretmanu te potencijalno smanjiti troškove i trajanje terapije koja je inače iznimno skupa...
 
02.08.2016
38
112
33
64
Dobar vam dan dragi forumaši :):):) !

Evo prvog izvješća nakon neprospavane noći i prospavanog jutra. Naravno sve je u redu i nije bilo nikakvih problema , jedino što nakon početnog pozitivnog šoka nisam od radosti mogao zaspati. Ono kao kada dijete dobije novu igračku koju si je toliko željelo. Koje veselje i uzbuđenje ležim i čujem sebe kako dišem. Svjestan sam prve euforije ali bio sam u takvom stanju kao riba na suhom , plitko disanje ( ako se to može nazvati disanjem ) i netolerancija na bilo kakav pa i najmanji napor. Kako ljudi često zanemaruju simptome i govor tijela , a često uzrokovano lošim zdravstvenim navikama , čitaj previše cigareta , evo da u najkraćim crtama iznesem u par točki i da se eventualni putnici namjernici mogu na vrijeme orjentirati. Meni je najveći problem zadavao, čuj mene , već sam u prošlom vremenu , emfizem pluća.

Simptomi
  • Otežano disanje
  • Kašalj s iskašljajem
  • Raširen bačvolik prsni koš
  • Blijedo-ružičast izgleda lica
  • Izdisaj zraka kroz stisnute usne
Opis bolesti
Emfizem je bolest koja uništava plućne alveole i najmanje bronhiole u plućima. Naime, pluća gube elasticitet pa se time zračni prostori povećavaju i otežavaju disanje. Rezultat je kašljanje i zadihanost. Emfizem je uglavnom posljedica dugoročnog pretjeranog pušenja. Osobe s emfizemom osobito su podložne upali pluća, bronhitisu i drugim plućnim infekcijama kao i tegobama sa sustavom srca i krvnih žila poput zatajenja srca.

Simptomi
Prvi simptom bolesti je otežano disanje koje se na početku javlja tijekom težeg napora, a kasnije i u mirovanju. Kasnije se javlja i kašalj, ali s oskudnim iskašljajem. Pacijenti često sjede na krevetu, nagnuti prema naprijed, stisnutih usana. Mršavi su, raširenog bačvolikog prsnog koša, blijedo-ružičastog izgleda lica, izdišu zrak kroz stisnute usne.

Prevencija
Prestanite pušiti! To je jedan od najučinkovitijih načina da spriječite emfizem.

Liječenje
Lijek za emfizem do danas nije pronađen. Međutim, ako se emfizem dijagnosticira na vrijeme, moguće je usporiti i zaustaviti napredovanje bolesti ispravnim mjerama i mijenjanjem životnih navika. Morate odmah prestati pušiti. Kako bi se što lakše nosili s bolešću, mogu vam pomoći tehnike disanja, aromaterapija i liječenje kisikom. Liječnik vam također može savjetovati i bronhodilatatore radi lakšeg disanja. Terapija kisikom nužna je u težim slučajevima emfizema. Ponekad jedna od mogućnosti može biti i operacija. Naime, zahvat kojim se odstranjuju oštećeni dijelovi pluća ublažava određene simptome emfizema.

Posebna napomena
Emfizem je ponekad lako zamijeniti za neku drugu bolest, od astme do srčanih bolesti. Važno je ne zanemarivati "pušački kašalj". Ukoliko kašljete više od mjesec dana ili patite od kronične zapuhanosti, velika je vjerojatnost da su vam pluća već oštećena.

U svemu ovome mogu iznijeti svoje neslaganje da lijek do danas nije pronađen. Da to je točno u zvaničnoj medicini no kao i velikoj većini koji znaju puno toga o nama pre dragoj biljci i njezinim blagodatima mi dijelimo sasvim drugo mišljenje, dakako u pozitivnom smislu:ljubav:.

Da se malo vratim na sinoćnju epizodu nakon uzimanja terapije. Nakon dugo dugo vremena nisam imao potrebe uzeti Atrovent , dva udisaja inhalata kojeg uzimam u ponoć ili malo kasnije , ovisi kako se sve posloži. Također nije bilo potrebe niti za Normabelom tako da je početak kao iz snova . Tijekom noći imao sam povećanu potrebu za mokrenjem . Inače tijekom cijele noći sam mokrio cca 0,5 litara a sada sam izmokrio 3 litre. Znači djeluje i kao diuretik , odnosno samim time regulira i visoki tlak , tako da ne preostaje ništa drugo nego slijedećih par dana pratiti taj obrazac i kako mi se čini postepeno smanjivati i na kraju i ukinuti Fursemid. Kako mi je otvaranjem teme cilj bio iznositi sve promjene koje su budu dešavale , onako kako jesu ili ih ja doživljavam ima još jedna promjena. Tijekom noći na zglobu lijeve ruke sam osjetio određene aktivnosti .Na toj šaci srednji prst nisam mogao saviti prema dlanu kao ostale prste no i to je sada stvar prošlosti. Sada ga mogu saviti kao i sve ostale. Osjećam lagano zatezanje ali ovo je mila majka.

@jesam
vaporiziranje mi je spomenuo i Cili , ali eto u svoj toj mojoj zbrci i borbi da dođem do cilja sav materijal sam utrošio na ulje tako da do slijedeće berbe, a toplo se nadam da će je biti , moram se strpiti. Da eto najviše fokusirano prema mozgu i da budem kao zombi :D no i to ću s vremenom sve reducirati i odbaciti. Eglonyl sam od jutros počeo smanjivati, Mirzaten sam odavno izbacio a i Normabel čeka ista sudbina. Kako su mi mijenjali terapije poznata mi je metoda skidanja itd , tako da tu ne bi trebalo biti problema.

@mario339
baš tako , nisam opterećen sa tom dozom od 1 gr dnevno i drago mi je to čuti a što bi u prevodu značilo da sam puno toga pročitao na forumu i formirao nekakav stav na osnovu vašeg znanja i mišljenja i dakako da sam otvorem za sve sugestije vas iskusnijih forumaša. Ha ha :zvezda:: koliko zvijezda toliko i ja bolesti . ma Jeremijaiz Alan Forda je mala beba za mene. Ne znam da li za utjehu ili rubriku vjerovali ili ne nisam sve sinoć niti nabrojao.Probleni sa kičmom i gore i dole i trebao bi koristiti tramadole itd. što mni je prepisano , no zbog kojekakvih nus pojava prebacio sam se na " lakšu varijantu " sa plivadonima. Kutija dnevno:objesen:, no znam da će i to sada postati dio prošlosti.

@CilI
hvala prijatelju, pročitao sam i o tome na forumu i o iskustvima sa tom metodom , no kako sam bio u totalnoj banani i nemoćan a na određeni način mi se žurilo , nekako mi se ova varijanta učinila jednostavnijom .U eventualnoj budućnosti imati ću na umu i tu varijantu pa zašto ne isprobati, a iskreno se nadam da će meni i ova metoda biti uspješna ;).

@VenloNL

hvala prijatelju ;)

I za kraj da napišem kako radim čepiće jer sam vidio da ih i još neki koriste a ne mogu doći do kalupa. Ja sam uspio doći do jednokratnih kalupa za čepiće ( u Hrvatskoj ) u ljekarni i to su naručili. Ja sam uzeo od 2 grama i došlo je kroz par dana . U kutiji ima 250 komada , a naknadno sam uzeo i traku da se sa gornje strane zalijepi otvor čepića. Ovi moji su Meyer Suppositorienverpackungen. Na youtube sam gledao svakakve kombinacije , no meni je ispalo najlakše da ugrijem određenu količinu kokosovog ulja , prebacim u špricu i krenem u akciju.Kalupe stavim okomito , svaki čepić napunim do pola kokosovim uljem a onda istisnem potrebnu količinu RSO-a i nadolijem još kokosovog koliko treba da se popuni svaki čepić. Za kraj uzmen čačkalicu i lagano promiješam sadržaj u svakom čepiću , lagano obrišem gornju površinu krpom da se može nalijepiti traka i to je spremno za zamrzivač. Kada se stisne prebacim u normalni dio frižider i to je to. E da cijena jednokratnih kalupa je cca 130 kuna za 250komada , a ljepljive trake oko 50 kuna .

Eto toliko za sada , sve vas volim ,ženo kada budeš čitala ne biti ljubomorna volim i tebe , i sjeti se kada smo pričali o RSO i kada si se pitala odkuda toliko znam , da svce sam to naučio na forumu:ajnstajn:.

Znam da je pred menom ogroman put i borba , i da ponovno moram naučiti puzati da bi mogao hodati , ali kako ono netko reče i najdulji put može započeti nogom u guzicu. Moj put je započeo :sun2:.
 

CilI

Habanero Maya Red
Banovan
24.10.2012
5.179
7.241
258
54
Texas,USA
Vazno je, da ti pomogne.

Kapsule.

Jako jednostavno. Izmjesas rso ulje, suncokretovog lecitin i maslinovo ulje. Stavis u zamrzivac. Drugi dan izvadis, lagano ugrijes i dobro izmjesas. Napunis spricu i punis kapsule. Jednostavnije ne moze. Reakcija tjela ce ti biti jos bolja nego samo rso ulje. :thumb:

Samo teraj:wave:
 

mario339

Medical Grower
Urednik
Grow Support
26.08.2012
2.148
8.323
258
Slijedece cepice koje budes radio otopi ulje zajedno sa kokosovim napravi homogenu smijesu i onda sipaj spricom u cepice ;)
 
  • Sviđa mi se
Reactions: WEEDetix
02.08.2016
38
112
33
64
Dragi prijatelji evo mene nakon kraćeg vremena i baš sam :cool:,

@CilI
šefe evo ja ti po tvome savjetu samo teram i to bez zastoja ;)..evo još sam nešto naučio i to mi je drago jer svaka škola se plaća a ovdje na forumu je sve besplatno...čitao sam za CCO ulje i zbunio me sami postupak izrade a u principu je to RSO ...pribavićemo sve potrebno i krenuti sa kapsulama kada se sve kompletira..:thumb:

@mario339
majstore ovog zanata , evo napravih po tvome savjetu i prava milina ;) rastopio sam malo više kokosovog ulja , sa špricom uzeo potrebnu količinu prema broju čepića umiješao potrebnu količinu rso ulja u vruću podlogu ,promiješao sa žličicom i dobio savršeno homogenu smjesu..divota za puniti....:thumb:

E sada kratko izvješće za ovaj perio koji me nije bilo.Danas je ukupno 14 dan kako koristim rso ulje i za sada je sve fenomenalno , a oni koji me znaju i oni koji čuju samo zijevaju od čuda...
Da ne ispadne da ja malo preterujem sa svojim doživljajima , no ja sam bio na samom dnu i čak ispod toga tako da svaki pozitivni pomak u pozitivnom smislu ,pa ma koliko bio malen meni je predstavljao izuzetno veliko poboljšanje . danas je sveukupno 14. dan i do sada je uzimanje čepića bilo 0/0/22 sata a od danas, par dana ranije u jutro sam uzeo i jutarnju dozu čepića. Kao što je mario 339 rekao , ne opterećujem se sa dozama , jer jednostavno za ovu moju bolest ponašam se ajmo reći eksperimentalno. Kako sam krenuo sa 1/4 zrna riže i večernja doza mi je sada na 1 zrnu riže a jutarnju sam također započeo sa 1/4 zrna riže. Kada dostignem dozu od 3X dnevno , vidjeti ću da li ima potrebe za povećanjem količine rso ulja , recimo na dva zrna riže itd...

Pa da vidimo dosadašnje pozitivne učinke. Od samog početka terapije večernja doza inhalatora Atrovent ( obično u terminu 24 ili 01 sat ) je otišla u zaborav i sa doza od 4x dnevno došao sam do 3x. Nemam nikakvih problema niti potrebe za tom dozom iako mi je prije terapije ta doza osiguravala koliko toliko mirnu noć.

Veliki pomak je dostignut i u samom metabolizmu i pražnjenju crijeva. Naime imao sam stolicu recimo svakih 4-5 dana i to je bilo ajme majko. Bilo je tu i ogromnih naprezanja, suza i krvi a velikih problema je bilo sa analnim sfinkterom. To je bilo za neizdržati. Doslovno znoj , krv i suze....da da znam da sam odavno trebao napraviti kolonoskopiju i imao sam dva puta zakazane termine ali zbog ostalih zdravstvenih problema nisam mogao ići , a i teoretski mi je bilo nemoguće kod kuće odraditi pražnjenje /klistiranje crijeva , sa tim preparatima koji se koriste . Nakon tih pripravaka potrebno je i hodati da se potakne pražnjenje a ja sam bio mrtvac koji je već jedva i ležao a hodanje je bilo znanstvena fantastika ... Sada je obrnuta situacija u periodu od 5 dana imao sam stolicu 4 X , a jedan dan čak i dvije stolice. Krv se daleko smanjila , prolazak kroz analni sfinkter je skoro pa normalan. Ma sve će to nadoći.

Što se tiče fursemida , za izmokravanje i skidanje tlaka od samog početka tj. već od trećeg dana počeo sam uzimati smanjenu dozu i to za sada pola tablete. Rso ulje mi je skinulo tlak i u kombinaciji sa cijelom tabletom mogu reći da me valjalo. Još jedno određeno vrijeme i tableta fursemid će otići u zaborav.

Normabel, moje omiljene tik tak tablete , smanjene drastično . Sada sam na 1/1/0 . Bio sam sveo samo na jutarnju dozu , ali s obzirom na broj tableta koje sam do sada uzimao i naglo smanjenje broja i doze , tijelo je počelo pokazivati znake apstinencijske krize pa sam odlučio taj dio odraditi postepeno.

I za kraj , kao što sam rekao u prijašnjem postu "...i da ponovno moram naučiti puzati da bi mogao hodati....",
jučer sam po boravku napravio nekih stotinjak koraka što mi je bio ogroman napredak s obzirom da do nedavno nisam mogao niti na wc. A današnji dan je bio kombinacija moje volje i upornosti da se ostvaruje plan na fizičkom stanju , i uspio sam napraviti po vani , dvije serije od neki cca 170 koraka , sa pauzom između te dvije serije i ako tome nadodam tri serije odlazaka i povratka od auta , nekih 80 koraka x 3 zaista za mene impresivan napredak. Dakako da je tomu pridonio i bolji apetit , više se jede , nisam samo na napitcima kao dodatci prehrani a i osjetno poboljšanje je na jednjaku i sada mogu slobodnije jesti. Kako sam spomenuo odlazak do auta bio bi red reći da nemam nikakvih problema sa RSO uljem , ne prebaci me i sasvim normalno mogu voziti auto. Ok sa godinama je čovjek ionako oprezniji a pogotovo sada . Moj optimizam ide dotle da sam uvjeren kada dođem do doze od 3X dnevno i protekom određenog vremena da ću biti u stanju i potrčati pa makar to bilo i 15-tak metara i biti će :let:. Budite mi svi dobri :vozdra:
 

WEEDetix

₴Ⱨ₳₥₳₦ - VⱤ₳Č - ĐⱤɄłĐ - ⱧɆⱤ฿₳Ⱡł₴₮
Urednik
Grow Support
11.10.2010
3.186
21.085
1.098
35
คภ๔г๏๓є๔ค
Ljepo si sve napisao i objasni bas mi je drago da ti pomaže i zeljim ti u daljnjem liječenju samo napredak do potpunog oporavka....nasa biljka za bilo koju bolest samo benefit i za poboljsanje opcenito psiho/fizickog zdravlja svakog pojedinca
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Grona
08.07.2020
1
0
1
Dragi vutroljupci o_O ;

evo kao što se i iz samog naslova može iščitati trenutno mi je prva i osnovna briga pokušati izliječiti/poboljšati stanje pluća jer imam kroničnu opstruktivnu plućnu bolest teškog oblika i pluća su na zadnjem pregledu , prije cca 6-7 mjeseci radila na 5% a u međuvremenu stanje se zakompliciralo. naime umjesto jack pota dobio sam srčani infarkt i u isto vrijeme imao i napada kopb-a , e sada vjerujem da je kopb bio prvi no tko će ga znati.

Kako kod nas još nema nikakovih iskustava sa RSO i KOPB-om zato i otvaram ovaj dnevnik gdje ću ovisno o stanju pokušati pravovremeno iznositi svoja iskustva pa možda nekome i bude od koristi. Toliko toga imam pa ako nešto bude zbrda zdola pokušajte me shvatiti jer bi sve htio obuhvatiti.

Pa da krenemo sa terapijom za KOPB:

- Inhalator Seretide diskus 50/250 ili 50/500 2x dnevno obično u 7 i 19 sati
- Inhalator Spiriva
- Inhalator Atrovent ( prije bio na Ventolinu ) 4x dnevno , cca 6 h /14 h/20 h/ 01 h

terapija koja je navodno jedina za mene tj. ne postoji ništa jače. Idući i zadnji korak bi bio kisik za trajno ili bar veći dio dana i to je jedan od razloga zašto nisam išao na kontrolu jer sam u ovome periodu odradio unutarnji grow i napravio ulje , dobio sam 40 i nešto sitnoga mililitara . Najdraža :spliff: je bila purple glam kush 100% indica. Imao sam neke druge zamisli no kada sam nabavljao sjeme trenutno nije bilo tih sorti koje sam želio pa eto izbor je pao na nju. Moj prvi grow i ulje i sve odrađeno uz pomoć ovog predivnog foruma. Bilo je čitanja i čitanja, pa opet tako ali eto isplatilo se.

Od slijedećih terapija koristim :

- Controloc 40 mg , jer sam čiraš od kada znam za sebe tj. prvi puta sam saznao sa 16. godina i uz tri perforacije i dvije operacije , zavidan staž.
-Prilen i, Corlentor i Fursemid koji su na popisu od zadnjeg infarkta. Corlentor sam izbacio iz financijskih razloga , zamjene nema a bezobrazno su skupi , toliko da se i doktorica sablažnjavala. Fursemid mi dali radi izmokravanja i visokog tlaka mada sam se u bolnici lelujao koliko je bio nizak . Tu dolazim do jednog od problema jer jedni govore što više tekućine zbog pluća , a kardiolozi pizde zbog tolike količine radi srca. Pa sada ti budi pametan i svima udovolji.

Po psihijatru :
- Normabel od 5 mg , 3x dnevno , iako to kao tik tak bombone i mogu maznuti i cijelu tablu i ništa posebno
-Eglonyl 1,1,0 od 50 mg
- Mirzaten 30 mg 0,0,1
-Dormicum 15 mg 0,0,1
Mirzaten i Dormicum sam izbacio samoinicijativno jer pluća sa ovim kapacitetom to ne bi izdžala.
Nekada sam imao 96 kg i pao na 50-60 kg i uz sve boleštine nije ni čudo da sam pukao. E tko će sve zapamtiti, dobio sam i osteoporozu i osteopeniju , a zbog smanjene kilaže koristim ensure plus jer imam i problema sa gutanjem hrane. Zeza jednjak i zapne hrana pa neće ni gore ni dole.

Zbog bubrega i kamenja i ostalih priraslica , na jelovniku , Dexomen i Spasmex tako da i to ne zaboravimo , au skoro ostade i moj glaukom , dakako višegodišnji.Baš sam kao :djede:.

I sada ono naj važnije . Od večeras sam krenuo sa terapijom :
prva 4 dana 1 zrno navece.... od 4-8 dana 2 z.n....od 8-12 dana 3 z.n
od 12-16 dana 3 z.n i 1 zrno ujutro...od 16-20 dana 3 z.n i 2 z.u...od 20-24 dana 3 z.n i 3 z.u
od 24-28 dana 3 z.n - 3 z.u i 1 zrno u podne i tako sve dok ne dostignemo dozu od 3 x 3 zrno rize...

Dakako malo sam prilagodio sebi i krenuo sa 1/4 zrna jer mojih 50 i nešto sitno kila žive vage pa rekoh bolje da krenem opreznije. Nabavio sam kalupe za čepiće od 2 gr i prva tura je napravljena , RSO u kombinaciji sa kokosovim uljem , i što se i podrazumijeva uzimaću rektalno.

Prvu terapiju sam uzeo oko 22 sata i već nakon pola sata :let: , disanje se toliko popravilo da je to za mene bio jedan veliki pozitivan šok. Naravno da sam zvao ženu i ona nije mogla vjerovati da se nešto tako desilo u tako kratkom vremenu. Eto ja sam od početka vjerovao i vjerujem i dalje a kako vrijeme bude odmicalo nadam se da će doći i do drastične korekcije kompletne terapije sa medikamentima. Naravno da ću biti strpčjiv i sve kontrolirati pa lagano smanjivati i odbacivati ukoliko se stanje na svi frontama bude popravljalo.

Dragi moji :vutra:, evo lagano mi se okice sklapaju pa idemo utonuti u san a ja se javim kako vrijeme bude odmicalo.
Pozdrav , nova sam na forumu , čitala sam vašu objavu pa bi htjela neke informacije još od Vas ako se možete javiti bila bi jako zahvalna