Koristenje razni stvari za pospjesivanje uzgoja marihuane

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

XsmokemashineX

not careful whit dosage
28.04.2013
689
1.053
163
Ovu temu otvaram iskljucivo radi forumasa koji misle da znaju nesto o drugim preparatima za bolji uzgoj marihuane a nisu sigurni u svoja uvjerenja..Da ne spamamo tude dnevnike ovdje se svi skupa mozemo natezat oko neki zabluda tocnih i netocnih odgovora,pa cemo terat koliko nas je mila volja.
I nek svaki post bude osnovan sa tocnom tvrdnjom iz iskustva ili iz citanja pravih knjiga a ne wikipedije i citata.Molio bi da ovo ne eskalira u svade kao sto je vec znalo se dogodit vec neka ovo bude znanstvena tema gdje ce svatko izvuc korist.
Naprimjer jedni tvrde h202 ne valja a drugi tvrde valja,isto tako i za med,epson salt,neke druge rucnim radom napravljene buckurise...Da ne duljim...
Evo par stvari koje ja znam i koristim ih u svom growu i bez ikakvog straha cu podjelit to sa vama da ne mislite da cete ugrozit svoje biljke.Svatko moze izdvojit malo svoga vremena i experimentirat na svojim biljkama makar na jednoj da vidi da li su tvrdnje tocne i dali ima ikakvog poboljsanja.
Idem redom
H202
H202 ili takozvani vodikov peroksid je destilirana voda sa viskom molekule kisika.Mnogi tvrde da unistava bakterije u zemlji koje su dobre za nas grow,mnogi isto tako tvrde da unistavaju samo lose bakterije a mnogi tvrde da ne unistavaju nikakve bakterije.Ja vise necu zalazit u te price jer mi se vise ne da dokazivat ista o h202 jer svi odma napadacki stupaju i tvrde da nisam u pravu,stoga cu krenit na nacin kad ja koristim h202 i zasto ga koristim.
H202 dajem oko 2ml do 5ml po 1l vode odmah u ranom stadiju,cim krenu sa 2 3 parom listova,skoro svako 2 3 zaljevanje.Prije 2 god sam koristio u jednoj posudi h202 a u drugoj nista.Kad sam presadivao biljke u vecu posudu nakon 2 tjedna tamo gdje nije bilo h202 nahvatalo se dosta korijena,ali tamo gdje je bilo nahvatalo se na sve strane.Korijen je bio biserno bjel i vec nakon 2 tjedna bez dodavanja ikakvih drugih preparata osim h202 dobio sam masivan korijen.Zemlja je bila terra magma,jedino sam korigiro ph sa ph-(83% octenom kiselinom)
Druga stvar sto se tice h202,kad ga dam recimo 5ml na 1l vode biljke uzdignu lisce nakon par sati a ako ih odma stavim pod svijetlo doslovno oce zagrlit zarulje.Zdravije budu dosta izgledom i nemam tolikih deficita sa gnojivima jer h202 daje korijenu kisik.U cvijetanju ga dajem 2 3 puta samo u pocetku,a jedini razlog tome je sto stvarno biljke izgledaju zdravije.Nekad sam ga koristio i u flushu ili kad su overwaterane biljke.
Svi to mozete probat,uzmite menke neke domaje i dokazite sami sebi upravo ovo sto sam vam napisao,zapravo postajte ovdje i slike kako vase biljke izgledaju nakon tretmana sa peroksidom i kad ih presadujete.Tako cemo svi skupa znat tko grjesi a tko ne.
Sto se tice epson salt,isto tako neki kazu da nije toliko dobar a neki ga hvale da je do jaja.Ja imam nesto iskustva sa epson salt i reci cu kako sam ga ja koristio i kad mi je pomagao i kad nije.
Epson salt je obicna mineralna sol takozvani magnezijev sulfat mgso4.Koristi se kad vasoj biljci fali mg ili s.
Kad su moje biljke bile u kriticnom stanju,i kad su se frckali vrhovi lisca na stabljici to su prvi znaci da su vase biljke zeljne mga i to je pravo vrijeme da date epson salt.Uz to ako vam na listovima krene blijedit boja iznutra prema van najvjerovatnije je manjak mg u pitanju.Kad se meni to desilo uzeo sam 1l vode i zagrijao na mlako umjesao 1/3 cajne zlice epsona i stim polio biljke u zemlji i jako sitno folijarno.Nakon dan dva je krenio oporavak.Ali kad sam epson salt dao sa gnojivom napravio sam veliko sranje i morao sam flushat biljke.Nikad ga vise necu dat sa gnojivom.
Toliko od mene zasad,svatko tko nesta zna o preparatima da nisu gnojiva a pospjesuju uzgoj marihuane nek se ubaci u diskusiju i nadopunjuje ovu temu.Svatko tko nije uvjeren u ovo sto sam rekao,ponavljam prije nego sto krenete osudivat tude postupke i pricat da su neispravni pokusajte sami i uvjerite se,nista ne gubite ako posijete koju domaju i malo experimentirate.Na kraju to znanje mozete primjenit u svoj pravi grow bilo sa brend sjemenom ili ne kao sto sam i ja primjenio i ne zalim radi toga.
Ako ste otkrili nesto novo tipa gnojivo od vrbe ili bilo koji buckuris i koristite te ovo je tema da postirate.Ja imam puno informacija o svakojakim buckurisima i tu i tamo cu updateat ovu temu da ne pisem sve u jednom postu(tko ce sve procitat).Toliko od mene zasad,pozz.
 

opa cupa

fuckin' Petrolhead
Administrator
04.03.2012
7.993
34.357
2.598
Evo ja cu se ukljuciti prvi jer sam prozvan.
Necu govoriti nesto sto sam negdje procitao ,ili mi je netko to rekao.
Pisem iskljucivo iz iskustva koje je vrlo bitno bez obzira dali oprema vrijedi par tisuca kuna ili 100-tinjakj kuna..na kraju ne growa oprema vec grower

Prvo na cega bi htjeo skrenuti paznju tebi owerdoze je na tvoje ne znanje i ne iskustvo..nije sramota nesta ne znati ali je sramota praviti se da znas.
Znaci nema rasprave tko je u pravu a tko nije.
Nijedan grower koji je koristio peroksid nije primjetio tolike promjene kao sto si ti.

pazi ovu dezinformaciju i na nju ti skrecem paznju i o tome ti cijelo vrijeme govorim..pises stvari koje su netocne


Kada se frckaju listovi prema gore to je prvi znak nedostatka magnezija...o cemu raspravljamo???


edit
i iskljujcujem se iz ove rasprave...tema bi mnogla biti korisna i ajmo ju iskoristitina na sto bolji nacin.

recimo neki koriste i kore od banane i kore od narance..nitko ne kaze da to ne valja ali ajmo sve to argumentirati.
Beyz argumenata prelazimo u polemiziranje a to nije konstrukrivno..to rekla,kazala ne pije vodu
Znaci imamo iskustva imamo svoj forum..ne trebaju nam citati iz stranih foruma..iskustvo na stol
 
Poslednja izmena:

XsmokemashineX

not careful whit dosage
28.04.2013
689
1.053
163
Napisao sam uz frckanje listova da pocinju blijedit listovi,frckanje moze znacit i poremecen ph ali ako imas vise simptoma koji pokazuju da fali mg ukljucujuci i frckanje listova e onda ti treba epson salt.A za h202 se necu vise prepirat sa tobom ni sa nikim jer opet ja nist ne znam a ti znas.Zato sam i napisao posadi koju menku i koristi h202 pa ces mozda i ti skontat razlike kao i ja i dobrom smislu,a i oni citati sto sam bacio u dnevnik od stvarno zajebani growera ocito nisu te ni dotakle.Bito je da ja ne znam i da me bude sramota sto pricam gluposti da ispadnem pametan :) eto ti sam probaj pa se uvjeri.

Kako volim kad sam upravu :)

https://www.youtube.com/watch?v=CO_k4vMdLDQ

I da ako h202 ubija sve moguce bakterije kako onda ovaj micelij od gljiva raste kao blesav?Onda bi i micelij trebo samo krepat.

https://www.youtube.com/watch?v=b2C-o3BkNf8

:D Ovaj 3 video Opa svakako pogledaj

https://www.youtube.com/watch?v=1YPGtzWLpRw

Ja sam svoje rekao,iz svog iskustva sam naveo u prvom postu kako i zasto koristim h202,nije upalilo kod tebe i dalje.Pa navodis ljude da ja grijesim sa koristenjem h202 a zapravo ti siris dezinformacije.Jel ja stvarno trebam milion i jos 3 miliona postova citata videa prica iz svog iskustva da ti dokazem da nisi u pravu,i vise progutaj to jer ovo stvarno nema smisla.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Samuraj u čizmama

Tex

Aktivan Član
25.03.2014
144
182
43
H202 se koristi za ubijanje bakterija kod tetrapak ambalaže,pet ambalaže i slično za ubijanje bakterija,e sad, dal ubija selektivno samo neke "loše" bakterije,ne znam. Iskreno,sumnjam.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: opa cupa and Blade

opa cupa

fuckin' Petrolhead
Administrator
04.03.2012
7.993
34.357
2.598
i za dezinfekciju otvorenih rana..razblazen i za ispiranje usta.

neznam zasto spominjes stalno bakterije kad one i nisu tema o kojoj smo raspravljali.
ja nisam rekao da ga netreba koristiti..vec da nije potreban pa recimo u 90% slucajeva ako radis sve kako treba ..znaci ako imas kvalitetnu zemlju sa perlito jos bolje..onda je 100% nepotreban peroksid i jednostavno nema svrhe.
Dodavati ga kao zamjenu za neko gnojivo nije dobro i nema tu ulogu..o tome smo pricali .
isto tako i epson sol...ona je jos vise specificna i ako nemas iskustva i neznas ju jkoristiti kao i peroksid samo ces napraviti jos vise stete...to je bila poanta svega sto sam do sada pisao.
Znaci opravdavam koristenje peroksida i epson soli ..dapace ali samo u odredenim momentima..na kako ti poadne na pamet i bez pravila ...pa nije biljka kanta za smece i stroj koji melje sve sto ponudis.Ima ona svoje potrebe i zelju da ju ponekada pustis na miru bar 48 sati da sve to proguta i provari
folijarno ili kroz korijen svejedno je a evo i to je vrlo bitno .
postoje pravila kada ide folijarno a kada preko zaljevanja haha
svasta tu jos ima i svasta se moze nauciti na nasem forumu netreba ti icemag
 

XsmokemashineX

not careful whit dosage
28.04.2013
689
1.053
163
Jel itko pogledao ove video klipove sto sam stavio???Il makar ovaj 3 klip gdje covjek ima svoju firmu kultivacije i svakodnevno koristi h202 bez nuspojava.Ja sam rekao zasto i kako sam ga koristio po stoti put ponavljam,ja nisam nikad reko da ga sad svi trebaju koristit vec ako zelis zdravije biljke slobodno ga koristi.
 

PowerSeed

fuckin' admin
Urednik
Administrator
15.10.2006
22.849
44.457
3.198
Bekaa Valley
moje je licno iskustvo to da u zivotu nisam koristio ni epson, ni peroskid, ni med, ni melasu, ni boostere, cak ni neem ulje, ni sirce, ni ph+ ni ph-, poznato je da ne kontrolisem ph a da vent imam samo u pc-boxu... i na osnovu istog tog iskustva znam da bez toga moze 100% ako growas kako se radi od pocetka i ako imas sluha za biljke, a na osnovu iskustva drugih na forumu sam video da i sa tim uspeju da upropaste grow koji ne drze pod kontrolom od pocetka... svaka tema koja se poziva na licna iskustva je dobrodosla, samo bez prepirki molim u startu, dok smo jos na prvoj strani ;) i ako se tema po autoru treba bazirati na licnim iskustvima ne vidim onda potrebu za linkovima sa youtuba il slicno
 

XsmokemashineX

not careful whit dosage
28.04.2013
689
1.053
163
Vec sam rekao svoja licna iskustva Powerseed,ali i sam vidis da Opa to ne smatra vazecim i nabija svoje tvrdnje,Sa razlogom sa stavio linkove sa youtubea jer ocito moja rijec ne dopire do negovog mozga.Nitko nista niej rekao na te klipove samo Opa stalno prica kako to nije potrebno u maltene 100% SLUCAJEVA,avantura kaze da ga nikad nije stavljo ni nece tako da on ni nema pravo glasa kad ocito ni ne zna sta prica kad to ni nije probao koristit.A ja nisam nijednom rekao da ga svi moramo koristit i da bez njeg ne mozemo,vec da dok ga koristim 5 puta mi se biljke ponasaju nego bez njeg.I ajd molim vas da vise se ne prepiremo i ne navodimo ljude na krive informacije ako netko nema dovoljan protuargument da ponisti ovo sto sam ja rekao i doslovno da ponisti cjelu firmu ovog frajera koji svakodnevno koristi h202 i da ne govorim o masi ljudi jos.Ocete dat neki knokretan odgovor zasto je h202 los?Ova tema je otvorena u znanstvene svrhe a ne da se pljujemo medusobno.Ako nitko nema sta za dodat da sam ja u krivu i da mi to dokaze na bilo koji nacin nek suti i ne javlja se vise jer ovo meni sve vise lici na forum grupice ljudi koji se drze skupa i ako nesto im nije pravo jedva cekaju da nekom daju ban jer im dize zivce sa svojim postovima a znaju da nisu u pravu pa guraju jedan drugog ko copor vukova bez dosad ijednog normalnog odgovora!
 

Tarzan

Aktivan Član
31.05.2013
3.999
6.425
298
109
The Mighty Jungle
sori na ubacivanju :) *ebes linkove i sve te pizdarije i sl. ,, samo vlastito iskustvo jer o ostalom nikakog smisla nema pricati..

to je kao da nikad nisi *ebao a pogledao si 10 000 pornica, i pravis se nekim *ebacem :icon_cool: a kad bi trebao odradit u praksi onda bi bilo "drz nedaj" eto tako ti je to..

:spcartman:
 

PowerSeed

fuckin' admin
Urednik
Administrator
15.10.2006
22.849
44.457
3.198
Bekaa Valley
0Owerdoze0 je napisao(la):
I nek svaki post bude osnovan sa tocnom tvrdnjom iz iskustva ili iz citanja pravih knjiga a ne wikipedije i citata.Molio bi da ovo ne eskalira u svade kao sto je vec znalo se dogodit vec neka ovo bude znanstvena tema gdje ce svatko izvuc korist.
frend, ja sam se samo slozio sa delom iz tvog prvog posta, tema ima smisla samo ako cemo se drzati licnog iskustva. mislim, ako ne valja wikipedija ili citati, zasto je youtube bolji... najbolje je licno iskustvo zato sam i podrzao temu, to sto se opa ne slaze sa tobom ne znaci da se sad na glavu trebas popeti da mu nesto dokazes, izneo si svoje iskustvo, on je izneo svoje a ja svoje, ne vidim potrebu za dokazivanjem pogotovo sto ce se "dokazivanjem" samo podignuti tenzija i krenuti zaostravanje a to ne zelimo zar ne. a svako od nas ima dnevnike iza sebe, mislim da i oni govore dovoljno o nekom licnom iskustvu. nemam ja, a mislim ni niko drugi na forumu, nista protiv tebe ili toga sto koristis, imas i dnevnik u toku, drzim fige, ali samo pokusavam usmeriti temu na pravi put iznosenja licnog iskustva bez osudjivanja iskustva drugih, inace ocas odosmo u off uz gomilu spama a jasno ti je da moderatori treba da brimu o tome ;) inace se ne bih ni javljao, objasnio sam da gro tih "razni stvari za pospjesivanje uzgoja marihuane" nisam koristio a ni ne planiram bez nuzne potebe. dosta sad kuckanja, odo smotati jednu, peace to all

e, da, tema bas ne moze da bude znanstvena ako cemo se oslanjati na iznosenje licnih iskustava, verovatno nema bas mnogo znanstvenika medju aktivnim clanovima ;)
 

XsmokemashineX

not careful whit dosage
28.04.2013
689
1.053
163
Evo nema vise spama.Ne kanim se ispricat nikom jer ako se netko uvrijedio sam si je kriv.Ja sam naveo kako koristim h202 i epson iz vlastitog iskustva i bacio sam koji link da oni koji nevjeruju u moju pricu nek se sami uvjere.Nisam dobio nijedan konkretan odgovor glede moga posta osim sto vidim da mnogi procitaju par recenica pa pretvore ovu temu u sprdnju.Svaka cast Powerseed jer gdje god je neko prepucavanje ti se nades tu da snizis tenzije.Moja svrha nije bila da ovu temu pretvorim u ovo sto se upravo dogodilo a to sam vec naveo u prvom postu.Ako netko koristi h202 ili epson ili bilo sta drugo nek kaze kako i zasto ga koristi,nek baci koju sliku,a onda nek se raspravlja konkretno a ne da bude ponovo,ne ti nisi upravu zato sto nisi u pravu???Htjeo sam da ovo bude korisno pogotovo za one koji tek krecu sa growom,al ja nemogu se tu navlacit sa 5 ljudi koji su neki modovi supermodovi suportovi i sta vec ne samo zato sto sto su to oni.Ako netko nije siguran u to sto sam rekao na pocetku prvog posta,neka onda kaze drukcije misljenje i zasto misli da je tako.
Ja sam svoje rekao i naveo,na vama je da probate moje metode,ako ne zelite nemorate.Nitko vas ne tera,ali ako moje biljke bolje izgledaju i ponasaju se nakon takvog tretmana onda ce i vase.Treba samo probat a ne odma u napad da to nije tako,nisam ni ja sa jabuke pao pa da ne znam sta pricam.Growam vec 8 godina i izgrowo sam i genetike i domaja ko u prici,pa valjda i ja imam nekog iskustva tu koje je poucno.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Strijela

PowerSeed

fuckin' admin
Urednik
Administrator
15.10.2006
22.849
44.457
3.198
Bekaa Valley
0Owerdoze0 je napisao(la):
...,al ja nemogu se tu navlacit sa 5 ljudi koji su neki modovi supermodovi suportovi i sta vec ne samo zato sto sto su to oni.
pa sad, i ja sam prozvan pa samo da ti kazem da treba da se zapitas kako su ti oni dosli na ta mesta, nisu se sigurno rodili kao growsupport i sl. nego su od foruma dobili to "zvanje" na osnovu staza na forumu i svega prethodno prikazanog kroz dnevnike i postove... a sada sam tek skontao da si temu otvorio nakon prepirke u tudjem dnevniku (napatio sam se da smisleno tamo napravim reda) a o istom je bilo price i u tvom dnevniku, ajd nemoj s tim vise dalje od ove teme, zamoljavam da ne bih morao koristiti super moci super moderatora koji je dokon i izivljava se ovde na jadnim clanovima, i to samo zato sto mu je gazda dao to pravo a na osnovu licnog poznanstva. a to sto sam gazdu upoznao tek ove godine nakon sedam godina provedenih na forumu i kada sam vec bio moderator sad nije bitno
 

CilI

Habanero Maya Red
Banovan
24.10.2012
5.179
7.241
258
54
Texas,USA
Ekipa, ajde malo laganini.
Forum je za sve nas vutrase i imajte to na umu.
Može se pisat na pravi način biranim recima. Previše uzimate rezpravu osobno
pa onda dolaze sranja sto ne podržavam. Pravite lose vibracije.

Sad se držimo naslova u temi pa da vam dam pitanje za nadalnu raspravu!

Znamo kad pomirisemo bilku, da svaka ima svoj specifičan miris sto je od
terpena u trihomima.
A sada pitam na vaša lična iskustvima.

Možemo li mi growerasi, da uplivamo na jačinu tog mirisa i sam miris /limona, mango, dizel/
potom našeg uzgoja u smislu pripreme substrata i kasnije gnojenja i dodavanja drugih preparata???
 

Creative

Grow support
Poznanik Foruma
04.02.2012
1.504
2.273
188
45
Tomorrowland
ja necu ulaziti u raspravu al ipak moram nesto ;)

pogledo sam ti video i u dnevniku i evo sad opet i stalno mi nesto upada u oci ...i prvi i treci video oboje rade *********** ....
dapace u prvom videu na samom kraju decko ima par klonova u casicama sa zemljom i sam priznaje kako nema nikakva iskusta sa istom a stavimo ruku na srce tako mu i klonovi izgledaju ,sto neznaci da nije maher u *********** :)
2 video nemam pojma o gljivama pa nemogu nista pametno reci za to

koristio sam ga u 2 growa , kao i hrpu drugih preparata i s vremenom shvatio da to neigraju neku bitnu ulogu u samom growu ...nazalost kao i vecina stvari danas na svijetu ,osnovni im je cilj profit.
vidim mu svrhu samo ako mi trune korjen pa moram sanirati vecu stetu.

dosta gledam upravo te benif. bakterije i mikrorganize koji su na neki nacin osnova prehrane korjena u zemlji
ako malo pogledamo po trgovinama primjetit cemo da ti mali praskici kostaju ko suho zlato(neki i vrijede... perverzija je kad svakih 7 dana rezes korjen jel je napunio tanjuric i bjezi van na pod boxa :D ) .....ko ih koristi njemu je h2o2 neprijatelj kao i obicna voda iz pipe puna klora i kamenca jer vise stete naprave nego koristi u zemlji .


u jednome se svi slazemo da biljci nece biti nista od h2o2..mislim nece uveniti , kao ni kao stavimo malo meda ,melase , epson soli pa vjerovatno bi i opino voce prezivjela :)
e sad koliko sto pomaze biljci ili ju koci u razvoju to je vec drugi par cipela :D

ja cu uvijek radje uzeti kvalitetnu zemlju i lose gnojivo , nego losu zemlju i prvoklasno gnojivo ....tako postavim i cijeli grow da sto manje cakam po njima ...evo moje su tek u 2 tjednu cvjetanja dobile prvu papicu , a vjerujte mi imam arsenal gnojiva da mogu cackati od prvog do zadnjeg dana ,svaki puta sa bar po 3 preparata...al zasto da cackam po njima ako nema potrebe.
a moram priznati da i otkako nekorstim sve te razne preparate, imam odlicne rezultate na kraju .

LP veselo drustvo :)
 

ganja_farmer

grower wannabe
25.05.2009
1.336
4.151
188
73
moj post nema neke veze s temom,jbg,al ima s osobom koja je otvorila temu...brate mili,daj malo stani na loptu i poslušaj šta ti ljudi govore,i to ljudi koji imaju možda i najviše iskustva na ovom forumu....bacaš mi na Cannu,ventilatora i još dva tri imena koje se ne mogu sjetit,a koji su imali isti stil pisanja i ˝komunikacije˝ na forumu...znači,pojavio si se na forumu i odmah u startu počeo drobit gluposti (sorry na izrazu,ali ovo su gluposti što pišeš),ne želiš prihvatiti savjet i nečiju dobronamjernu kritiku,svađaš se i tupiš po svome...vidim da si i u drugim temama isto nadrobio svega,npr. u temi koja je friško poslana na groblje i tako....iz tvojih postova bi čovjek mogao pomisliti da si balkanski Soma kakvog ˝iskustva˝ i znanja imaš,a u biti nemaš,jbg,al se predstavljaš tako...tako su i ovi gore navedeni bili sveznajuči oko uzgoja biljke i nikome nisu dali za pravo,uvijek su oni bili u pravu i konstantno su se prepirali,pa su zaradili bananu i nema ih više na forumu,pa sami sebi prosipaju pamet u svoja 4 zida,a mi glupsoni i dalje čitamo forum i učimo ....ako tako nastaviš i tvoje ime bi se moglo zacrniti uskoro(nemoj ovo shvatit kao prijetnju od mene,ja nemam ovlasti davati banove,ali ima ih koji mogu i koji sigurno neće trpiti tvoje prosipanje po forumu.....)

peace
keep growing and smile :)

p.s. modovi,super modovi i admini,izvinite eto na ovom offtopicu,bilo je jače od mene...
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Badi and opa cupa