Koristenje razni stvari za pospjesivanje uzgoja marihuane

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

kokomarin

Aktivan Član
06.11.2013
88
422
53
Ovakve prepirke me ne zamimaju ali me zanima sta chill zna.
Mislim da je moguce utjecati na konacni miris ako zaljevas mirisnom otopinom pri kraju cvitanja.
I creative je napisa poucan post. Manje je zapravo vise:)
 

nevalja

Aktivan Član
20.03.2007
93
4
8
41
Ne znam da li je glupo pitanje ali da li se nesto dobija ako pre zalivanja ubacimo rasprskivac za vazduh u kantu i prozracimo je nekih pola sata?
 

opa cupa

fuckin' Petrolhead
Administrator
04.03.2012
7.986
34.300
2.598
Nista neces dobiti sa tim prozracivanjem...osim sto ce voda biti puna kisika pa ce biljka biti sretna ko klinjo kada dobije play station :)
Nevjerovatno da nisi do sada naletio na tu informaciju na forumu a tu si od 2007.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Tarzan

nevalja

Aktivan Član
20.03.2007
93
4
8
41
Izgleda da mi je promaklo negde ili i nije cim sam to pitao... negde u memoriji stoji ta informacija (samo se sakrila) :)
 

Stokula

Aktivan Član
06.06.2014
105
71
0
ljudi što mislite jel dobro zalijevati biljku sa smiksanim listovima od nje,reko mi jedan čovjek da šprica sa tom otopinom biljke i da napreduju bolje nego s bilokakvim gnojivom
 

Samuraj u čizmama

Aktivan Član
03.10.2012
302
465
63
Nema dugo imao sam problema sa tresetnim mušicama,tada sam koristio H2O2 3%.stavio bi ploške krompira,cjelo vrijeme sam kontrolirao dali ima rezultata,pojaćao sam vent zbog letaća mušica jer one ostavljaju jajašca,tu mi je pomogla i ploća žute boje plastificirana koja je sa obje strane ljepljiva!!nakraju balade isprao sam otopinom od 3%na 1litru svaku teglu i nastavio bi zaljevati ne više odozgo nego u lončiće koji su dolje!krumpirove ploške mjenjao bi svaki24sata,izostavio sam pjesak kojim sam posuo odozgora sloj od 2cm,da mi ponovo nebi ulazile mušice,da istina da biljke živnu ali prmarna ni je stvar bila rješit se nametnika.Otopina od svježi kopriva je ok insekticid a i gnoivo.Kad sam skoro pregledavao boks ni traga od insekta,samo što sada radim i pazim na higijenu boksa i nepretjerujem sa vlagom!!pozz
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Jolly Joker
24.10.2015
18
12
3
Pozdrav svima!

Pisem pod ovom temom posto smatram da je pitanje vezano za naslov otvorene teme: "Koristenje razni stvari za pospjesivanje uzgoja marihuane"

Molim savjet ili info vezano za pitanje.

Koristim co2 bocu od zajedno sa co2 evolution set i dogada se da boca samo traje 2 tjedna, to nebi bilo cudno da nije malo veca boca. Neznam sto krivo radim kada sustav sam pali i gasi doziranje co2.

Imate kakav savjet, pogled, sugestiju na ovakvu stvar?

Hvala!
 

Stipe

Urednik
Moderator
20.03.2014
12.260
35.790
2.698
Weed California USA
Ja mislim da nitko na ovom forumu ne koristi co2 boce :)
Mislim da ces se morat informirat na nekim stranim forumima. Ako se sjecam lik mjeri PPM co2 u zraku i prema tome zna koliko treba stavit i kolko njima treba u kojem periodu i prema tome pojacava prehranu....i to dosta.
Ako uspijes nabavit neke informacije, bilo bi super da napravis neki vodic za co2 boce
 
  • Sviđa mi se
Reactions: WUTRA2015
24.10.2015
18
12
3
Zar bas nitko o_O:)

Hvala na prijedlogu, kada skupim informacija i relevantnog iskustva sa tim hocu. :let:

Odlucio se koristiti co2 jer planiram si napravit nesto vecih budova za (sveto) ulje od kojeg puca zdravlje :sun2:
 
  • Haha
Reactions: Badi and šaran

Jolly Joker

Compost your enemies!
Prijatelj Foruma
14.10.2010
1.319
8.339
258
Hajde da oživimo ovu temu... Spomenuh već negde ali u totalno nevezanoj temi, a ovde bi bilo korisnije!

Ovčija vuna protiv puževa! Spasila me ove godine pošto su mi oni golaći najveći problem. Velika vlaga pa ih ima milijarde...

Znači, sasvim jednostavno - uzmem vunu, stavim bar nekih 2cm debljine i nekih 10cm u krug oko biljke pri presađivanju. Ako imam više i nije problem da se vidi (malo su očigledni beli krugovi vune u šumi :D ), stavim više. Nemam slike ovih iz šume ali evo nađoh jednu od autosa kod kog sam isto radio, iako je bio u kanti.

IMG_7724.jpg

Čak su krenuli da prodaju to u baštovanskim radnjama po Nemačkoj i Austriji.

schneckenbremse1.jpg


Eto, ja sam probavao svašta protiv ovih smradova i ovo je jedino što je upalilo.
 

0Marac0

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
01.05.2017
2.034
15.285
358
Koristio ja co2 (secer i kvasac).Smuckao u balon od 5l vodu vasac i secer,kroz cep provukao crevo 5 mm i zakacio na vent koji duva po boxu.Nikakve bitne promene nisam primetio sem da se posle par dana nahvatala po ventu neka bela paucina (valjda od secera).Odmah sam izbacio to jer mislim ako to pada po liscu verovatno bi gusilo biljku.Ja licno nemam velika iskustva u uzgoju ali sam cini mi se negde citao da se co2 ubacuje gde nema ventilacije ili je slaba ista jer u suprotnom vent uglavnom sve izvuce.Neka me ispravi neko ako gresim.Eto samo da kazem to iskustvo sa secerom i kvascom :) Keep growing
E da,ovakav co2 pretezno se koriste za akvarijumsko bilje
Da bi ovo funkcioniralo, moraš imat dvije boce. Jednu gdje je kvasac i šećer i drugu u kojoj je voda. Ova gdje je kvasac je zatvorena i kroz cijevčicu ide u drugu bocu i tako izlazi čisti Co2, bez komadiča u zraku!
Inače, ne pomaže puno!

Jbga, stara tema:)
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Jednomsemora

amneziaHaze

AluGrow
Banovan
19.04.2014
1.783
2.490
188
Ovu temu otvaram iskljucivo radi forumasa koji misle da znaju nesto o drugim preparatima za bolji uzgoj marihuane a nisu sigurni u svoja uvjerenja..Da ne spamamo tude dnevnike ovdje se svi skupa mozemo natezat oko neki zabluda tocnih i netocnih odgovora,pa cemo terat koliko nas je mila volja.
I nek svaki post bude osnovan sa tocnom tvrdnjom iz iskustva ili iz citanja pravih knjiga a ne wikipedije i citata.Molio bi da ovo ne eskalira u svade kao sto je vec znalo se dogodit vec neka ovo bude znanstvena tema gdje ce svatko izvuc korist.
Naprimjer jedni tvrde h202 ne valja a drugi tvrde valja,isto tako i za med,epson salt,neke druge rucnim radom napravljene buckurise...Da ne duljim...
Evo par stvari koje ja znam i koristim ih u svom growu i bez ikakvog straha cu podjelit to sa vama da ne mislite da cete ugrozit svoje biljke.Svatko moze izdvojit malo svoga vremena i experimentirat na svojim biljkama makar na jednoj da vidi da li su tvrdnje tocne i dali ima ikakvog poboljsanja.
Idem redom
H202
H202 ili takozvani vodikov peroksid je destilirana voda sa viskom molekule kisika.Mnogi tvrde da unistava bakterije u zemlji koje su dobre za nas grow,mnogi isto tako tvrde da unistavaju samo lose bakterije a mnogi tvrde da ne unistavaju nikakve bakterije.Ja vise necu zalazit u te price jer mi se vise ne da dokazivat ista o h202 jer svi odma napadacki stupaju i tvrde da nisam u pravu,stoga cu krenit na nacin kad ja koristim h202 i zasto ga koristim.
H202 dajem oko 2ml do 5ml po 1l vode odmah u ranom stadiju,cim krenu sa 2 3 parom listova,skoro svako 2 3 zaljevanje.Prije 2 god sam koristio u jednoj posudi h202 a u drugoj nista.Kad sam presadivao biljke u vecu posudu nakon 2 tjedna tamo gdje nije bilo h202 nahvatalo se dosta korijena,ali tamo gdje je bilo nahvatalo se na sve strane.Korijen je bio biserno bjel i vec nakon 2 tjedna bez dodavanja ikakvih drugih preparata osim h202 dobio sam masivan korijen.Zemlja je bila terra magma,jedino sam korigiro ph sa ph-(83% octenom kiselinom)
Druga stvar sto se tice h202,kad ga dam recimo 5ml na 1l vode biljke uzdignu lisce nakon par sati a ako ih odma stavim pod svijetlo doslovno oce zagrlit zarulje.Zdravije budu dosta izgledom i nemam tolikih deficita sa gnojivima jer h202 daje korijenu kisik.U cvijetanju ga dajem 2 3 puta samo u pocetku,a jedini razlog tome je sto stvarno biljke izgledaju zdravije.Nekad sam ga koristio i u flushu ili kad su overwaterane biljke.
Svi to mozete probat,uzmite menke neke domaje i dokazite sami sebi upravo ovo sto sam vam napisao,zapravo postajte ovdje i slike kako vase biljke izgledaju nakon tretmana sa peroksidom i kad ih presadujete.Tako cemo svi skupa znat tko grjesi a tko ne.
Sto se tice epson salt,isto tako neki kazu da nije toliko dobar a neki ga hvale da je do jaja.Ja imam nesto iskustva sa epson salt i reci cu kako sam ga ja koristio i kad mi je pomagao i kad nije.
Epson salt je obicna mineralna sol takozvani magnezijev sulfat mgso4.Koristi se kad vasoj biljci fali mg ili s.
Kad su moje biljke bile u kriticnom stanju,i kad su se frckali vrhovi lisca na stabljici to su prvi znaci da su vase biljke zeljne mga i to je pravo vrijeme da date epson salt.Uz to ako vam na listovima krene blijedit boja iznutra prema van najvjerovatnije je manjak mg u pitanju.Kad se meni to desilo uzeo sam 1l vode i zagrijao na mlako umjesao 1/3 cajne zlice epsona i stim polio biljke u zemlji i jako sitno folijarno.Nakon dan dva je krenio oporavak.Ali kad sam epson salt dao sa gnojivom napravio sam veliko sranje i morao sam flushat biljke.Nikad ga vise necu dat sa gnojivom.
Toliko od mene zasad,svatko tko nesta zna o preparatima da nisu gnojiva a pospjesuju uzgoj marihuane nek se ubaci u diskusiju i nadopunjuje ovu temu.Svatko tko nije uvjeren u ovo sto sam rekao,ponavljam prije nego sto krenete osudivat tude postupke i pricat da su neispravni pokusajte sami i uvjerite se,nista ne gubite ako posijete koju domaju i malo experimentirate.Na kraju to znanje mozete primjenit u svoj pravi grow bilo sa brend sjemenom ili ne kao sto sam i ja primjenio i ne zalim radi toga.
Ako ste otkrili nesto novo tipa gnojivo od vrbe ili bilo koji buckuris i koristite te ovo je tema da postirate.Ja imam puno informacija o svakojakim buckurisima i tu i tamo cu updateat ovu temu da ne pisem sve u jednom postu(tko ce sve procitat).Toliko od mene zasad,pozz.
ja imam gnojivo koje koristi epson salt i po receptu 0,265g po litru vode tako da ta kasikica sto si koristio je brutalna kolicina bila :D
prvo ide master blend 4-18-38 0.53g/L onda epson salt i onda Ca(No3)2 kalcijum nitrat 0.53g/L

sto se tice dodatnih stvari mycorrhizae gljivice i hormon rasta od Kelp(to je nesto ko morska trava) veoma dobro utjece na razvoj korijena https://thenutrientcompany.com/products/tnc-bactorr-s13
 
  • Haha
Reactions: dzidzo