Koronavirus i outdoor

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
18.08.2019
37
57
18
27
Mozda je glupa tema,ali komentarisemo aktuelno stanje. Naime svi znaju sta se desava sirom Balkana i sveta,evo blizi nam se april i maj,a u Srbiji se uvode sve rigoroznije mere,a sta cemo sa outom? Planirao sam cim u aprilu krene lepse vreme da pocnem out,ali evo zbog korone ne rade mnoge poljoprivredne prodavnice,a i ako se uvede 24h izolacija,bice sjebano...
Kakvo je vase misljenje o svemu ovome?

-ako mislite da tema nije prikladna ovde bacite je na grave-
 

trevor

trebace prsti guzici svrbljivoj
16.04.2014
166
487
63
Ja se nadam da ce ovo sr*nje da olabavi do maja, isto vazi i za samovolju onog ludaka. Treba da primene razlicite mere za urbane i ruralne sredine. Camimo zatvoreni u ionako polupraznim selendrama.
Veci je problem nabavka semena spolja, ni sam ne znam sta cu i kako cu.:grrr:
 

daktilograf

Aktivan Član
03.09.2019
197
712
93
Somalirana de Pufna
Linda kaže da šalje, ja sam naručio početkom epidemije pa ćemo videti stiže li. Uglavnom, out na selu ne bi trebao biti problem, nema tu nekih ograničenja pa i poljoprivrednici će raditi. Što se tiče poljoprivrednih apoteka, male su verovatnoće da neće raditi, ako zatvore njih staje mnogo više od ovog našeg hobija. Sve u svemu, stigle semenke ili ne, mislim da sa malo ozbiljne organizacije ova godina će proći regulare... Srećno u gradu
 

trevor

trebace prsti guzici svrbljivoj
16.04.2014
166
487
63
Sto se tice narucivanja, koliko sam povatao ovde na forumu hoce da zariba to, te kasnjenje posiljke, pa gatanje da li ce uopste proci itd. Ne mogu rizikujem pare i nerve.. do sad sam se oslanjao na gasterbajtere.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: NepoznatMladic3
18.08.2019
37
57
18
27
Meni su semenke stigle jos u oktobru,i cekale su do sada za out i evo korone,inace ovo mi je prvi grow,ne mogu ni balkon ni in,pa zato mislim se dok ne uvedu 24h rezim da odem posadim i ako nikne,niklo je. Prezivela je biljka i bez nas u prirodi,u prevodu mislim se da ostavim proklijale semenke,vratim se u septembru,oktobru i poberem ako nikne,ako ne jebiga nista nisam izgubio.Dobio sam nekog afganistanca regular,pored 4 menke fema koje sam narucio,inace sa afghanom ne znam sta cu ,pa mogu njega ali problem ako nikne muzjak i oplodi zenku ode vutra,ali opet nista ne gubim svakako ga ne bih sadio uz ove moje femove,sta vi mislite? :) (inace imam 3 semenke afghana)
 

trevor

trebace prsti guzici svrbljivoj
16.04.2014
166
487
63
nemoj jos da bacas napolje, ja sam se pokajao prosle godine, zabo sam ih krajem aprila i onda je dosao maj koji znas kakav je bio, nevreme silovalo biljke mesec dana.

Sto se tice sela i zabrane 24/7, bice jebeno. Poljoprivrednci moraju da nabavljaju posebne dozvole i pravdaju kad i gde sta rade u ataru. Ja ovako da secem ulicama, prva baba koja me snimi sa prozora ima da me odruka. Za ovih par dana koliko se situacija zgusnula, primetio sam koliko su ljudi satro odgovorni, ja kontam vise iz zlobe pevaju i drukaju sve zivo. Nisam pametan...
 

Vutra Samotnjak

VenloNL
Poznanik Foruma
07.06.2010
8.479
43.585
2.598
Pa gle. Sad se mogu rupe iskopati. Moze se staviti sjeme da isklija pa malo pod lampe,mjesec dana...pa sibnit out. Ako onda situacija bude dozvoljavala.
To je recept za outdoor u doba pocetka pandemije covid19 na nasim prostorima.
Ukljucimo zdrav razum . Ostanimo doma !!!
(nakon sto se iskopaju rupe :) )
 

daktilograf

Aktivan Član
03.09.2019
197
712
93
Somalirana de Pufna
Ostanić doma, slažem se, kada se radi o kontaktu sa ljudima, ali po šumi se možeš kretati bez straha od zaraze ili da ne zaraziš nekoga. U tom kontekstu ja iskreno ne vidim problem da izađem i spičim kilometar ili 2 kroz livade i šumarke. Ne mislim da tako ugrožavaš ni sebe ni druge, jer virus se prenosi kapljično. A od opreme šta treba povući, jbg svako mora za sebe da smisli kako će, pa nije ovo igra.
 

kek

Aktivan Član
09.03.2020
191
849
93
Ministar zdravstva je čak i rekao da je ok prošetat u prirodi, naravno bez ikakvog okupljanja.. ali ako živiš negdje na selu ne vidim razlog tvoje zabrinutosti.. ja sam na jadranu pa sam jučer malo po brežuljcima gledao lokacije za outdoor, jedino me može snimit dron za nadzor granice :rofl: