Krecemo od dojenja (kanabinoidi)

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

Mr. Mojo Risin

Active
Poznanik Foruma
04.01.2017
969
13.579
333
waikiki
Kanabinoidi, poput onih u marihuani, prirodno se nalaze u majčinom mlijeku
630c6db16b35b01948f9319415b28cb3
nmis
5 godina ago
dojenje-1.jpg



Autor: Irena Dujmušić

Matrix World
Na temelju nalaza nekoliko velikih znanstvenih istraživanja, ispostavilo se da ljudsko majčino mlijeko sadrži mnoge vrste kanabinoida koji se nalaze i u marihuani, a koji su zapravo izuzetno važni za pravilan ljudski razvoj.



Kako navodi Natural News u svom članku u ljudskom tijelu postoji sustav proteina poznatijih kao kanabinoidni receptori koji su posebno dizajnirani za obradu kanabinoida kao što je tetrahidrokanabinol (THC), jedan od glavnih aktivnih sastojaka marihuane. Stanične membrane u tijelu prirodno su opremljene s tim kanabinoidnidnim receptorima koji štite stanice od virusa, štetnih bakterija, raka i drugih malignih bolesti, a aktiviraju se kanabinoidima i raznim drugim hranjivim tvarima. Ljudsko mlijeko je bogat izvor endokanabinoida, specifične vrste neuromodulatornih lipida koji u osnovi uče novorođenče kako da jede stimulirajući proces sisanja. Novorođene bebe koje se doje dobivaju dozu kanabinoida koji aktiviraju glad i potiču rast i razvoj.

Sažetak od 2004 studija koje su napravljene o sustavu endokanabinoidnih receptora, a koji je objavljen u Europskom Časopisu za Farmakaologiju, navodi sljedeće: “Endokanabinoid koji su otkriveni u mlijeku majki i aktivacija CB1 (kanabinoidni receptor tip 1) presudni su za proces sisanja mlijeka aktivirajući oralno-motornu muskulaturu”.
“Zdravstvene posljedice tih novih zbivanja su dalekosežne i predlažu obećavajuću budućnost za kanabinoide u pedijatrijskoj medicini za neka stanja poput na primjer cistične fibroze.”

Kanabinoidni receptori postoje već preko 600 milijuna godina, još od prije dinosaura i konstanstno evoluiraju te su sadržani u svim novim vrstama.

O tome da naše tijelo samo stvara kanabinoide smo već pisali ovdje, gdje smo iznijeli zaključke dr. Prakasha Nagarkattia koji je vršio predkliničke studije na miševima da bi dokazao svoju teoriju da kanabinoidi iz lijeka imaju sposobnost djelovanja na receptore u mozgu koji nakon toga šalju signale stanicama raka da izvrše “samoubojstvo”.

U istom članku smo naveli i studiju o THC iz kanabisa koji pogađa kanabinoidne receptore CB1 i CB2 te je po djelovanju sličan endokanabinoidima, a to su kanabinoidi koji se prirodno stvaraju u organizmu, te aktiviraju navedene receptore. Istraživači sugeriraju da bi THC mogao biti upotrebljeni s ciljem da se nađe način liječenja karcinoma pluća.

Postoje dvije vrste kanabinoidnih receptora u tijelu – CB1 receptor koji postoji u mozgu, te CB2 receptor koji postoji u imunološkom sustavu i ostatku tijela. Svaki od tih receptora odgovara kanabinoidima, bilo da dolaze iz majčinog mlijeka kod djece, ili iz soka od svježe marihuane kod odraslih.

Zašto je snaga sirove marihuane veća od one koja je obrađena toplinom, iznjeli smo u ovom članku, gdje smo objasnili da toplina uništava određene enzime hranjivih tvari u biljkama. Sirova biljka kanabisa omogućuje veću dostupnost tih elemenata. Otkriveno je također da molekule iz kanabisa šalju signale ne samo do živčanih stanica, već se i ponovno vraćaju natrag.


Sok iz svježe biljke indijske konoplje se priprema jako lako.

Zato studija o kanabinoidima u ljudskom mlijeku pomaže dodatno demistificirati istinu o marihuani. Također, studija dodatno utvrđuje zdravstvene prednosti dojenja o čemu smo već pisali ovdje.
A koliko mogu biti opasne reklamirane mlječne formule za bebe pročitajte ovdje.

To u osnovi znači da je ljudsko tijelo izgrađeno za kanabinoide, kako ove hranjive tvari imaju ključnu ulogu u zaštiti stanica protiv bolesti, u jačanju imunološkog sustava, štite mozak i živčani sustav, te olakšavaju bolove i upalne bolesti, između ostalog. A budući da se znanost konačno uhvatila otkrivanja kako taj nevjerojatni kanabinoidni sustav radi, stigma povezana s uporabom marihuane je u tijeku eliminiranja.

Druga studija o endokanabinoidima objavljena 2006. u časopisu farmakoloških recenzija, otkrila je još prednosti kanabinoida. Između ostalog, to uključuje njihovu sposobnost za poticanje pravilnog metabolizma i regulaciju apetita, liječenje metaboličkih poremećaja, liječenje multiple skleroze te spriječavanje neurodegeneracija.

S doslovno tisućama do sada objavljenih studija koje pokazuju sigurnost i korisnosti kanabinoida, a posebno o marihuani iz koje u velikoj mjeri proizlaze, može se proglasiti uistinu zdrav “super” nutrient s gotovo neograničenim potencijalom u promicanju zdravlja i prevencije bolesti.

Prema prijedlozima naših čitatelja koji se zalažu za otkrivanje istine i prenošenje znanja, pisali smo mnogo puta. Više o korisnosti i ljekovitosti marihuane možete pročitati u sljedećim tekstovima:

Nevjerovatna korisnost konoplje

Dječak star dvije godine s rakom mozga izlječen nakon što ga je otac tajno hranio marihuanom

Jednostavni lijekovi protiv raka

te zašto je marihuana uopće ilegalna:

Zašto je najkorisnija svjetska biljka ilegalna roba