krizanje, da ili ne

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

tatin

Banned
Banovan
24.08.2010
33
3
0
57
Evo sam malo aktivan na forumu vise nego ranije. Dosta sam citao, dosta naucio pa hvala svima sto dijele znanje ovdje a narocito onima koji su sve zapoceli.
Ovako: imam 4 domaje vani od nekih žiža koja su pucale jako, najveca je oko metra, vidi se pretezno sativica, vitka, dugackih i tankih listova, nadam se bice dama. Najniza tek oko 30 cm, indica ko iz knjige, kratak i debeo list, kao ruka nekog kratkoprstog debeljuce. E sad, naravno prije cvjetanja necu znati pol pa pitam iskusne da li da proklijam po neko sjeme iz sensija i t.h. Seedsa i stavim pored njih (fem), pa da ako ove domaje budu kuronje, bar da imam dosta sjemenki za iducu godinu ili je to glupo? Imam i sjeme od snow rydera iz sensi seeds. Da li bi krizanac sa njim imao kakve autoflower osobine na mamu? Jao kako volim ovaj forum :)
 

Meskalito

Panamamama
Urednik
Moderator
08.10.2008
957
1.443
163
Evo ovih dana bi trebalo da se pokaze pol pa mozes da razmisljas o krizanju .Sada da bocnes neku drugu menku ,p a tesko da ce stici da je oprase sadasnji muski .
Stara je rasprava da li siriti fem genetiku ,ja sam licno protiv jer se kasnije javljaju dosta nestabilne biljke i hermiji . Ako ces vec da ukrstas nesto ,ukrsti poznatu regularnu genetiku i kasnije vrsi selekciju .
photosmile.gif
 

tatin

Banned
Banovan
24.08.2010
33
3
0
57
Vidim da iskusniji generalno ne vole feminizirane sjemenke bas zbog te tendencije da se lako pretvore u hermija, no to sam dosta kasno vidio. Bojao sam se da ove femke nece dostici ove stare domaje a ti si potvrdio pa odustajem. Iduce cu godine regularne sjemenke nabavit, pa da probam s kloniranjem
 

indian_summer

Aktivan Član
15.11.2008
61
6
0
36
www.dl-share.org
ja ti mogu potvrditi meskalitov odgovor što se tiče feminiziranih sjemenki, niti ja ih ne volim niti ih prakticiram.!

ako ti išta znači, meni osobno najbolji seedbank je "mandala", oni imaju samo reg sjeme, nisu skupi a i biljke su relativno dosta otporne na plijesan i mogu se gajiti na visokim temperaturama!
a križaš tako da nađeš dobru mamu, kao što već znaš, po mogučnosti da to bude neka tvoja domačica, kvalitetna, provjerena, i na nju staviš mužjaka neke sorte koju želiš!

ili kako kaže naš član Zoki, pusti neka ti mužjak opraši klona, navodno se tako dobivaju dobre sjemenke, nisam isprobao, ali vjerujem mu!
kod "grow for seed-a" nije loše malo izmučitit biljke, biti će bolje sjemenke! - ( ne mislim da ih maltretiraš i čupkaš :icon_lol:, samo da ih malo ostaviš da su suhe, ali to ćeš najbolje vidjeti sam s vremenom..

javi nam kako je prošlo :thumb:

što se kloniranja tiče, možeš se igrati, ja to radim samo u čistoj vodi sa malo slavola, i za par dana izgleda vako!

Uploaded with ImageShack.us
 

tatin

Banned
Banovan
24.08.2010
33
3
0
57
Wow :) hvala. Nista, ja imam dvadesetak feminiziranih sjemenki od nekih izvikanih firmi koje necu pominjat da ne dobijem po prstima od moderatora i to najvjerovatnije iduce sezone jer ove godine vec imam 5 domacica napolju i jednog ak47 automatic. Sreca je sto se na forumu mnoooogo nauci ali i u praksi. Ma ovo mi je nadrazi hobi u zivotu do sad, a godina nemam malo ;)
 

Fukmondo

Varemengo
Poznanik Foruma
27.10.2006
767
481
113
nema tu da se puno mislis probas pa se sam uvjeris,na kraju sta te kosta stavit 2-3 sjemenke pa da vidis sta ce da dobijes,evo nesto od mog proslog rada uredak,u pitanju je fem.sjeme D Črč krizano sa mudonjom w.w.,u ranijoj fazi cvetanja,dim je bolji ovako izopakomixan:icon_lol:


da,u svakom slucaju:sun2: