Kupovina semenki (bez opisa pakovanja i relevantnih podataka)

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

fenomen111

Aktivan Član
23.01.2015
108
335
63
evo samo da kazem, upravo stigao iz shopa...imaju sve i svasta,htio im pol trgovine utrpat u auto :D al naravo budzet je ogranicen pa sam se u konacnici odlucio za 3 ww od dinafema i 3 northern light royal queen, sve autosi
iskreno ostao sam paf sa izborom, samo autosa bio pun stol kataloga:spliff:
eto toliko,uskoro krece nova sezona konacno sa pravim sjemenkama:bocni:::bocni::
 

Zlochika

Aktivan Član
26.08.2016
309
796
93
Je li moguće naručiti semenke a da pošiljka ne bude preporučena - znači obično pismo.
U tom slučaju bi rizik gubitka pošiljke svakako bio na mojoj strani... ali i poverenje u prodavca
Imam razloga da ovo pitam...
 
20.08.2016
65
187
33
44
Pozdrav braco po dimu. :) Posle prvog growa neke domacice, resio da se malo unapredim pa narucio od Nirvane a platio BitCoin-om. Prvi put narucujem, malo me radi adrenalin a i ne znam bas kad da ocekujem i da li ce sve biti OK, ali cu vas svakako obavestiti kako sam prosa. ;)
 
  • Sviđa mi se
Reactions: wuvuzela
20.08.2016
65
187
33
44
Nadam se da ce da stigne bez problema pa kad zasadim i oberem - smejanje. :)

Iz Srbije sam, narucio AK-48 Auto, bilo jos dosta koje mi se svidjaju ali nisam smeo vise jer prvi put narucujem i ne znam kako sve to ide (sad sam prvi put i BC koristio) pa je ovo kao test... ;)
 
07.02.2014
6
3
3
Kakva su skorašnja iskustva sa naručivanjem iz "vruće" Holandije ? Naime pobedio sam na** Mr Nice Seed ** aukciji, za relativno male pare 80-90 regular semenki, best buy. Problem je sto se evo cimam da potvrdim tu uplatu :( , a opet tako je dobra ponuda da ne znam kako ovo da odbijem.

Inače semenke je najbolje da vam neko ( ili vi lično ) donese iz inostranstva, najsigurniji i najbolji vid nabavke :)
 
  • Sviđa mi se
Reactions: pop corn
07.02.2014
6
3
3
isto kao iz engleske, spanjolske ili austrije. Zasto je "vruca"?


ne znam sto ce ti toliko menki, al ok..... imas zalihu za 10 godina


ma nego sta :D stisnes 3 gumba na tipkovnici i postar ti donese na vrata. al da heheh...ako netko voli, lijepo je putovati

Pa "vruća" . Nisam radnik u pošti, al ubeđen sam da pošiljke iz Holandije podležu malo rigoroznijoj kontroli

Bila je aukcija " Autumn Cleaning " , prodaju 1 gram semenki ( 80-90 komada ) , pobedio sam na aukciji za 30 eura . stvarno je best buy, i sa ovom kolicinom semenki bih konacno mogao da probam outdoor sejanje u martu po sistemu samo bacaj :) cim prodje zadnji mraz, i one semenke sto prezive i sto se probiju, bice one prave :) . Ne bih morao da se maltretiram da ih prvo drzim u čašama da malo porastu ili slicno

Pa pazi mozda je u Hrvatskoj situacija malo bolja, al imao sam slucaj u Srbiji da mi se 5-6 posiljki nisu pojavile, tako da. . .
 
Poslednja izmena:

changadmt

Aktivan Član
13.05.2015
523
1.980
163
35
Tako sam i ja odlucio, bec mi je najsigurnija opcija.
Ali zanima me kako je izgledao taj info razgovor?ja bih se bojao da growam nakon toga...
 

baobab

vutropush
Poznanik Foruma
25.03.2014
970
2.139
188
U Bec po sjemenke, svaka cast, to je volja :) Nisam znao da su tako rigorozne kontrole u Srbiji. U HR to ide manje vise bez problema. Imam osjecaj da se kod nas vise muriji ni neda zejbavat oko par sjemenki jer su to samo troskovi i gubljenje vremena, osjeca se da su postali popustljiviji prema tim stvarima. Nedugo poznanik krenuo na put, odma na nasoj granici mu nasli 3g jer su ga skuzili da je napusen, na kraju su samo travu bacili u smece i pustili ga dalje bez prijave.☺Imao je i srece, al opet vidi se da vise ne gledaju na to tako strasno.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: DiskoKobaja
20.08.2016
65
187
33
44
U Srbiju prođe jednom, pa 10 puta zaglavi. Sve opcije slanja su izvalili. Zadnja dva puta od različitih firmi...dva puta informativni razgovor u muriji. Tu sam stavio tačku, seo u auto i prešao 1700km do EU i nazad. Pljunuo sam par stotina evrića više...ali mala je to cena za spokojnu glavu. :)

@Barbarossa , ako nije problem, da li mozes malo detaljnije da opises sta je dovelo do tog "informativnog razgovora" i kako je to proteklo? Na paketu koji ne placam pise moje ime - to moze i dusmanin da mi posalje, u principu? :) Ako nije za ovu temu, posalji PP ako te ne mrzi, hvala. ;)
 

Barbarossa

tata brada
Poznanik Foruma
20.12.2014
2.688
26.638
1.058
Jugoistočno odavde
Već sam govorio ovde na forumu o tom iskustvu. Do informativnog razgovora dođe jer neko sa carine pošalje muriji sumnjiv paket za koji se unapred utvrdi da su semenke, a oni po daljoj dužnosti pitaju tebe da li imaš ikakve veze sa paketom, ti kažeš da nemaš i odeš kući. E sad, sama ta priča oko semenki i naručivanja je njima potpuno nezanimljiva osim kad ima osnova da veruju da iza te priče stoji neka ozbiljnija priča. Većina njih neće raditi ništa jer nikako ne mogu dokazati da si baš ti poručio semenke. Ali postoji mogućnost da se ipak pokrene istraga, što bi dovelo do kompjutera, boxa i opreme...ukoliko je adresa sa pošiljke ona na kojoj growaš.
Poslednji put je prijatelj imao neprijatnost jer sam koristio njegovu adresu (čovek apsolutno nema dodirne tačke sa vutrom)....na moju sreću. Zato, dok ne dođu neka srećnija vremena, samo lično odlazim po seme. :razvaljen::
 
26.05.2015
57
57
18
Slazem se sa Barbosom i meni su vise puta zaglavljivale menke , stim sto su za mene bili ubedjeni i banuli na gajbu pokupili lap top i mob (sreca moja) , sve je cisto bilo , e sad od slucaja do slucaja nekome hoce nekom nece , najsigurnije je bus , auto , avion malo turisticki se provozate do eu , zavrsite sta imate to je to .
 
  • Sviđa mi se
Reactions: corn
16.07.2011
197
180
43
e upravo zbog toga me je strah naručiti... gde da idem da se peglam sa njima i da dokazujem da nisam diler i da živim jednim običnim životom i da me puste u pizdu materinu.
Ovo za Beč, zaista, nisam znao... mislio sam da samo može u Holandiji i Španiji... al ajd kad sam već ovde, jel istina da može i u Sloveniji da se kupi seme onako normalno, tipa, uđeš u prodavnicu, dobar dan-dobar dan, imate seme to i to - ima, dajte mi tolko i tolko - izvolite, hvala, doviđenja - doviđenja?