Kupovina semenki (bez opisa pakovanja i relevantnih podataka)

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
20.12.2018
35
179
33
nisam znao da se preko 50e carini? pa kako nasa braca sa foruma narucuju stvari preko 100e?
Carini se paket kada pise vrednost na njemu. (Preko 50€/$, nisam siguran vise)
Ali to je tako samo u teoriji.
Ja sam licno narucivao mnogo stvari preko te sume i samo sam jednom placao carinu.
Kada mi je dolazila masina iz Kine putem DHL-a. Oni valjda sve rade po propisima, pa su mi cak trazili izvod iz banke da bi utvrdili koliko je placeno. Jer Kinez nije naznacio tacnu vrednost paketa.
U sustini otvara se paket koji je vecih dimenzija i proverava se sta je sadrzina. I to se carini.
Ja nikada nisam doziveo da se to desi.
A sto se tice semenki, nema problema.
 

Igorče

Član iz separea.
Poznanik Foruma
14.04.2016
966
3.761
163
42
Ako postoji veća šansa da carine 50€ nego 35€ ,ja ne bi čačkao mečku. :bocni:: Nije mnogo 4€ za poštarinu , naručiš drugi put. Pojuriš neku akciju, mnogi imaju neki gratis ,ja sam uzeo 10 kom automatika,a platio 35€ . 5+5 , jeste da imam malo problema sa klijavošcu,ali opet mislim da sam dobro prošao.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: NepoznatMladic3

dzidzo

Hey sexy mama xD
22.04.2015
666
2.957
163
Jel narucivao skoro neko menke od Seedsmana za Srbiju? Ja poslao novac pre 10 dana i jos nisam dobio obavestenje da im je stiglo. Zna neko koliko dugo se ceka?
Ja cekao izmedju 2 i 3 sedmice da mi samk potvrde narudzbu na mail, frka mi bila da ce isteci narudzba prije nego sto stigne koverta sa novcem ali sve je u redu proslu. Doduse to je bilo pocetkom godine, prije korone
 
  • Sviđa mi se
Reactions: NepoznatMladic3

daktilograf

Aktivan Član
03.09.2019
197
712
93
Somalirana de Pufna
Čisto informativno, možda nekome skratim muke. Linda seeda koristi posrednika pri plaćanju karticom, odnosno, kada stisneš plati odeš na stranicu servisa koji oni koriste i ne platiš direktno njima već tom servisu koji njima kasnije prebaci novac (procedura traje cca 1 dan) tako da je poprilično bezbedno platiti karticom. Mene su zvali iz banke da provere da li sam ja koristio karticu za online plaćanje, što sam ja potvrdio, a u razgovoru mi je žena navela ime servisa koji sam koristio. Tako da u biti niko ne može da vidi ili utvrdi šta ste tačno vi pazarili, jer možda je pretplata za porno sajt :rofl:
 

hthc

Viva la revolución
02.11.2012
81
372
53
Trinidad and Tobago
@daktilograf
Istina, samo što mene nitko nije kontaktirao iz banke to se valjda razlikuje od kartice do kartice a i sa svojim parama radim šta hoću, prilikom kupovine na Linda Seeds moraš imati 10-20€ više na računu, provjereno znam jer sam probao.. npr ako ukupna narudžba je 52€ a ti imaš 58€ odbit će transakciju dok je kod Seedsman druga situacija, možeš imati baš onoliko koliko je narudžba, sličan servis za plaćanje imaju.
Seedsman koristi servis iz Italije a Linda servis Španije.
Što se tiče zemalja i dostave na Linda Seeds i Seedsman worldwide je, samo što Seedsman ima dostavu od svega 11€ kada imaš neki coupon code svedeš to na 7-8€.
Dobra opcija kod Linda što nude opciju da dobiješ originalno pakovanje sjemenki i da su dobro sakrivena na stranim forumima dosta to hvale dok sa Seedsman nekada imaš frku i ne sakriju ih dobro, veliki plus za opciju kod Linda da u dodatni tekst sve im objasniš odakle si i šta ti sve stvara problem i oni se prilagode tome i pošalju na osnovu toga dok je dostava poprilično skupa za Balkan 22€ za 4 do 6 radnih dana sa Shipping Tracking ID (Za praćenje dostave) i uvijek moraš paziti da ne pređe tih 50€ radi carine koje se spominje u više navrata a imaš opciju i skuplju od 35€ 3 do 5 radnih dana sa Shipping Tracking ID.
Najbolje je koristiti VISA PREPAID KARTICU koje su već gotove u banci, završiš poso za 20 minuta možeš je spajati na paypal i plaćati gdje god te je volja i ne pišu nikakvi podaci o tebi na njoj, samo direktno banka zna tvoje podatke i koje ne daju nikome bez tvog odobrenja što je dobra opcija koje malo skeptik oko poručivanja.
Ja sam naručio sa oba servisa na isti dan, vidjet ćemo ko će prije da stigne.. također sam kupio neke cheap stvari sa WISH-a ukupne vrijednost 10€ i plus dostava 5-6€ i gledam da mi dolazi iz istih država odakle sjeme dolazi, kako bi sve proteklo kako treba.

@Igorče za sve države šalju i primaju uplate sve zavisi kakvu karticu imaš i da li ti je uključena opcija za online kupovinu, možda je to bilo za vrijeme pandemija no sada ide sve kako treba.
 

Igorče

Član iz separea.
Poznanik Foruma
14.04.2016
966
3.761
163
42
vrijeme pandemija
Ma da, bas tih dana posle prvog talasa sam ostavio na kartici 35€,da pazarim menke 3-4 ,kad ono na Lindi em ne moze kartica,em nesto mnogo skupa dostava. Mada seme je jeftino,njihovo je bagatela,a 5-6 dana je vrh vrhova,ko moze to da priusti.
Pa sam ugledao promociju automatik mix 5kom+5gratis za 31€+4€ postarina. Jos neki porezi i malo preslo 35€, alo sam imao taman jer mi banka nije skinula za odrzavanje :D
@Schrutcl ,reci mi dal u onih 50€ za carinu, ulazi i cena postarine ili samo cena robe? Javi kako si prosao.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: hthc

hthc

Viva la revolución
02.11.2012
81
372
53
Trinidad and Tobago
Onda je to vjerovatno u pitanju :thumb: što se tiče menki, jeftine su realno na Linda ali zato malo za dostavu te raskuće, valjda to ima neki benefit što se tiče sigurnosti paketa pa zato je takva i cijena.
Sve ti njima plaćaš u toj cijeni, samo ćeš platiti svom dragom poštaru koji ti donese kući 1-2€ i to je to :cool23:
Javim no sikriki čim stigne, peace out
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Igorče

daktilograf

Aktivan Član
03.09.2019
197
712
93
Somalirana de Pufna
Ja sam platio 6e dostavu. Avionskom poštom u toku mera vezano za virus mi je stiglo (35-6 dana čekao ukupno ne radnih) povratna adresa na neku od država severne evrope. Pakovanje sjajno, paket ne otvaran. U sanduče ubačeno bez ikakvog kontakta. Uz tu opciju je naglašeno da ne šalju ponovo ako ne stigne. Platio karticom. Pre neki dan sam naručio nešto drugo, ali je pošiljka bila takva da je moglo samo dhl poštom 22e poštarina. Da, za sve gabaritnije predmete šalju samo dhl-om. Srb.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: GrowHax

TEHACEOSAURUS

Aktivan Član
29.12.2006
221
455
63
Balkan
Ja sam procitao na forumu, kad pozovu sa carine, kazes da je greska, i porudzbina propadne...:)
Nazalost, nemam takvo iskustvo, meni je policija dosla na vrata!!! Zamalo se iscupah!

Kakva su iskustva sa Hempatijom? Imaju li objekat gdje se fizicki moze doci? Ja vise ne riskiram preko poste, jer, ako su te jednom nasli to je to, od tada si pod povecalom i stalno te prate, ovo znam jer mi je pajdas u granicnoj muriji!!!
Zakon je otici u Bec ili Gratz, na masini kupis sve i nazad busom, jos ako imas kakvog pajdasa pa da popolovite troskove super!

Z
Pozdrav svima.molim vas,dali može neko da mi objasni kako naručiti sjemenke u Bosni i Hercegovini.i dali uopšte postoji takva mogućnost.
Naravno da moze, u BiH je carina iznad 150E.
Otidji na neku stranicu koja prodaje i naruci! Placanje karticom, kesom u koverti ili digitalnim valutama! Engleska, Holandija, Spanija dodje za 15-20 dana, a sada za 40tak dana!
Obavezno uzmi stealth opciju (skriveno) Dodje ti neka sitnica a unutra sjemenke!
Na izvodu iz banke bude neka deseta firma koja nema veze sa biljkama! Nemoj puno narucivati do 10 sjemenki max!
 

Slavol Žižek

od dzabe do max 100 eura na ebay klajnezajningen
Poznanik Foruma
28.11.2018
1.170
3.912
188
Nazalost, nemam takvo iskustvo, meni je policija dosla na vrata!!! Zamalo se iscupah!

Kakva su iskustva sa Hempatijom? Imaju li objekat gdje se fizicki moze doci? Ja vise ne riskiram preko poste, jer, ako su te jednom nasli to je to, od tada si pod povecalom i stalno te prate, ovo znam jer mi je pajdas u granicnoj muriji!!!
Zakon je otici u Bec ili Gratz, na masini kupis sve i nazad busom, jos ako imas kakvog pajdasa pa da popolovite troskove super!

Jest, kad bismo znali kad će se granice otvoriti.

Daj malo detalja o toj posjeti organa javnog reda i mira.